סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 12:46 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1782 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 72  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2018 6:59 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
צוד, אם זה לא היה ברור-כשכתבתי "הטענה נכונה כי היא נכונה" לא התכוונתי לטעון טיעון מעגלי או שהטענה אקסיומטית. תן לי יותר קרדיט מזה. פישטתי את זה לשפת רחוב. ברור שגיל העולם זה דבר מוכח מדעית (בסטיות מתחייבות), אם אתה צריך לינקים אז אני אשפוך פה.

מה זאת אומרת "לא ראיתי שום דבר שסותר את זה שהעולם נברא בשישה ימים"? הגיאולוגיה, הפיזיקה והקוסמולוגיה מוכיחות בכל הכלים המדעיים המקובלים את גילאי היקום, כדור הארץ והחיים, וכולם מדברים במיליארדי שנים. אין אף מחקר מדעי אחד שמדבר על יצירה בימים, זה מופרך ומגוחך בדיוק ברמת הצבים שמחזיקים את העולם השטוח. הסיבה שחבר'ה כמו נתן אביעזר צריכים ללכת לכיוון של "יום מטאפורי" הוא מכיוון שברור להם שהם לא יכולים לדבר על ימים ממש, זה מטופש לחלוטין.

נורטון כתב:
ולגבי מה שצוד כתב עכשיו, שהסימבוליקה לא הופכה, הוא צודק לגמרי. אני לא מבין, נדב, למה אתה חושב שהיא הופרכה? הרי אם השבעה ימים מטאפוריים בלבד, בהחלט יש סיבה שבמטאפורה יש משמעות ליום השבת.

"לא מוכח שהסימבוליקה לא הופרכה" זה ממש להוכיח שאחותך אינה יצאנית כשאין לך אחות. בתורה כתוב "ששת ימים תעבוד כי ששת ימים עשה ה'". טענת הסימבוליקה של ששת ימי הבריאה מעולם לא נטענה ע"י חז"ל. כמו ששאלתי קודם: איפה עוד יש בתורה הצמדה של הוראת מספר (נניח: השביעי, או: ששת) לזמן (נניח ימים) ומדובר על מטאפורה? זה טיעון אפולוגטי קלאסי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2018 7:03 pm 
Junior

אה, עכשיו אתה מדבר.
אז אם מדובר על גיל היקום - כן ברור לי שהוא מיליארדים. לא ברור לי למה זה סותר בריאה בימים. אם כבר זה מתנגש עם ה'תשע''ח.

ולגבי הסימבוליקה - אני די בטוח שבני ישראל לא אכלו מצות יהודה ולא ישבו בסוכות נחלים - והנה אנחנו עושים גם את זה וגם את זה. למה? כי סימבוליקה.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2018 7:10 pm 
Hall of Famer

הויכוח שלי איתך הוא באמת לוגי בלבד (כי כאמור יש הפרכות הרבה יותר רציניות לדת היהודית, עם כל הכבוד). בוא נגיד ,שאם זאת היתה ההפרכה היחידה, לא נראה לי שהייתי חוזר בשאלה, גם כי יש לה תשובות סימובליות, וגם כי היא לא מהותית לדת היהודית, לא באמת לפחות.
בכל מקרה, נדמה לי שמה שאני מחשיב כלוגי ואפשרי בסך הכל (הסימבוליקה של הימים) היא משהו שאתה לא מחשיב כלוגי או אפשרי, וזה בסדר. קשה לי להאמין שאצליח לשכנע אותך, גם אם התירוץ הזה ספציפית כן משכנע אותי

ואציין גם, שלמרות שתירוץ כשלעצמו כן משכנע אותי, הרי שבתוך הקונטקסט הדי מופרך של הדת היהודית, אני מבין שזהו תירוץ בלבד ושאכן סביר יותר שהתורה או כותבה התכוונה לשישה ימים באופן מעשי ולא מטאפורי. אני רק אומר שלו הקונטקסט לא היה קיים, ולו לא היו פירכות אחרות, הייתי יכול בכיף לישון עם ההנחה הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2018 7:36 pm 
Hall of Famer

צוד כתב:
אה, עכשיו אתה מדבר.
אז אם מדובר על גיל היקום - כן ברור לי שהוא מיליארדים. לא ברור לי למה זה סותר בריאה בימים. אם כבר זה מתנגש עם ה'תשע''ח.

נובמת. כי התהליכים של יצירת היקום והחיים גם הם מתוארכים מדעית. כך למשל ההבדל בין היווצרות היקום להיווצרות החיים הוא איזור ה10 מיליארד שנה, ובין היווצרות החיים להיווצרות האדם עוד כ3-4 מיליארד. אני מקווה שאתה יודע את זה.

לגבי העניין עם השבת, זו פירכה לוגית חשובה (ואף סימבולית) כי היא מראה עד כמה אחת המצוות החשובות ביותר של היהדות-אחת המצוות שהגדירו ומגדירות אותה ממש-מבוססת על הנחה פרימיטיבית לחלוטין. ודווקא דיון כמו שאנחנו עושים מראה משהו מאד בסיסי על הלוגיקה הדתית, ואני אמחיש:

כשכתוב "ששת ימים תעבוד כי ששת ימים עשה ה'" ההשוואה בלשון הכתוב היא בין ימים לימים. פשוט. אין לך שום סיבה להניח שמדובר בסימבול. אין שום הוכחה או רמז שמדובר בסימבול. אז מה לך כי תניח שזה סימבול? אתה תטען שזה סימבול רק כשתגלה שהדבר מופרך מדעית, ואתה רוצה ליישב את הסתירה שנוצרה. נשאלת השאלה: למה שתרצה ליישב? הרי ברור לך שאם הדת הזו טוענת שאתה צריך לעבוד שישה ימים ולנוח ביום השביעי כי אלוהים ברא את העולם בשישה ימים ונח ביום השביעי-היא שוגה ולכן היא שטות ולכן מה לך ולה. אבל אתה בכל זאת תרצה ליישב כשאתה בוחר א-פריורי לקבל את התורה כאמת, ולכן תשתמש בהרבה מאד אלסטיקה מחשבתית-כמו הטענה שמדובר בסימבול, שאין לה שום סימוכין בטקסט עצמו. ואם אתה יוצא מנקודת הנחה שהטקסט המקראי הוא אמת, וכל סתירה בין הכתוב בו לבין המציאות בפועל צריכה להיות מיושבת איכשהו, אתה תעקם את ההגיון ואת המחשבה בדיוק כמו בדוגמת ה"שבת היא סימבול" שלפנינו.

ישעיהו ליבוביץ', כמעט אין צורך לומר, הבין את הדבר הזה מצוין ולכן סירב לכל דיון ברציונליזציה של התורה. הוא הבין שהאמונה נפרדת מהרציונל, ואע"פ שהיה רציונליסט מצטיין במיוחד-הוא ראה בעירוב בין הרציונל לבין האמונה (דהיינו קיום המצוות) סוג של אלילות ממש.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2018 8:08 pm 
Hall of Famer

עם זה אני בהחלט יכול להסכים. כלומר, כפי שאמרתי, לו זאת היתה ההפרכה היחידה אפשר היה ליישב אותה. מכיוון שהיא לא, אני מניח שסביר יותר להניח כמו שאתה אומר.

למרות זאת, אישית, אני לא אוהב את ההפרכה הזאת - בגלל שכאמור, בעיניי היא לא נוגעת לעיקרי העיקרים של היהדות (או הדת בכלל) אלא רק מדברת על מצווה, אולי חשובה יחסית, אבל עדיין רק מצווה אחת מני רבים (תרי"ג... :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2018 10:24 pm 
Junior

אה, ברור לגמרי שאני מקבל את התורה כאמת ולכן מנסה ליישב את הסתירות.
חשבתי שזו הנחת המוצא בדיון. אבל אם לא אז טוב שהבהרת.

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 15, 2018 8:45 am 
Hall of Famer

אגיד לך בפרטי מה אני חושב על זה

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 22, 2018 2:48 pm 
Junior

מי אחראי לשטיפת המוח המוצלחת כל כך של הבריטים, שהביאה אותם לשיר בדבקות את מילות ההמנון הלאומי שלהם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 03, 2018 1:20 am 
Junior

תגידו למה דווקא גזר מגיע ארוז בשקיות?

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 03, 2018 9:33 am 
Junior

אני חושב שזה נכון לעוד ירקות שורש קשים. עגבניות וכו היו נמחצות ונהרסות.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 03, 2018 10:50 am 
Sophomore

צוד כתב:
תגידו למה דווקא גזר מגיע ארוז בשקיות?

אולי כי הוא מסתדר יותר טוב בשקית מירקות אחרים.

ההיגיון השיווקי אומר שככל שתקל על אנשים לקנות הם יקנו יותר, וכן שאם אתה קובע גודל אריזה אתה מקבע יחידות יחס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 06, 2018 1:55 pm 
מנהל פורום

בליסטיקה בסיסית:
איפה ואיך "מוטבע" הזיהוי של כלי הנשק על הקליע, ואיך הוא לא נהרס תוך פגיעת הקליע במטרה?
ואיך אפשר להבדיל ברמת ודאות גדולה בין חתימה של נשק א' לנשק ב'?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 06, 2018 3:31 pm 
Sophomore

על קליע פועלים כמה כוחות קונטרה-פרודוקטיביים בזמן המעוף, בעיקר כוח הכבידה, אבל גם קוריוליס ורוח. כדי שהקליע יצליח להתנגד לכוחות האלה, הקנה היורה מחורץ מבפנים בחריצים ספירליים לאורך הקנה, כך שהקלע נורה מהלוע בסחרור סביב עצמו.
הסימנים שהחריצים האלה משאירים על הקליע, ובמידה פחותה גם שאר חלקי המכלול שבאים איתו במגע, די ייחודיים לכל קנה - כך לפחות על פי התיאוריה הפורנזית שמסתמכת הרבה על סטטיסטיקות שהן די "לא מצינו".
הקליע לא עובר התכה כשהוא פוגע במטרה, אלא רק מתעוות או מתפרק.
אם יורים קליע נוסף מאותו קנה ומשווים את הסימנים, ניתן לקבוע בוודאות סטטיסטית די מובהקת אם אכן מדובר באותו קנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 16, 2018 10:16 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
שאלה מצוינת שמישהו שאל במקום אחר (חבל שאין ת'רד השאלות המצוינות) - תינוק (או תינוקת) שנולד ביום כיפור, האם הוא צריך לצום ביום כיפור שחל ביום הבר מצווה שלו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 16, 2018 10:22 am 
Hall of Famer

נהוג לצום כבר בשלושת הצומות שקודמים לחיוב הפורמלי במצוות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 16, 2018 10:32 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
נו יופי. אז עכשיו עשית רדוקציה לאותה שאלה שלוש שנים אחורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 16, 2018 10:50 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אה, זה כמו מס הכנסה? קודם תשלם ואחר כך נראה אם מגיע לך החזר?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 16, 2018 11:02 am 
Sophomore

ראובן כתב:
נו יופי. אז עכשיו עשית רדוקציה לאותה שאלה שלוש שנים אחורה.

לא 3 שנים, 3 צומות.
מי שיום בר המצווה שלו חל ביום כיפור יצום למעשה גם את י"ז בתמוז, גם את ט' באב וגם את צום גדליה.

ולשאלתך, בשורה התחתונה הוא חייב לצום - אי אפשר לחלק את יום כיפור ליחידות קטנות יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 16, 2018 11:03 am 
Hall of Famer

ראובן כתב:
שאלה מצוינת שמישהו שאל במקום אחר (חבל שאין ת'רד השאלות המצוינות) - תינוק (או תינוקת) שנולד ביום כיפור, האם הוא צריך לצום ביום כיפור שחל ביום הבר מצווה שלו?

אתה יכול לשאול את אופירע.
היא נולדה ביום כיפור 73' (אמיתי לגמריי, תאריך הלידה שלה 6/10/73).

לעניין עצמו, קראתי שאדם נחשב בוגר למצוות מגיל 12 ויום (נשים) וגיל 13 ויום (גברים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 16, 2018 11:06 am 
Sophomore

oren_80 כתב:

לעניין עצמו, קראתי שאדם נחשב בוגר למצוות מגיל 12 ויום (נשים) וגיל 13 ויום (גברים).

זה פשוט אומר יום ההולדת...
זה היום אחרי היום האחרון של השנה ה-13.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 16, 2018 1:39 pm 
Junior

oren_80 כתב:
ראובן כתב:

סטוקר של אופירע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 16, 2018 1:40 pm 
Junior

ראובן כתב:

כמו שדעתן כתב, נהוג (אם כי לא חובה) לצום גם 3 צומות קודם.
בכל אופן יום כיפור עצמו ודאי חייב לצום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 16, 2018 1:52 pm 
Hall of Famer

Dovi כתב:
oren_80 כתב:
ראובן כתב:

סטוקר של אופירע

:(

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 16, 2018 1:57 pm 
Sophomore

ראובן כתב:

מי שנהיה בן 46, ב16 בספטמבר 2018, אז היום הוא בתוך שנתו ה46 או בתוך שנתו ה47?

זאת אותה שאלה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 16, 2018 2:44 pm 
Sophomore

אם יום הולדתו היום, אזי אתמול היה היום האחרון של שנתו ה-46...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1782 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 72  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 95 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: