סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 2:49 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 58 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2018 7:34 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
B.Grant44 כתב:
Att כתב:
Hacohen כתב:
יש הרבה עם מה לעבוד בפיניקס מבחינת פוטנציאל. נראה אם הבעלים הקמצן שלהם ישחרר כסף לכוכבים בשוק החופשי.

כמו מי למשל? את מי היית מביא לפיניקס?

קאפלה במידה והם בוחרים בדונצ'יץ', גורדון במידה ובוחרים באייטון (ואז יהיו להם שני בוגרי אריזונה מקדימה). שניהם RFA אז יידרש מקס לכך וגם אז לא בטוח...
ואם בוחרים באייטון, אפשר גם להציע להוקס את ברנדון נייט (רק עוד שנתיים בחוזה), בנדר ובחירת סיבוב ראשון מוגנת תמורת שרדר.

הטרייד תמורת שרודר נשמע די נוראי :)
אבל אארון גורדון, לאו דווקא לפיניקס אלא בכלל, קצת מעניין. אתלטיות, מגמת שיפור מסוימת.
מישהו ראה אותו השנה ויודע לספר איך הוא כרגע, בהתקפה ובהגנה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2018 7:44 pm 
Hall of Famer

אכן בוקר לא מסוגל לעשות הרבה חוץ מלקלוע, שזה פחות או יותר הדבר הכי חשוב בכדורסל. גם ריי אלן ורג'י מילר לא עשו הרבה חוץ מלקלוע. בוקר הוא לכל הפחות סקורר נהדר שזה משהו שהרבה קבוצות לא היו מתנגדות לו. (וכן, הוורסט קייס סצנריו שלו זה איזה מונטה אליס או קווין מרטין. בסדר).
כאמור, מעונת רוקי אני עדיין לא יכול ללמוד על ג'וש ג'קסון, אבל מהמעט שאני ראיתי יש שם חוסר ניסיון בולט לצד לא מעט כשרון כדורסלני. אני חושב שבהחלט יש סיכוי שייצא ממנו משהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2018 10:24 pm 
Junior

itay2 כתב:
ראיתי קצת היילייטס של אייטון. מאוד הרשים אותי. טאץ מצויין לכדור. יודע לקלוע מחצי מרחק ומהשלוש. הזכיר לי טיפה את האדמירל.
מחכה לסקירה של דראפטאקספרס כדאי לגבש עמדה יותר מוצקה.

אין יותר דראפט אקספרס, למרבה הצער...ג'ונתן גבעוני עבר ל-ESPN.
אייטון מזכיר את האדמירל מבחינת מבנה גוף, אבל משחק יותר כמו יואינג. מעדיף את הפופ על פני הרול, אם כי יתכן שזה נובע בעיקר מכך ששיחק 4 רוב העונה.
אבל עיקר ההסתייגויות ממנו הן בצד ההגנתי, שם הוא רחוק מלהזכיר את רובינסון. כמובן, רובינסון שיחק 4 שנים ואייטון פרשמן. אני סקרן לראות איך הוא ייראה אחרי כמה שנים של אימונים אישיים, כולל עם טייסון צ'אנדלר כל עוד הוא חתום בפניקס. צ'אנדלר יכול להיות פרטנר נהדר גם באימוני התקפה, אני במקום הסאנס מביא אותו לאימון האישי של אייטון ואת ג'וש ג'קסון לאימון האישי של דונצ'יץ'...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2018 10:26 pm 
Junior

Att כתב:
B.Grant44 כתב:
Att כתב:
Hacohen כתב:
יש הרבה עם מה לעבוד בפיניקס מבחינת פוטנציאל. נראה אם הבעלים הקמצן שלהם ישחרר כסף לכוכבים בשוק החופשי.

קאפלה במידה והם בוחרים בדונצ'יץ', גורדון במידה ובוחרים באייטון (ואז יהיו להם שני בוגרי אריזונה מקדימה). שניהם RFA אז יידרש מקס לכך וגם אז לא בטוח...
ואם בוחרים באייטון, אפשר גם להציע להוקס את ברנדון נייט (רק עוד שנתיים בחוזה), בנדר ובחירת סיבוב ראשון מוגנת תמורת שרדר.

הטרייד תמורת שרודר נשמע די נוראי :)
אבל אארון גורדון, לאו דווקא לפיניקס אלא בכלל, קצת מעניין. אתלטיות, מגמת שיפור מסוימת.
מישהו ראה אותו השנה ויודע לספר איך הוא כרגע, בהתקפה ובהגנה?

די נוראי להוקס, לסאנס או גם וגם? אני גם לא הכי מחזיק משרודר, אבל אין ספק שפניקס זקוקה לפליימייקר ואין הרבה אופציות בשוק כרגע.
גורדון יכול להיות תוספת מעניינת מאוד גם ליוטה, אם מוותרים שם על פייבורס ומפנים קאפ ספייס. יוכל להזכיר לאוהדים נשכחות מקירילנקו...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 17, 2018 9:47 am 
Hall of Famer

sir charles כתב:
Hacohen כתב:
נכון שקוקושקוב-דונצ'יץ' נראה כמו חיבור טבעי, אבל לדעתי הפוטנציאל של אייטון גדול משמעותית ואין לך הרבה הזדמנויות להביא סנטרים כאלה. אגב, אייטון שיחק קולג' באריזונה אז סביר שהחבר'ה של פיניקס מכירים אותו קרוב במיוחד.

Att כתב:
Hacohen כתב:

בהנחה שבוחרים את אייטון, הסאנס סגורים בעמדות 5 (אייטון), 2 (בוקר) ו3 (וורן ו-ג'קסון). בעמדה 4 יש להם שחקנים צעירים-בנדר ומרקיז כריס-שבינתיים לא ממש מספקים את הסחורה ויש עליהם אופציית קבוצה בקיץ הבא. עמדה 1 היא החלשה ביותר אצלם, והקיץ הזה אין אטרקציות גדולות שמשתחררות בעמדה. לכן אפשר להעביר עוד עונת חסרת לחץ בכיף בשמש של אריזונה, ולהמתין לקיץ 2019 בו אפשר יהיה להביא את קיירי או את קמבה ווקר, ולפי התוצאות של 2018/19 לדעת אם אתה רוצה לשחרר את בנדר או כריס או את שניהם-ואז אפשר להביא 4 התקפי סטייל קווין לאב או מירוטיץ'. בוא נלך למקום ריאלי ונניח שהם יביאו את קמבה ומירוטיץ' וישאירו את כריס.

קמבה-בוקר-וורן-מירוטיץ'-אייטון בחמישייה, ג'קסון וכריס מהספסל. לא רע.

זו חמישייה עם פוטנציאל התקפי גבוה מאוד אבל זוועה בהגנה. הביקורות הגדולות על אייטון שהוא מגן די גרוע יחסית למימדים והכישרון שלו.

נכון, אבל דיפנסיב סטופרס ברמה כזו או אחרת אתה עקרונית תמיד יכול להשיג יחסית בזול, וכשרון התקפי זה משהו שאין לו תחליף. אני מאמין שקבוצה בונים בכשרון התקפי קודם כל. משלימים הגנתיים זה החלק הקל יותר.

אם בכל זאת מתעקשים על גבוה הגנתי אז פייבורס מתפנה הקיץ.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 17, 2018 11:28 am 
Junior

ג'וש ג'קסון נתן שנה הגנתית לא משהו בניגוד לתפיסה המקובלת. אם זאת הייתה הנקודת מוצא לעצת החונכות שלו לדונצ'יץ, אז הייתי מציע לו להשהות את השיעורים הפרטיים ולהתחיל להתרכז בעצמו.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 17, 2018 12:34 pm 
Sophomore

שרודר רוצה לעזוב את ההוקס כיוון שהוא מחפש קבוצה עם שאיפות של פלייאוף, אז הוא יעבור לסאנס שגם הם נמצאים בעיצומה של בנייה מחדש?
מבחינת מצב הכישרון בקבוצה, פיניקס נמצאת בפוזיציה הכי טובה מבין כל הקבוצות הגרועות להיות בעוד כמה שנים כמו פילי של היום. אם אני הGM של הסאנס, לא הייתי ממהר לעשות טריידים ושינויים גדולים בעונה הקרובה ומשאיר פחות או יותר את הסגל כמו שהוא לאחר הבחירה באייטון. הייתי נותן לכישרונות להתבשל עוד שנה ובקיץ הבא, בהתאם למה שקרה בעונה שתגיע, עושה חישוב לגבי מה שצריך לשנות ולעשות כדי להעמיד קבוצה עם מחשבה על פלייאוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 17, 2018 12:45 pm 
Junior

החתול יובב כתב:
ג'וש ג'קסון נתן שנה הגנתית לא משהו בניגוד לתפיסה המקובלת. אם זאת הייתה הנקודת מוצא לעצת החונכות שלו לדונצ'יץ, אז הייתי מציע לו להשהות את השיעורים הפרטיים ולהתחיל להתרכז בעצמו.

יש הבדל בין עונה הגנתית לא משהו (של רוקי) בקונטקסט קבוצתי של משחק, לבין אימון אחד-על-אחד שבו הזריזות והאתלטיות של ג'קסון אמורים להקשות על דונצ'יץ'. לא דיברתי על חונכות מעבר לכך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 17, 2018 1:16 pm 
Hall of Famer

פוציץ' כתב:
מבחינת מצב הכישרון בקבוצה, פיניקס נמצאת בפוזיציה הכי טובה מבין כל הקבוצות הגרועות להיות בעוד כמה שנים כמו פילי של היום. אם אני הGM של הסאנס, לא הייתי ממהר לעשות טריידים ושינויים גדולים בעונה הקרובה ומשאיר פחות או יותר את הסגל כמו שהוא לאחר הבחירה באייטון. הייתי נותן לכישרונות להתבשל עוד שנה ובקיץ הבא, בהתאם למה שקרה בעונה שתגיע, עושה חישוב לגבי מה שצריך לשנות ולעשות כדי להעמיד קבוצה עם מחשבה על פלייאוף.

ב-ד-י-ו-ק.
ככל שנשארים עוד קצת למטה, כך התנופה בהגעה למעלה יותר חזקה.
חשוב גם להבין שמי שנמצא ב-Core שלך הוא מספיק טוב כדי שלא תתרומם באופן מלאכותי, בלי סופרסטאר פוטנציאלי או עם כוכב אחד בלבד (תארו לכם שפילי הייתה מתרוממת אחרי שנת ה-ROY של מק״ו במחשבה שהגרעין זה הוא ונרלנס נואל).

או במלים אחרות, כדי להגיע להישגים, מה שאמור להניע את קבלת ההחלטות זה לא איזשהו טיימלין חיצוני של המערכת אלא איכות השחקנים המובילים וצפי ריאלי של הגרעין כמה שנים קדימה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 17, 2018 1:40 pm 
מנהל פורום

אתה מודע לכך שארבע הקבוצות שעכשיו בחצי הגמר הן בדיוק אלו שלא חיכו לגדול באופן אורגני אלא אלו שבכל הזדמנות שהיתה להן עשו טריידים בשביל להאיץ את ההתפתחות, כן?
הרי שחקנים כמו הורפורד, איגודלה, ליווניגסטון וכל מיני זה בדיוק השחקנים שלא מתאימים לרעיון הזה של "התהליך".
(שלא לדבר על זה שחברה כמו סמארט/רוזייר/קאפלה זה בדיוק אלו שהתהליך לא היה מגדל, אלא שולח תמורת בחירת סיבוב שני, כדי לא להאיץ התפתחות אורגנית)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 17, 2018 2:08 pm 
Hall of Famer

וגם למה בדיוק צריך לדמיין לעצמנו שפילי היתה "מתרוממת מלאכותית" עם מק"ו ונרלנס נואל כשמדובר בשחקני פח שלא היו יכולים להוביל שום קבוצה לשום דבר? "להתרומם" בכדורסל זה לנצח משחקים. פילי לא היתה מנצחת משחקים איתם כשחקנים מובילים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 17, 2018 3:15 pm 
Sophomore

להפך, ציפה. שלוש מתוך ארבע הקבוצה שבחצי הגמר נבנו לאורך השנים דרך בחירות דראפט גבוהות וחכמות ולא דרך החתמות של סופרסטארים. גולדן עם קרי, תומפסון, גרין ובזמנו גם האריסון בארנס. אצל הקאבס זה כמובן לברון, קיירי ותומפסון ואפשר גם להוסיף את לאב שהגיע בעקבות הטרייד על וויגנס שנבחר ראשון בדראפט. ואצל בוסטון אלו טייטום, בראון, רוזייר וסמארט. אפילו שאר הקבוצות כמו פילי, מילווקי ומיני עוברות כרגע את אותו תהליך. לטעמי אם הסאנס הנוכחיים ילכו בדרך הזאת אז תוך שנתיים-שלוש הם כבר יהיו פקטור במאבקי פלייאוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 17, 2018 3:40 pm 
Hall of Famer

זה לא נכון. התהליך מדבר על להישאר למטה כמה שצריך עד שאספת מספיק נכסים בשביל להתרומם. בכל מקרה לא להפוך את הקבוצה לבינונית עם שחקנים ותיקים שתורמים.
נכון שהדלק לאליפות של גולדן סטייט היה הבחירה בקארי, קליי וגרין, אבל תוך כדי הווריירס ניסו שוב ושוב להגיע לפלייאוף כשהם החתימו וטרנים כמו אנדרו בוגוט או אנדרה איגודלה, דבר שהינקי לא היה עושה בשום פנים ואופן.
יוסטון אוגרת כישרון, אבל יוסטון מאז שמורי הגיע לא חיפשה להגיע ללוטרי. היא מצליחה להשיג את הכישרון למרות שהיא חברה קבועה בפלייאוף.
זה נכון שבוסטון השיגה את החברה הצעירים דרך הדראפט, אבל גם פה לא היה טנקינג ממושך כדי לבנות קבוצה. אלא ניהול נכון של הזדמנויות, חוזים נוחים לשחקנים שהתגלו ככוכבים (אייזיאה תומאס כמובן) ועסקאות טובות. ממש לא בניית הינקי. בכל מקרה, ההפיכה של בוסטון לקונטנדרית בהחלט תלויה בהשגת הסופרסטארים. קיירי דרך עסקה והייוורד מהשוק החופשי. גם הורפורד הגיע כשחקן חופשי.
לדבר על לברון כדוגמא לבניה של קליבלנד דרך הדראפט זה הכי לא נכון שאפשר. לברון היה החתמה פר אקסלנס של שחקן חופשי. את מי זה מעניין ששבע שנים לפני שהוא חתם שוב בקליבלנד, הם בחרו אותו בדראפט. אין לזה שום קשר לבניה הנוכחית של קליבלנד.

יהיה קשה מאד, אם בכלל אפשר, למצוא קבוצה שהפכה להיות קונטנדרית בלי שיהיו שחקנים שהם השיגו דרך הדראפט. הדראפט זאת הדרך הכי קלה להשיג כישרון באן.בי.איי בשל תקרת השכר. Att הרי תמיד מדבר על הגישה של הינקי לבנות קונטנדרית. כל הקבוצות שהגיעו לגמרי הליגה לקחו גישה שונה בהרבה ולמעט קליבלנד, שהתרוממה בהחתמה אחת ועסקה גדולה, הן התרוממו רק אחרי כמה עונות בינוניות.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 17, 2018 4:26 pm 
Hall of Famer

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
אתה מודע לכך שארבע הקבוצות שעכשיו בחצי הגמר הן בדיוק אלו שלא חיכו לגדול באופן אורגני אלא אלו שבכל הזדמנות שהיתה להן עשו טריידים בשביל להאיץ את ההתפתחות, כן?
הרי שחקנים כמו הורפורד, איגודלה, ליווניגסטון וכל מיני זה בדיוק השחקנים שלא מתאימים לרעיון הזה של "התהליך".
(שלא לדבר על זה שחברה כמו סמארט/רוזייר/קאפלה זה בדיוק אלו שהתהליך לא היה מגדל, אלא שולח תמורת בחירת סיבוב שני, כדי לא להאיץ התפתחות אורגנית)

בכל הנוגע לחבר׳ה כמו סמארט/רוזייר וקאפלה - כנראה שלא עקבת מקרוב אחרי מה שהלך בפילי. לא מבין מאיפה הבאת את זה אבל מה שאתה אומר מנוגד לחלוטין לקונספט.

בוסטון בנויה בצורה ייחודית אמנם אבל היא בנויה על הדראפט -
הבחירה של הנטס השיגה לה את קיירי
והבחירות האחרות את טייטום ואת בראון.
בין השאר בעקבות אלו, הייוורד והורפורד הסכימו להגיע.
FA בכירים מגיעים למקום בו יש מאמן מעולה ולמקום בו הם יכולים לשחק עם כוכבים אחרים ולהגיע הכי רחוק שאפשר.

ג״ס בנויה על קארי, קליי וגרין. בגלל זה דוראנט בחר להגיע לשם.
ה-Core (סופרסטאר+שני שחקני טופ20) הוא מהדראפט.

קליבלנד כמובן בנויה על הדראפט.
אני לא מקבל את זה שאין קשר בין זה שלברון נבחר על ידי הקבוצה ושיחק בה משהו כמו 9 שנים לפני לבין זה שהוא בחר לחזור אליה.
כמובן שהוא חזר אליה כששיחקו בה קיירי (בחירה מס׳ 1 בדראפט), ווייטרס (בחירה 4 בדראפט), תומפסון (בחירה 4 בדראפט) והם הרגע קיבלו את הבחירה מס׳ 1 בדראפט שנחשב לחזק במיוחד (שהפכה לקווין לאב). אם קליבלנד לא זוכה פעמיים בבחירה הראשונה, לברון לא חוזר לשם להערכתי. אם הוא לא נבחר שם במקור, אני ממש בספק אם הוא היה הולך לשם (ותוך כך, מטהר את שמו מההחלטה).

יוסטון (ממנה הינקי הגיע) בנויה באופן ייחודי. היא נבנתה מחלקי חילוף, דרך האמצע, בגלל שתי סיבות מרכזיות - האחת היא דריל מורי שהוא אחד ה-GMים הבולטים בליגה והשנייה היא אחד הטריידים המזעזעים והחד צדדיים ביותר בתולדות הנ.ב.א. שבו אוקלוהומה וויתרו על שושלת אפשרית ושלחו את הארדן (שהיתה לו עוד שנה בחוזה והיה יכול להיות רסטריקטד) עבור כלום פחות או יותר. אי אפשר לבנות על זה שדבר כזה יקרה לקבוצה אחרת. יוסטון ניצלה את הטעות המחרידה של אוקלוהומה כדי לגנוב לה סופרסטאר צעיר שנבחר בבחירה ה-3 והספיק להגיע לגמר הנ.ב.א. עם הקבוצה. מאז אוקלוהומה לא חזרה לשם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 17, 2018 5:41 pm 
מנהל פורום

אבל זה כל הקטע, איינג' מעולם לא "אגר נכסים" וחיכה שיצא מהם משהו ואז הוסיף אליהם, הוא תמיד, גם בעשור הקודם, פשוט פעל והביא שחקנים טובים. גם אם לא כוכבים. כי אני זוכר בזמן אמת (קצר מאד) את הביקורות על ההחתמה של ריי אלן ועל זה שויתרו על המון בשבילו ומי מוותר על בחירות דראפט תמורת קלעי מתבגר. מי? מי שמבין שצריך כשרון עכשווי מדי פעם.

וגם עכשיו, ההחתמה של הורפורד? אמרו שלא מתאימה לטיימליין, אמרו שזה מחיר גבוה מידי עבור שחקן שהוא לא דוראנט אמרו פה ואמרו שם, הנקודה היא, שיכול להיות שגם צדקו, אבל זה לא משנה, ההחתמה הזו האיצה תהליך באופן מלאכותי כדבריך, בטח ובטח שהטרייד על סקורר עם בעיות ברכיים שבשבילו וויתרו על בחירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 17, 2018 8:20 pm 
Hall of Famer

גם הסלטיקס הנוכחיים ( אפילו ללא הפציעות ) , אחרי כמה פגיעות נהדרות בדראפט , הם לא בדיוק על פי מנטרת מכסת הסופרסטארים/אולסטארים ה"נדרשת" לקבוצה בשלב שבו היא כבר מאיצה כלפי מעלה ב"גישת ההינקי" .
הרי השנה היו בקבוצה לכל היותר 2-3 אולסטארים / טופ 25 וכו' ( בספירה די מקלה אפילו ) , ולא בהכרח שהמספר הזה בהכרח יגדל בשנים הקרובות ( בין אם בגלל ירידה במעמד של הורפורד/הייוורד/קיירי או עזיבה של שחקנים כלשהם ) .
אבל אם מפתחים ומשפרים בהדרגה כל כך הרבה "שחקני משנה" ( שהפכו למובילים העונה בהתאם לנסיבות ) אז ביחד עם מאמן נפלא נוצרת פשוט סכמה קבוצתית נהדרת , וזה על פניו די הפוך מגישת הטנקינג המקובלת .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 17, 2018 10:14 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
זה לא נכון. התהליך מדבר על להישאר למטה כמה שצריך עד שאספת מספיק נכסים בשביל להתרומם. בכל מקרה לא להפוך את הקבוצה לבינונית עם שחקנים ותיקים שתורמים.
נכון שהדלק לאליפות של גולדן סטייט היה הבחירה בקארי, קליי וגרין, אבל תוך כדי הווריירס ניסו שוב ושוב להגיע לפלייאוף כשהם החתימו וטרנים כמו אנדרו בוגוט או אנדרה איגודלה, דבר שהינקי לא היה עושה בשום פנים ואופן.

יתרה מזאת, סטף וקליי נבחרו במקומות 7 ו-11 בהתאמה. אלה מקומות שבוחרים בהם קבוצות שלפי "התהליך" עושות את הדבר השגוי ביותר: בינוניות של קבוצה שלא מספיק טובה לפלייאוף ולא מספיק גרועה כדי לבחור גבוה ממש. גם האריסון בארנס, שחקן חמישייה באליפות של 2015 נבחר במקום השביעי. את הבחירה ה35 ב2012 שהניבה את דריימונד גרין הווריורס קיבלו במהלך לניקוי משכורות מול הנטס. בגולדן האלופה של 2015 שיחקו לא פחות מ3 וטרנים משמעותיים: איגי, דיוויד לי ובוגוט. כולם היו שם גם בעונה שלפני כן, בה הווריורס עפו בסיבוב הראשון מול הקליפרס.

עמוס תיאר נכון את העובדות: לא הווריורס, לא הסלטיקס ולא הקאבס נקטו בגישה של טנקינג. כולן ניסו להיות תחרותיות עם הכלים שהיו להן.

דבר נוסף: ברור שהסיכוי הגבוה יותר לזכות בטופ של הכשרון הוא בבחירות הגבוהות, אבל אם מסתכלים על כמה מהכוכבים/הצעירים המבטיחים/שחקנים שמובילים קבוצות בליגה רואים דברים מעניינים: קוואי ויאניס נבחרו במקום ה15, מיצ'ל ובוקר נבחרו 13, פול ג'ורג' נבחר עשירי וכך גם סי.ג'יי מקולום, דרוזן וקמבה נבחרו במקום התשיעי, שרודר (לא מת עליו, אבל מעניין לראות מה הוא שווה בקבוצה תחרותית) נבחר 17, טוביאס האריס 19, קלינט קאפלה 25. סטף וקליי כבר אמרנו כמובן. מנגד נבחרו בחציון העליון של הלוטרי בשנות הדראפטים הנ"ל האשים ת'אביט, ג'וני פלין, אוון טרנר, ווסלי ג'ונסון, אקפה אודו, דריק ויליאמס, יאן וסלי, מק"ג, תומאס רובינסון, אנתוני בנט, קודי זלר, אלכס לן, נרלנס נואל (נחשו מי בחר), ג'אליל אוקאפור (נחשו מי בחר) ודרגאן בנדר. זה אומר שבכל דראפט יש שחקנים מצוינים גם בלימבו המסוכן והקודר של הבינוניות ושחקני יורוליג/נגרים/חסרי תועלת ממשית בבחירות הגבוהות, צריך ג'י אם שיודע לזהות כשרון וצריך מזל. אבל עיניכם הרואות שהקבוצות שעושות את הרע בעיני "התהליך" קוטפות פירות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 17, 2018 10:52 pm 
Senior

Att כתב:
ציפה דריפה אלמדלסי כתב:

בוסטון בנויה בצורה ייחודית אמנם אבל היא בנויה על הדראפט -
הבחירה של הנטס השיגה לה את קיירי
והבחירות האחרות את טייטום ואת בראון.
בין השאר בעקבות אלו, הייוורד והורפורד הסכימו להגיע.
FA בכירים מגיעים למקום בו יש מאמן מעולה ולמקום בו הם יכולים לשחק עם כוכבים אחרים ולהגיע הכי רחוק שאפשר.

ג״ס בנויה על קארי, קליי וגרין. בגלל זה דוראנט בחר להגיע לשם.
ה-Core (סופרסטאר+שני שחקני טופ20) הוא מהדראפט.

קליבלנד כמובן בנויה על הדראפט.
אני לא מקבל את זה שאין קשר בין זה שלברון נבחר על ידי הקבוצה ושיחק בה משהו כמו 9 שנים לפני לבין זה שהוא בחר לחזור אליה.
כמובן שהוא חזר אליה כששיחקו בה קיירי (בחירה מס׳ 1 בדראפט), ווייטרס (בחירה 4 בדראפט), תומפסון (בחירה 4 בדראפט) והם הרגע קיבלו את הבחירה מס׳ 1 בדראפט שנחשב לחזק במיוחד (שהפכה לקווין לאב). אם קליבלנד לא זוכה פעמיים בבחירה הראשונה, לברון לא חוזר לשם להערכתי. אם הוא לא נבחר שם במקור, אני ממש בספק אם הוא היה הולך לשם (ותוך כך, מטהר את שמו מההחלטה).

יוסטון (ממנה הינקי הגיע) בנויה באופן ייחודי. היא נבנתה מחלקי חילוף, דרך האמצע, בגלל שתי סיבות מרכזיות - האחת היא דריל מורי שהוא אחד ה-GMים הבולטים בליגה והשנייה היא אחד הטריידים המזעזעים והחד צדדיים ביותר בתולדות הנ.ב.א. שבו אוקלוהומה וויתרו על שושלת אפשרית ושלחו את הארדן (שהיתה לו עוד שנה בחוזה והיה יכול להיות רסטריקטד) עבור כלום פחות או יותר. אי אפשר לבנות על זה שדבר כזה יקרה לקבוצה אחרת. יוסטון ניצלה את הטעות המחרידה של אוקלוהומה כדי לגנוב לה סופרסטאר צעיר שנבחר בבחירה ה-3 והספיק להגיע לגמר הנ.ב.א. עם הקבוצה. מאז אוקלוהומה לא חזרה לשם.

קודם כל, קיירי לא הושג על-ידי בגלל הבחירה של הנטס, לפחות לא רק, הוא הושג גם על-ידי העברה של איזיאה תומאס וג'יי קראודר, שהיו בדיוק מסוג השחקנים האלו שהסלטיקס לא היו צריכים לשמור אם הם היו עושים 'תהליך', ודווקא הניסיון של בוסטון להיות תחתרותיים איתם או מה שהעלה להם את ערך המניה.
גם הורפורד לא חתם שם בשום אופן בעקבות הבחירות בבראון וטייטום וגם לא בגלל קיירי.

אין ספק שהתהליך של בוסטון הוא ייחודי וקשה ליישום, אבל הגדולה שלו היא בדיוק במקום שבו הינקי זלזל לדעתי - ביכולת להשתפר ולהתחרות כקבוצה תוך כדי שהקבוצה נבנית בסבלנות.

ולעניין פיניקס - אני גם בדעה שהם צריכים לחכות ולא לרוץ לבזבז קאפ ספייס כדי להגיע לפלייאוף כבר העונה, לא יקרה כלום אם הם ירוצו עונה אחת עם אייטון בתחתית וינסו להתרומם דרך החתמת השחקנים הנכונים ולא סתם השחקנים הפנויים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 18, 2018 12:57 am 
Sophomore

B.Grant44 כתב:
itay2 כתב:
ראיתי קצת היילייטס של אייטון. מאוד הרשים אותי. טאץ מצויין לכדור. יודע לקלוע מחצי מרחק ומהשלוש. הזכיר לי טיפה את האדמירל.

אייטון מזכיר את האדמירל מבחינת מבנה גוף, אבל משחק יותר כמו יואינג. מעדיף את הפופ על פני הרול, אם כי יתכן שזה נובע בעיקר מכך ששיחק 4 רוב העונה.
אבל עיקר ההסתייגויות ממנו הן בצד ההגנתי, שם הוא רחוק מלהזכיר את רובינסון. כמובן, רובינסון שיחק 4 שנים ואייטון פרשמן. אני סקרן לראות איך הוא ייראה אחרי כמה שנים של אימונים אישיים, כולל עם טייסון צ'אנדלר כל עוד הוא חתום בפניקס. צ'אנדלר יכול להיות פרטנר נהדר גם באימוני התקפה, אני במקום הסאנס מביא אותו לאימון האישי של אייטון ואת ג'וש ג'קסון לאימון האישי של דונצ'יץ'...

כמה חבל. הסרטונים שלהם על הפרוספקטים היו תענוג צרוף.
המשכתי לצפות בדונציץ'. לא יצא לי השנה לעקוב בכלל אחרי כדורסל אירופאי וגם לא אחרי אליפות אירופה האחרונה. התלהבות ברורה. יש לי חשש אם הוא לא יהפוך לטווינר, כמו להבדיל, בנט ודריק וויליאמס. הוא ברמת כישרון אחר לגמרי, אבל אחרי הכישלון המהדהד של שניהם, צריך להרים אצלו סימני שאלה.

מכל מקום, מהתבוננות השטחית שלי, הבחירה באייטון זה נו בריינר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 18, 2018 1:05 am 
Junior

itay2 כתב:
B.Grant44 כתב:
itay2 כתב:

כמה חבל. הסרטונים שלהם על הפרוספקטים היו תענוג צרוף.
המשכתי לצפות בדונציץ'. לא יצא לי השנה לעקוב בכלל אחרי כדורסל אירופאי וגם לא אחרי אליפות אירופה האחרונה. התלהבות ברורה. יש לי חשש אם הוא לא יהפוך לטווינר, כמו להבדיל, בנט ודריק וויליאמס. הוא ברמת כישרון אחר לגמרי, אבל אחרי הכישלון המהדהד של שניהם, צריך להרים אצלו סימני שאלה.

מכל מקום, מהתבוננות השטחית שלי, הבחירה באייטון זה נו בריינר.

אין מה להשוות בין דונצ'יץ' לטווינרים שהזכרת, הוא בדיוק להפך מטווינר, לא נופל בין העמדות אלא עובר ביניהן - 1 עד 3 ובסיטואציות מסוימות, אחרי שיתחזק, גם 4.
אם כבר להשוות אותו לטווינר אז לדיאנג'לו ראסל, אבל גם כאן הדמיון רופף מאוד הן מבחינת מבנה הגוף והן מבחינת אינטליגנציית המשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 18, 2018 1:27 am 
Hall of Famer

ולי שאלה אחרת, בתור מישהו שראה אותו רק בהיילייטים למען האמת.
עד כמה הוא שונה מבודירוגה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 18, 2018 1:56 am 
Junior

חוץ מבטייטל (גארד גבוה ואינטליגנטי) הוא לא דומה לו באמת.
בודירוגה היה אומן בלהגיע בדיוק למקומות שהוא רצה ובהם הוא ידע לסיים ברמה הכי גבוהה שיש. לצד זאת, הוא היה יחסית מוגבל בהרבה בחינות (בטח בהשוואה לכדורסל של היום).
דונצ'יץ' הרבה יותר מגוון. הוא עושה כמעט הכל על המגרש כולל שלשות מסטפ בק הארדן סטייל שבודירוגה היה רואה בחלומות אולי.
בכל הנוגע להבנת משחק הוא עדיין רחוק שנות אור מבודירוגה (זה כמובן הגיוני בהתחשב בגילו). באספקט הזה אפשר לראות ממנו הבזקים של גאונות לצד הרבה רגעים שבהם אפשר לראות שהוא רק בן 19. הרבה פעמים הוא לא מודע למגבלות שלו והולך לכל מיני מקומות שבהם הוא נתקע.
אגב, אני מניח שהתכוונת להשוואה הזו באופן לא מחמיא אבל אני דווקא לא מסכים. בעיני, על אף שלא היה הופך לכוכב, בודירוגה כן היה יכול להיות שחקן אנ.בי.איי טוב אם היה בוחר ללכת בנתיב הזה.
בכל מקרה הפוטנציאל של דונצ'יץ' הרבה יותר גבוה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 18, 2018 2:04 am 
Hall of Famer

אני ממש לא רואה דונצ'יץ משחק בעמדות 3-4 בשום תרחיש שהוא .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 18, 2018 8:49 am 
מנהל פורום

אם בודירוגה היה הולך ל-NBA בתקופתו, לא חושב שהרבה היה יוצא ממנו.
היה הולך ל-NBA היום, היה סוג של קייל אנדרסון, אולי אפילו קצת טוב יותר. שזה לא רע אני מניח.

אני דווקא כן יכול לראות את דונצ'יץ' המשוער בעוד כמה שנים, אחרי אימון ברמת NBA והתחזקות והתפתחות פיזית, משחק כ-4 בהרכבים של סמול בול. אני יכול לראות שם אלמנטים של גורדון היוורד, פול מילסאפ, טייטום מבחינת גודל ואורך. לא הייתי ממהר לבנות על זה, כי אני לא חושב שהוא מספיק אתלטי/חזק כמוהם, אבל אלו דברים שהוא כן יוכל לשפר ב-NBA, ועם השכל שלו יכול להיות שזו עמדה שהוא יוכל לשחק בה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 18, 2018 11:28 am 
Junior

גישת הנישאר למטה ונבוא בתנופה הייתה יותר נכונה בעידן הינקי, עכשיו הוא היה צריך לחשב מסלול מחדש. כולם קלטו את העניין, מתבצרים עם הטיימליין, והopitonality, והמולטיפל דראפט פיקס, והדיבור על הגרעין הצעיר ואוגרים בחירות דראפט לחורף הבא או זה שאחריו.

ושנה הבאה האחוזים צונחים וסילבר ופקידיו יחשבו על עוד משהו. הגיע הזמן לזנוח את פנטזיות אגירת התחמושת והלבוא מלמטה.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 58 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 96 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה