RREEDDTT. כתב:
הוקיץ' כתב:
עבו שחקן לגמרי בלתי נסבל שלעיתים מביא יותר נזק מאשר תועלת.
אם בית הלחמי החליט שיש מקום רק לגמד קלעי אחד בסגל, גם אני מעדיף את בריסקר בהרבה.
מסכים
לא מבין למה המאמנים לא משתלטים על שחקן כמו עבו שכישרון לא חסר לו אבל הוא פשוט שחקן לא אחראי ולא ממושמע שיזרוק מבחוץ בלי הפסקה .שחקן אנוכי.
עבו הוא כנראה השחקן שצבר הכי הרבה שונאים ונאצות בפורום הזה, בטח מבין הצעירים (לא תחרות קלה; בכל זאת תמיר בלאט וכאלה). זכורים לי שרשורים שלמים שמאשימים אותו פחות או יותר בכל חוליי הכדורסל (והכדורסלן) הישראלי. חוץ מלמכור סודות מדינה לאיראנים, נראה כאילו הוא האנטיכרייסט של הכדורסל המקומי.
בחיי שאני קצת מבין את זה. אין ספק שמדובר בשחקן צעיר שדי "מרגיש את עצמו". לוקח על עצמו יותר מדי, זורק שלשות לא קשורות, והולך לא פעם עם הראש בקיר. שלא לדבר על הקונסוטרוקציה שהתיישבה לו על הפדחת.
ועדיין, הייתי לוקח אותו לנבחרת הזו לפני כל מני "עצים" עם גובה, אתלטיות, פוטנציאל עתידי ושאר ירקות, שמפחדים מהצל של עצמם ולא יוזמים. נכון שהוא השתולל לא פעם בנבחרות שבהן שיחק, אבל היה לזה גם צד שני (אולי חוץ מהאליפות האחרונה שלו, שבה הוא באמת היה רע). אלו היו ברובן נבחרות מעוטות להפליא בכישרון עם שחקנים שלא יכלו אפילו להגיע למצב זריקה בעצמם. השלשות הפרועות שלו אשכרה היו לפעמים הזריקה הכי טובה שהנבחרת הצליחה להגיע אליה (ברור שלא תמיד). אפילו באליפות האחרונה שלו, שבה כאמור הוא היה רע לתפארת, בעיקר מבחינת הדיוק בקליעה, הוא עדיין הראה יכולת לעבור שומרים וליצור לאחרים שאין אני חושב לאף עושה משחק אחר בנבחרת הזו, מלבד כמובן אבדיה. ולא, בריסקר הוא ממש לא עושה משחק, והוא היה אגב לא פחות רע ואנוכי באליפות האחרונה שבה שיחק (עם נבחרת הנוער שירדה דרג בתורכיה).
ואגב, מבט על הסטטיסטיקה של עבו בעונה האחרונה בליגה הלאומית מראה 14 נקודות ו-5 אסיסטים למשחק, עם בערך 38% משלוש וכמעט 90% מהקו. לא חושב שיש עוד שחקן בסגל עם סטטיסטיקה שאפילו מתקרבת לזה. אז כן, נראה לי שעבו יכול לקבל דקות קצובות מהספסל כשדברים לא הולכים וצריך עוד יוצר או יד טובה מבחוץ, כשמקומו בהיררכיה מובהר לו היטב והשתוללויות גוררות ספסול מיידי. לא ברור למה שמאמנים יפחדו ממנו במקום להבהיר לו את מקומו ולנסות לקבל מה שהוא כן יכול לתת. בנבחרת כל כך מועטה בכישרונות ועם מבט לשנה הבאה לאליפות אירופה בישראל (עבו הוא בין הצעירים בשנתון 99' ועדיין לא בן 19), נראה לי שהיה מקום לתת לו (ולנו) עוד צ'אנס.