סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 7:47 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 462 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 19  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' אפריל 15, 2018 3:48 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי שעל הקיר כתב:
קודי (יובל) כתב:
תומר כתב:
קודי (יובל) כתב:
http://www.sport5.co.il/articles.aspx?FolderID=405&docID=277265&lang=HE

הטורים של האוזמן בדרך כלל טובים מאוד, אבל הפעם זה אחד הטורים היותר טובים שלו.

טור לא רע אבל כמו רבים אחרים, גם הוא מתעלם מכך שמכבי א' לא צריכה אפילו ישראלי אחד, לא מתאזרח ולא כלום, עקרונית היא יכולה לעלות עם תריסר זרים ומכאן הצפי לחסכון. הדעת נותנת ששחק אמריקאי ברמה של ג'ייק כהן (או אפילו תיוס לצורך העניין) יעלה להם פחות מהחלופה הישראלית.

א. בוא נראה איך הקהל, הספונסרים והטלוויזיה יקבלו קבוצה של 12 זרים.
ב. אתה מצפה שוויצ'יץ, שלא מצליח למצוא 3 זרים נורמליים, ימצא 12 כאלה ליורוליג ועוד 3-4 לליגה.
ג. תספר לטיוס ולדיברתולומאו שהם משחקים רק בליגה (מצד שני, דיברתולומאו לא יסכים לשחק רק ביורוליג כי כל העונה שלו יכולה להסתכם בכמה דקות למשחק ב-30 משחקים).

איך שלא מסובבים את הסיפור הזה הוא הזוי ולא מאמין שראשי מכבי מספיק מטומטמים כדי שהוא באמת יקרה (אם כי, הם היו מספיק מטומטמים כדי לחשוב עליו).

אם הקבוצה תהייה טובה ומחוייבת, הקהל יקבל גם קבוצה של 20 זרים. הסופונסרים והטלוויזיה ילכו לאיפה שיש קהל לצרוך את המוצרים/הפרסומות שלהם.
כמובן שנקודה ב' שלך צודקת בכך שזה לא יקרה, כי רוב מי שיימצא על ידי המנהל המקצועי המהולל לא יהיה טוב ו/או יהיה חרא של בן אדם. זו הסיבה אם כבר שהקהל לא יאהב אותם, לא הדרכון שלהם.

הבעיה שאתה מוכר מנויים, ממלא את האולם, מוכר זכויות שידור ומביא ספונסרים עוד לפני שיש לך מושג איך תיראה הקבוצה על המגרש. בינתיים היא תיראה על הנייר כמו אסופת זרים בלתי נגמרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 15, 2018 3:48 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ומתי זה עניין את הקהל?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 15, 2018 3:59 pm 
מנהל פורום

אתה מתיימר לדבר בשם כל הקהל של מכבי?
כי מכל האנשים שאני מדבר איתם זה חשוב מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 15, 2018 4:01 pm 
Sophomore

אני חושב שהוא יכול לפחות להגיד שלקהל של מכבי לא ממש משנה מי משחק על המגרש, בהתחשב בכך שהם מעולם לא הביעו מחאה ולו הקטנה ביותר לגבי מספר הזרים או המתאזרחים, את זה עשו בשבילם פרשני טלוויזיה ואוהדי קבוצות אחרות.
אוהדי מכבי שעושים מנוי להיכל מגיעים כדי לראות ניצחונות בכיף שלהם ולהרגיש הרגשה טובה כשהם הולכים לישון. אם גרם לכך נימול או לא נימול, אני חושב שזו העדפה משנית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 15, 2018 4:04 pm 
Hall of Famer

Shiver כתב:
אתה מתיימר לדבר בשם כל הקהל של מכבי?
כי מכל האנשים שאני מדבר איתם זה חשוב מאוד.

השאלה הייתה אלי?
אז מה שעניתי בפעמים הקודמות: זה מעניין לי את הישבן מה אומרים מהפה ולחוץ. מה שמעניין זה איך בסוף מצביעים ברגליים. וההיסטוריה היא חד משמעית בעניין.
אני לא מתיימר לדבר בשם אף אחד, גם כי ממילא לא מעניין אותי הדיבורים כאמור. אבל למתבונן מהצד על ההיסטוריה התשובה ברורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 15, 2018 4:19 pm 
Sophomore

