סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' דצמבר 02, 2024 8:36 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 77 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' מאי 01, 2018 12:27 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אנחנו מדברים על השלם הכל כך גדול שאת הסדרה מול מילווקי הסתמית הוא הצליח לנצח רק במשחק מספר 7?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 01, 2018 12:35 pm 
Hall of Famer

כן, בדיוק זה. גם בגלל שהסגל ששיחק מול מילווקי (ועכשיו מול פילדפיה) הוא על הנייר של לוטרי/מקום שמיני וגם בגלל שמילווקי לא כזאת גרועה כמו שעושים ממנה. מאומנת רע זה נכון, אבל כשרון?

ומה בעצם הטענה שלך? לי יש אחת סדורה: הסגל של בוסטון שווה לוטרי/מקום שמיני ובכל זאת הם פייבוריטס לגמר מזרח. הטענה שלך היא?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 01, 2018 1:34 pm 
מנהל פורום

למרות שפלייאוף לא נחשב בבחירת ROY המשחק אתמול (אם המגמה תמשך) מעלה שאלה לגבי ה
סימונס: (צוחק) ברור שאני ROY

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 01, 2018 1:39 pm 
Hall of Famer

הטענה שלי היא שבוסטון לא קבוצה כל כך טובה ולכן היא התקשתה מול מילווקי. עכשיו הם פחות טובים כי הם איבדו עוד שחקן לפציעה. אני מסכים שהסגל של בוסטון מוציא יותר ממה שנראה שהכישרון שלו מאפשר, אבל זה עדיין לא הופך את בוסטון לפייבוריטית לגמר המזרח, גם לא משחק מספר 1 שהיה בשליטת בוסטון.

בוסטון היא קבוצה מאומנת מאד, קבוצה חכמה עם הגנה מצויינת שמוציאה יותר ממה שהסגל אמור להוציא. מכאן ועד להשוות אותה לדטרויט של 2004 לדוגמא יש מרחק סופר גדול.

בעיני זאת עדיין סדרה פתוחה וכן, פילי עדיין פייבוריטית במקצת, למרות שלא מדובר בביאה השניה של בוסטון 2008 (אם רדיק הוא ריי אלן, אז למה שסימונס ואמביד לא יהיו פירס וגארנט?). אני לגמרי סומך את ידי על ההודעה של החתול יובב. רק הערה קטנה, אני חושב שהמעמד של פילי בעיקר נופח בשל סדרת סיבוב ראשון מאד טובה מול יריבה לא פחות טובה (סליחה בינונית בצורה דומה) ממילווקי.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 01, 2018 1:58 pm 
Hall of Famer

הלוואי על בוסטון של הפלייאוף הזה הכשרון של דטרויט 2014-צ'ונסי, ריפ וראשיד אמנם לא היו סופרסטארים אבל כל אחד מהם בנפרד יותר מוכשר מכל מה שיש לבוסטון להציע היום בסגל (בלי לסתור את הפוטנציאל של צעירי הסלטיקס), ועוד היה להם את אחד משחקני ההגנה הגדולים בהסטוריה. לכן לא טענתי שבוסטון יכולה לקחת אליפות. אבל כמו שהאליפות ההיא היתה הישג גדול ביחס למה שחשבו שהפיסטונס יכולים להוציא מעצמם, כך גם גמר מזרח עבור הסלטיקס. בעיניי כאמור הסלטיקס פייבוריטס לגמר מזרח, ואנחנו עוד נהיה כאן בהמשך כדי לראות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 01, 2018 4:47 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
הטענה שלי היא שבוסטון לא קבוצה כל כך טובה ולכן היא התקשתה מול מילווקי. עכשיו הם פחות טובים כי הם איבדו עוד שחקן לפציעה. אני מסכים שהסגל של בוסטון מוציא יותר ממה שנראה שהכישרון שלו מאפשר, אבל זה עדיין לא הופך את בוסטון לפייבוריטית לגמר המזרח, גם לא משחק מספר 1 שהיה בשליטת בוסטון.

בוסטון היא קבוצה מאומנת מאד, קבוצה חכמה עם הגנה מצויינת שמוציאה יותר ממה שהסגל אמור להוציא. מכאן ועד להשוות אותה לדטרויט של 2004 לדוגמא יש מרחק סופר גדול.

בעיני זאת עדיין סדרה פתוחה וכן, פילי עדיין פייבוריטית במקצת, למרות שלא מדובר בביאה השניה של בוסטון 2008 (אם רדיק הוא ריי אלן, אז למה שסימונס ואמביד לא יהיו פירס וגארנט?). אני לגמרי סומך את ידי על ההודעה של החתול יובב. רק הערה קטנה, אני חושב שהמעמד של פילי בעיקר נופח בשל סדרת סיבוב ראשון מאד טובה מול יריבה לא פחות טובה (סליחה בינונית בצורה דומה) ממילווקי.

לדעתי כל הקבוצות היו מעדיפות לקבל את מיאמי מאשר מילווקי. מיאמי קבוצה נחמדה בלי הרבה אפסייד, מילווקי זו קבוצה עם שחקן על, טופ 5 בליגה והרבה פעמים בפלייאוף זה מה שעושה את ההבדל. בנוסף יש המון כישרון במילווקי והרבה יותר שחקנים שיכולים לתפוס יום מאשר מיאמי (בלדסו, פארקר, ברוגדון וכמובן מידלטון).
לפילי אין שחקן בקליבר של יאניס (נכון לעכשיו) אבל כמובן שיש לה המון כישרון. לדעתי הסדרה תוכרע בעיקר על המאמנים - סטיבנס הפתיע לא מעט בסדרה מול מילווקי (לדוג' אוג'לייה בחמישייה) אבל ברט בראון זו כבר רמה אחרת מהמאמן של מילווקי. אם סטיבנס יצליח להמשיך להפתיע ולייצר פתרונות לקבוצה שלו אז לדעתי בוסטון תעבור. בניגוד לג"ס שלה יש אוסף כלים בלתי נגמר או קליבלנד שיש להם שחקן בלתי עציר, לפילדלפיה יש שני שחקנים מעולים אבל לדעתי טיפול נכון בהם יכול לתת את הסדרה לבוסטון. מעניין דרך אגב מה יקרה עם מונרו שלגמרי נחמק מהרוטציה - ולא שהרוטציה של בוסטון מאד רחבהץ
אם בוסטון לוקחים את המזרח זה יהיה הישג חסר תקדים. כמובן שהנסיבות עוזרות - המזרח השנה חלש יחסית בעיקר כי ללברון יש את הצוות המסייע הכי חלש מאז הפעם האחרונה שהוא היה בגמר וכמובן שהדרך שלו לגמר קשה יותר בגלל שיצטרך לעבור שתי סדרות נגד הביתיות. הפציעות שמות את בוסטון במקום שבו מה שהם השיגו כבר נחשב הצלחה, אבל כל משחק וסדרה נוספים בונה עוד קצת את הקבוצה ובעיקר שחקנים כמו טייטום, בראון ורוזייר (ובמידה רבה מעצים את המעמד של שחקנים כמו מוריס, סמארט וכמובן הורפורד - שחקנים שאתה רוצה לצאת איתם למלחמה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 01, 2018 7:55 pm 
Junior

uriel17 כתב:
למרות שפלייאוף לא נחשב בבחירת ROY המשחק אתמול (אם המגמה תמשך) מעלה שאלה לגבי ה
סימונס: (צוחק) ברור שאני ROY

בינתיים בפלייאוף, כולל המשחק אתמול סימונס עם 18, 10 ו 8.5 טייטום עם 17, 5, 3 אז לא הייתי מתלהב כל כך מה 28 נקודות של טייטום אתמול. מה שהופך את סימונס לכל כך מיוחד זה ולכן בעיני רוקי השנה זה שהוא מביא למשחק הרבה יותר מאשר קליעה. זה לא רק האסיסטים והרבאונדים אלא היכולת שלו לנהל את המשחק.

ובאשר למשחק אתמול - הגנתית הסיקסרס לא הצליחו להתמודד מול התרגילים שסידרו לסלטיקס שלשות חופשיות שנקלעו בכמעט חמישים אחוז, כאשר מהצד השני השלשות לא נכנסו ולא תמיד רק בגלל ההגנה של הסלטיקס, חלק מהן היו שלשות פנויות יחסית שבימים אחרים כן נכנסות באחוזים גבוהים. אז נכון, הסיקסרס לא כאלה טובים, ובהחלט ההייפ סביבם אולי היה קצת מוגזם, אבל עדיין לקבוע על סמך המשחק אתמול שבוסטון לוקחת את הסדרה זה ממש מוקדם. יותר מזה, גם אם בוסטון לוקחת את המשחק ביום חמישי, זה ממש לא סוגר את הסדרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 01, 2018 8:06 pm 
Junior

בלי קשר לאם הפלייאוף נחשב או לא, לא חושב שמישהו באמת מאמין שטייטום מתקרב לסימונס או מיצ'ל בדירוג ה-ROY. אפילו אוהדי בוסטון שצעקו לסימונס הוא לא רוקי מבינים שאין פה בכלל פייט, לא ביחס לסימונס וגם לא ביחס למיצ'ל - טייטום הרוקי הראשון ב-20 שקולע 20+ בשלושה משחקים רצוף חוץ מ... מיצ'ל שכבר עומד על 7 ולמעשה עוד לא חווה משחק פלייאוף שבו ירד מ-20. בקיצור, אין באמת שאלה לגבי טייטום.
דווקא בין סימונס למיצ'ל הייתי כן מחשיב את הפלייאוף ורואה מי מביא את הקבוצה שלו רחוק יותר (כן, למיצ'ל יש יריב הרבה יותר איכותי, אפשר לקחת את זה בחשבון).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 01, 2018 10:34 pm 
Hall of Famer

רק אציין שטענתי שהסלטיקס פייבוריטים בסדרה עוד לפני משחק 1. אני גם טוען שטורונטו פייבוריטים מול קליבלנד.

לגבי טייטום, כמו האח הגדול שלו פירס-הוא לא השחקן הכי טוב מהמחזור שלו, אבל הוא מיוחד.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2018 12:13 am 
Hall of Famer

רק תוספת קטנה. בלי קיירי בוסטון בקצב של 48 ניצ', לא כזה רחוק מ-43 ניצ' של מקום 8, שאתה הגדרת כמשהו שהסגל הזה שווה ופתאום הם אובראצ'יברים אבל לא בצורה היסטרית. עם קיירי הקצב כבר עמד על 57 ניצ' לעונה. זה די ברור למה קבוצה של 48 ניצ' מתקשה מול קבוצה של 44 ניצ'. עכשיו תוריד את ג'יילן בראון שעד שנפצע היה הקלע השני אצל הסלטיקס ואני לא רואה איפה בדיוק הסלטיקס פייבוריטיים, למרות משחק 1 מעולה, משחק בו אל הורפורד קבע שיא עונתי בנק' עם 26 ורוזייר קלע 29, כשרק במשחק אחד העונה הוא קלע יותר.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2018 7:15 am 
Hall of Famer

אז אם לא הסברתי את זה עד עכשיו, הטענה שלי שהסלטיקס פייבוריטים לגמר מזרח היא לא בגלל מאזן הנצחונות בלי קיירי. אני רואה את הסלטיקס בתור הקבוצה הכי מאומנת והכי מלוכדת בליגה, כזאת שמוציאה מעצמה יותר פר משימה. והתכונות האלה שלהם יעבירו אותם על פני הסיקסרס, כך אני מאמין. ואתה יודע מה? אם היריבים יהיו הקאבס, אני גם מוכן לומר שהסלטיקס פייבוריטים לגמר ליגה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2018 7:20 am 
Junior

Hacohen כתב:
אז אם לא הסברתי את זה עד עכשיו, הטענה שלי שהסלטיקס פייבוריטים לגמר מזרח היא לא בגלל מאזן הנצחונות בלי קיירי. אני רואה את הסלטיקס בתור הקבוצה הכי מאומנת והכי מלוכדת בליגה, כזאת שמוציאה מעצמה יותר פר משימה. והתכונות האלה שלהם יעבירו אותם על פני הסיקסרס, כך אני מאמין. ואתה יודע מה? אם היריבים יהיו הקאבס, אני גם מוכן לומר שהסלטיקס פייבוריטים לגמר ליגה.

תוך פחות משבועיים לכל היותר נדע מי צודק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2018 10:08 am 
Hall of Famer

אז אני עדיין לא מבין איך הסיבוב הראשון הכל כך לא מרשים משכנע אותך שהם פייבוריטים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2018 10:09 am 
Hall of Famer

נסתרות דרכי מחשבתי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2018 12:21 pm 
Junior

אם היה סמארט לכל אורך הסדרה, אז זה היה נגמר בשש.

אם כבר מזכירים את יאניס, אז לזרוק בדיון דברים כגון זה שהוא טופ 5, זה להתעלם מהתצוגות שלו מול בוסטון שעברו בשקט יחסי. רק מזיכרון ממשחק שבע היה שם סל עצמי, עבירות טפשיות, אי סגירה לריבאונד ועוד מיני פשלות שבנו את היתרון של בוסטון ברבע השני. ההגנה שלו (בעיקר העזרה) נמצאת עדיין מאחור ושההגנות מצופפות הוא ממש לא נראה כמו כישרון טופ 5 גם בהתקפה.

פלייאוף זה משחק אחר ושם יאניס הוא לא טופ 5.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2018 1:40 pm 
Hall of Famer

והוא עשה גם כמה דברים טובים לדעתך?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2018 2:12 pm 
Sophomore

אם יאניס טופ 5 אז טופ 5 לא אומר הרבה... שחקן מאוד חד מימדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2018 2:15 pm 
Senior

יש כאלה שיחלקו עליך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2018 2:26 pm 
Sophomore

וזה ממש אחלה... שיתחיל לנצח. טופ 5 שלא עוזר לקבוצה המוכשרת שלו לנצח זה לא טופ 5.

הכלי העיקרי שלו זה לייאפ מצד ימין וכבר ראיתי אותו נחסם שלוש פעמים ברצף במשחק כשהוא מנסה לעשות את המהלך המדהים הזה. לא מתרשם ממנו בכלל.

בנוגע לרשימה - אני מודע לכך שקשה להפריד בין הפנטזיות שלנו בנוגע ליאניס שנובעות מעניינים ברורים ומובנים, לבין האימפקט שלו על מאזן הנצחונות של הקבוצה שלו והאופן שבו הוא משחק בפועל. הוא מלהיב, הוא מצית את הדמיון, אבל בפועל- הוא לא מספיק מגוון כרגע כדי להיות כל כך דומיננטי בקבוצה מנצחת. מילווקי זה קצת הבית זונות שלו וכל מה שהוא יודע זה להוביל כדור סבבה ולשים לייאפ ימין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2018 2:29 pm 
Sophomore

וברשימה הזאת דוראנט אחריו... אממ... פחחח... קורע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2018 2:43 pm 
Hall of Famer

מאנו כתב:
כל מה שהוא יודע זה להוביל כדור סבבה ולשים לייאפ ימין.

https://www.youtube.com/watch?v=iFuFPXBkz94

https://www.youtube.com/watch?v=zjDQYYOPCAY

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2018 2:51 pm 
מנהל פורום

מאנו כתב:
אם יאניס טופ 5 אז טופ 5 לא אומר הרבה... שחקן מאוד חד מימדי.

קודם כל יש גם דבר כזה שנקרא הגנה... שנית, הוא אחד השחקנים הכי רב-גוניים בליגה. שחקן שיכול תכלס לשחק ב-5 עמדות. נכון שהקליעה שלו לא יציבה, למרות שיש לו זריקה טובה וכבר ראיתי ממנו תקופות שהוא זרק עם בטחון וקלע מדהים מהשלוש (בעיקר ליגת קיץ אחת... אבל עדיין).
אולי ראית אותו הרבה יותר ממני, אני לא יודע, אבל זו אמירה קצת מוזרה לשחקן כמו יאניס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2018 3:27 pm 
Hall of Famer

יש עניין כזה, שאנשים לפעמים לא קולטים גדולה של כוכבי-על ומקצינים עד כדי אבסורד את הפגמים המסוימים שיש במשחק שלהם. ברור לכל מי שרואה את יאניס משחק שהוא כוכב-על, ברור מהמספרים שלו שהוא כוכב-על, אין פה שאלה בכלל. יש לו בעיית קליעה? כן. אם היתה לו קליעה טובה ויציבה הוא היה השחקן הכי טוב בעולם. אבל מ"שחקן-על עם קליעה פחות טובה" ל"כל מה שהוא יודע זה להוביל כדור סבבה ולשים לייאפ ימין"...

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2018 3:31 pm 
Sophomore

כאמור, הנתונים הפיזיים שלו מציתים את הדמיון. רוב המהלכים בסרטון ההיילייט היו דאנקים גבוהים ומרשימים, לא חושב שהייתה זריקה אחת מבחוץ לרפואה. לא חושב שהוא שחקן הגנה מדהים כרגע, למרות שבהחלט האורך נותן לו את היכולת לכסות שטח רב, לחטוף ולחסום ואני לא מזלזל בזה.

עצם זה שמדרגים את דוראנט אחריו מראה כמה יש פערים בין מה שהיינו רוצים שהוא יהיה לבין מה שהוא נכון לעכשיו. דוראנט שחקן יותר טוב בפער עצום ואני לא חושב שזה עומד לויכוח. יש כאן מתווכחים?

לא אומר שהוא לא יוכל אולי לסחוב קבוצה בעתיד. יכול מאוד להיות שכן, אבל הוא לא מספיק אינטליגנטי כדי לעשות את זה בלי להיות נשק התקפי אבסולוטי, שזה אומר לפתח קליעה סבירה+ לפחות.
בנוגע לקליעה שלו בליגת הקיץ, זה מזכיר לי ששיחקתי כדורסל בשכונה עם איזה שחקן ליגת העל די נגר שלא זורק אף פעם שלשות במשחקים והוא תפר שלשות בלי החטאה כל הערב... זה יפה, ברור שזה עדיף על פולץ, אבל שחקן צריך לקלוע במשחק אמיתי מול הגנה, בדופק של משחק וכל הדברים האלה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2018 4:15 pm 
Junior

מאנו כתב:
כאמור, הנתונים הפיזיים שלו מציתים את הדמיון. רוב המהלכים בסרטון ההיילייט היו דאנקים גבוהים ומרשימים, לא חושב שהייתה זריקה אחת מבחוץ לרפואה. לא חושב שהוא שחקן הגנה מדהים כרגע, למרות שבהחלט האורך נותן לו את היכולת לכסות שטח רב, לחטוף ולחסום ואני לא מזלזל בזה.

עצם זה שמדרגים את דוראנט אחריו מראה כמה יש פערים בין מה שהיינו רוצים שהוא יהיה לבין מה שהוא נכון לעכשיו. דוראנט שחקן יותר טוב בפער עצום ואני לא חושב שזה עומד לויכוח. יש כאן מתווכחים?

לא אומר שהוא לא יוכל אולי לסחוב קבוצה בעתיד. יכול מאוד להיות שכן, אבל הוא לא מספיק אינטליגנטי כדי לעשות את זה בלי להיות נשק התקפי אבסולוטי, שזה אומר לפתח קליעה סבירה+ לפחות.
בנוגע לקליעה שלו בליגת הקיץ, זה מזכיר לי ששיחקתי כדורסל בשכונה עם איזה שחקן ליגת העל די נגר שלא זורק אף פעם שלשות במשחקים והוא תפר שלשות בלי החטאה כל הערב... זה יפה, ברור שזה עדיף על פולץ, אבל שחקן צריך לקלוע במשחק אמיתי מול הגנה, בדופק של משחק וכל הדברים האלה...

אתה יודע שגם באימונים הוא מחטיא? ודרך אגב, גם ליאור אליהו קולע לא מעט שלשות לפני משחקים.

יאניס לא מאוד מגוון והקליעה שלו לא מספיק יציבה אבל מצד שני הוא לא עד כדי כך חד מימדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 77 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Majestic-12 [Bot], oren_80 ו 27 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה