נורטון כתב:
טוב, אז בוא נפרק מיתוסים ונעשה את אנליטי, כי למה לא.
ובעיקר כי BASKETBALL REFERENCE, התנ"ך הגדול מאפשר, ואפילו ממציא מדד רלוונטי במיוחד. WIN SHARE / 48/ כלומר כמה נצחונות תרם כל שחקן פר כל דקה על המגרש. באופן כמעט הכרחי הממוצע של הליגה הוא 0.1, למרות שסטיית התקן גדולה - למה? כי בקבוצות מנצחות יש עוגה יותר גדולה, ולכן הממוצע בהן הוא גבוה בהרבה מאשר 1. בקבוצות חלשות (נניח סקרמנטו או פניקס) זה יהיה בדיוק הפוך.
כך למשל, בעונה האחרונה, יוסטון בקיצוניות האחת לא פחות מתשעה שחקנים משמעותיים (באיזשהו שלב, של שחקנים שמשחקים מעט מאד, זה מאבד משמעות) שהיה להם מדד גבוה מ 0.1 כשפול, קפלה והארדן כמובן גם עוברים את ה 0.2
בקיצוניות השניה לעומת זאת של פניקס, רק לשניים מהשחקנים היו קצת יותר מ 0.1. כל השאר יוק
ועכשיו לקבוצה בינונית בדיוק - שהיא ה H עבור קליבלנד. ובכן, לקבוצה הזאת קוראים הל.א. קליפרס, שניצחה 42 משחקים העונה ובעשירייה העיקרית שלה, חמישה עברו את ה 0.1 וחמישה לא עברו אותו, כשהממוצע של אותם עשרה הוא 0.103, בהחלט מאשש את התיאוריה של קרבה ל 0.1 (ובכל זאת, הקבוצה ניצחה משחק אחד יותר מחמישים אחוז).
עכשיו ברור שזה לא מדד מושלם. הנה עובדה - לדווין בוקר יש מאזן נמוך יחסית, ובסופו של דבר אם אתה שחקן אדיר שמשחק 45 דקות בקבוצה שבה כל השאר קונוסים ולכן מפסידים, אתה די נדפק מהמדד הזה. ובכל זאת, הוא מלמד כמה דברים כי גם המצב ההפוך יכול בהחלט לקרות (שחקן בינוני בקבוצה מלאת כוכבים).
אז לקחתי את תשעת השחקנים הכי חשובים של קליבלנד בשנה האחרונה. עכשיו, ברור שאני לא יכול להתייחס למספרים שלהם ליד לברון כי הם מוטים, אז לקחתי את העונה האחרונה שבה כל אחד מהם (כולל טריסטן תומפסון ששיחק בלי לברון עד 2014) היה שווה בלי לברון. המדובר בלאב, נאנס, תומפסון, הוד, קורבר, גרין, קלרקסון, היל וסמית'. נדמה לי שאין עוררין שהם החשובים ביותר.
והנה האבחנות:
א. קודם כל הממוצע שלהם גבוה מ 0.1 (0.108 למעשה), שזה אמנם לא הרבה יותר ממה ששווה קבוצה בינונית.
ב. אבל מעניין מכך - הממוצע שלהם גבוה מ 0.1 למרות שכמעט כולם (פרט לקורבר למעשה) שיחקו בעונה האחרונה בקבוצות עם מאזן מפסיד. כלומר, תיאורטית הם היו צריכים להיות קרובים יותר ל 0.09 בממוצע, ובכל זאת - עובדה. .... אז כנראה שהם טובים יותר משחשבנו.
ג. עוד משהו מעניין הוא מספר הדקות. בין תשעת השחקנים, כולם שיחקו לפחות 22 דקות למשחק בקבוצות הקודמות שלהם (בעונות האחרונות שלהם). נאנס ,קלרקסון וגרין שיחקו בערך 22 או 23 דקות. (כלומר, מס' דקות של שחקן 7-8 בליגה בערך). הוד, קורבר והיל שיחקו 27-28 דקות. כלומר, שווים שחקן חמישייה פחות או יותר. ג'יי אר וטריסטן שיחקו כמו שחקן שלישי בערך, ולאב כמובן שיחק מספר דקות של סופרסטאר.
כלומר, איך שלא מסתכלים על זה, לברון שיחק לצד תשיעייה שכולם שווים לפחות מקום שמיני ברוטציה של נ.ב.א, כולל כוכב אחד, יותר מחמישה שחקנים נוספים שהם שחקני חמישייה לגיטימיים, ועוד שלושה שחקני ספסל מאד משמעותיים.
מצד שני, כבר דיברנו על כך שהם מקבוצות מפסידות, כך שכולם שווים שביעייה או שמינייה בקבוצות נ.ב.א, אבל סביר להניח שזה לא יהיה נכון לקבוצות צמרת
ד. ועדיין, אם מוסיפים את מספרי ה WS נדמה לי שיש די והותר אינדיקציה לומר שהחבר'ה שמשחקים לצד לברון, שווים לפחות סוג של קליפרס. כלומר ,קבוצה שלפחות צריכה להתמודד על מקום בפלייאוף, ולמעשה כנראה יותר. 0.108 קרוב יותר לקבוצה של 44 או 45 נצחונות בעונה מאשר משהו אחר. (הממוצע של עשרת השחקנים המובילים של דנבר השנה הוא 0.155
הדבר היחיד שאולי כן אפשר להוסיף הוא שצריך גם לקחת גיל בחשבון. נדמה לי שכל השחקנים של קליבלנד בגיל שבו האינדיקציה של הקבוצה הקודמת מספיק טובה, פרט אולי לקורבר. אז תורידו איזה 0.02. ... לא נראה לי שזה משנה את המסקנות, שהן - אני באמת מצטער, אבל קליבלנד היא בהחלט קבוצה שלכל הפחות שווה התמודדות על הפלייאוף (ובמזרח בהחלט גם כניסה אליו) עם או בלי לברון.
תודה על ההשקעה.
אני טענתי לפני שבועיים שללא לברון זה קבוצת פח שבטח היתה משיגה 30 נצחונות בעונה ללא פציעות. כמובן שאז ענו לי על לאב שהוביל פעם אחת את מיני ל41 נצחונות. הבעיה שלאב היום פחות טוב והכדורסל השתנה מאז 2013. השתנה מאד . רמת השכל של השחקנים של הקאבס ירודה. לברון למעשה אמר זאת בסיום הסדרה. הגארדים והסווינגמנים שלהם הם שחקנים טיפשים ו/או חד גוניים.
הסדרה הזאת לא קרובה בכשרון. למעשה אני באמת חושב שבוסטון קבוצה יותר טובה וההישג של הקאבס הוא ממש טוב. לעבור את בוסטון זה לא קל.