Hacohen כתב:
1. עוד פעם, "מקצועי טהור" מתעלם מקאפ. רק כדורסל. אתה אומר "לא מספיק טובים" ויש לנו מחלוקת. מותר.
2. אני בהחלט מדבר על לבחור יותר טוב בדראפט ולא אומר מילה על להכות את הקופה. בשנה שעברה ון גנדי בחר SG במקום ה12 שקוראים לו לוק קנארד. על הלוח היה SG שנבחר מקום אחד אח"כ וקוראים לו דונובן מיטצ'ל. זה אומר שהיתה לון גנדי פאלטה איומה בהערכת הכשרון שהיה מונח לו מתחת לאף בעמדה שהוא רצה. ב2015 היה לו ביד את המקום השמיני-לכשעצמו מקום קצת מקולל, אבל עדיין איזור שבו ניתן להשיג כוכבים ומצופה להשיג שחקנים טובים. הוא בחר נגר משלים בדמותו של סטנלי ג'ונסון, כשבהמשך הלוטרי נבחרו מיילס טרנר ודווין בוקר. ב2016 הוא בחר את אלנסון שהוא סתם NOBODY וזה היה ברור מלכתחילה, עוד עציץ לבן גבוה מהסוג שב99% מהמקרים לא עושה כלום בליגה (וכן, אני יודע שהיתה לו עונה יפה במרקט, זה אומר כלום במקרה של שחקנים מהסוג שלו). אני לא אומר שאתה אמור לצפות לבחור במקום ה18 כוכב, אבל אתה בהחלט יכול לנסות לכוון לשחקן תורם. כך למשל ברוקלין בחרה 2 מקומות מתחת את כריס לוורט שמסתמן כשחקן חביב בהחלט. אם לבודד רק את 2016 אז ברור שאתה לא מבסס על זה כתב אישום, אבל אם אתה מסתכל על 3 דראפטים ורואה שון גנדי: א. לא הצליח להביא שחקן אחד טוב בסיבוב הראשון ב. פספס את הכשרונות הגדולים שיכל להביא, אתה מבין שהוא פשוט בוחר רע בדראפט. עוד פעם, אף מילה על אסטרטגיה-רק על יכולת בזמן אמת.
1. אתה לא יכול להתעלם בנוחות מהקאפ. אין אפשרות כזו כשבוחרים להעריך core של קבוצה.
יש לך בד״כ 3 חוזים גדולים לתת בקבוצה ואם אף אחד מהחוזים האלו לא מוקדש לסופרסטאר אתה בוודאות כמעט מוחלטת לא תזכה באליפות ואם החוזים האלו מוקדשים ל:
א. שחקן סתמי שלא נמצא בטופ15 של העמדה שלו (ג׳קסון) ולא אמור להיות שחקן מרכזי באף קבוצה.
ב. שחקן טופ5 בעמדה שלו (שהיא העמדה החלשה בליגה) שהוא גם פציע מאוד וגם מזדקן ומדרדר ביכולת שלו.
ג. שחקן שכנראה מגרד את הטופ10 בעמדה שלו, סנטר שלא נותן הגנה חזקה.
וההתאמה בין השחקנים האלו היא לא טובה (קו קדמי איטי ומסורבל מדי שדורך אחד לשני על האצבעות) אתה תקבל קבוצה שנאבקת על הפלייאוף, במקרה הטוב.
אני מצטער אבל זה לא בסיס מקצועי טוב כדי להגיע להישגים בנ.ב.א.
זה נכון שהיו לפיסטונס בחירות שבהן הם היו יכולים לפגוע שהיו משנות אולי את התמונה אבל זה מה יש. בבחירות האלו מפספסים לא מעט (אמנם בין השאר כי ההנהלות שבוחרות במקומות האלו לרוב חלשות אבל גם כי, מה לעשות, בחרו לא מעט קבוצות לפניך).
בעיניי זו לא אסטרטגיה מוצלחת, לנסות לחפות על ניהול קאפ גרוע באמצעות בחירות דראפט במקומות 12-15.