סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 11:50 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1782 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 72  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' מאי 10, 2018 1:02 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
שלחתי לך בפרטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 10, 2018 5:33 pm 
Junior

-adi- כתב:
ואכן ניתן להרחיב את זה להרבה תחומים אחרים. זו סוגיא עקרונית בהלכה לגבי פעולות שנגרמות בעקיפין ע"י האדם (לעניין שבת וגם בענייני נזיקין).

למה בעקיפין? בנאדם שנכנס למעלית גורם בצורה ישירה לשינוי בצריכת ההספק, בנאדם שמשאיר ראוטר עובד בשבת משפיע בצורה ישירה על צריכת ההספק של המכשירים בבית כשהוא נע שם, בנאדם שמשאיר מזגן פתוח בשבת אבל פותח וסוגר חלונות משפיע על צריכת החשמל של המכשיר...

כל זה עקיף בדיוק באותה צורה כמו לחיצה על מתג על מנת להדליק את האור או לחיצה על כפתור שמדליקה את הטלויזיה.
אולי אחד מוחשי יותר מהשני, אבל שניהם ישירים במידה זהה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 10, 2018 10:21 pm 
Sophomore

כפי שכבר הוזכר כאן, בשבת נאסרה עשיית מלאכה (מל"ט אבות מלאכה). אך קיימת מחלוקת קדומה בהלכה האם לאסור פעולה בגלל חשש תוצר הלוואי שלה. נפסק עקרונית שכל עוד לא קיימת כוונה לעשות את המלאכה האסורה, הדבר מותר. למשל, מותר ללכת ע"ג דשא בשבת כל עוד אין כוונה לתלוש (אע"פ שיתכן ויתלש בפועל).

קיימים גם גדרים נוספים כמו 'פסיק רישא' (מקרה בו אין כוונה לבצע מלאכה אך התוצר הלוואי האסור הינו בלתי נמנע), 'פסיק רישא דלא ניחא ליה' (מקרה בו ברור שהמלאכה תעשה בוודאות, אך תוצאת המלאכה האסורה אינה נוחה לעושה) ועוד מונח עוד יותר מורכב בשם 'גרמא'.

אחרי כל זה, על כל פעולה ניתן לדון לאיזה גדר היא נכנסת, האם קיימת כוונה, האם תוצר הלוואי הוא ודאי, האם נוח לאדם בתוצר הלוואי, האם האיסור מהתורה או מדברי חכמים (ואז ניתן להקל יותר במקרה צורך כמו צער, הפסד מרובה וכדו'), איסור חשמל בשבת ועוד. מכאן המחלוקות הרבות והדעות המגוונות.

כמובן שבעולם המודרני עולות הרבה שאלות המצריכות הבנה הרבה מעבר לידע ההלכתי כדי להתאים בין העולמות. ספציפית לגבי מעלית שבת חלק מהאוסרים נשענים בדיוק על שאתה טוען. הנה למשל חוות דעת מקצועית שפורסמה לפני מספר שנים שבעקבותיה יצאה קריאה של מספר רבנים לא להשתמש במעלית שבת:
http://www.zomet.org.il/_Uploads/Images ... _yossi.jpg

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 12, 2018 9:50 pm 
Junior

נדב אתה יודע שאני מת עליך אבל עדי בהחלט הביא פה אחלה נקודה. (וזה בכלל לא אד הומינם).

בכל מקרה - לעצם הדיון, אני מת על זה שאנשים מתווכחים על משהו בהלכה ואז פוסקים "אבל זה לא הגיוני".
לא, כי לקשור קוביות שחורות על היד ולהימנע מלאכול לחם שבוע שלם זה שיא ההיגיון.
או שמחליטים שדנים על ההלכה בכללים שלה, ואז זה חתיכת דיון שאני מסופק אם אנשים פה בכלל רוצים בו (עדי הביא על קצה המזלג כל מיני גדרים כאלה אבל הלכות שבת הן, ובכן, כהררים התלויים בשערה - קרי: מעט מאד מופיע בכתובים והרבה מאד בדיונים הלכתיים אח''כ).

נדב, אני לא יודע אם אני מודרני או לא, אבל אני מאמין שמשה אמת ותורתו אמת, כולל ספר בראשית פרק א'.

נ.ב.
געגועי לגינות.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 12, 2018 11:31 pm 
Hall of Famer

לא אחלה ולא נקודה, אבל לענייננו-זכותך להאמין שהעולם נוצר ב7 ימים למרות שאנחנו יודעים שזה לא כך. אתה רק צריך להבין שזו המקבילה ל"אני מאמין שהעולם שטוח ומוחזק על גבי צבים ענקיים". אגב, בלי להעליב חלילה, ספק גדול מאד אם היית מאמין בזה אם לא היית מתחנך מגיל 0 בחינוך יהודי-אורתודוקסי. אגב נוסף, אתה כמי שמאמין בדברים כפשוטם (אין לי מושג איך אתה מיישב אותם בהגיון שלך, אבל זה שלך) באמת פחות נמצא בגדר האנשים שהתייחסתי אליהם. אני מדבר על אלה שמנסים "ליישב תורה ומדע".

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 12, 2018 11:55 pm 
Sophomore

Hacohen כתב:
לא אחלה ולא נקודה, אבל לענייננו-זכותך להאמין שהעולם נוצר ב7 ימים למרות שאנחנו יודעים שזה לא כך. אתה רק צריך להבין שזו המקבילה ל"אני מאמין שהעולם שטוח ומוחזק על גבי צבים ענקיים". אגב, בלי להעליב חלילה, ספק גדול מאד אם היית מאמין בזה אם לא היית מתחנך מגיל 0 בחינוך יהודי-אורתודוקסי. אגב נוסף, אתה כמי שמאמין בדברים כפשוטם (אין לי מושג איך אתה מיישב אותם בהגיון שלך, אבל זה שלך) באמת פחות נמצא בגדר האנשים שהתייחסתי אליהם. אני מדבר על אלה שמנסים "ליישב תורה ומדע".

יש כל כך הרבה מדענים יהודים דתיים אורתודוקסים (לדעתי, מאות לכל הפחות).
כוווווולם, הולכים לישון כל לילה עם סתירה מוחלטת בין האמונה שלהם לבין הידיעה שלהם?!?!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 13, 2018 12:20 am 
Hall of Famer

Hacohen כתב:

בתור אגנוסטיקן שקרא את נתן אביעזר ואחרים, אפילו אני יודע שזו לא סתירה שקשה ליישב
יש כ"כ הרבה סיבות טובות יותר להפריך את האמונה היהודית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 13, 2018 6:15 am 
Hall of Famer

יוניק כתב:
כוווווולם, הולכים לישון כל לילה עם סתירה מוחלטת בין האמונה שלהם לבין הידיעה שלהם?!?!

שאל אותם. בינתיים, שיספקו תשובה סבירה לפער הזה בין הידע המדעי לבין אחת המצוות החשובות ביהדות, שנובעת כולה מקביעה מנוגדת לידע מדעי.

נורטון כתב:
בתור אגנוסטיקן שקרא את נתן אביעזר ואחרים, אפילו אני יודע שזו לא סתירה שקשה ליישב
יש כ"כ הרבה סיבות טובות יותר להפריך את האמונה היהודית

אין לי מושג מי זה נתן אביעזר. אם זו סתירה שלא קשה ליישב, אנא יישב.

וכמובן שהיהדות (וכמוה כל דת המניחה כח עליון שהנחית ספר הוראות לבני האדם) היא מופרכת מהרבה כיוונים, אבל הדוגמה של השבת טובה בעיניי כי היא מאד פשוטה, מאד בסיסית ומאד מדגישה את האבסורד שבאמונה הזו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 13, 2018 6:40 am 
Hall of Famer

בגדול, לא מעט חוקרים דתיים פשוט טוענים שהמושג יום הוא מטפורי. מעבר לכך גם בגמרא כתוב שאלוהים ברא עולמות קודמים והחריבן, דבר שמיישב בעיקרון את הנושא הזה

כאמור יש פירכות משמעותיות בהרבה לדת היהודית כי הן נוגעות בעיקרי בתיאוריה הדתית, למשל של שכר ועונש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 13, 2018 8:55 am 
Junior

חיימשלי, זה ששמת את המילה יודעים בבולד לא הופך את זה לנכון.

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 13, 2018 8:59 am 
Junior

-adi- כתב:
כפי שכבר הוזכר כאן, בשבת נאסרה עשיית מלאכה (מל"ט אבות מלאכה). אך קיימת מחלוקת קדומה בהלכה האם לאסור פעולה בגלל חשש תוצר הלוואי שלה. נפסק עקרונית שכל עוד לא קיימת כוונה לעשות את המלאכה האסורה, הדבר מותר. למשל, מותר ללכת ע"ג דשא בשבת כל עוד אין כוונה לתלוש (אע"פ שיתכן ויתלש בפועל).

אני רק לא מבין את ההגדרה של "תוצר לוואי" ... אם אני נכנס למעלית כדי לעלות\לרדצ במעלית ואני משנה את ההספק שהמעלית צורכת במה זה שונה מהדלקת מתג של האור או נסיעה באוטו? בשני המקרים אני עושה פעולה במכשיר אלקטרוני שבצורה ישירה גורמת לשינוי צריכת ההפסק...

סתם מסקרן אותי למה יש דברים שהם איסור ברור כמו הפעלת מכשירי חשמל ויש דברים שהם אפורים למרות שבפועל הם די זהים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 13, 2018 11:28 am 
Hall of Famer

השאלה איך אתה מגדיר "פעולה". בשפה ההלכתית, כניסה למעלית, כשלעצה, איננה בהכרח פעולה. במילים אחרות, כמה חוליות יש בשרשרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 13, 2018 11:58 am 
Junior

אני מבין שכל הדיון פה הוא סמנטיקה אבל אני לא מצליח להבין את ההבדל...
אם אני שם בבית על הרצפה מתג לחיצה לאור\מזגן\טלויזה ואני הולך ודורך עליו כדי להפעיל את המכשירים אז זה בסדר?

אני יודע שאני מציק אבל אני באמת מנסה להבין אם יש הבדל כלשהו או פשוט הבדל תפיסתי שבמקרה אחד אתה מרגיש שאתה עושה פעולה ובשני לא (אם כי מבחינה טכנית אין ממש הבדל בינהם)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 13, 2018 12:04 pm 
Hall of Famer

לגבי מתג, יש מחלוקות. אבל תחשוב על מתג שלא פותח או סוגר מעגל באופן ישיר, אלא בדרך של סיגנל אופטי שנחסם או עובר, דברים כאלה - או על גלאי נפח כלשהו - כאן כבר לא כל כך ברור האם הפעלה שלו, במיוחד כשהתוצאה לא משנה מבחינתך, מותר או אסורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 13, 2018 1:07 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
בגדול, לא מעט חוקרים דתיים פשוט טוענים שהמושג יום הוא מטפורי. מעבר לכך גם בגמרא כתוב שאלוהים ברא עולמות קודמים והחריבן, דבר שמיישב בעיקרון את הנושא הזה

כאמור יש פירכות משמעותיות בהרבה לדת היהודית כי הן נוגעות בעיקרי בתיאוריה הדתית, למשל של שכר ועונש

טענת היום המטפורי היא טענה מוכרת, ובגלל שהיא כ"כ מופרכת אני משתמש בעניין הזה. כתוב בתורה במפורש, פעמיים, ששמירת השבת היא מכיוון שיהוה נח ממלאכתו ביום הזה. אז אם היום הוא מטאפורי, מה פתאום הציווי מכוון ליום השביעי הספציפי? בקיצור, זה מקרה קלאסי של סימון המטרה לאחר שליחת החץ.

מן הסתם גם לשכר ועונש יש טענות דתיות אפולוגטיות שכאלה, כמו בסיפור המפורסם על אלישע בן אבויה והפירוש ש"למען יאריכון ימיך" זה בעולם הבא (שלא מוזכר במילה אחת בתורה, כמובן).

צוד כתב:
חיימשלי, זה ששמת את המילה יודעים בבולד לא הופך את זה לנכון.

מתוק, זה ששמתי בבולד לא הופך את זה לנכון, זה שזה נכון עושה את זה נכון. אבל כמו שאמרתי, מי אני שימנע ממך לטעון שהעולם נברא ב7 ימים. פשוט התקפות של זה זהה לתקפות הטענה שהעולם שטוח ומוחזק ע"י צבי ענק (ואמר ר' מאן דהוא: ע"י פילים).

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 13, 2018 2:00 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אמירה אחת נוגעת לעבר והאחרת נוגעת להווה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 13, 2018 2:53 pm 
Sophomore

Hacohen כתב:
יוניק כתב:

נורטון כתב:
שאל אותם. בינתיים, שיספקו תשובה סבירה לפער הזה בין הידע המדעי לבין אחת המצוות החשובות ביהדות, שנובעת כולה מקביעה מנוגדת לידע מדעי.

[/quote]

אינני מדען (אולי אתה כן) ולכן אינני יודע מהן ההוכחות הברורות (ידיעות כלשונך) לכך שהעולם לא נברא בשבעה ימים. על אף שאני מבין מדבריך שכנראה ישנן ראיות כאלו.
אני כן יודע שמיליארדים בעולם מאמינים שסיפור התנ"ך או עיקרי הרקע שלו, ובפרט האירועים הציבוריים המתוארים בו, נכונים באיזו מידה (נוצרים מוסלמים וגם כמה יהודים). ביניהם, אני מעריך מאות או אלפי מדענים, לכל הפחות. אני מעריך שלהם כבעלי ידע מדעי יש תשובות לטענות על הוכחות ודאיות לבריאה שונה מהמתואר בתנ"ך.

כדי להשיב בעצמי על טענתך צריכים להתקיים כמה דברים.
א. שתסביר באלו ראיות/ידיעות מדובר
ב. שאני אבין את הראיות (לא יודע באיזה מורכבות מדובר..)
ג. שאנשי מדע, מאמינים, יואילו בטובם להגיב (בהנחה שבאמת מדובר בראיות שא"א להתמודד עימם בלי ידע מדעי נרחב)..
ד. שאבין אותם..
ה. שאכתוב את זה כאן..

הרבה יותר קל לי להניח מעצם קיומם של כ"כ הרבה מדענים כאלה, שישנן תשובות סבירות ושאני אתעסק בדברים שאני מבין בהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 13, 2018 3:41 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
אמירה אחת נוגעת לעבר והאחרת נוגעת להווה.

זה אליי?

אני אביא פה ליתר נוחות את הציוויים לשמירת שבת מן התורה:

וַיְכֻלּוּ הַשָּׁמַיִם וְהָאָרֶץ וְכָל צְבָאָם. וַיְכַל אֱלֹהִים בַּיּוֹם הַשְּׁבִיעִי מְלַאכְתּוֹ אֲשֶׁר עָשָׂה, וַיִּשְׁבֹּת בַּיּוֹם הַשְּׁבִיעִי מִכָּל מְלַאכְתּוֹ אֲשֶׁר עָשָׂה. וַיְבָרֶךְ אֱלֹהִים אֶת יוֹם הַשְּׁבִיעִי, וַיְקַדֵּשׁ אֹתוֹ, כִּי בוֹ שָׁבַת מִכָּל מְלַאכְתּוֹ, אֲשֶׁר בָּרָא אֱלֹהִים לַעֲשׂוֹת

זָכוֹר אֶת יוֹם הַשַׁבָּת לְקַדְּשׁוֹ. שֵׁשֶׁת יָמִים תַּעֲבֹד וְעָשִׂיתָ כָּל מְלַאכְתֶּךָ. וְיוֹם הַשְּׁבִיעִי שַׁבָּת לַה' אֱלֹהֶיךָ לֹא תַעֲשֶׂה כָל מְלָאכָה אַתָּה וּבִנְךָ וּבִתֶּךָ עַבְדְּךָ וַאֲמָתְךָ וּבְהֶמְתֶּךָ וְגֵרְךָ אֲשֶׁר בִּשְׁעָרֶיךָ. כִּי שֵׁשֶׁת יָמִים עָשָׂה ה' אֶת הַשָּׁמַיִם וְאֶת הָאָרֶץ אֶת הַיָּם וְאֶת כָּל אֲשֶׁר בָּם וַיָּנַח בַּיּוֹם הַשְּׁבִיעִי עַל כֵּן בֵּרַךְ ה' אֶת יוֹם הַשַּׁבָּת וַיְקַדְּשֵׁהוּ.

בעיקר בציטוט השני, הקבלה אחד לאחד בין ששת ימי העבודה של האדם (ששת ימים תעבד ועשית כל מלאכתך) לששת ימי הבריאה (כי ששת ימים עשה ה' את השמים ואת הארץ...) ובין מנוחת האדם ביום השביעי (ויום השביעי שבת לה' אלהיך לא תעשה כל מלאכה..) למנוחת אלוהים ביום השביעי (וינח ביום השביעי על כן ברך ה'...). איך אפשר להסביר כאן "יום מטאפורי"? אלסטיות מחשבתית והמון-המון רצון וכוונה להאמין בכל מחיר, גם כשההגיון זועק הצילו.

אה, ואיפה עוד יש בתורה הצמדה של הוראת מספר (נניח: השביעי, או: ששת) לזמן (נניח ימים) ומדובר על מטאפורה?

נורטון כתב:

שכחתי להגיב על זה.

א. זו לא גמרא (לא שהגמרא קדושה או משהו, אבל מבחינת החשיבות הפנימית בהיררכיה היהודית)-זו מימרה של האמורא ר' אבהו במדרש בראשית רבה ובקהלת רבה: "אמר ר' אבהו: מכאן שהיה הקב"ה בונה עולמות ומחריבן, בורא עולמות ומחריבן, עד שברא את אלו ואמר: דין הניין לי יתהון לא הניין לי (אלה מועילים לי, העולמות הקודמים לא הועילו לי ולכן הוחרבו)". כלומר: 1. זו בוודאי לא התייחסות ישירה לנושא ימי בריאת העולם, הנושא הזה לא עולה בכלל-היהדות קיבלה as is לאורך הדורות את הקביעה שהעולם נברא בשבעה ימים 2. היהדות מנסה למצוא דרכים להתמודד עם הפער בין הידע המדעי לתפישה המסורתית המופרכת, ולכן לקחה אמירה אזוטרית של אמורא במדרש (ואני יכול לשפוך פה בשניה עשרות אמירות מופרכות במדרשים שאף אחד לא מתייחס אליהן ברצינות, כולל יהודים אורתודוקסים דתיים) והפכה אותה לטענה. מופרכת כמובן. מקורות יהודים קדומים לתקופה המודרנית כן עוסקים באמירת ר' אבהו ובהסכמה לכך שכביכול עולמות נבראו והוחרבו עד שנברא העולם הזה, אבל אף אחד לא מערער-למיטב ידיעתי-על היותם של שבעה ימים ימים ממש ולא מטאפורה.

ב. בוא רק נשלים את הטענה: אלוהים כביכול בנה עולמות והחריב, ובנה על היסודות את העולם החדש שבו אנו חיים. הראיות המדעיות לכך שחיים התקיימו כאן לפני מיליארדי שנים וגיל היקום הוא כ14 מיליארד שנה הם בעצם שרידים של העולמות שאלוהים בנה והחריב (ומשום מה לא סילק את הפסולת, אותו למשרד לאיכות הסביבה). כדברי כאחד מגדולי הפורום: נובמת.

יוניק ידידי, אני לא צריך שתשיב על טענותיי. על פי מה שאתה כותב, אין לך ידע מדעי בסיסי ביותר ולכן באמת שאני לא רואה מה אתה יכול לחדש לי בנושא הזה (אני לא מתנשא עליך, אבל אם אתה רוצה להשתתף בדיון שכזה-תלמד מושגים בסיסיים. אני בטח לא אלמד אותך). גם הסיפא שלך מגוחכת, במחילה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2018 5:43 pm 
Junior

Hacohen כתב:
זה שזה נכון עושה את זה נכון.

תמונה

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2018 6:19 pm 
Hall of Famer

תראה, אח שלי, אני טוען טענת "העולם עגול". אתה טוען טענת "העולם שטוח ומוחזק ע"י צבי ענק". זה לא באמת עליי להוכיח פה משהו ולהצדיק את הלוגיקה. כאילו, בוא. אתה לא באמת רוצה שניכנס לויכוח לוגי אמיתי שבו אתה צריך להוכיח שהעולם נברא ב7 ימים. או שאתה רוצה?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2018 6:29 pm 
Junior

גם את טענת העולם עגול צריך להוכיח, היא לא "נכונה כי היא נכונה".

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2018 6:34 pm 
Junior

אה, ואין לי הוכחה שהעולם נברא בשישה ימים. אבל לא ראיתי שום דבר שסותר את זה.

וההפרכה שכתבת לנורטון היא לא הפרכה, גם אם יום של הבריאה הוא לא יום שלנו, עדיין הסימבוליקה נשארת.

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2018 6:35 pm 
Hall of Famer

ברור שצריך להוכיח אותה, אבל היא כבר הוכחה (ומי שלא יודע שהיא הוכחה, נמצא בבעיה).
הטענה של הצבים לעומת זאת, לא הוכחה (ולמעשה, אם כבר, הופרכה ולו משום שהטענה הנגדית הוכחה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2018 6:36 pm 
Hall of Famer

ולגבי מה שצוד כתב עכשיו, שהסימבוליקה לא הופכה, הוא צודק לגמרי. אני לא מבין, נדב, למה אתה חושב שהיא הופרכה? הרי אם השבעה ימים מטאפוריים בלבד, בהחלט יש סיבה שבמטאפורה יש משמעות ליום השבת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2018 6:39 pm 
Junior

נורטון כתב:
ברור שצריך להוכיח אותה, אבל היא כבר הוכחה (ומי שלא יודע שהיא הוכחה, נמצא בבעיה).
הטענה של הצבים לעומת זאת, לא הוכחה (ולמעשה, אם כבר, הופרכה ולו משום שהטענה הנגדית הוכחה).

בטח שטענת העולם עגול הוכחה. אבל לא באמצעות הטיעון המעגלי שנדב הביא.

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1782 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 72  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 63 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: