נביא בעירו כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
נביא בעירו כתב:
דובראש כתב:
אתם נפלתם לספין של מכבי.
כל פתרון שלא ישרת את מכבי לא יהיה מקובל על פרנקל ולכן ירד מהפרק.
אין פה באמת דיון על מה שטוב לכדורסל הישראלי אלא על מה שטוב למכבי.
אני חושב שזה תיאור מאוד פשטני של המצב. having said that, הגב המוחלט שפרנקל נותן למכבי ולאינטרסים שלה (וכנראה גם לאלה של הפועל, צריך להודות) הוא לא פחות משערורייה. מכבי מחפשת דרך לקפל את תכנית שתי הקבוצות שלה ואם פרנקל היה מודיע לפדרמן וחבריו שכל משחק שבו הם לא יעלו עם הסגל החזק ביותר שהם מסוגלים להעמיד יעלה להם 100 אלף דולר, סביר להניח שהוא היה מעמיד אותם עם הגב לקיר באופן כזה שהיה מקל עליו מאוד להגיע להסכם מול השחקנים. במצב הנוכחי, כשהוא מציג סיטואציה שבה כל הדרישות של מכבי צריכות להתמלא כי אוטוטו חס וחלילה הם מופיעים עם סגל ב' שלהם, המתווה שהוא מציע הוא מאוד קיצוני ולא כזה שאפשר לדמיין את השחקנים מתפשרים עליו...
פרנקל יכול רק להכריח את מכבי לעלות עם הסגל החזק ביותר שלה מהשחקנים שרשומים לליגה.
אם מכריחים קבוצות לרשום שחקנים לליגה צריך לבטל את מגבלת הזרים בעונה ולהכריח את כל הקבוצות לרשום מיידית כל זר שהן מחתימות גם אם זה אומר לוותר על המענקים, מה שהם לא יהיו.
שיציעו דבר כזה לשחקנים ובוא נראה מה תשובתם.
שמעתי כבר את הטענה הזו ומדובר כמובן בשטות מוחלטת. מנהלת הליגה היא גוף עצמאי שיכול להחליט מה שהוא רוצה. אם יש לזה רוב, הקבוצות יכולות להחליט שהן קונסות קבוצה שעולה לשחק בתלבושת כתומה. בדיוק כמו שב-nba מצאו דרך להיכנס באימא של סן אנטוניו למרות שהיו לפופוביץ' דרכים לכסות לעצמו את התחת מבחינה פרוצדורלית (להודיע על פציעות, להלביש את הכוכבים אבל לא לתת להם דקות משחק וכו'). כל מה שצריך זה שבמנהלת יחליטו ללכת על זה והעניין הפרוצדורלי לא יהווה בעיה אבל בגלל שמדובר באסופה של עסקנים אימפוטנטים וגם לא אינטיליגנטיים במיוחד, אני לא יכול להגיד שאני מתפלא...
נו אז תציע הצעה.
האם המנהלת צריכה לקבוע למכבי, ורק למכבי, כמה זרים לרשום לליגה? ואת מי?
אם יש בונוס על מיעוט זרים ו/או קנס על ריבוי זרים, האם זה אומר שהמנהלת גם מכריחה את מכבי, ורק את מכבי, לשלם את הקנס ו/או לוותר על הבונוס?
אם יש מגבלת זרים לעונה, זה אומר שמכבי, ורק מכבי, חייבת למלא אותה מיידית בלי אפשרות להחליף זרים במהלך העונה?
ומה עם קבוצות אחרות שמחזיקות בסגל יותר זרים שהן רושמות, הן לא מחוייבות לרשום אותם לליגה? או לשחק עם כולם בכל משחק ולוותר על הבונוס או לשלם קנס?
(כמובן שהמנהלת יכולה לקבוע, בהתאם לאבסורד שרשמת, שהקביעה הזו מחייבת רק קבוצות שמתחילות ב-מ' ובאות מערים שמתחילות ב-ת', זה לא יהיה חוק ספציפי נגד מכבי אלא נגד כל הקבוצות שהתנאי הזה חל עליהן)
וכל זה בלי לגרוע מזה שאני מסכים איתך ועם כל מי שאומר שמכבי לא באמת מתכוונת לפיצול, כי להנהלה שלה בתצורה הוכחית שלה ובמאזן הכוחות הנוכחי בתוכה אין ביצים ללכת עם זה עד הסוף, וחבל מאד.