stavs כתב:
אישית, כאוהד הפועל שאף אחד לא שאל אותו, לו הייתה לי בחירה מבין 3 המפעלים (יורוקאפ, ליגת אלופות או יורוליג) הייתי ממשיך עונה נוספת ביורוקאפ.
אחרי העונה הזו, אין לי ספק שיורוליג בעונה הבאה הוא קפיצה מעל הפופיק - לא מרגיש לי שהמועדון מוכן לקפיצת המדרגה הזו, ולמרות שאפשר להפתיע משום מקום, אני חושב שהרבה יותר בריא להגיע ליורוליג אחרי כמה עונות בצמרת היורוקאפ מאשר אחרי כמה עונות כושלות עם הבלחה אחת מוצלחת במהלכן.
אבל גם מבחינת החוויה כאוהד - מאוד נהניתי מהעונה שעברה ואני לוקח עוד עונה כזו על-פני גירוד של 9-10 נצחונות בעונת יורוליג בלי שאלה כרגע, ממש התגעגעתי לעונות מוצלחות באירופה ולהחליף את הלקבל בראש ביורוקאפ בלקבל בראש ביורוליג זה לא כזה להיט גדול מבחינתי.
ואם כן שמים מולי 2 תסריטים של עונה אירופאית מוצלחת מאוד - זכייה ביורוקאפ אל מול העפלה למקום ה8 ביורוליג, אני לגמרי מעדיף את התסריט הראשון כרגע.
ברור שמבחינת הטווח הארוך יותר כן הייתי רוצה לראות את הקבוצה מתקבעת ביורוליג ונאבק בבטן הטבלה מאשר זוכה ביורוקאפ פעם ב3 שנים, אבל בטווח הקצר מה שישמח אותי בזכייה ביורוקאפ יהיה יותר הזכייה מאשר הזכות לנסות ולא להביך את עצמי ביורוליג בעונה שלאחר מכן.
ועל הרעיון של להיכנס ליורוליג כי אורי אלון הוא הספונסר זה בכלל לשים טעם חמוץ על כל התהליך הזה.
לגבי הצ'מפיונס ליג - זה מפעל ממש לא רע כבר שנתיים ואולי אפילו יתחזק בעונה הקרובה, בעקבות פאו, אבל נכון להיום זה עדיין מפעל מעט חלש יותר מהיורוקאפ ואני עדיין לא מאמין בליצנים של פיבא יותר מאשר בג'ורדי והמושחתים שלו.
מה גם שאם אפשר להאבק על זכייה ביורוקאפ מול כמה קבוצות ששוות לי (בתסריט של עונה מוצלחת של הפועל) ובודדות שפייבוריטיות מולי זה בעיני יותר מושך מאשר להאבק עם כמה קבוצות שוות לי על להיות הסגן של פנאתינייקוס בצ'מפיונס.
מבחינה מקצועית אין מה להשוות בין היורוקאפ לצ'מפיונס שכולל טיולים לפינלנד איסלנד והונגריה.
מה שכן, אני חושב שמבחינת הפועל ירושלים לשחרר מהתחרות על ליבו של ג'ורדי והאובססיה להתקבל ליורוליג היא דרך נכונה יותר לבנות את עצמה כקבוצה ברמה הגבוהה ביותר באירופה.
אין בטורניר רגשי נחיתות אפשר לבנות את הקבוצה לטווח הרחוק מבחינת מותג ומבחינה מקצועית בלי קשר לדעה שלי שהיול"ב יתפרק במוקדם או במאוחר, המהלכים שלו רק פגעו ודירדרו את הכדורסל האירופאי במקום להתמודד עם המצב הנוכחי של הירידה ברמת הכישרון.