STACK כתב:
זה כן אני כתב:
הוא לא עוזב את היורוליג בגלל "המצב הכלכלי ביורוליג", אלא בגלל משחקי אגו נטו והעובדה שלא היו מוכנים לבטל את עונש ההרחקה שלו.
בטח שעזיבת היורוליג אל פיב"א המגוחכת, על המפעל שלה שמחלק 4 מיליוני יורו עלובים לכל הקבוצות, אינה נעשית מסיבות כלכליות. היורוליג חזקה כלכלית מכל מה שפיב"א אי פעם הצליחו לייצר, באופן משמעותי.
לא ראיתי שום הוכחה ממשית להתחזקות כלכלית של היורוליג.
מה שעשו הם 2 מהלכים מלאכותיים.
הקטינו את העוגה והעלו את רמת המשחקים, הופ יש לך פתאום יותר הכנסות.
מצד שני הקטינו את כמות השווקים הורידו את רמת העניין ולא התמודדו עם הירידה ברמת הכדורסל.
1. ההתחזקות הכלכלית של היורוליג היא עובדה. דיווחו בין היתר על עלייה משמעותית בהכנסות מזכויות שידור, וסך כל הפרסים שמחולקים לקבוצות נע סביב ה-30 מיליון יורו לעונה. לפני החתימה עם IMG זה היה בערך חצי או שליש מזה. העובדה שצימצמו את מספר הקבוצות (שכתוצאה מכך זונות לנתח משמעותי יותר מהעוגה) לא גורעת מכך שהמצב הכלכלי יותר טוב, בטח ובטח שבמאות אחוזים מהבדיחה שפיב"א מציעה.
כמו כן, אין שום סתירה בין העובדה שהמצב הכלכלי יותר טוב ובין אחד הגורמים המכריעים לכך שהמצב הכלכלי טוב יותר, שאותו גם ציינת, לפיו: "העלו את רמת המשחקים, והופ יש לך פתאום יותר הכנסות". יש הלימה ברורה בין הדברים.
2. הרמה ביורוליג משמעותית יותר גבוהה מכל מה שזכור לי, כמובן שבעיקר בגלל המעבר לפורמט של 16 קבוצות. אגב, גם קהל מגיע יותר למגרשים ביחס לשנים קודמות.
בנוסף, הגיע הזמן להודות בזה, בעידן בו ה NBA מחריב כל חלקה טובה, הדרך היחידה לשמר תחרות כדורסל ברמה גבוהה היא הדרך בה נעשים הדברים ביורוליג. זה מצויין ליורוליג, כי הליגה יכולה לפרוח מבחינת רמה, עניין וכמובן מבחינה כלכלית, אבל כן, זה פחות טוב לשאר הכדורסל האירופי. ועדיין, אני באופן אישי מעדיף ליגה אירופית ברמה גבוהה ושהדבר יבוא על חשבון שאר הכדורסל באירופה, מאשר דשדוש בכלל הכדורסל האירופי, לרבות במפעל הבכיר ביותר. ואני מעדיף זאת בעיקר כשהליגה הבכירה היא לא באמת סגורה הרמטית בפני כוחות חדשים. קבוצות כן יכולות להגיע ליורוליג דרך אליפויות מקומיות (בליגות הגדולות), זכייה ביורוקאפ ובנוסף, ביורוליג כן עושים צעדים על מנת לתת הזדמנויות לקבוצות משווקים חזקים כלכלית (והנה, עכשיו מדברים שוב על ווילד קארד לקבוצה בינונית מינוס מצרפת). זה שאותם שווקים, גם כשהליגה היתה פתוחה בפניהם לחלוטין, מציגים קבוצות כדורסל מחורבנות ביחס לרמה ביורוליג, זה כבר עניין אחר שהוא מעבר ליכולותיו של ג'ורדי.