אבל בסופו של דבר אם יחתמו כאן 12 זרים (או 11 וטיוס) אז אף אוהד לא ירוץ לעשות מנוי, אף ערוץ טלוויזיה לא ירוץ לשלם סכומי עתק ואף ספונסר לא ירוץ להוציא כסף על החתול בשק הזה (במיוחד כשברור שמהזרים של העונה הזו לא ישארו יותר מ-3, כך שאין גם ממש המשכיות או הזדהות). אם הקבוצה הזו תתחבר נהדר ותוכיח את עצמה אז זה אולי ישתנה, אבל נקודת הפתיחה שלה תהיה בעייתית והיא תצטרך להוכיח את עצמה מול היכל חצי ריק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 15, 2018 4:22 pm 
Junior

קודי,
כל שנה מכבי סוגרת את מרבית המנויים עוד לפני שהסגל קרוב ללהיות סגור ככה שאני לא יודע מאיפה אתה מניח את ההנחות האלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 15, 2018 4:54 pm 
Junior

קודי (יובל) כתב:
אבל בסופו של דבר אם יחתמו כאן 12 זרים (או 11 וטיוס) אז אף אוהד לא ירוץ לעשות מנוי, אף ערוץ טלוויזיה לא ירוץ לשלם סכומי עתק ואף ספונסר לא ירוץ להוציא כסף על החתול בשק הזה (במיוחד כשברור שמהזרים של העונה הזו לא ישארו יותר מ-3, כך שאין גם ממש המשכיות או הזדהות). אם הקבוצה הזו תתחבר נהדר ותוכיח את עצמה אז זה אולי ישתנה, אבל נקודת הפתיחה שלה תהיה בעייתית והיא תצטרך להוכיח את עצמה מול היכל חצי ריק.

משעור שיחק העונה 7 דקות בממוצע ב6 משחקים, איתי שגב 8 דקות ב9 משחקים וזוסמן שיחק 8 דקות ב14 משחקים... סך נחשב את ממוצע דקות המשחק של הצברים ל30 משחקים נקבל שהצברים שיחקו באירופה 7.5 דקות בממוצע למשחק... לא ראיתי שזה הבריח את הקהל כשהקבוצה רצה טוב.

יכול להיות שיש אנשים שמאוד חשוב לראות יהודים טובים כמו ג'ון די וג'ייק כהן או ישראלי כמו טיוס, אבל אני בספק אם מתאזרחים מושכים יותר קהל מזרים (ואולי אני טועה).

או לסיכום כמו שראי אמר - הקהל מצביע ברגליים כבר הרבה זמן גם כהישראלים זניחים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 15, 2018 5:09 pm 
מנהל פורום

גם לקהל חשובה מראית העין, וההשתנה מהמקפצה גם לו תהיה חורה בשלב מסוים. תמיד גם לו היו את הישראלים הצברים עלי התאנה. שגם הם ילכו, הוא יצביע ברגליים.
כפי שאמרתי זה לא תהליך שיקרה במיידי. ההתדרדרות כבר קיימת מספר שנים והיא תתחזק בהמשך.

נראה לי שיש הסכמה גורפת בקרב אוהדי שאר הקבוצות שאינן-מכבי, שעניין ישראלים קיימים, תורמים ומשמעותיים בקבוצה הוא דבר חשוב.
אולי לא כמו לקחת תואר פעם ב, אבל בהחלט דבר שאי אפשר לנהל קבוצה ישראלית בישראל בלעדיו.
אז למעשה יש פה ניסיון להציג את הקהל המכביסטי כ"שונה" באופן בסיסי ובהשקפת העולם ואני טוען שהמציאות בקרב רוב אוהדי הכדורסל בישראל היא אותו הדבר ברמה של מה הם מצפים מהקבוצה שלהם.
נכון שיש כאלה (ומקרה של מכבי מדובר כנראה בלא מעט אלפים) שלא ישנה להם כלום וגם אם ישחקו 12 תומכי BDS הם ישמחו העיקר שירשם W בסוף משחק.
אבל ממה שאני קולט מכל אוהד מכבי שאני מדבר איתו, האוהד הממוצע הרבה יותר קרוב לאוהד כל קבוצה ישראלית אחרת מבחינת התפיסות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 15, 2018 5:12 pm 
Hall of Famer

אז לי נראה שאתה טועה, וההיסטוריה מוכיחה אחרת גם בקבוצות אחרות. סקרתי בעבר כמה מקרים כאלה. אתה רואה, גם הלקח ההיסטורי מראה שרוב האוהדים דומים.....
את ההנחה שלך אני לא יודע על מה אתה מבסס... נראה לי שסתם על תחושה ודיבור עם אנשים. אבל הדיבור הזה קיים עשרות שנים, כשההצבעה ברגליים אומרת אחרת.
אשאל אותך כך: אם בקבוצה של אמצע העשור הקודם היו שמים זר במקום טל בורשטיין - הקהל היה נוטש?
אם בקבוצה של 2014 לא היו פניני ואוחיון - כמה הקהל היה מרגיש בחסרונם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 15, 2018 5:31 pm 
Sophomore

ראי, זה חצי מדוייק. אף אחד לא היה נוטש בגלל בורשטיין, אבל היו בקבוצה ישראלים אחרים, זרים ומתאזרחים שהיו מזוהים עם המועדון והיו בו תקופה ארוכה (בקבוצה הגדולה - שארפ, שלף, פארקר, וויצ'יץ', בלות'נטל).
לא חושב שלישראלים יש חשיבות עצומה, אבל לזהות כן, ובקבוצה שמחליפה 7 זרים בכל עונה, הישראלים הם עוגן - פרצופים מוכרים. היום שני הדברים היחידים שמסמנים לך שזו עדיין מכבי הם המדים והפרצוף של שמעון. הם גם מודעים לזה, בגלל זה בורשטיין נניח שם, ובגלל זה הם ניסו להביא את שאראס עוד לפני שידעו שהוא מאמן גדול - כי הם מזוהים עם המותג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 15, 2018 5:35 pm 
Hall of Famer

זה בסדר, אבל אתה רק מוכיח את הנקודה שלי. הקהל רוצה מחוייבות והצלחה מקצועית הרבה יותר מדרכון כחלחל. אם יש זר מוצלח ומחוייב זה סבבה לגמרי, אם הוא נשאר בקבוצה אז היחס אליו לא שונה מצבר שנשאר בקבוצה. אבל תנאי ראשון זה שהוא יהיה, ובכן, טוב בכדורסל, או מינימום מחויב. אם תשאיר שחקן לא מחויב ולא טוב, לא תיצור שום הזדהות. להיפך.
שלף, כמו גם הלפרין, היה שולי לגמרי בקבוצה הזו. הצבר היחיד שהיה משמעותי היה בורשטיין, וגם הוא לא היה הסיבה שהקהל הגיע והזדהה עם הקבוצה הזו, עם כל הכבוד לו ויש הרבה.
אותו דבר ב-2014. פניני ואחיון אולי לא היו שוליים כמו שלף והלפרין אבל הם היו משניים ומטה. אם הם היו מוחלפים במתאזרחים או זרים, רוב הקהל לא היה מרגיש בכלל.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך א' אפריל 15, 2018 5:38 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 15, 2018 5:37 pm 
Hall of Famer

רק תיקון, בלו (אני משתמש בשם הקצר שלו כי אני שונא לכתוב את השם הארוך שו שעוד היה בשימוש ב-2004) לא היה נחשב לאיזה מתאזרח שמרגישים אליו קרבה כאוהדים ב-2004. הוא היה אז עוף די מוזר. לא דומה בכלל למה שהיה איתו קרוב לעשור לאחר מכן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 15, 2018 5:38 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
זה בסדר, אבל אתה רק מוכיח את הנקודה שלי. הקהל רוצה מחוייבות והצלחה מקצועית הרבה יותר מדרכון כחלחל. אם יש זר מוצלח ומחוייב זה סבבה לגמרי, אם הוא נשאר בקבוצה אז היחס אליו לא שונה מצבר שנשאר בקבוצה.
שלף, כמו גם הלפרין, היה שולי לגמרי בקבוצה הזו. הצבר היחיד שהיה משמעותי היה בורשטיין, וגם הוא לא היה הסיבה שהקהל הגיע והזדהה עם הקבוצה הזו, עם כל הכבוד לו ויש הרבה.
אותו דבר ב-2014. פניני ואחיון אולי לא היו שוליים כמו שלף והלפרין אבל הם היו משניים ומטה. אם הם היו מוחלפים במתאזרחים או זרים, רוב הקהל לא היה מרגיש בכלל.

