סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' פברואר 23, 2025 7:40 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 197 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' יוני 12, 2018 4:44 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
יוסי22 כתב:
לדבר על חולשת הסגל סביב ג'יימס ולהתעלם מזה שהוא האחראי הישיר לחולשת הסגל זו גניבת דעת .

נו אז מזל שחצי מהסגל התחלף באמצע העונה ואפשר לבחון את המצטרפים בראי העונה

ג'ורג' היל - 43 משחקים בסקרמנטו (קבוצת תחתית מובהקת) עם 10.3 נקודות למשחק, 2.8 אסיסטים על 1.4 איבודים ב26 דקות בממוצע
לארי נאנס - 42 משחקים בלייקרס (קבוצת תחתית) עם 8.6 נקודות וו4.2 ריב' ב22 דקות בממוצע
ג'ורדן קלרקסון - 53 משחקים בלייקרס (קבוצת תחתית) עם 14.5 נקודות למשחק ב44.8% ו3.3 אסיסטים על 1.8 איבודים ב23.7 דקות.
רודני הוד -39 משחקים ביוטה (קבוצה טובה עד מצוינת) 16.8 נקודות ב42.4 אחוז מהשדה עם 2.8 אסיסטים על 1.6 איבודים ב27.8 דקות. ננטפק ונזכיר שאת הפלייאוף הקודם הוא סיים עם 35.2 אחוז מהשדה

הנוספים הם קורבר בן ה37, תומפסון (שחקן סופר חביב אבל בספק אם טופ 15), ג'יי אר ( שחקן לא יציב במיוחד) וג'ף גרין (שאני מאוד אוהב אבל נתן העונה פחות או יותר מה שנתן ב3 העונות הקודמות)

לאב הוא סיפור אחר. לדעתי הוא בלי ספק ירד ברמה שלו ליד לברון אבל כפי שנכתב פה - המספרים היפים שלו אף פעם לא הביאו אותו אפילו קרוב לפלייאוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 12, 2018 6:04 pm 
Hall of Famer

ה WIN SHARE הוא מדד מסובך למדי, אבל כזה שמהווה את הבסיס ל BASKETBALL REFERENCE. למעשה, כל פעם שמחפשים באינדקס שלהם משהו על רשימת שחקנים, הרשימה מסודרת בדיפולט על ידי WIN SHARE. מבלי להיכנס לפרטים הם משתמשים במדד התקפי + מדד הגנתי, שלא שונה מהותית מ PER נניח (אם כי שונה בחישוב שלו), בשביל לבדוק כמה שחקן שווה בכל משחק מבחינה התקפית, וכמה הוא שווה מבחינה הגנתית. את סך השווי של כל שחקן בקבוצה בנצחונות שלה הם מחלקים על פי דקות המשחק של כל שחקן - וכך מגיעים למדד.
https://www.basketball-reference.com/about/ws.html

כמו שצוד כתב, בשביל להגיע ל WIN SHARE/48 מחלקים את סך ה WIN SHARE בעונה במספר הדקות שאותו שחקן שיחק באותה עונה, כפול 48. מכיוון שסך הנצחונות הממוצע לקבוצה בעונה הוא בהגדרה 41 (חצי מ 82) ומכיוון שיש 5 שחקנים שתורמים לכך, אז בהכרח המדד צריך להיות קרוב ל 0.1 בממוצע עבור כל שחקן. (0.1*5*82 = 41)

אני, כל שעשיתי היה להביא את המתמטיקה של העניין. אפשר להתווכח על טיבו של ה WIN SHARE עצמו, אבל בשביל זה אתם לא מתווכחים איתי אלא עם המכה MECCA של הכדורסל.

עכשיו, את כל הסיפורים של איזה שחקן שווה מה - הכל טוב ויפה, אבל צריך להשוות את זה גם לקבוצות שבאמת עלו לפלייאוף. למשל וושינגטון שמחזיקה בשני שחקנים בסגל ברמה של לאב במקרה הטוב (בעיניי, לאב לפני לברון היה שחקן טוב גם מוול וגם מביל. ואם היום הוא פחות טוב, אנשים בפורום צריכים לשאול את עצמם - למה). סנטר מזדקן שהוא בוודאי פחות טוב מטריסטן, סמול פורוורד חביב אבל לא בהכרח טוב בהרבה מג'ף גרין, ופאוור סולידי וטוב, אבל גם הוא לא בהרבה מג'ף גרין (ועם מעמד די דומה למען האמת לזה שהיה להוד לפני שהגיע לקליבלנד). אה, וגם ספסל לא קיים, בניגוד לזה של קליבלנד.
סן אנטוניו אמנם מובלת על ידי אחד המאמנים הטובים בהיסטוריה, אבל נדמה לי שגם ההרכב שלה לא טוב בכלום מזה של קליבלנד ללא לברון. (אלדרידג' בשיאו לא היה טוב מלא בשיאו, אבל גם אם כן, שאר השחקנים הם יוק למדי או זקנים מדי). נדמה לי שגם בהשוואה מול מיאמי ופורטלנד, קליבלנד ללא לברון עומדת בכבוד. ובסופו של דבר, לא אמרתי שזו קבוצה של 50 נצחונות, אלא של מאזן חיובי במעט.
ואני עדיין עומד על כך. כמה טוב שהמספרים איתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 12, 2018 6:41 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אני עדיין לא הבנתי כל כך את החישוב, אבל תוכל לעשות את אותו החישוב לעוד קבוצות ולהציג את המיקום של קליבלנד נטולת לברון ביחס אליו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 12, 2018 7:04 pm 
Hall of Famer

נו, אבל זה מה שעשיתי בדיוק. בהודעה הראשונה שכתבתי הזכרתי את הקליפרס כאבן מבחן (קבוצה שניצחה 42 שנה שעברה) ואת פניקס ויוסטון כמקרי קיצון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 12, 2018 10:06 pm 
Junior

נורטון כתב:
עכשיו, את כל הסיפורים של איזה שחקן שווה מה - הכל טוב ויפה, אבל צריך להשוות את זה גם לקבוצות שבאמת עלו לפלייאוף. למשל וושינגטון שמחזיקה בשני שחקנים בסגל ברמה של לאב במקרה הטוב

לגבי לאב - המספרים שלו במינוסטה אף פעם לא גובו בהצלחה יתרה.. עונת השיא שלו הייתה מקום עשירי במערב (40 נצחונות). השאלה לגבי ההשפעה השלילית של לברון היא הוגנת וכנראה קיימת אבל צריכים גם לשאול אם המספרים שהיו לו במינוסטה באמת משקפים יכולת להביא נצחונות או שאלו מספרים מנופחים.

לגבי הסגל המשלים - אתה טענת שהסגל של הקאבס ללא לברון שווים פלייאוף (או מאבק) לכן עצם זה שלוושינגטון יש 2 שחקנים ברמה של לאב (השחקן הכי טוב פרט ללברון) ואין עדיפות לקליבלנד בשחקנים הבאים די אומר שהקאבס בלי לברון לא יותר טובים מהקבוצה במקום השמיני, לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 12, 2018 11:08 pm 
Hall of Famer

כי זה אומר שיש עוד דברם בכדורסל חוץ מאשר שני המובילים. גם לטורונטו יש שני כוכבים בלבד ברמה של אלו של וושינגטון (ויש שיטענו, ואני ביניהם, פחות טובים). אבל יש להם ספסל שלא נגמר וקו פנים טוב יותר.
היתרון של קליבלנד על וושינגטון הוא בעומק, וגם בעמדות הפנים. בכל מקרה, בעיניי אלו קבוצות ברמה דומה פחות או יותר (כלומר, ללא לברון).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 12, 2018 11:15 pm 
Junior

המורה למתמטיקה שבי חש צורך לנטפק שזה לא תלוי במספר המשחקים.
פשוט מאד בכל משחק יש ניצחון אחד ש"מתחלק" בין 10 שחקנים. (בממוצע, כן? ברור שהמפסידים לא מקבלים ניקוד, אבל המנצחים מקבלים פי 2).

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 13, 2018 9:17 am 
מנהל פורום

נורטון כתב:
נו, אבל זה מה שעשיתי בדיוק. בהודעה הראשונה שכתבתי הזכרתי את הקליפרס כאבן מבחן (קבוצה שניצחה 42 שנה שעברה) ואת פניקס ויוסטון כמקרי קיצון.

אבל אחר כך עשית השוואות שלא מבוססות המדד עם קבוצות אחרות. יש הבדל בין לטעון שקליבלנד בלי לברון היא קבוצה ברמה של הקליפרס, או קבוצה ברמה של הספרס או פורטלנד או וושינגטון כפי שעשית בהמשך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 13, 2018 9:48 am 
Hall of Famer

נעשה כשנקום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 13, 2018 6:05 pm 
Hall of Famer

ממוצע עשרת השחקנים המובילים השנה:
סן אנטוניו - 0.114 - מפתיע
פורטלנד - 0.111 (בכל זאת ניצחה 49 משחקים העונה)
וושינגטון - 0.105 - קצת יותר נמוך מהממוצע המחושב של קליבלנד ללא לברון.

ועוד כמה מקרי קיצון
ממפיס - 0.068
גולדן סטייט - 0.129

נדמה לי שהנקודה הועברה לגבי איפה ה 0.108 של קליבלנד נופלים. לגמרי במקום טוב באמצע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 13, 2018 6:50 pm 
מנהל פורום

כמה אינדיאנה ובוסטון? רק כדי להבין את המהימנות של המדד הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 13, 2018 7:49 pm 
Hall of Famer

בוסטון 0.125
אינדיאנה 0.121

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 13, 2018 7:52 pm 
מנהל פורום

סבבה. אז אכן נראה מדד משקף. מה שאני לא מבין זה למה גייסת את זה לטיעון להגנת התזה שלך.

בלי לברון, קליבלנד הופכת לקבוצה שעפה בצורה קלילה בסיבוב הראשון מול אינדיאנה, אם בכלל תגיע לשם. מה זה אומר שלא ידענו כבר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 13, 2018 7:57 pm 
Hall of Famer

לא אמרתי שזאת אלופה בלי לברון. אמרתי שזאת קבוצת סיבוב ראשון לגיטימית בניגוד לרבים כאן שכותבים שזאת קבוצת לוטרי מובהקת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 13, 2018 8:34 pm 
Hall of Famer

קבוצה שלאב של 2018 הוא הfirst option ושאופציה השנייה הוא...קלרקסון? לא מגיעה לפלייאוף. אין שם התקפה והגנה כמו שראינו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 13, 2018 8:38 pm 
Hall of Famer

או שכן או שלא. אבל המספרים איתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 13, 2018 8:42 pm 
מנהל פורום

אני לא יודע מה אחרים כותבים ומה זה קבוצת לוטרי מובהקת אבל קבוצה שחוטפת סוויפ מאינדיאנה בסיבוב הראשון (ולא צריך את המספרים שלך כדי להבין את זה, מספיק היה לראות את הפלייאוף בפועל, המספרים שלך רק מסתדרים עם זה), היא קבוצה די מחורבנת בעיני.

בכל מקרה, אני בכלל לא חושב שהגישה שלך משרתת את הטיעון המקורי שלך, כי ממילא אתה טוען שהסיבה שהתפוקה של קליבלנד מינוס לברון כל כך חלשה היא שלברון באיזה אורח פלא הופך את השחקנים לחלשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 13, 2018 8:50 pm 
Hall of Famer

אני אומר דבר פשוט.
קליבלנד בלי לברון = 44 נצחונות (נניח) והפסד בסיבוב הראשון בחמישה או שישה משחקים.
קליבלנד עם לברון = חמישים וקצת נצחונות בעונה הרגילה ועלייה לגמר הפלייאוף דרך מזרח חלש, עד סוויפ מול הווריורס
קליבלנד עם שחקן בקליבר של לברון, אין הרבה כאלה, אבל נניח קווין דוראנט, אם תרצו. בעיניי בוודאי ששווה גמר פלייאוף אבל לדעתי גם היתה עושה ניצחון או שניים מול הווריורס (עם התאום של קווין דוראנט).
קליבלנד עם ג'ורדן - לפחות מאבק רציני מאד על האליפות, משחק שישי או שביעי במינימום אם לא אליפות.

זה מה שאני טוען כל הזמן פחות או יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 13, 2018 9:23 pm 
מנהל פורום

הדבר היחיד מבחינתי שהראית זה מה שכבר ידענו. בלי לברון סוויפ משפיל מול אינדיאנה (אפשר מבחינתי להיפגש באמצע ולהסכים על חמישה משחקים).

כל השאר ספקולציות חביבות שאין להן שום דבר על מה להסתמך עליו (ובמקרה של ג'ורדן גם לא על ההיסטוריה, כי במקרה של ג'ורדן אנחנו יודעים מה הקבוצה שלו בלעדיו היתה שווה, כלומר סיבוב שני בפלייאוף והפסד בשיבעה משחקים לפינאליסטית של אותה השנה. אבל בכל מקרה כל ההשוואות לג'ורדן מאוסות ולא רלוונטיות בעיני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 13, 2018 9:25 pm 
מנהל פורום

ואפשר לתת עוד דוגמה לטיעון שלך - הספרס שנה שעברה עם קאווי היו שווים פלוס עשרים וחמש על ג"ס אצלם בבית (אמנם רק משחק אחד אבל עדיין). בלעדיו זה היה סוויפ מוחלט, כולל למחוק ברבע וחצי את הפער העצום הזה. ואלה אותם הספרס פחות או יותר שגם לשיטתך עדיפים משמעותית על קליבלנד נטולת לברון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 13, 2018 9:29 pm 
Hall of Famer

כבר כתבתי שלדעתי הספרס ללא קאווי שווים פחות או יותר לקליבלנד ללא לברון, למען המאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 13, 2018 9:35 pm 
מנהל פורום

מה זאת אומרת? הספרס השנה היו הספרס בלי קאווי לאונרד (תשעה משחקים בלבד), והם משמעותית טובים מקליבלנד במדד שאתה נתת, וגם הגיעו ל47 ניצחונות בקונפרנס חזק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 13, 2018 9:41 pm 
Sophomore

קליבלנד בלי לברון היא קבוצת לוטרי. יכולה בכיף גם להיות הקבוצה הגרועה בליגה. כל שחקני הרוטציה הם שחקנים טובים ותורמים שיכולים להיות חלק מקבוצה מנצחת, מכאן שה-win share שלהם חיובי, אבל אף אחד מהם לא סקורר בפוטנציה, מלבד לאב והוד. לאב היה אולסטאר לכל דבר בתחילת העונה, אבל לקראת סופה התדרדר מאוד. לגבי הוד, זה אחד הכשלונות של טיירון לו, שלא הכניס אותו לרוטציה, אפילו כשלברון ירד לנוח. אבל התוצאה הסופית לא הייתה משתנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 13, 2018 10:19 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
מה זאת אומרת? הספרס השנה היו הספרס בלי קאווי לאונרד (תשעה משחקים בלבד), והם משמעותית טובים מקליבלנד במדד שאתה נתת, וגם הגיעו ל47 ניצחונות בקונפרנס חזק.

ההבדל בין .114 ל .108 הוא די זניח. מה גם שחלק גדול מההבדל הוא פופ. בהינתן אותו מאמן אותו קונפרנס, קשה לי להאמין שיש הבדל עצום בין השניים, ואם בכלל, ומבלי לגבות המספרים, הוא לטובת הקאבס כי אני מאמין שפופ שווה לבד לפחות עשרה נצחונות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 13, 2018 10:31 pm 
Hall of Famer

אני מאד לא אוהב את המדדים הללו אז הלכתי לבדוק אותך ולצערי הייתה פה הרבה דמגוגיה.
1. נתחיל באיזה נתונים לוקחים. אתה החלטת לקחת נתונים של עונה שלמה אחרונה ללא לברון. אפשר בהחלט גם לקחת נתונים של השחקנים שעברו בטרייד באותה עונה, כלומר היל בסקרמנטו, סמית' בניו יורק, נאנס וקלארקסון באל.איי, הוד ביוטה. זה בעיני יותר מדוייק. ככל שיותר קרובים לנק' הזמן של קליבלנד, כך זה יותר מדוייק. את האמת, אין הבדל עצום (בגלל עיוות שנדבר עליו) אבל עדיין הממוצע יורד ל - 0.104.

2. הדמגוגיה הגדולה. אתה מדבר המון על ממוצע, על כך שהשחקנים ברובם היו בקבוצות מפסידות וכו' וכו'. מההודעה שלך די משתמע שרוב השחקנים הסתובבו סביב הממוצע. ובכן התמונה האמיתית כמובן שונה לחלוטין. למעשה לפי הסטט' שלך, עונה אחרונה מלאה, אז 4 שחקנים עברו את הממוצע. כל האחרים לא עברו את ה - 0.09. לפי הסטט' שלי, רק 3 שחקנים עברו את הממוצע. ג'יי אר. סמית' בחצי עונה שלו בניקס נתן עונה פסיכית - 0.008- כן, זה לא טעות, המדד שלילי.

3. העיוות הגדול שהגיע הזמן לדבר עליו. מדד מעולה של לאב בעונה האחרונה במיני של 0.245. כמה זה טוב? העונה זה היה מציב אותו במקום הרביעי אחרי הארדן, קרי ופול (ונורטון כבר דיבר על המדד שמשתפר ככל שהניצחונות של הקבוצה גדלים). לברון העונה עם 0.221. גם אם נשים בצד את העובדה שקווין לאב במיני היה שחקן שאסף סטט' שלא ברור היה אם הם אכן עוזרים לנצחונות, ההנחה של כמה קליבלנד טובה ללא לברון נסובה כמעט בכולה סביב ההנחה שקווין לאב העונה היה נותן עונה דומה לזאת של 2014. בשביל להבין עוד יותר את ההטיה של לאב בסטט', אז אפשר לדבר על העונה השניה בטיבה שלו עם מדד 0.223, שוב טוב מלברון. כמה ניצחונות השיגה מיני עם כזה תותח? זאת הייתה עונת השביתה, אז הקצב היה של 32 ניצ'.

4. את האמת יש 2 עיוותים נוספים גם בנתונים שאני אספתי וגם בנתונים של נורטון. אצל נורטון זה כמובן ג'ורג' היל. בעונה המלאה האחרונה שלו ביוטה הוא עמד על 0.182. עונה קודם באינדי זה היה 0.118. בחצי העונה שלו בסאקטאון המדד עמד על 0.9. העיוות אצלי הוא של לארי נאנס שבמשחקים בלייקרס הוא עמד על מדד נפלא ואני די משוכנע שכולם מבינים שלא תואם את היכולת האמיתית של 0.191. בעונה שעברה הוא עמד על 0.118.

בקיצר, גם לפי העבודה של נורטון רוב השחקנים בקאבס הם שחקנים מתחת לממוצע המדד שהוא מתבסס עליו ולא במעט. ההנחה שקליבלנד תגיע למספר ניצחונות שיביא אותה לפלייאוף תלויה בכך שקווין לאב יידע לשחזר את המספרים שלו בעונה האחרונה במיני - 26.5 נק', 12.5 ריב', 4.4 אס' (מעולם לא עבר את ה-2.5 אס' בשום עונה אחרת) ושהמדד הזה באמת מספר במקרה הזה סיפור שהסטט' הזאת מיתרגמת לניצחונות. אנחנו כמובן מזניחים את העובדות הנוספות למעט לאב שרודני הוד כבר עונה שניה בצניחה והעונה גם איבד את המקום בחמישיה ביוטה, שג'ורג' היל הבליח בעונה שעברה בעונת קריירה שלא סיפרה לחלוטין מה שווה השחקן, כולל העונה בסקרמנטו וששאר השחקנים למעט תומפסון הם שחקני ספסל מובהקים.

נק' תורפה נוספת היא כמובן הסתכלות על סטט' ולא על השחקנים. גם עם לברון קליבלנד היא קבוצת הגנה מזעזעת. בלעדיו אפילו הרבה יותר.

אז לפני שבדקתי לעומק את הסטט' שלך לא האמנתי לה. עכשיו אני עוד הרבה פחות מאמין לה. ללא לברון זאת קבוצה של 30 ניצ' בערך.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 197 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 19 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: