Hacohen כתב:
עם כל הכבוד (ויש) לאנשים ששמים כסף אישי על הכדורסל הישראלי, השורה התחתונה המקצועית של אורי אלון בירושלים היא כשלון. צריך לפרגן על התקווה שהוא הפיח באוהדי ירושלים ושהתבטאה בנוכחות יפה בארינה ובבאז סביב הקבוצה. צריך לפרגן על הקידום המיתוגי והשיווקי (לא מזיק שיש לך את חומסקי בגרופ). אבל בתקופתו...
1. ירושלים נכשלה ביצירת קבוצות קוהרנטיות עם המשכיות סבירה, אם ברמת הזרים ואם ברמת המאמנים. עברה רכבת זרים כאשר כפי שכבר כתבו לפני לפחות חלק מהמוצלחים שבהם היה אפשר להשאיר. תחלופת מאמנים שלא שידרה סבלנות ויציבות למערכת, היה שם פיק עם פיאנג'יאני ומשם התדרדרות של ממש עם הפארסה של השנה האחרונה, כולל הקדנציה ההזויה של מודי מאור (ואני בעד לתת למאמנים צעירים הזדמנויות, אבל לא ככה).
2. ירושלים נכשלה באירופה למעט הפיק של פיאנג'יאני. עם הרוח הגבית של אלון והארינה ירושלים היתה צריכה להפוך לקבוצת טופ יורוקאפ, זה מועדון שכבר לקח יול"ב והיה בחצאי גמר יול"ב וספורטה, התוצאות באירופה וביתר שאת בעונה האחרונה המביכה היו במובהק מתחת לציפיות הסבירות.
3. ירושלים אמנם זכתה בשתי אליפויות, אבל גמגמה קשות בסדרות רבע גמר מול נהריה והפועל ת"א-קבוצות נחותות בהרבה תקציבית-הפסידה אליפות למכבי ראשל"צ ואת הפיינלפור האחרון ראינו. קבוצת ליגה טובה, אבל היתה רחוקה מלהיראות כמו הקבוצה הדומיננטית שציפו שתהיה.
1- הפועל בנתה קבוצה עם המשכיות בעזרת חוזים ארוכי טווח עם הישראלים. אליהו והלפרין היו נשק שובר השוויון שהעניק לנו את האליפות, בשילוב עם ניהול מוצלח ברגע האמת וכיסים עמוקים שידעו להכניס את הידים אליהם שהיה צריך. עשו המון טעויות זה ברור וגם עם הזרים. את פרנקו היה צריך להעיף ורצו להמשיך עם פיאניג'אני, אבל הוא הבריז למילאנו מה לעשות. מאז בחזית המאמנים חלה התדרדרות קשה, אבל אם אורי החליט כבר מזמן לעזוב אלי זה מסביר קצת את ההתנהלות העלובה השנה.
2- שכחת רבע גמר עם גרינברג. כל השאר זוועות אבל אל תשכח שדני פרנקו באירופה זה כמו מירי רגב ומסי.
3- בשנה שלא גמגמנו ושלטנו בליגה ופלייאוף הפסדנו לראשון. זה חלק מהמשחק ובטח לא טיעון שמחזיק מים.
לסיכום: די מבאס. אהבתי אותו למרות הג'ל והפוזה. אוהד אמיתי שבא מהלב , שינה את הפועל לחלוטין (גם בזכות הארינה) ידע למנף את הקבוצה גם כלכלית וגם פסיכולוגית. שבר מומנטום והגמוניה מרובת שנים של מכבי - גם כמובן בעזרת הנהלת מכבי נשמות שכמותם.
אני גם אהבתי שמקור הכסף שלו הוא נקי, לא כמו שהיה עם גאידמאק ואולי מנבר ולא מאיש חולה נפש שנוצל על ידי הסביבה שלו ע"ע גומא ז"ל.
בעיני להגיע 5 שנים רצוף לפיינל 4 , 2 אליפויות (כמה היו לנו לפני?) חצי גמר ורבע גמר אירופי זה אחלה הספק. נראלי שכולם היו חותמים עליו לפני.
לעניין אירופה, אני חושב שבתקציב שירושלים העמידה בתוספת האולם והאוהדים רבע גמר זו הציפייה הסבירה. לגבי הליגה, בהבדלים התקציביים בין מכבי ת"א וירושלים לשאר הליגה, אתה מצפה לסוג של דומיננטיות שפשוט לא היתה. תמיד יש סוסים שחורים ותמיד יש קבוצות שמתחברות, אבל האם ירושלים הפכה ב5 העונות של אלון להיות קבוצה שיש בינה לבין שאר הליגה שאינה מכבי פער משמעותי? לא בעיניי.