עזוב ישראלים או זרים. הקהל רוצה שחקנים שהוא יוכל להזדהות איתם, שהוא ירגיש שהם חלק מהמועדון, ולא עשרה שכירי חרב שמתחלפים כל שנה יחד עם דיאנדרה קיין ואלכס טיוס. חידוש המנויים יורד כל שנה מאז שבלאט עזב וימשיך לרדת גם בקיץ הקרוב, רק שאם ייבנה ליגיון זרים כמו שמתואר כאן אז הוא יצנח דרמטית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 15, 2018 5:46 pm 
Junior

קודי (יובל) כתב:
עזוב ישראלים או זרים. הקהל רוצה שחקנים שהוא יוכל להזדהות איתם, שהוא ירגיש שהם חלק מהמועדון, ולא עשרה שכירי חרב שמתחלפים כל שנה יחד עם דיאנדרה קיין ואלכס טיוס. חידוש המנויים יורד כל שנה מאז שבלאט עזב וימשיך לרדת גם בקיץ הקרוב, רק שאם ייבנה ליגיון זרים כמו שמתואר כאן אז הוא יצנח דרמטית.

אבל עכשיו אתה כבר לא מדבר על ישראלים/צברים אלא על שחקנים שמזוהים עם הקבוצה ובעלי ותק ועל זה אני בטוח שכולם יסכימו איתך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 15, 2018 5:50 pm 
Hall of Famer

קודי (יובל) כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
זה בסדר, אבל אתה רק מוכיח את הנקודה שלי. הקהל רוצה מחוייבות והצלחה מקצועית הרבה יותר מדרכון כחלחל. אם יש זר מוצלח ומחוייב זה סבבה לגמרי, אם הוא נשאר בקבוצה אז היחס אליו לא שונה מצבר שנשאר בקבוצה.

אז לא הבנתי מה האלטרנטיבה שלך, להשאיר שחקנים לא טובים ולא מחוייבים, בין אם ישראלים ובין זרים? זה מה שיעורר הזדהות בקהל?
נשאל כך: אחרי מה שראית בשנים האחרונות היית משאיר את אוחיון, פניני, מקל או לנדסברג? אתה חושב שהישארותו של שגב תורמת להזדהות הקהל?

חידוש המנויים יורד כל שנה כי הקבוצה משחקת פח, ובגלל שההנהלה שלה, המאמנים שלה והשחקנים שלה ברובם הגדול (גם הישראלים וגם הזרים) מעוררים אנטגוניזם בגישה שלהם ו/או ברמה שלהם, לא בגלל סיבה אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 15, 2018 6:16 pm 
Junior

oren_80 כתב:

בלו (אני משתמש בשם הקצר שלו כי אני שונא לכתוב את השם הארוך שו שעוד היה בשימוש ב-2004)
.

מזל שקיצרת :nez-nayu:

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 15, 2018 7:25 pm 
Sophomore

האלטרנטיבה שלי היא לקחת את כל הכסף שיש, כולל התוספת לתקציב שלטענת אנשי מכבי (שאני לא מאמין למילה שלהם) מיועדת לשתי הקבוצות, ולבנות קבוצה אחת איכותית. זו הדרך היחידה להצליח והליגה זו הדרך היחידה לשקם ולתת בטחון לשחקנים שלא משחקים ביורוליג (ע"ע גיא פניני בשנת 2014). אם יש עודף כסף שישקיעו אותו אולי במאמן אחד שאפשר גם להזדהות איתו וללכת אחריו (בלאט / שאראס). הטריקים המגוחכים האלה של פיצול וכד' הם בדיחה לא מצחיקה ואם זה יקרה (מה שאני לא מאמין שיקרה) אנשי מכבי יגלו מהר מאוד שזו טעות גדולה ויאחדו בין הקבוצות בדרך לריסוק טוטאלי של הקבוצה והמותג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 15, 2018 7:40 pm 
מנהל פורום

ההיסטוריה אכן הוכיחה שלקהל שממלא את ההיכל וגם מלווה את הקבוצה בפיינל-פורים למיניהם לא באמת משנה מי משחק. הם אולי יכריזו שרוצים לראות יותר ישראלים, אבל בסוף הם יגיעו לראות קבוצה בצמרת היורוליג גם אם תורכב מ-12 זרים.
השאלה היא אם זה ישפיע על האהדה כלפי מכבי ת"א בציבור הרחב הכלל ארצי. הכוח הכלכלי של מכבי הוא לא רק אותם אוהדים שמשלמים (ומשלמים לא מעט) בשביל לשבת בהיכל במשחקי היורוליג, אלא גם כל אותם עשרות או מאות אלפים שצופים בטלויזיה, שבפעם-פעמיים בשנה מגיעים לאיזה משחק בודד וקונים צעיפים, תיקים וחולצות של מכבי ת"א בשווי מאות שקלים וכו'.
זו באמת שאלה, שאני לא יודע אם אפשר בכלל לענות עליה עד שזה לא יקרה. אבל התנאי הוא כמובן לקבוצת זרים שבאמת מצליחה באירופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 15, 2018 7:48 pm 
Hall of Famer

אבל הכוח הכלכלי שיש לה בציבור הרחב בא בדיוק מאותו שנים שאתה מדבר עליהן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 15, 2018 7:50 pm 
Hall of Famer

קודי (יובל) כתב:
האלטרנטיבה שלי היא לקחת את כל הכסף שיש, כולל התוספת לתקציב שלטענת אנשי מכבי (שאני לא מאמין למילה שלהם) מיועדת לשתי הקבוצות, ולבנות קבוצה אחת איכותית. זו הדרך היחידה להצליח והליגה זו הדרך היחידה לשקם ולתת בטחון לשחקנים שלא משחקים ביורוליג (ע"ע גיא פניני בשנת 2014). אם יש עודף כסף שישקיעו אותו אולי במאמן אחד שאפשר גם להזדהות איתו וללכת אחריו (בלאט / שאראס). הטריקים המגוחכים האלה של פיצול וכד' הם בדיחה לא מצחיקה ואם זה יקרה (מה שאני לא מאמין שיקרה) אנשי מכבי יגלו מהר מאוד שזו טעות גדולה ויאחדו בין הקבוצות בדרך לריסוק טוטאלי של הקבוצה והמותג.

הכל סבבה. איך זה קשור לישראלים או לא ולשחקנים שנשארים שנים במועדון? בשנים האחרונות היו בקבוצה ישראלים והיו שחקנים הרבה שנים במועדון. איך זה עבד לדעתך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 15, 2018 10:14 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
אבל הכוח הכלכלי שיש לה בציבור הרחב בא בדיוק מאותו שנים שאתה מדבר עליהן.

מממ כן ולא. המותג מכבי ת"א כסיפור הצלחה ישראלי וכאלה הרי התחיל הרבה לפני העשור הקודם מן הסתם. על זה העסק נבנה, דעך בשנות ה-90' וחזר בשנות ה-2000 (אם כי הוא מעולם לא חזר למה שהיה בסוף שנות ה-70' ושנות ה-80', כי זה כבר היה בלתי אפשרי מבחינת החברה בישראל והתקשורת הישראלית).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 15, 2018 10:48 pm 
Hall of Famer

את מרבית הכוח הכלכלי שלה מכבי בנתה בשנות ה-2000. למעשה ב-5 השנים הראשונות, זה די מובן, תקופת מקדולנד האפמן ואחר כך הקבוצה הגדולה. זו התקופה שמכבי עלתה מתקציב של 8 מיליון דולר בערך לתקציבים שאנחנו מכירים היום, של סביבות ה-20 מיליון שהרוב מגיע מהכנסות עצמיות (ולדעתי יש גם שנים של עודף בתקופה הזו למרות שהפדרמנים לא יודו בזה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 16, 2018 8:22 am 
Junior

ערן כתב:
אני חושב שהוא יכול לפחות להגיד שלקהל של מכבי לא ממש משנה מי משחק על המגרש, בהתחשב בכך שהם מעולם לא הביעו מחאה ולו הקטנה ביותר לגבי מספר הזרים או המתאזרחים, את זה עשו בשבילם פרשני טלוויזיה ואוהדי קבוצות אחרות.
אוהדי מכבי שעושים מנוי להיכל מגיעים כדי לראות ניצחונות בכיף שלהם ולהרגיש הרגשה טובה כשהם הולכים לישון. אם גרם לכך נימול או לא נימול, אני חושב שזו העדפה משנית.

הם גם עושים מנוי כדי לשיר את התקווה בתחילת המשחק. לא שהם יפסיקו ככשיו.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 16, 2018 8:24 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
את מרבית הכוח הכלכלי שלה מכבי בנתה בשנות ה-2000. למעשה ב-5 השנים הראשונות, זה די מובן, תקופת מקדולנד האפמן ואחר כך הקבוצה הגדולה. זו התקופה שמכבי עלתה מתקציב של 8 מיליון דולר בערך לתקציבים שאנחנו מכירים היום, של סביבות ה-20 מיליון שהרוב מגיע מהכנסות עצמיות (ולדעתי יש גם שנים של עודף בתקופה הזו למרות שהפדרמנים לא יודו בזה).

כח כלכלי בהחלט. הכח ה"תודעתי", של השם של מכבי בציבור הרחב, הוא כמובן נבנה הרבה לפני ובלעדיו גם כנראה אותו כח כלכלי של שנות ה-2000 לא היה יכול לצאת לדרך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 462 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 19  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Dan, אלון ו 86 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: