סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' דצמבר 02, 2024 8:33 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 77 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2018 5:15 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
כן לזה התכוונתי בנוגע לפולץ. שפולץ זורק מוזר גם אחד על אפס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2018 5:24 pm 
Junior

לשאלתו החשובה מאוד של הכהן, לפחות אפשר להגיד על יאניס שצפוי לו יתרון במאץ' אפ מול רפי מנקו חודש הבא מול הנבחרת. כן, תשובה טיפשית אך אני מרגיש צורך לרדת לרמתה של השאלה..

זה שמילווקי משחקת הגנה כל כך רעה שיש לה גארדים כמו בלדסו וברוגדון וערימה של פורוורדים אתלטיים וארוכים משליכה גם על יאניס עצמו. הוא שומר אישי נחמד, אבל עדיין לא מספיק חכם כדי לדעת מתי לעזור, מתי לשמור את היד. הטעויות ברבע השני מול בוסטון היו כל כך בסיסיות ועלו בנקודות ישירות. בהתקפה נראה שהוא יותר מידי פעמים שמח על ההזדמנות להיפטר מהכדור ולתת למידלטון לזרוק.

זאת לא תצוגה של שחקן טופ 5 למרות שנחמד לקרוא את רשימות המכולת של בליצ'ר מידי פעם.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2018 5:59 pm 
Hall of Famer

תמיד כשאני מסתכל על יאניס,נדמה לי שהכל אצלו מקרי. נדמה לי שהוא השחקן שהכי מפתיע אותי בעולם כשאני רואה בסוף המשחק שבטור הסטט' שלו יש 28 נקודות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2018 7:09 pm 
Senior

זה לדעתי בין היתר בגלל שיש לו את המוב הזה, של מין סטפ-בק ופייד-אווי ממרחקים קצרים יחסית, שנראה די מקרי ומסורבל, אבל הוא בעצם מהלך יעיל ואמין בצורה מפתיעה.
הוא גם מגיע לקו הרבה, שזו דרך טובה לצבור נקודות שקולעים שוכחים שקלעת.

בסך הכל ההיתפסות פה לטופ 5 או לא היא קצת קטנונית, יאניס כיום הוא אחד השחקנים הכי טובים בעולם, במקום לא רע בטיר השני של השחקנים (כשהראשון הוא משהו כמו לברון, דוראנט, קרי והארדן), כל הניסיון לכמת תרומה של שחקן ל'טופ X' הוא די מרגיז, לא הייתה עד לא מזמן הסכמה גורפת על זה שאי אפשר להשוות בין שחקנים עם תפקידים ממש שונים?
אין ספק שיש במשחק שלו עוד משהו מאוד בוסרי, והוא חסר כמה שיפוצים וכיוונונים כדי להפוך לשחקן שממקסם את הסיכוי של הקבוצה שלו לנצח, אבל כבר היום הוא נותן תרומה ששחקנים בודדים נותנים לקבוצה שלהם - אולי כמות לא כזו עגולה ויפה, כמו 8 שחקנים, או 9 או 11, אבל שחקנים בודדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2018 7:14 pm 
Hall of Famer

אני גם לא חווה את יאניס כסופרסטאר, טופ5 בליגה, אבל רק הכשרון הבסיסי שלו מקרב אותו לשם.
נדמה לי שכרגע אלו לברון, קארי, דוראנט, הארדן וקוואי כשהוא בריא. AD בזמן שקוואי נופש/מבריא/בוחר מה טוב עבורו.
יאניס הוא איפשהו בטייר השני.

זה לא חייב להיות טופ5 אבל לרוב יש מספר בודד של סופרסטארים בנ.ב.א. בעת ובעונה אחת. אני חושב שכן יש משמעות להפרדה הזו, גם היא נראית מלאכותית לעתים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2018 7:26 pm 
Senior

אני מוכן לקבל את ההפרדה בין טיר ראשון לשני, נגיד, או להגיד שיש סופרסטארים כמו לברון ובודדים אחרים (ופה גם תהיה כנראה מחלוקת לגבי את מי אפשר לשים באותה דרגה כמו לברון) ושיש הבדל בינם לבין הבאים בתור.
ההתעקשות על המספר הזה של 5 מעט מגוחכת בעיני. לצורך העניין היום בליגה יש את הרביעייה הזו, שהיא מעל כולם (אבל גם יכול להיות שעם turn of events מעט שונה לקריירה של הארדן לא הייתי חושב ככה לגביו), ואני אישית לגמרי בדעה שיאניס נמצא במדרגה אחת מתחת. איפה הוא ממוקם במדרגה הזו? קשה לדעת ולדעתי לכל שחקן שם יש קייס מול כל אחד אחר בערך. איך מכריעים אם ווסטברוק מעל אנתוני דיוויס? אז מישהו אחד יגיד שהוא שם את יאניס חמישי, מישהו אחר יסביר בכלל למה הוא שביעי, ושלישי ישים אותו 10-11, זה כזה משנה את ההשפעה שלו על הקבוצה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2018 7:40 pm 
Sophomore

כשאומרים שהוא טופ 5 זה קצת רמאות כי אז זה זורק אותך לשחקנים הכי טובים בליגה והם רמה מעל. זו הייתה אמירה שמטרתה במקור הייתה לספר לנו שבוסטון מדהימה ממש ופייבוריטית מול פילי בעזרת הטענה שמילווקי קבוצה יותר מרשימה ממיאמי בגלל שיש למילווקי שחקן טופ 5 ולכן רמת האימון של בוסטון מדהימה ממש.
אז היכולת של יאניס לא מרשימה אותי מספיק כדי להכניס אותו למועדון של שחקנים שעצם הנוכחות שלהם בקבוצה הופכת אותה לקבוצה חזקה ואני גם לא חושב שמילווקי לוקחת את מיאמי בסדרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2018 7:42 pm 
Hall of Famer

לרוב, כדי להגיע להישגים משמעותיים, אתה צריך שחקן אחד מהטייר הראשון (לרוב מדובר בטופ5 או משהו דומה לכך). לרוב האלופות היה שחקן כזה - ג׳ורדן, שאקיל, קובי, לברון, ווייד, נוביצקי, שחקן שנמצא בטופ של העמדה שלו ומסוגל לקחת קבוצה על הגב שלו. לרוב הוא צריך עוד שניים-שלושה שחקנים מהטייר השני והשלישי (שנאחד אותם לצורך העניין ונקרא להם טופ20 או טופ 25). לברון היה צריך את ווייד ואת בוש כדי לקחת אליפות לראשונה ולאחר מכן הוא היה צריך את קיירי ואת לאב. כנ״ל ג׳ורדן העצום עם פיפן (ורודמן/קוקוץ׳).

אם אין לך שחקן מהטייר הראשון, אתה כנראה צריך שלישיה או רביעיה מאוחדת מהטייר הבא. אין הרבה מקרים כאלו אבל הם קיימים (דטרויט היא הראשונה שקופצת לראש).

כמובן שגם אימון ואיכות הספסל נכנסים לתוך השקלול הנרחב יותר, אבל לפני הכל, הדבר המרכזי הוא הכוכבים שלך וניתן לראות את זה לאורך ההיסטוריה.

--
יאניס ספציפית לא נמצא בטופ של העמדה שלו (הוא התחיל את השנה מחוץ לטופ3 בעמדה שלו) ולא נראה לי שמישהו חשב (עוד טרם הסדרה מול בוסטון) שבכושר הנוכחי שלו הוא יכול לסחוב קבוצה להישגים בפלייאוף על הגב שלו.
הוא לא סופרסטאר למרות שהאפסייד שלו בהחלט שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2018 9:05 pm 
מנהל פורום

אני יכול להבין ניסיונות להקטין את קובי, לברון או ווסטברוק, נניח לצורך הדוגמא. אחד שחצן, אחד עוד יותר שחצן והשלישי מנפח סטטיסטיקות ולא מביא את הקבוצה שלו להישגים, אבל איזה סיבה יש לחפש להקטים שחקן כמו יאניס? דיי צנוע, קבוצתי, מוכשר. נכון שיש סביבו הייפ גדול, אבל דיי בצדק.
הוא כנראה לא שחקן יותר טוב מדוראנט, והדירוג שהובא לפני כן מדרג ע"פ היכולת בפלייאוף, אם הבנתי נכון, אבל להגיד שדוראנט טוב ממנו בפער עצום זה לא נכון.
מבחינת לסחוב קבוצה על הגב - הוא כן סחב וכן הביא אותם להישגים. מה לעשות שלקבוצה הזאת ועם המאמן שיש להם, זו הייתה פחות או יותר התקרה שלהם. מבחינתך פחות מגמר המזרח זה כישלון? בוסטון על הנייר נראו כאילו יחטפו בראש, אבל בפועל בוסטון הראו ועדיין מראים שהשלם עולה על סך חלקיו ואולי גם יעברו את פילי.

לגבי הקליעה - ברור שליגת קיץ זה לא באמת מדד, אבל זה גם לא משחק בשכונה ואם הוא הראה שכן יש לו קליעה יפה ומן הסתם אין לו בעיה לשחרר זריקה מעל רוב השומרים וסביר גם שעם יכולת החדירה שלו השלשות שיחק במשחק יהיו יחסית חופשיות. כלומר זה עניין של בטחון נטו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2018 9:55 pm 
Hall of Famer

יאניס בפלייאוף - 25.7 נק', 9.6 ריב', 7.9 זריקות עונשין, 6.3 אס', 17.3 זריקות מהשדה ב-40 דקות
יאניס בעונה הרגילה - 26.9 נק', 10 ריב',8.5 זריקות עונשין, 4.8 אס', 18.7 זריקות מהשדה ב - 36.7 דקות.
זאת הטענה ליאניס. כוכב על צריך להעלות את הרמה שלו בפלייאוף, או לפחות ליזום יותר ולקחת את הקבוצה על הגב. לברון הראה איך עושים את זה בצורה הכי מושלמת. יאניס היה נחמד, אפילו קרוב לממצועים שלו בעונה הרגילה, ביותר דקות.
אה, וגם יש טענה שהשם שלו נוראי, הוא צריך לשנות את שם המשפחה שלו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2018 10:39 pm 
Hall of Famer

ודים כתב:
אני יכול להבין ניסיונות להקטין את קובי, לברון או ווסטברוק, נניח לצורך הדוגמא. אחד שחצן, אחד עוד יותר שחצן והשלישי מנפח סטטיסטיקות ולא מביא את הקבוצה שלו להישגים, אבל איזה סיבה יש לחפש להקטים שחקן כמו יאניס? דיי צנוע, קבוצתי, מוכשר. נכון שיש סביבו הייפ גדול, אבל דיי בצדק.
הוא כנראה לא שחקן יותר טוב מדוראנט, והדירוג שהובא לפני כן מדרג ע"פ היכולת בפלייאוף, אם הבנתי נכון, אבל להגיד שדוראנט טוב ממנו בפער עצום זה לא נכון.
מבחינת לסחוב קבוצה על הגב - הוא כן סחב וכן הביא אותם להישגים. מה לעשות שלקבוצה הזאת ועם המאמן שיש להם, זו הייתה פחות או יותר התקרה שלהם. מבחינתך פחות מגמר המזרח זה כישלון? בוסטון על הנייר נראו כאילו יחטפו בראש, אבל בפועל בוסטון הראו ועדיין מראים שהשלם עולה על סך חלקיו ואולי גם יעברו את פילי.

לגבי הקליעה - ברור שליגת קיץ זה לא באמת מדד, אבל זה גם לא משחק בשכונה ואם הוא הראה שכן יש לו קליעה יפה ומן הסתם אין לו בעיה לשחרר זריקה מעל רוב השומרים וסביר גם שעם יכולת החדירה שלו השלשות שיחק במשחק יהיו יחסית חופשיות. כלומר זה עניין של בטחון נטו.

למה ניסיונות להקטין את יאניס?
אתה חושב שהוא סופרסטאר ושווה ערך לדוראנט, קארי ולברון? או אפילו ל-AD ולהארדן?
לא חושב שנאמרו כאן דברים שמקטינים אותו אלא שמים אותו, במידה רבה של צדק, מעט אחרי הטייר הראשון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2018 11:04 pm 
מנהל פורום

להגיד - הוא שחקן שמוגבל רק ללייאפ ימין זה להקטין אותו. זה ישר עושה לי פלאשבאקים לפוסטים של פלאש על לברון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 04, 2018 1:51 am 
Sophomore

מזמין אותך לחכות בסבלנות למשחק הבא של יאניס בפלייאוף ולהתרשם מהמהלכים שלו בעצמך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 04, 2018 10:56 am 
Hall of Famer

מאנו, עדיף שתרד מהטענה של "יאניס רק מסיים לייאפים ביד ימין" כי אתה יודע, יש היום ליגפאס וטיובים ואף אחד לא צריך לחכות לפלייאוף הבא כדי לראות שזה בולשיט.

להבהיר את הנקודה שלי לגבי יאניס, ברור שהוא פחות טוב מדוראנט. ברור שהוא לא ברמה של סטף, לברון, הארדן. זו העילית של הליגה והוא לא שייך אליה, הוא דרגה אחת מתחת. זה בעיקר נובע מכך שהוא התחיל לשחק בגיל 13 במקבילה היוונית של אליצור כוסילמלם-אין לו יסודות טובים מדי והבנת המשחק שלו לעתים נראית אינסטנקטיבית יותר מאשר תיאורטית. זה רק מדגיש כמה הוא מדהים-כמה שחקנים העולם כבר ראה שבגובה 2.11 מסוגלים להוביל כדור כמו גארד לכל דבר, לרוץ את כל המגרש עם כדור, להטביע מהעונשין, לשמור אישית מצוין ולדעת שעוד יש גרף שיפור משמעותי לכל זה? הוא שחקן מרגש. לשפוט אותו לפי מילווקי הנוכחית זה חסר טעם. תבואו עוד 3 שנים, אם הוא לא עובר פציעה משמעותית-הוא מפלצת. ולא שהסטטיסטיקה שלו כבר היום זה משהו שהרבה שחקנים בעולם יכולים לעשות, כן?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 04, 2018 11:13 am 
Hall of Famer

את האמת, הסיפור קורע לב על יאניס שהתחיל לשחק בגיל כל כך מאוחר של 13, לא כל כך מרגש אותי. בניגוד למשל ליאניס שהחל לשחק באתונה, היכן שמעולם לא שמעו על כדורסל, האקים החל לשחק כדורסל בגיל הפעוט של 17 בבירת הכדורסל של העולם בניגריה. טים דאנקן עבר לשחק כדורסל בגיל 14 גם הוא בסוג של מכה לכדורסל בסט קרויקס, איי הבתולה. כמובן שכמו יאניס מדובר בשני שחקנים שהיסודות שלהם היו רעועים משהו. אני מניח שאפשר למצוא עוד סיפורים על התחלה בגיל הנעורים שהרסו לשחקן את האפשרות להשלים את היסודות שלו.

למען האמת, אני די חושב שכבר לא נראה קפיצת מדרגה אצל יאניס. 5 שנים זה כבר שחקן מבושל. ברור שהוא יכול להשתפר, ברור שהפוטנציאל שלו הוא הטופ של הטופ, אבל לא נראה לי שפתאום נראה מיאניס דברים ברמה גבוהה שעד היום לא ראינו ממנו. וכמובן שכבר היום יאניס הוא שחקן מדהים, מהטובים בעולם. אבל מה לעשות שכשמשווים אותו לגדולים באמת, אז יש חורים לא קטנים במשחק שלו. הפלייאוף הזה די שם זכוכית מגדלת עליהם.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 04, 2018 11:24 am 
Hall of Famer

לספר חצי סיפור זה גם משהו, בלי לקחת מהאקים ודאנקן שום דבר. שניהם שיחקו בקולג'ים-דאנקן 4 שנים מלאות בווייק פורסט והאקים 3 ביוסטון. יאניס הגיע לNBA בגיל 19 מהליגה היוונית השנייה. נראה לי מטופש לגמרי להשוות אותו היום לאיזשהו גדול של כל הזמנים. מדובר בבחור בן 23 שהכשרון שלו נוזל מהאזניים, ורק צובר עוד ועוד נסיון. שחקן שבעונה הקודמת היה המשתפר של הליגה והעונה כבר היה יותר טוב. שחקן שהרגע סיים סדרת פלייאוף עם 26 נקודות למשחק ב57% מהשדה כשהוא יוצר לעצמו כמעט את כל המצבים. שחקן שהוסיף לזה 10 ריבאונדים ומעל 6 אסיסטים למשחק. שחקן הגנה מצוין שעוד ישתפר. למה לא נמתין כמה שנים כדי לראות למי אפשר להשוות אותו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 04, 2018 11:55 am 
Junior

עמוס לב כתב:
את האמת, הסיפור קורע לב על יאניס שהתחיל לשחק בגיל כל כך מאוחר של 13, לא כל כך מרגש אותי. בניגוד למשל ליאניס שהחל לשחק באתונה, היכן שמעולם לא שמעו על כדורסל, האקים החל לשחק כדורסל בגיל הפעוט של 17 בבירת הכדורסל של העולם בניגריה. טים דאנקן עבר לשחק כדורסל בגיל 14 גם הוא בסוג של מכה לכדורסל בסט קרויקס, איי הבתולה. כמובן שכמו יאניס מדובר בשני שחקנים שהיסודות שלהם היו רעועים משהו. אני מניח שאפשר למצוא עוד סיפורים על התחלה בגיל הנעורים שהרסו לשחקן את האפשרות להשלים את היסודות שלו.

למען האמת, אני די חושב שכבר לא נראה קפיצת מדרגה אצל יאניס. 5 שנים זה כבר שחקן מבושל. ברור שהוא יכול להשתפר, ברור שהפוטנציאל שלו הוא הטופ של הטופ, אבל לא נראה לי שפתאום נראה מיאניס דברים ברמה גבוהה שעד היום לא ראינו ממנו. וכמובן שכבר היום יאניס הוא שחקן מדהים, מהטובים בעולם. אבל מה לעשות שכשמשווים אותו לגדולים באמת, אז יש חורים לא קטנים במשחק שלו. הפלייאוף הזה די שם זכוכית מגדלת עליהם.

מבלי לסטור את שאר ההודעה שלך רק אומר שגם באתונה וגם באופן כללי באירופה מעולם לא ייצרו שחקן שדומה ליאניס. הכשרון האירופאי הגבוה הוא שחקן חכם , עם יסודות משחק טכניות מצוינות והבנה של המשחק שמהנדסים אותו מגיל צעיר למשחק קבוצתי שנשלט על ידי מאמנים טקטים.
אירופה לא הוציאה שחקן שדומה ליאניס לזכרוני, לכן מבלי להכיר את הסיפור הספציפי אני חושש שגדילתו של יאניס באתונה לא היטיבה איתו.

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 04, 2018 12:14 pm 
Hall of Famer

אני באמת לא משווה את יאניס להאקים או לדאנקן, אבל לספר סיפור על איך יאניס המסכן לא פיתח יסודות כדורסל, כי הוא התחיל לשחק כדורסל "רק" בגיל 13 ועוד בחור כמו אתונה, זה אפילו פחות מחצי סיפור. סביר להניח שהמחסור ביסודות הקליעה והבנת המשחק שלו באו הרבה בזכות העובדה שהוא כזה אתלט וכזה פריק. הוא לא היה זקוק ליסודות כשהוא גדל. לא שונה בהרבה מאתלטים אדירים נוספים שהגיעו לאן.בי.איי, אחד ראסל ווסטברוק למשל, או אולי אחד בן סימונס.
ביטלא, אתה צודק שבאירופה בגילאים הצעירים יש יותר דגש על יסודות משחק והבנת המשחק (דרך אגב, דברים שיאניס לוקה בהם, למרות שגדל בכדורסל הזה), אבל למשל גם אחד קובי בראיינט גדל באיטליה ולמרות שהוא הגיע לאן.בי.איי בגיל 18, לא בגיל 19 עם מלא חסרונות במשחק שלו ואת המשחק שלו הוא פיתח באן.בי.איי. גם דירק נוביצקי הגיע לאן.בי.איי בגיל מוקדם מאד, מהליגה הגרמנית השניה, שהייתה רוצה להיות הליגה היוונית השניה ועדיין הצליח לסגל לו את היסודות והבנת המשחק הנדרשת.

בשורה התחתונה, מה שיש ליאניס, זה המון. הוא אחד הכוכבים הגדולים בליגה, שחקן עם המון יתרונות שסביר להניח שישתפר עוד בעתיד. מצד שני יש לו גם לא מעט חסרונות שכרגע לוקחים אותו אחורה ומונעים ממנו להיות בשפיץ של האן.בי.איי. אני לא אוהב את כל דיוני הטופ 6 ורבע האלו ולפעמים חסרונות במשחק הם לא כתוצאה מסיפור חיים קורע לב וקשה, אלא פשוט חסרונות של שחקן. אני חושב שזה הסיפור עם יאניס כרגע.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 04, 2018 12:43 pm 
Junior

הכוונה שלי הייתה שאירופה ומאמניה פחות יודעים איך להתמודד עם כשרון כמו יאניס שלוקה ביסודות.

לא סתם הוא מצא את עצמו בגיל 19 בליגה שנייה ולא בעלית היבשת כמו דונציץ לדוגמא.

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 04, 2018 1:53 pm 
מנהל פורום

שאלה רצינית - יאניס הוא שחקן שלוקה בהבנת משחק?
במה זה מתבטא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 04, 2018 3:15 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
אני באמת לא משווה את יאניס להאקים או לדאנקן, אבל לספר סיפור על איך יאניס המסכן לא פיתח יסודות כדורסל, כי הוא התחיל לשחק כדורסל "רק" בגיל 13 ועוד בחור כמו אתונה, זה אפילו פחות מחצי סיפור. סביר להניח שהמחסור ביסודות הקליעה והבנת המשחק שלו באו הרבה בזכות העובדה שהוא כזה אתלט וכזה פריק. הוא לא היה זקוק ליסודות כשהוא גדל. לא שונה בהרבה מאתלטים אדירים נוספים שהגיעו לאן.בי.איי, אחד ראסל ווסטברוק למשל, או אולי אחד בן סימונס.
ביטלא, אתה צודק שבאירופה בגילאים הצעירים יש יותר דגש על יסודות משחק והבנת המשחק (דרך אגב, דברים שיאניס לוקה בהם, למרות שגדל בכדורסל הזה), אבל למשל גם אחד קובי בראיינט גדל באיטליה ולמרות שהוא הגיע לאן.בי.איי בגיל 18, לא בגיל 19 עם מלא חסרונות במשחק שלו ואת המשחק שלו הוא פיתח באן.בי.איי. גם דירק נוביצקי הגיע לאן.בי.איי בגיל מוקדם מאד, מהליגה הגרמנית השניה, שהייתה רוצה להיות הליגה היוונית השניה ועדיין הצליח לסגל לו את היסודות והבנת המשחק הנדרשת.

בשורה התחתונה, מה שיש ליאניס, זה המון. הוא אחד הכוכבים הגדולים בליגה, שחקן עם המון יתרונות שסביר להניח שישתפר עוד בעתיד. מצד שני יש לו גם לא מעט חסרונות שכרגע לוקחים אותו אחורה ומונעים ממנו להיות בשפיץ של האן.בי.איי. אני לא אוהב את כל דיוני הטופ 6 ורבע האלו ולפעמים חסרונות במשחק הם לא כתוצאה מסיפור חיים קורע לב וקשה, אלא פשוט חסרונות של שחקן. אני חושב שזה הסיפור עם יאניס כרגע.

וואו, כמה קלישאות. אף אחד לא אמר " מסכן" ו"חור כמו אתונה". יאניס פשוט גדל במועדון אזוטרי לחלוטין שהמיקום הגאוגרפי שלו באתונה רלוונטי בערך כמו להגיד שהפועל כפר שלם זה מועדון תל אביבי. מועדון שהישג השיא שלו היה ליגה שניה (כשיאניס שיחק שם) וכשהוא עזב-ירד לליגה השלישית. לא זוכר בדיוק את הסיפור אבל נדמה לי שכשיאניס התחיל המועדון היה בליגה החמישית או משהו כזה, כמובן שמדובר במועדון בלי משאבים רציניים במיוחד לפיתוח שחקנים, אפילו שהוא ממוקם באתונה המעטירה. זו היתה מין מסגרת עבור יאניס ואחיו, שאמנם סיפורם לא נוגע ללבך אבל אני מניח שהעובדה שנאלצו במקביל לעבוד כרוכלים ברחוב גם השפיעה במשהו על זמן ואיכות ההתפתחות שלהם במגרש.

נוביצקי אתה אומר? בוא רק נזכיר כמה עובדות: אמא של נוביצקי כדורסלנית מקצוענית לשעבר ואבא שלו היה שחקן נבחרת גרמניה בכדוריד. בגיל 15 כדורסלן נבחרת גרמניה לשעבר לקח אותו כפרויקט אישי ואימן אותו יומיום. חוץ מכדורסל, הוא גם אימן אותו בהתעמלות, שחמט וסייף כדי לתת לו כמה שיותר כלים. אז בוא נסכים שלמרות ההבדל העצום שאתה בוודאי מכיר היטב בין הליגה היוונית השניה לגרמנית השניה, לנוביצקי היה בסיס קצת יותר טוב מזה של יאניס.

מה שיאניס מראה בליגה מהמשחק הראשון שלו זה שהוא משתפר. בגלל זה הוא זכה בתואר השחקן המשתפר בליגה בעונה שעברה והעונה כבר היה יותר טוב. בגלל זה הוא השחקן הראשון בהסטוריה של הליגה שסיים עונה בטופ 20 בנקודות, ריבאונדים, אסיסטים, חטיפות וחסימות. ומכיוון שגם כך הוא ה2.11 הראשון בהסטוריה שבאמת מסוגל להוביל כדור כמו רכז לכל דבר-זה דבר הגיוני לחשוב שהוא ישפר קליעה וליקויים קטנים נוספים ויהיה עוד יותר טוב.

לשאלתו של ודים, אענה שלדעתי ליאניס יש אינטיליגנציית כדורסל מדהימה והבעיה היא כאמור ביסודות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 04, 2018 7:28 pm 
Hall of Famer

אני דווקא חשבתי שהקלישאות היו בכיוון של התחיל רק בגיל 13 והחור שממנו בא (או שאולי הביטוי "מקבילה היוונית של אליצור כוסילמלם" לא מרמז על חור, ואני סתם לא מבין את הקלישאה). אני לא מזלזל בסיפור החיים של יאניס והעבודה בציערותו כרוכל, אבל אתה יודע, האן.בי.איי מלא בסיפורים על ילדים למשפחות חד הוריות עם אמא מסוממת או סבתא שמגדלת 8 ילדים במקביל כשהעבודה אחרי ביה"ס (כלומר בזמן ביה"ס, מי הולך לביה"ס) היא לא רוכלות, אלא מכירת סמים וכדומה. ותתפלא, לא בטוח שב - AAU לומדים יותר יסודות מאשר בפיזדיולוך אתונה. יאניס עשה מסלול לא פשוט, אבל להפיל הכול על המסלול שהוא עשה זאת ראיה מאד שטחית.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 06, 2018 9:14 am 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
אני דווקא חשבתי שהקלישאות היו בכיוון של התחיל רק בגיל 13 והחור שממנו בא (או שאולי הביטוי "מקבילה היוונית של אליצור כוסילמלם" לא מרמז על חור, ואני סתם לא מבין את הקלישאה). אני לא מזלזל בסיפור החיים של יאניס והעבודה בציערותו כרוכל, אבל אתה יודע, האן.בי.איי מלא בסיפורים על ילדים למשפחות חד הוריות עם אמא מסוממת או סבתא שמגדלת 8 ילדים במקביל כשהעבודה אחרי ביה"ס (כלומר בזמן ביה"ס, מי הולך לביה"ס) היא לא רוכלות, אלא מכירת סמים וכדומה. ותתפלא, לא בטוח שב - AAU לומדים יותר יסודות מאשר בפיזדיולוך אתונה. יאניס עשה מסלול לא פשוט, אבל להפיל הכול על המסלול שהוא עשה זאת ראיה מאד שטחית.

"המקבילה היוונית של אליצור כוסילמלם" התייחס למועדון, לא לעיר. בדיוק כמו הדוגמה של כפר שלם. אם אספר לך על שחקן כדורגל שגדל בנוער של הפועל כפר שלם, שיחק בבוגרים איתם עונה אחת בליגה השנייה ואז עבר לצ'מפיונס ליג-לא היה הגיוני לדבר על לקות מסוימת ביסודות גם אחרי כמה שנים? וזה כדורגל, ספורט פשוט פי כמה מכדורסל. המערכת בארצות הברית טובה בהרבה מכל מקום אחר בעולם בכל הקשור לכדורסל, אתה יכול לשאול גם את הליטאים-המדינה היחידה שבה הכדורסל הוא הספורט הפופולרי ביותר ושאי אפשר לחשוד בהם שהשחקנים שלהם חסרי יסודות. שאראס, קאוקינאס, קלייזה, סונגאילה-כולם עברו לארה"ב כדי לשחק גם בתיכון וגם במכללות. גם יבטוקאס וטימיניסקאס הלכו למכללות. אני בטוח שאם יאניס היה עושה כמוהם-הוא היה היום שחקן עם יסודות טובים יותר. אתה חולק על זה?

ותכלס, אין ליאניס יותר מדי חסרונות במשחק. אפשר לחלק את זה לקליעה ולטעויות שהוא עושה בהבנה טקטית של המשחק. בקליעה אני יכול להסכים איתך שלא הכל קשור לאיך שהוא גדל, למרות שתסכים איתי שאם הוא היה מאומן כמו שנוביצקי אומן זה היה נראת אחרת. טעויות טקטיות זה נטו נסיון ויסודות משחק שאם הוא היה גדל במערכות מקצועיות יותר זה היה נראה טוב יותר, וכמו שאני רואה מיאניס עד היום-הוא ישפר גם את זה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 06, 2018 9:55 am 
Hall of Famer

אני רק אזכיר שיאניס סיים עונה חמישית באן.בי.איי. זה כבר שחקן עם ניסיון להבנתי.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 06, 2018 10:49 am 
מנהל פורום

אני לא בקיא בכדורסל נוער יווני, אבל אני בעבר הנחתי/הבנתי שהמועדון בו גדל יאניס (פילאטליטיקוס) הוא מועדון שלוקח הרבה ילדים צעירים משכונות עוני ומפתח שחקני כדורסל. זה שהוא קטן ולא מוכר לא אומר שלא עבדו איתו שם נכון על יסודות, ולראיה זה שהוא תופקד כרכז בקבוצת הנוער שלהם על אף היותו 2.06 כבר אז ובנוסף זה שכבר כאשר הגיע ל-NBA היו לו יסודות לא רעים בכלל.
אני מסכים עם הדעה שמדובר בשחקן מוכשר ומיוחד, אבל גם לא צריך להגזים ולומר כאילו הוא אחד מאותם פוטנציאלים מאפריקה שנגעו פעם ראשונה בכדורסל בגיל 17, או כמו הענק האיסלנדי (טריגבי לינאסון) שכיום משחק בליגה הספרדית ועד גיל 16 עבד בחווה באיזה חור.
אני לא בטוח לגמרי אם בהכרח הוא היה היום הרבה יותר טוב אם נגיד היה גדל בארה"ב או עובר לאקדמיה של ריאל בגיל 14. מכיוון שהוא גם שיחק במועדון קטן (אבל ככה גם יכל לקבל דק' בליגת בוגרים בגיל צעיר) וגם לא הייתה לו אזרחות, אז הוא לא כיכב באליפות קדטים או נוער, אז יצא שהוא היה דיי מחוץ לראדאר עד גיל 18 כמעט. אבל זה לא שהוא לא שיחק כדורסל מגיל צעיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 77 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: סאבוניס ו 25 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה