Red Sumo1 כתב:
העיתונאי בו קפלן מסכם את הסוגייה
סוגיית החוק הרוסיעצבנה, אותי. אז כתבתי טור לידיעות תל אביב. בקצרה: תסתכלו על החברים שלכם לעבודה ותדמיינו ש-60 אחוז מהם יוחלפו מחר בבוקר בעובדים מחו"ל שגם יקבלו הטבות מס. קריאה מהנה.
1. דמיינו שבחגיגות יום העצמאות ברחבי הארץ היו מופיעים רק זמרים מחו"ל. וחברות השמירה שמאבטחות את האירועים – היו כולן זרות. וחברות ההגברה, גם הן, כולן מיובאות. וגם הזיכיון למכירת מזון היה ניתן רק לתושבי חוץ. ואת ההסעות למרכזי הערים היו עושים רק נהגים שאינם ישראלים. ואת הניקיון היו מבצעות רק חברות שהובאו לכאן במיוחד מחו"ל. תתבוננו רגע על מקום העבודה שלכם. על החברים הישראלים שלכם. עכשיו תחשבו ש-60 אחוז מהם יוחלפו בעובדים ממדינה אחרת, שגם יזכו להטבת מס. כלומר, יהיה יותר משתלם להעסיק אותם.
מכעיס? מקומם? זו המציאות שמבקשים לייצר בכדורסל הישראלי הגאונים שמדברים על "שוק חופשי" על "מי שטוב שישחק, לא אכפת לי מאיפה הוא" ועל "תראו את פנרבחצ'ה, אצלה אין כמעט טורקים". אני רוצה לראות את אותם גאונים מפוטרים מעבודתם לטובת עובד הודי. הם בוודאי היו מודים לבוס על המהלך המקצועי הנפלא. הם גם בטח חוגגים כשמאות ישראלים מפוטרים ממפעל מקומי כיוון שיותר משתלם לקיים אותו במדינה אחרת.
אין לי חיבה מיוחדת לכדורסלנים ישראלים. אהבתי את רדנקו דובראש יותר מאת עמוס פרישמן. ואת יסמין הוקיץ יותר מאשר את יניב גרין. זה בכלל לא עניין של רגש, אלא של ערכים. זו מדינת ישראל. וזו ליגת הכדורסל הישראלית. והעדיפות בה צריכה להיות לשחקנים ישראלים. בדיוק כמו שאני רוצה חקלאות ישראלית. ותעשיה ישראלית. וקמעונאות ישראלית. אני רוצה שכדורסלנים ישראלים יוכלו להתפרנס בכבוד בארצם.
2. אני גם משועשע מהקיטורים של המאמנים הישראלים על "החוק הרוסי" שכה מפריע להם לנהל את המשחק. לעתים יש לי תפילה בלב, שבעונה הבאה יוחתמו בליגת העל בכדורסל 10 מאמנים זרים, ובלאומית שמונה. אז נראה את הקוטרים האלה מדברים גבוהה גבוהה על פרפקציוניזם ושיקולים מקצועיים. איכשהו אני מהמר שהם יספרו לנו שהמאמנים הזרים שהוחתמו לא יותר טובים מהם. במקום לקטר על החוק הרוסי אני מציע לאותם מאמנים להסתכל במראה ולחשוב למה המאמן הישראלי, למעט יחידי סגולה כמו דייויד בלאט וננו גינזבורג, הוא לא בדיוק סחורה לוהטת באירופה.
3. השורה התחתונה ברורה: אסור לארגון השחקנים להסכים לשישה זרים. בשום פנים ואופן. המטרה צריכה להיות השארת המצב הקיים: חוק רוסי, לא יותר מחמישה זרים ולהשאיר גם את חוק הצעירים. אפשרות נוספת: 4 זרים בקבוצה והגדלת הליגה ל-14 קבוצות. כל הצעה אחרת יש לדחות על הסף.
טור פופליסטי לחלוטין.
החוק הישראלי לא קשור לכלום הוא לא בכיוון בכלל ואין לו שום הצדקה.
אולי רק לחוק הצעירים שבאמת מצליח לייצר איזו שהיא תקרת שכר.
הגבלת זרים היא התשובה, 4 זרים או 5 עם קנס.
רוצים להגדיל את הליגה? מבורך, אבל המנהלת תקשה מאוד כי זה אומר פחות כסף לקבוצות.