נביא בעירו כתב:
אתה מבולבל ומבלבל (זה בן דוד של ״טועה ומטעה״ המוכר והאהוב). למה לטעון שאם ירי על מנת להרוג היה הדרך היחידה למנוע מעבר של הגדר זה מה שהיה צריך לעשות, אם שנינו מסכימים שזו לא הדרך היחידה? לגבי הציטוט מ״הארץ״ - בוודאי שהוא לא מוכיח כלום. אני לא מנסה להוכיח כלום (אגב, גם אתה לא מנסה להוכיח את ההתרשמות שלך ש״כמעט אף פעם״ לא היה ירי על מנת להרוג). אני מדבר על ההתרשמות שלי ומסביר ממה היא נובעת. אתה שואל ובצדק מי קבע מה זה ״עושה בלאגן״ ובכך מחזק את הטענה שלי. הוראות הפתיחה באש היו מעורפלות במקום שהיו אמורות להיות הרבה יותר ברורות. לגבי הזהות של המפגינים - כמו שאמרתי קודם, זה לא מעלה ולא מוריד שום דבר ממה שאמרתי כי מלכתחילה לא טענתי ולא חשבתי שמדובר בהפגנות אזרחיות ספונטניות..
מקריאה נוספת אני יכול להבין את הבלבול, לכן אסביר שנית:
שנינו לכאורה מסכימים שירי על מנת להרוג הוא לא הדרך היחידה לעצור את ההמון שמעוניין לפרוץ את הגדר. ה"הוכחה" שלי לטענה הזו היא האירועים מלפני יומיים בה ישראל אכן עצרה את הפורעים בגדר מבלי לנקוט במדיניות של ירי על מנת להרוג, בעוד אתה מטיל ספק בכך. כלומר, מבחינתך קיים סיכוי סביר מאוד שהחיילים קיבלו הוראה לפתוח באש על מפגינים לא חמושים, על מנת להרוג אותם. לכן התכוונתי, שבהינתן ואתה צודק (כלומר שניתנה הוראה כזאת, דבר שאני לא מאמין שקרה) אז כנראה שזו הדרך היחידה לעצור את פריצת הגדר (שהרי אז, מה שחשבתי קודם - שניתן לעצור את ההתפרעויות גם בירי לא קטלני - כבר לא רלוונטי). ואם זו הדרך היחידה אז היא מקובלת עלי.
ומניין ההוכחה שלי? אין לי כזו, אבל החזקה היא שיש נהלי ירי ברורים. אם אתה טוען שהיתה סטיה מכללי הירי הללו, נטל הראיה הוא עליך (כן, אני זוכר שלא ניסית להוכיח כלום, אבל עדיין העלת את הטענה). אני חושב שנוכח אירוע חסר תקדים כפי שהתקיים לפני יומיים, הרי ש-60 הרוגים מתוך 40,000 מפגינים, כאשר 50 מהם אנשי חמאס (שדרך התנהלותם ידועה לכולם), זה מספר בהחלט סביר ואף נמוך שתומך בטענה שלא היתה סטייה מנהלי הפתיחה באש (לא שולל אפשרות שהיתה סטייה מינורית לחלוטין, אבל שוב נטל ההוכחה הוא על מי שטוען לכך). וכן, ברור לי שבצה"ל לא ידעו שכל אחד מבין חמישים הרוגי החמאס הוא אכן איש חמאס, אבל כפי שאמרתי קודם לכן, מאחר שאנחנו יודעים את השיטות בהן נוקטים בחמאס, סביר להניח שהתנהגותם בשטח היתה מעבר לסתם התקרבות של אנשים לא חמושים לגדר.