סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' דצמבר 02, 2024 9:59 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 121 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: פלייאוף 25.4
הודעהפורסם: ה' אפריל 26, 2018 5:50 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
Att כתב:
Hacohen כתב:
Att כתב:
לא כל כך מבין את הדיון התיאורטי הזה. בואו נחכה כמה שבועות ונראה אם לברון מתרסק או מצליח להוביל את הקאבס הנוכחיים למשהו. כרגע המזרח פתוח. קליבלנד בהחלט יכולה לקחת אותו ואני לא חושב שזה יהיה כזה הישג מרשים, בהתחשב בכך שלברון הוא אחד השחקנים הטובים בליגה, אם לא הטוב שבהם ושהיריבות שלהם הם:
אינדיאנה שבכלל הייתה אמורה לבלות במרתפי הליגה
קבוצה בינונית פלוס כמו טורונטו
וושינגטון הבינונית (פלוס במקרה הטוב)
מילווקי החלשה-בינונית
קבוצה סופר צעירה ולא מנוסה כמו פילי
קבוצה ששני הכוכבים המרכזיים שלה פצועים כמו בוסטון

קודם כל ברור שכרגע המצב של לברון בפלייאוף הזה הוא מאד עדין. נפילה בסיבוב הראשון תהיה כשלון בקנה מידה היסטורי, גם בחצי הגמר זה יהיה מביך. אבל אליפות מול גולדן או יוסטון...מטיס אותו למעלה מבחינת מעמד. אז ברור שצריך לחכות ולראות. אבל אני מאד לא אוהב את הזלזול ברמת היריבות.

מה זה "אינדיאנה שבכלל היתה אמורה לבלות במרתפי הליגה"? מישהו בהנהלת הליגה נתן להם פרמיה של 30 נצחונות או משהו? הם איפה שהם שווים, והם אחלה קבוצה. נכון שזה סותר את כל האש והגופרית שרשפת (מלכתחילה לא בצדק) על הטרייד עם אוקלהומה, אבל הערכות מוטעות שלך לא משנות את המציאות.

נוח ליפול על טורונטו ולכנות אותה בינונית, אז רק אזכיר שהם העונה 0-2 על יוסטון וניו אורלינס, ואמנם הפסידו את 2 המשחקים מול הווריירס אבל בהפרשים קטנים (2 בבית ו5 בחוץ). קבוצה מאוזנת ומאומנת לעילא עם ספסל מצוין וכוכב שהולך ומתפתח מעונה לעונה. אחלה קבוצה.

וושינגטון בפועל בינונית אבל יש לה קו אחורי ברמה הגבוהה של הליגה, תשווה אותם לפורטלנד אם תרצה, ופורטלנד גמרה שלישית במערב.

פילי, תודה לאל מאז שהינקי הלך, כבר לא "צעירה ולא מנוסה". הכוכבים שלה צעירים ולא מנוסים, אבל קולאנג'לו השכיל לשים לידם שחקנים מנוסים, ובגלל זה העסק נראה מצוין עד כאן (ד"ש מג'יי ג'יי רדיק שהשמצת כה רבות את החוזה שלו, עם 20 נקודות למשחק עד כה בפלייאוף הזה).

בוסטון זו תופעת טבע. מילווקי אכן בינונית אבל עם כוכב עצום, מה שהרבה פעמים בהסטוריה הספיק להרבה קבוצות כדי להגיע לסיבוב ראשון.

את טורונטו לא כיניתי בינונית אלא בינונית פלוס והיא אכן קבוצה כזו.
קבוצה נמדדת בפלייאוף בעיקר על פי הכוכבים שלה ולאורי את דרוזן הם אחלה (את דרוזן אני אוהב) אבל לא הרבה יותר מזה. את וושינגטון אתה משווה במקרה הטוב לפורטלנד שעפה בבושת פנים במערב בסיבוב הראשון. enough said.
הכוכבים של פילי צעירים ולא מנוסים ולמען האמת, גם החבר׳ה ה״ותיקים״ מלבד רדיק לא מנוסים במעמדים כאלו. רדיק עצמו התייחס לכך ואמר שלרובם זו הפעם הראשונה במעמדים האלו, זה חדש להם.
אם ראית משחקים של פילי אתה יכול לראות שפילי מתבססת על סימונס ועל אמביד (שמשחק עם מסיכה שמפריעה לו). שניהם יהיו חייבים לתפקד ברמה גבוהה בפלייאוף על מנת להוות יריבה חזקה. אגב, לא זכור לי שהשמצתי רבות את החוזה של רדיק. אחרי החתימה אמרתי את דעתי אבל חוזים לעונה אחת בד״כ לא מעסיקים אותי רבות :)
בוסטון אולי תופעת טבע אבל היא קבוצה מאוד מוגבלת ומילווקי... ראית אותם משחקים?

בקיצור, קבוצות חביבות והכל אבל מלבד האפסייד של פילי וקצת טורונטו אני לא רואה כאן יריבות שמהוות הישג מרשים ללברוניה. הם עדיין פייבוריטיים בעיניי לקחת את המזרח.

אבל זה שאתה מכנה את טורונטו בינונית או בינונית פלוס לא משנה כלום, משנה מה היכולת שלהם. ובעונה הסדירה הם הראו יכולת מצוינת והרוויחו את המקום הראשון בצדק, לברון אם יעלה יצטרך לעבור אותם וזו לגמרי לא משוכה קלה-קבוצה שיכלה להתמודד יפה גם בפלייאוף המערב. הבעיה של לברון זה הציפיות שהוא העמיס על עצמו, מבחינת כדורסל לעוף מול טורונטו זו לא בושה אבל בהגדרה ללברון לעוף בסיבוב השני במזרח זה כשלון.

מוושינגטון אני מן הסתם לא מתלהב, אבל אתה דיברת על נחיתות המזרח ואמרתי לך שמבחינתי וושינגטון מהמקום השמיני במזרח די מזכירה את פורטלנד מהמקום השלישי במערב (שאמנם היתה בלוף וזה התגלה)-ואפילו מאזן העונה הסדירה ביניהן הוא 1-1. קבוצות דומות מבחינת יכולת ומבנה.

חוסר הנסיון של פילי לא מפריע להם להיראות מצוין, אז אני לא ממש מתרגש מעניין הנסיון. בוודאי שראיתי את מילווקי משחקים, ולא הבנתי מה הקשר למה שאמרתי עליהם: "מילווקי אכן בינונית אבל עם כוכב עצום, מה שהרבה פעמים בהסטוריה הספיק להרבה קבוצות כדי להגיע לסיבוב ראשון".

בוסטון זו תופעה שמעבר לכשרון בכדורסל, הם מלוכדים, חכמים ומאומנים בקטע אחר. זה שלם שמוציא מעצמו הרבה מעבר לסך חלקיו, על אף שאני חושב שג'יילן בראון עוד ייכתב בספרים של הפרנצ'ייז וטייטום יכול להיות פול פירס הבא.

אני שמח שהחלטת לא להמשיך להתווכח על אינדיאנה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 26, 2018 5:54 pm 
Hall of Famer

הכל נכון, ועדיין לא נראה לי שמישהו יתפלא אם קליבלנד תעלה שוב לגמר. היא בהחלט נראית טוב בשני המשחקים האחרונים, לפחות בצד ההגנתי והחשוב יותר. בהתקפה? אם לברון בשיאו, וקורבר קולע זה לא רע מדי. העיקר ההגנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 26, 2018 6:02 pm 
Junior

Att כתב:
. קליבלנד בהחלט יכולה לקחת אותו ואני לא חושב שזה יהיה כזה הישג מרשים, בהתחשב בכך שלברון הוא אחד השחקנים הטובים בליגה, אם לא הטוב שבהם

אז אם לברון ייקח את המזרח, מה שיוריד מגדולת ההישג זה שהוא לברון?

אז מהקבוצות שנשארו רק בוסטון יכולים לקחת וזה ייחשב הישג?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 26, 2018 6:16 pm 
Senior

אני באמת לא מבין איך אפשר שלא לטעון שהמזרח השנה, כמו בכמה שנים האחרונות, הוא לא קונפרנס חלש מאוד.
העונה הסדירה של טורונטו הייתה טובה ויפה, אבל זו קבוצה שהוכיחה לנו היטב בשנים האחרונות שבפלייאוף היא שווה פחות מבעונה הסדירה ולכן חובת ההוכחה לזה שלא כך הדבר השנה עדיין עליהם, הם יכלו להתמודד יפה גם בפלייאוף במערב? יכול להיות, כרגע הם מתקשים מול וושינגטון ומבחינתי יותר סביר שהם היו מפסידים לניו אורלינס או ליוטה מאשר שהיו לוקחים את יוסטון למשחק שביעי.
בוסטון כיום היא בהחלט קבוצת סבירה, אבל כל-כך מוגבלת שבאמת אי אפשר לטעון שהם יותר מזה.
פילדלפיה יכולה להיות יוצאת מן הכלל, אבל ראינו מעט מדי מהם כדי לקבוע מה הם שווים.

אני מסכים שבגלל החולשה של כל מי שהוא לא לברון בקליבלנד, עלייה שלהם לגמר העונה תהיה עוד תעודת כבוד בשבילו, אבל אני לא מבין איך אפשר שלא לשים עלייה את ההסתייגות הזו של 'למרות שהם עלו לגמר, ממש לא בטוח שהגמר האמיתי הוא לא יוסטון-גולדן סטייט'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 26, 2018 6:50 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
Att כתב:
Hacohen כתב:
Att כתב:
לא כל כך מבין את הדיון התיאורטי הזה. בואו נחכה כמה שבועות ונראה אם לברון מתרסק או מצליח להוביל את הקאבס הנוכחיים למשהו. כרגע המזרח פתוח. קליבלנד בהחלט יכולה לקחת אותו ואני לא חושב שזה יהיה כזה הישג מרשים, בהתחשב בכך שלברון הוא אחד השחקנים הטובים בליגה, אם לא הטוב שבהם ושהיריבות שלהם הם:
אינדיאנה שבכלל הייתה אמורה לבלות במרתפי הליגה
קבוצה בינונית פלוס כמו טורונטו
וושינגטון הבינונית (פלוס במקרה הטוב)
מילווקי החלשה-בינונית
קבוצה סופר צעירה ולא מנוסה כמו פילי
קבוצה ששני הכוכבים המרכזיים שלה פצועים כמו בוסטון

קודם כל ברור שכרגע המצב של לברון בפלייאוף הזה הוא מאד עדין. נפילה בסיבוב הראשון תהיה כשלון בקנה מידה היסטורי, גם בחצי הגמר זה יהיה מביך. אבל אליפות מול גולדן או יוסטון...מטיס אותו למעלה מבחינת מעמד. אז ברור שצריך לחכות ולראות. אבל אני מאד לא אוהב את הזלזול ברמת היריבות.

מה זה "אינדיאנה שבכלל היתה אמורה לבלות במרתפי הליגה"? מישהו בהנהלת הליגה נתן להם פרמיה של 30 נצחונות או משהו? הם איפה שהם שווים, והם אחלה קבוצה. נכון שזה סותר את כל האש והגופרית שרשפת (מלכתחילה לא בצדק) על הטרייד עם אוקלהומה, אבל הערכות מוטעות שלך לא משנות את המציאות.

נוח ליפול על טורונטו ולכנות אותה בינונית, אז רק אזכיר שהם העונה 0-2 על יוסטון וניו אורלינס, ואמנם הפסידו את 2 המשחקים מול הווריירס אבל בהפרשים קטנים (2 בבית ו5 בחוץ). קבוצה מאוזנת ומאומנת לעילא עם ספסל מצוין וכוכב שהולך ומתפתח מעונה לעונה. אחלה קבוצה.

וושינגטון בפועל בינונית אבל יש לה קו אחורי ברמה הגבוהה של הליגה, תשווה אותם לפורטלנד אם תרצה, ופורטלנד גמרה שלישית במערב.

פילי, תודה לאל מאז שהינקי הלך, כבר לא "צעירה ולא מנוסה". הכוכבים שלה צעירים ולא מנוסים, אבל קולאנג'לו השכיל לשים לידם שחקנים מנוסים, ובגלל זה העסק נראה מצוין עד כאן (ד"ש מג'יי ג'יי רדיק שהשמצת כה רבות את החוזה שלו, עם 20 נקודות למשחק עד כה בפלייאוף הזה).

בוסטון זו תופעת טבע. מילווקי אכן בינונית אבל עם כוכב עצום, מה שהרבה פעמים בהסטוריה הספיק להרבה קבוצות כדי להגיע לסיבוב ראשון.

את טורונטו לא כיניתי בינונית אלא בינונית פלוס והיא אכן קבוצה כזו.
קבוצה נמדדת בפלייאוף בעיקר על פי הכוכבים שלה ולאורי את דרוזן הם אחלה (את דרוזן אני אוהב) אבל לא הרבה יותר מזה. את וושינגטון אתה משווה במקרה הטוב לפורטלנד שעפה בבושת פנים במערב בסיבוב הראשון. enough said.
הכוכבים של פילי צעירים ולא מנוסים ולמען האמת, גם החבר׳ה ה״ותיקים״ מלבד רדיק לא מנוסים במעמדים כאלו. רדיק עצמו התייחס לכך ואמר שלרובם זו הפעם הראשונה במעמדים האלו, זה חדש להם.
אם ראית משחקים של פילי אתה יכול לראות שפילי מתבססת על סימונס ועל אמביד (שמשחק עם מסיכה שמפריעה לו). שניהם יהיו חייבים לתפקד ברמה גבוהה בפלייאוף על מנת להוות יריבה חזקה. אגב, לא זכור לי שהשמצתי רבות את החוזה של רדיק. אחרי החתימה אמרתי את דעתי אבל חוזים לעונה אחת בד״כ לא מעסיקים אותי רבות :)
בוסטון אולי תופעת טבע אבל היא קבוצה מאוד מוגבלת ומילווקי... ראית אותם משחקים?

בקיצור, קבוצות חביבות והכל אבל מלבד האפסייד של פילי וקצת טורונטו אני לא רואה כאן יריבות שמהוות הישג מרשים ללברוניה. הם עדיין פייבוריטיים בעיניי לקחת את המזרח.

אבל זה שאתה מכנה את טורונטו בינונית או בינונית פלוס לא משנה כלום, משנה מה היכולת שלהם. ובעונה הסדירה הם הראו יכולת מצוינת והרוויחו את המקום הראשון בצדק, לברון אם יעלה יצטרך לעבור אותם וזו לגמרי לא משוכה קלה-קבוצה שיכלה להתמודד יפה גם בפלייאוף המערב. הבעיה של לברון זה הציפיות שהוא העמיס על עצמו, מבחינת כדורסל לעוף מול טורונטו זו לא בושה אבל בהגדרה ללברון לעוף בסיבוב השני במזרח זה כשלון.

מוושינגטון אני מן הסתם לא מתלהב, אבל אתה דיברת על נחיתות המזרח ואמרתי לך שמבחינתי וושינגטון מהמקום השמיני במזרח די מזכירה את פורטלנד מהמקום השלישי במערב (שאמנם היתה בלוף וזה התגלה)-ואפילו מאזן העונה הסדירה ביניהן הוא 1-1. קבוצות דומות מבחינת יכולת ומבנה.

חוסר הנסיון של פילי לא מפריע להם להיראות מצוין, אז אני לא ממש מתרגש מעניין הנסיון. בוודאי שראיתי את מילווקי משחקים, ולא הבנתי מה הקשר למה שאמרתי עליהם: "מילווקי אכן בינונית אבל עם כוכב עצום, מה שהרבה פעמים בהסטוריה הספיק להרבה קבוצות כדי להגיע לסיבוב ראשון".

בוסטון זו תופעה שמעבר לכשרון בכדורסל, הם מלוכדים, חכמים ומאומנים בקטע אחר. זה שלם שמוציא מעצמו הרבה מעבר לסך חלקיו, על אף שאני חושב שג'יילן בראון עוד ייכתב בספרים של הפרנצ'ייז וטייטום יכול להיות פול פירס הבא.

אני שמח שהחלטת לא להמשיך להתווכח על אינדיאנה.

סתם שכחתי את אינדיאנה. בסופו של דבר, קבוצה (חביבה) של כוכב אחד כמו מילווקי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 26, 2018 6:57 pm 
Sophomore

המזרח נורא בינוני. פילי הכי מרשימים בהינתן שבוסטון כל כך פצועה. אני די מהמר עליהם להגיע לגמר הליגה ושם להיות מודחים מול הזוכה בגמר הליגה האמיתי בין יוסטון לגולדן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 26, 2018 7:14 pm 
Sophomore

ולברון זוכה באליפות העונה נשמע לי יותר הזוי מפניני שחקן רוטציה של דאבל פיגרס בקבוצת פלייאוף מהמערב.

אז... כן, אם הוא יקח אליפות זה מרים אותו לראש בראש עם ג'ורדן למרות חולשת הליגה הנובעת בעיקר מפציעות. אבל הוא לא יקח כלום נו בחייאת...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 26, 2018 7:36 pm 
Hall of Famer

הקאבס יורקים דם מול הפייסרס. מול גולדן סטייט זה יהיה מאד לא נעים.
זה לברון ורול פליירס - חלקם חביבים (גרין, קורבר), חלקם לא עקביים (לאב,הוד,קלרקסון) אבל אף אחד לא כוכב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 26, 2018 8:36 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
אבל אנחנו כן מדברים על ההשוואה למייקל. יכול להיות שה-4 גמרים שהוא הפסיד בהם (גמר 2011 לא נותן לו כמובן שום נק' זכות) נותנים לו נק' זכות לעומת 3 גמרים בלבד, אבל הם עדיין נקודה שחורה לעומת 6 הגמרים המושלמים של ג'ורדן.
אף אחד לא אומר שלברון היה נזכר בהיסטוריה כשחקן יותר גדול אם הוא היה מגיע רק ל-3 גמרים וזוכה בכולם. אומרים שההפסדים בגמרים הללו מחקו לו את הקייס מול מייקל.

לא מבין, הודעה קודם רשמת שהמורשת שלו הייתה יותר טובה עם 3 מ3. אז זה טוב שהוא ניצח עוד 5 גמרים אזוריים או לא?

ושוב, עדיין לא מבין את הטענה... אני מבין לחלוטין 3 אליפויות של לברון מול 6 של מייקל. זה משוואה ברורה.
אבל טיעון הפסדי הגמר עדיין לא ברור לי.
בוא ניקח מקרה קיצון שלברון לוקח עוד 3 אליפויות (לא פרקטי, אני יודע) ובדרך מפסיד עוד 2 גמרים. מסיים את הקריירה עם 6 אליפויות ו7 הפסדי גמר. אותו מספר אליפויות כמו מייקל אבל הרבה הפסדי גמר. במקרה הזה בעיניך הוא עדיין בנחיתות כי הוא הפסיד 7 גמרים יותר ממיקל (והגיע ל7 יותר).

אם התשובה היא שהוא עדיין בנחיתות במקרה התאורטי הזה אז אני פשוט לא מסכים עם קריטריון שמעניש על יותר ניצחונות.
אם התשובה היא שהוא כבר לא בנחיתות במקרה הזה אז הנתון הרלוונטי הוא מספר האליפויות ולא מספר ההפסדים בגמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 26, 2018 8:53 pm 
Hall of Famer

אפשר לעשות את זה עונה מול עונה.
נניח גם שאליפות - 10 נקודות, גמר= 7 נקודות, גמר אזורי= 5 נקודות, סיבוב שני = 3 נקודות וסיבוב ראשון = 1 נקודה. זה מאד שרירותי ודי קונסרבטיבי (בעיניי ההבדל בין אליפות לגמר אפילו אמור להיות גדול יותר, אבל...)

נתחיל בקליבלנד 2004 מול שיקגו 1985
עונה 1:
קליבלנד מחוץ לפלייאוף, שיקגו הפסידה בסיבוב הראשון
מייקל - לברון: 0-1

עונה 2:
קליבלנד מחוץ לפלייאוף, שיקגו הפסידה בסיבוב הראשון.
מייקל - לברון: 0-2

עונה 3:
קליבלנד עשתה סיבוב 2, שיקגו שוב הפסידה בסיבוב הראשון.
מייקל - לברון: 3-3

עונה 4:
קליבלנד עשתה גמר נ.ב.א, שיקגו התקדמה מעט ועשתה סיבוב שני.
מייקל - לברון: 10-5

עונה 5:
קליבלנד עשתה סיבוב שני, שיקגו הגיעה עד גמר המזרח
מייקל- לברון: 13-10

עונה 6:
קליבלנד אבל גם שיקגו עשו גמר מזרח
מייקל - לברון: 18-15

עונה 7:
לברון מסיים את דרכו בקליבנלד בסיבוב השני, מייקל לעומתו לוקח אליפות ראשונה
מייקל-לברון: 21-25

עונה 8
לברון עובר למיאמי ומגיע עד גמר הליגה. מייקל לוקח אליפות שניה.
מייקל - לברון: 28-35

עונה 9:
המקבילים נפגשים, ושני הכוכבים שלנו לוקחים אליפויות (ועזבו את זה שמיאמי נבנתה בצלמו של לברון...)
מייקל - לברון: 38-45

עונה 10:
לברון עושה אליפות נוספת עם מיאמי, ג'ורדן הרגע חזר מפרישה לשליש עונה אותה הוא מפסיד בסיבוב השני של הפלייאוף
מייקל - לברון: 48-50

עונה 11:
לברון מפסיד לדאנקן, לאונרד ושות'. מייקל לוקח אליפות רביעית, אבל ראשונה לאחר הפרישה.
מייקל - לברון: 55-60

עונה 12:
לברון מאבד את קיירי ואת לאב, ובכל זאת מגיע לגמר הליגה. מייקל מצידו עושה עוד אליפות מול יוטה
מייקל - לברון: 62-70

עונה 13:
לברון לוקח אליפות ראשונה עם קליבלנד, מייקל לוקח אליפות אחרונה ומתוקה עם שיקגו
מייקל - לברון: 72-80.

תרשו לי להתעלם מוושינגטון.

הנה כי כן, ברור שבשיאם מייקל עשה יותר מאשר לברון. מה שמתחיל אבל להפוך את העניין קצת לטובת לברון הוא ה LONGEVITY הלא נורמלי שלו, כבר בגמר האחרון הוא מגיע ל 79 נקודות על פי המתודולוגיה הזאת, והשנה הוא גם עבר את ה 80 נקודות של מייקל. לברון לעולם לא יהיה טוב יותר ממייקל בשיאו, אבל ספק אם קארים היה גדול משאק בשיאו, ובכל זאת 21 שנים לא הולכות ברגל. בקיצור, בוא נראה מה יהיה אבל כרגע אין קייס, ומבחינת רמה בשיא - לעולם לא יהיה קייס, מהבחינה הזאת לברון כבר הפסיד. הדבר היחיד שיש לו לבנות עליו זה ה LONGEVITY.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 26, 2018 8:55 pm 
Hall of Famer

אני לא רשמתי בשום מקום שהמורשת שלו הייתה טובה יותר עם 3 מ-3.
אתה צריך לשים את הדברים בקונטקסט. ברגע שמייקל הפך לשחקן הטוב בליגה הוא לא הפסיד יותר. 6 פעמים הגיע לגמר, 6 פעמים ניצח. הוא נתן לחלוטין את ההרגשה גם לצופים ובעיקר ליריבים שלו, שלא משנה מה יקרה הניצחון יהיה בצד הוד אוויריותו.
כשלברון הגיע לגמר היריבים ידעו שאם הם יהיו בשיאם יש סיכוי טוב לנצח. כשאתה מדבר על ניואנסים של מי יותר טוב, על הדברים הללו מסתכלים.

בעיני לברון איבד את הצ'אנס לעבור את מייקל אחרי ההפסד לדאלאס. למייקל זה לא היה קורה, התמוטטות שכזאת. יכול להיות שאם ההמשך היה של 10 אליפויות תוך דומיננטיות בלתי נגמרת הייתי משנה את דעתי. מה לעשות שזה לא קרה וההמשך לא היה כזה.

ובכל מקרה אין ספירה של תארים או גמרים, אלא הסתכלות על הדומיננטיות של השחקן.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 26, 2018 9:29 pm 
Junior

לגבי ה3 מ3 - אם זה לא מה שהתכוונת אז אני מתנצל :) הבנתי אותך לא נכון.

נתחיל מזה שלברון לא בלבל של מייקל, 3 אליפויות זה משמעותית פחות מ6 ובעייני זה לגמרי משחק של מספרים. אין לי שום ויכוח ולא היה לי לגבי המעמד של מייקל כגדול מכולם.
מכאן כבר אפשר לדון על מה סופרים - אליפויות או אליפויות ביחס לעונות. אני לא מסכים שהמדד הוא אליפות ביחס לגמרים כי בכל עונה ששחקן לא לקח אליפות אז הוא הפסיד בשלב מסוים ואם כבר להפסיד אז ברור שעדיף להפסיד בגמר על לא להכנס לפלייאוף.

הנקודה הנוספת מתקשרת למה שרשם נורטון - האם אתה סוכם את מה שהשחקן עשה כל הקריירה או רק בשיאו? זה הגדרה אינדיבידואלית לגמרי ואין פה נכון או לא נכון.
בעייני שבאים לשפוט שחקנים מסתכלים על הקריירה כולה ולכן דאנקן הוא ה4 הגדול בהיסטוריה למרות שלא עבר ה25.5 נקודות למשחק ( ובפלייאוף רק עונה אחת היה מעל 25 למשחק).

במצב הסופר תאורטי (והלא סביר) שלברון מסיים את הקריירה עם עוד שתי אליפויות (ועם 2 MVP פיינלס) אז בעייני יש לו קייס בהחלט כי הקריירה שלו תהיה מרשימה יותר למרות שהשיא של מייקל היה דרסטית יותר טוב.

אני אישית לא מסכים עם השורה האחרונה שלך אבל כמו שאמרתי, זה הגדרה אישית לחלוטין ועם זה אין לי מה להתווכח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 26, 2018 9:32 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
לגבי ה3 מ3 - אם זה לא מה שהתכוונת אז אני מתנצל :) הבנתי אותך לא נכון.

נתחיל מזה שלברון לא בלבל של מייקל, 3 אליפויות זה משמעותית פחות מ6 ובעייני זה לגמרי משחק של מספרים. אין לי שום ויכוח ולא היה לי לגבי המעמד של מייקל כגדול מכולם.
מכאן כבר אפשר לדון על מה סופרים - אליפויות או אליפויות ביחס לעונות. אני לא מסכים שהמדד הוא אליפות ביחס לגמרים כי בכל עונה ששחקן לא לקח אליפות אז הוא הפסיד בשלב מסוים ואם כבר להפסיד אז ברור שעדיף להפסיד בגמר על לא להכנס לפלייאוף.

הנקודה הנוספת מתקשרת למה שרשם נורטון - האם אתה סוכם את מה שהשחקן עשה כל הקריירה או רק בשיאו? זה הגדרה אינדיבידואלית לגמרי ואין פה נכון או לא נכון.
בעייני שבאים לשפוט שחקנים מסתכלים על הקריירה כולה ולכן דאנקן הוא ה4 הגדול בהיסטוריה למרות שלא עבר ה25.5 נקודות למשחק ( ובפלייאוף רק עונה אחת היה מעל 25 למשחק).

במצב הסופר תאורטי (והלא סביר) שלברון מסיים את הקריירה עם עוד שתי אליפויות (ועם 2 MVP פיינלס) אז בעייני יש לו קייס בהחלט כי הקריירה שלו תהיה מרשימה יותר למרות שהשיא של מייקל היה דרסטית יותר טוב.

אני אישית לא מסכים עם השורה האחרונה שלך אבל כמו שאמרתי, זה הגדרה אישית לחלוטין ועם זה אין לי מה להתווכח.

אז אם ג׳ורדן לא מקבל את פיפן ורודמן ומסיים עם 0 אליפויות, הוא פחות טוב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 26, 2018 9:36 pm 
Hall of Famer

המדד הוא לא אליפויות ביחס לגמרים. אני לא סופר כמה גמרים מג'יק או לארי היו והיחס זכיות שלהם לעומת היחס של לברון. כמו שרשמתי, המדד הוא הדומננטיות של מייקל והאחוז המושלם בשישה גמרים רק מדגיש זאת ולכן ההפסדים של לברון בגמר הם נגדו בהשוואה. בוודאי שאם הוא היה מגיע רק ל-3 גמרים ב-15 שנות קריירה זה גם היה נק' שחורה בהשוואה למייקל.

כשבוחנים מיהו השחקן הגדול בהיסטוריה יש הרבה פקטורים. אריכות קריירה הוא אחד מהן, אבל מאחר וגם למייקל הייתה קריירה ארוכה מספיק והשיא שלו היה משהו כמו 8 עונות, הוא עשה מספיק בשביל שהיכולת שלו בשיא תכריע את כמות העונות של לברון.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 26, 2018 9:59 pm 
Junior

עמוס אין לי שום ויכוח איתך לגבי הגדולה של מייקל או המיקום של לברון ביחס אליו.
לגבי שאר הדיון אז הוא תיאורטי מדי ולכן נשאר עם ההסכמה שמייקל גדול מלברון וסיכוי זניח שזה ישתנה...

satriani כתב:
אז אם ג׳ורדן לא מקבל את פיפן ורודמן ומסיים עם 0 אליפויות, הוא פחות טוב?

אם ג'ורדן מסיים עם 0 אליפויות זה אומר שהוא מעולם לא נתן את הגמרים שנתן ולא היה בכלל שחקן דומיננטי אז התשובה היא כן... עם 0 אליפויות הוא היה פחות טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 26, 2018 11:55 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
התעלמת מהשאלה שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 27, 2018 12:21 am 
Sophomore

מאוד קשה להשוות כי מדובר בסיטואציות שונות. לברון לרוב שיחק בסיטואציות גרועות (ויש כאלו כמו נדב שיאמרו שזה באשמתו, ואולי בצדק). על קליבלנד של הקדנציה הראשונה דיברו. אבל גם מיאמי בעידן לברון לאורך השנים הייתה בנוייה בצורה מזעזעת. מלבד וויד ובוש, כלום לא היה שם. לאוקלהומה של היום יש צוות מסייע יותר טוב, ממה שהיה לשלושת הכוכבים של מיאמי. במיוחד הבור בעמדת הסנטר. בקדנציה השנייה של לברון בקליבלנד, בעונה הראשונה הוא שיחק עם 6 שחקני רוטציה, ובכל זאת הצליח להעלות לגמר ולא היה רחוק מלזכות באליפות. בעונה השנייה והשלישית באמת היה לו צוות מסייע מצויין, אבל גולדן של אותן עונות, הייתה אחת הקבוצות הגדולות בהיסטוריה.

כך שג'ורדן לרוב התמודד מול שחקנים וכוכבים יותר גדולים, אבל לברון שיחק לרוב עם קבוצות הרבה יותר גרועות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 27, 2018 12:29 am 
Hall of Famer

גם אם זה נכון, זה באשמת לברון בלבד. ובעיניי, זה לא נכון. מיאמי במשך רוב השנים האלה (אולי פרט לשנה הראשונה) היתה קבוצה ענקית שכאמור לברון בעצמו בנה'. פרט לשלושת הגדולים היה גם ריי אלן, וגם שיין באטייה ויודוניס האסלם, מבוגרים, אבל לא מתים (כמו שהאסלם היום). זאת היתה סוג של FANTASY TEAM, עד כדי כך שב ESPN היה לקבוצה דף מעקב מיוחד משלה, מהסוג שמעולם לא ראיתי עבור אף קבוצה אחרת. מייקל ביזלי, אחד שהוכיח דבר או שניים (בעיקר שהוא אחלה יוצר גם אם רחוק מאד מכוכבות) היה שם. זאת היתה כאמור הפטנזי טים הראשונה מסוגה שאני זוכר (אולי פרט לעונה שבה נוביצקי חבר לצמד האנטואנים, ווקר וג'יימיסון בדאלאס).
וההצלחה של מיאמי, היתה חלקית בלבד. אני נותן לכל ההרפתקה הזאת, ציון עובר בקושי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 27, 2018 12:46 am 
מנהל פורום

נו, אם אתה נותן לשתי אליפויות וארבעה גמרים ציון עובר בקושי אז זו בעיה כלשהי.

נכון שבחודש הראשון של הפרוייקט הזה דיברו על שמונה אליפויות רצופות ודברים כאלה אבל זה נהיה ברור שלא עומד לקרות מהר מאוד. בוש היה ככה ככה במשך כל הפרוייקט ווייד נהיה ככה מהעונה השניה. ולהציג את שיין באטיה ויודוניס האסלם (למה לא צ'אלמרס ונוריס קול) כחיזוק לא נורמלי זה מופרך. במה יודוניס האסלם היה עדיף על טריסטן תומפסון של היום?

אני מסכים שמיאמי בסופו של דבר לא מימשה את כל הפוטנציאל שלה, ובקלות היא יכלה למצוא את עצמה בצד של הכישלון המהדהד. עדיין השורה התחתונה סבירה בהחלט וזה כמעט רק בזכות לברון, החל מה45/15/5 נגד בוסטון שהציל לספולסטרה את הקריירה, המשך בסידרה המדהימה מול אוקלהומה וכלה במשחק השביעי מול סן אנטוניו.

ואין מה לעשות, אנחנו בעידן שבו שום קבוצה היא לא חזקה מספיק, וגם גולדן סטייט המדהימה של קארי וקליי וגרין התחזקה לא בשיין באטיה אלא בקווין דוראנט כדי לקחת אליפות, ונדבר בסוף הפלייאוף אם זה הספיק ליותר מאחת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 27, 2018 12:54 am 
Hall of Famer

נדמה לי שאנשים מקולקלים בגלל גולדן סטייט ומה שהיא הציגה בשנים האחרונות.
אבל אני לא זוכר מקרה כמו של מיאמי ב 11-14 לפניה. בסופו של דבר, גם אם היא לא היתה קבוצה מושלמת. היריבות מולה היו נוביצקי (קרוב לשיאו) יחד עם טרי וקיד זקנים וטייסון צ'נדלר אחד. אחר כך מול אוקלהומה צעירה במיוחד, ואחר כך מול הספרס, שככל שהיו גדולים, בכל זאת הציגה סנטר בן 37, את דני גרין (שלא נראה לי שאפשר להציג בתור מאור הגולה), ואת קאווי לאונרד ברמה טובה מאד, אבל קצת לפני שהוא נעשה קוואי לאונרד הגדול. בקיצור, אף אחת מהקבוצות לא היתה לא עבירה.
במילים אחרות - ג'ורדן היה שוחט את כל ארבע הקבוצות האלה (גם אם לא את גולדן סטייט, נניח). האכזבה לא היתה משתי אליפויות, אלא מכך שברור כשמש שג'ורדן היה משתמש במה שיש לו (וויד, בוש, אלן זה לא מעט) ולוקח אליפויות קלילות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 27, 2018 1:01 am 
מנהל פורום

א. לא ג'ורדן היה שוחט. שיקגו היתה שוחטת. זה לא מפחית במאום מהגדולה של ג'ורדן להזכיר שנבנתה סביבו קבוצה לתפארת.
ב. נו ברור שדאלאס היה כישלון מחפיר. מצד שני להציג את אוקלהומה כ"צעירה במיוחד" ולא נניח כ"מקבץ יוצא דופן של כישרון בקבוצה אחת" זה קצת מוגזם. בכל אופן היא חטפה בראש באופן קולוסלי בסידרה היחידה שבה באמת הקבוצה של לברון נתנה הצגה מדהימה, חבל להנמיך את זה.
ג. סן אנטוניו היתה קבוצה מצוינת. פחות טובה ממיאמי, הגיעה כאנדרדוגית לשני המפגשים ויצאה עם תוצאה מצוינת מבחינתה וסבירה מבחינת מיאמי. נראה לי די הוגן להציג את זה ככה.

בכל אופן מה ברור או לא ברור ביחס לג'ורדן אני לא יודע. לדעתי גם ברור שלברון תחת פיל ג'קסון עם פיפן, רודמן וקוקוץ' לידו ומול היריבות שהיו לג'ורדן היה שוחט את הליגה. יש לי ביסוס לטענה הזו בדיוק כמו שלך יש לשלך. במציאות מה שיש בפועל זה את מה שקרה וברור שכרגע ההישגים של לברון לא משתווים לאלה של ג'ורדן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 27, 2018 1:14 am 
Hall of Famer

בדיוק, במציאות ללברון יש חצי ממספר האליפויות של מייקל, ביותר עונות.

ואגב, גם לשיטתך, לברון נכשל פעם אחת (מול דאלאס) וקיבל ציון "עובר בקושי" מול סן אנטוניו. בעצם, רק מול אוקלהומה הוא קיבל ציון "מצטיין". לא זוכר מתי ג'ורדן קיבל ציון שהוא פחות מ "מצטיין".
ונכון, לא ג'ורדן, שיקגו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 27, 2018 2:04 am 
Hall of Famer

ג'ורדן כשל מול הפיסטונס כמה פעמים ומול שאק עונה אחת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 27, 2018 11:43 am 
Hall of Famer

הדיון כבר התקדם אבל בכל זאת לסכם את הטענה על המזרח העונה וההישג של לברון אם ייקח אותו. ברור שאין קבוצות אדירות ומפוצצות בכשרון שלברון יצטרך לעבור כדי לקחת את המזרח, אבל. כדי לקחת את המזרח לברון יצטרך לעבור לפחות 2 קבוצות קשוחות ומאומנות היטב בדמותן של אינדיאנה וטורונטו, כשלגבי טורונטו אני חושב שמעריכים אותם בחסר והם קבוצה נהדרת. לא מאמין שמילווקי תגיע לגמר אז הוא יכול להיות מול בוסטון-אולי הקשוחה והמאומנת בקבוצות הליגה-או פילי המוכשרת מאד. בקיצור, רחוק מלהיות טיול בפארק. זה מה שזה, לא מלחמת עולם מול קבוצה כמו גולדן או יוסטון אבל אף קבוצה קלילה ורכה שאתה עובר בלי למצמץ.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 27, 2018 12:07 pm 
Junior

אולי שאר הקבוצות במזרח לא מרשימות, אבל הסגל שמסביב ללברון עוד הרבה פחות מרשים (אולי באשמתו, אבל זה לא הדיון) ואם לברון יקח השנה את המזרח זה הישג נאה ביותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 121 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], גמליאל, ציפה דריפה אלמדלסי ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה