עמוס לב כתב:
אני באמת לא משווה את יאניס להאקים או לדאנקן, אבל לספר סיפור על איך יאניס המסכן לא פיתח יסודות כדורסל, כי הוא התחיל לשחק כדורסל "רק" בגיל 13 ועוד בחור כמו אתונה, זה אפילו פחות מחצי סיפור. סביר להניח שהמחסור ביסודות הקליעה והבנת המשחק שלו באו הרבה בזכות העובדה שהוא כזה אתלט וכזה פריק. הוא לא היה זקוק ליסודות כשהוא גדל. לא שונה בהרבה מאתלטים אדירים נוספים שהגיעו לאן.בי.איי, אחד ראסל ווסטברוק למשל, או אולי אחד בן סימונס.
ביטלא, אתה צודק שבאירופה בגילאים הצעירים יש יותר דגש על יסודות משחק והבנת המשחק (דרך אגב, דברים שיאניס לוקה בהם, למרות שגדל בכדורסל הזה), אבל למשל גם אחד קובי בראיינט גדל באיטליה ולמרות שהוא הגיע לאן.בי.איי בגיל 18, לא בגיל 19 עם מלא חסרונות במשחק שלו ואת המשחק שלו הוא פיתח באן.בי.איי. גם דירק נוביצקי הגיע לאן.בי.איי בגיל מוקדם מאד, מהליגה הגרמנית השניה, שהייתה רוצה להיות הליגה היוונית השניה ועדיין הצליח לסגל לו את היסודות והבנת המשחק הנדרשת.
בשורה התחתונה, מה שיש ליאניס, זה המון. הוא אחד הכוכבים הגדולים בליגה, שחקן עם המון יתרונות שסביר להניח שישתפר עוד בעתיד. מצד שני יש לו גם לא מעט חסרונות שכרגע לוקחים אותו אחורה ומונעים ממנו להיות בשפיץ של האן.בי.איי. אני לא אוהב את כל דיוני הטופ 6 ורבע האלו ולפעמים חסרונות במשחק הם לא כתוצאה מסיפור חיים קורע לב וקשה, אלא פשוט חסרונות של שחקן. אני חושב שזה הסיפור עם יאניס כרגע.
וואו, כמה קלישאות. אף אחד לא אמר " מסכן" ו"חור כמו אתונה". יאניס פשוט גדל במועדון אזוטרי לחלוטין שהמיקום הגאוגרפי שלו באתונה רלוונטי בערך כמו להגיד שהפועל כפר שלם זה מועדון תל אביבי. מועדון שהישג השיא שלו היה ליגה שניה (כשיאניס שיחק שם) וכשהוא עזב-ירד לליגה השלישית. לא זוכר בדיוק את הסיפור אבל נדמה לי שכשיאניס התחיל המועדון היה בליגה החמישית או משהו כזה, כמובן שמדובר במועדון בלי משאבים רציניים במיוחד לפיתוח שחקנים, אפילו שהוא ממוקם באתונה המעטירה. זו היתה מין מסגרת עבור יאניס ואחיו, שאמנם סיפורם לא נוגע ללבך אבל אני מניח שהעובדה שנאלצו במקביל לעבוד כרוכלים ברחוב גם השפיעה במשהו על זמן ואיכות ההתפתחות שלהם במגרש.
נוביצקי אתה אומר? בוא רק נזכיר כמה עובדות: אמא של נוביצקי כדורסלנית מקצוענית לשעבר ואבא שלו היה שחקן נבחרת גרמניה בכדוריד. בגיל 15 כדורסלן נבחרת גרמניה לשעבר לקח אותו כפרויקט אישי ואימן אותו יומיום. חוץ מכדורסל, הוא גם אימן אותו בהתעמלות, שחמט וסייף כדי לתת לו כמה שיותר כלים. אז בוא נסכים שלמרות ההבדל העצום שאתה בוודאי מכיר היטב בין הליגה היוונית השניה לגרמנית השניה, לנוביצקי היה בסיס קצת יותר טוב מזה של יאניס.
מה שיאניס מראה בליגה מהמשחק הראשון שלו זה שהוא משתפר. בגלל זה הוא זכה בתואר השחקן המשתפר בליגה בעונה שעברה והעונה כבר היה יותר טוב. בגלל זה הוא השחקן הראשון בהסטוריה של הליגה שסיים עונה בטופ 20 בנקודות, ריבאונדים, אסיסטים, חטיפות וחסימות. ומכיוון שגם כך הוא ה2.11 הראשון בהסטוריה שבאמת מסוגל להוביל כדור כמו רכז לכל דבר-זה דבר הגיוני לחשוב שהוא ישפר קליעה וליקויים קטנים נוספים ויהיה עוד יותר טוב.
לשאלתו של ודים, אענה שלדעתי ליאניס יש אינטיליגנציית כדורסל מדהימה והבעיה היא כאמור ביסודות.