כל דבר שרוסיה עושה במונדיאל הזה, בוודאי במשחקים שנגררים להארכה, צריך לקחת בערבון מוגבל מאד.
https://www.calcalist.co.il/sport/artic ... 82,00.htmlציטוטים חלקיים:
ציטוט:
מבט על מספר הק"מ שהנבחרות במונדיאל עשו אחרי שני משחקים (רוב הנבחרות שיחקו כבר שני משחקים) מצביע על כך ששחקני המארחת רצו - יחד - 233.3 ק"מ בשני משחקים. אוסטרליה, שידועה בעולם בזכות חדשנות ושימוש כביר במדעי הספורט ומתלווה אלייה דוקטור שמתמחה בחקר ספורט, במקום השני עם 225.3 ק"מ. סרביה - בשני משחקים שמתחו אותה לקצה - עשתה 225.3 ק"מ גם כן והנבחרות האחרות שעשו מעל 220 ק"מ הן דנמרק, גרמניה, שווייץ ומצרים. כל שאר הנבחרות ששיחקו שני משחקים עשו בין 199 ק"מ בשני משחקים (ניגריה) עד ל-212 בשני משחקים (שבדיה). הממוצע הכללי - ללא רוסיה - הוא 209. כלומר, הרוסים רצים 24 ק"מ יותר מאשר הממוצע.
כדי לשים את זה בפרספקטיבה, שחקן רץ בין 9 ק"מ ל-12 ק"מ במשחק. כלומר, לרוסים יש לפחות "שני שחקנים" יותר על המגרש ביחס לקבוצה הממוצעת. כמו כן, לפי המחקרים נראה שסימום ספורטיבי מוסיף בין 10% ל-15% ליכולת של הספורטאים. הרוסים רצים 11% יותר מהממוצע. הם רצים כ-3.5% יותר מאשר הנבחרת שרצה הכי הרבה ולאורך השנים התאפיינה בכך שהכדורגלנים שלה מכסים הכי הרבה ק"מ. הם רצים 13 ק"מ (לפחות שחקן יותר) מאשר גרמניה.
ציטוט:
עכשיו - בגלל ש-WADA, ארגון המלחמה בסמים ממריצים בספורט, חקר וגילה רמאויות מוסדיות של רוסיה באולימפיאדות, כולל מאות מבחנות שתן ששירותי הביטחון החשאי של רוסיה (FSB) טיפלו בהם בזמן אולימפיאדת סוצ'י - יש סיבה לחשוד ברוסים.
אבל העניין הוא שאי אפשר לסמוך על פיפ"א, RUSADA או הממשלה הרוסית. במיוחד לאור העובדה שפיפ"א מסרבת לחשוף אינפורמציה על בדיקות הסמים של הקבוצה הרוסית. אי אפשר לסמוך על הרוסים, במיוחד לאור העובדה שכבר בנובמבר 2017 מי שחשף את שיטת הסימום הממשלתית הרוסית, גריגורי רודצ'נקוב גילה באמצעות עורך הדין שלו, כי יש בידיו ראיות שחושפות כי עשרות שחקני כדורגל רוסים, כולל שחקנים בינלאומיים, הרוויחו מהתוכנית הממשלתית לסימום ספורטאים. פיפ"א, ככל הידוע, אפילו לא יצרה קשר ישיר עם רודצ'נקוב.
היום בבוקר, מתפרסם ב"דיילי מייל" על ידי ניק האריס (שחשף כמה וכמה פרשיות סמים) - כי פיפ"א בעצם מתעלמת מכך שהתאחדות הכדורגל הרוסית ומשרד הספורט הרוסי 'העלימו' בדיקות סמים חיוביות והחליפו אותן בשתן נקי. השחקן המדובר הוא רוסלן קאמבולוב, שהיה בסגל למונדיאל ואז הוחלף. האריס מגלה כי התגלה אצלו חומרים משפרי ביצועים בשתן במאי 2017, פיפ"א ידעה על כך וקיבלה מסמכים שהוכיחו שהיה טיוח ראיות על ידי הרוסים.
על פי האריס והמייל, "מימדי השחיתות היו ענקיים, וחוקרים טענו שהיו 155 מקרים של סימום ספורטיבי בכדורגל הרוסי, מקרים שטויחו והיו רק 'קצה הקרחון'. לפחות 34 מהמקרים הובילו לדוחות, עדויות ואימותים נוספים - שהיו מעניקים לפיפ"א הזדמנות טובה להתחיל בהליכי שימוע".
בפיפ"א טוענים שהם פועלים באופן אקטיבי בעניין יותר משנה, אבל עדיין לא טיפלו פומבית באף מקרה. לפי דיק פאונד, ראש WADA זה "ברור מדוע פיפ"א לא מתמודדת עם זה, יש להם עניין כאן של כמה מיליארדי דולרים על השולחן. הם רוצים מונדיאל בלי תקלות". בפיפ"א טענו ש"פאונד מדבר מבלי להיחשף למידע". ואולם היה זה פאונד וחוקרו פרופסור מקלרן שחשפו כי רוסיה החזיקה ב-10,000 דגימות של שתן נקי בזמן אולימפיאדת סוצ'י. הם גילו גם שהשירות החשאי הרוסי פיתחו שיטה לפתוח את הבקבוקונים של בדיקות הסמים כדי להחליף את השתן בתוכם בשתן נקי.
"באופן כללי לא צריך לסמוך על רשויות הספורט" כותב האריס. "הוועד האולימפי הבינלאומי קיבל אזהרה שמונה חודשים לפני משחקי סוצ'י לגבי כך שרוסיה תשחית את האירוע עם סמים ממריצים ואולם ה-IOC התעקש ש'זה לא יקרה'. אז רוסיה כבר רימתה את כולם בספורט ורוסיה שיקרה לגבי זה. האם אפשר לסמוך על אמינות פיפ"א? האם אפשר לסמוך על רוסיה עם סימום ספורטיבי? בהחלט אין סיבה שזה יקרה. וזה עוד לפני שלומדים שפיפ"א, במשך 18 חודשים, החזיקה בראיות לכך שכדורגלנים רוסים היו מעורבים בשיטת הסימון הממשלתית והכל מטויח. קשה מאוד לסמוך על משהו שרואים כיום".
בנוסף לכך, בסוף 2017 פרופסור ג'ירי דבורק (Jiri Dvorak), הנוירולוג הנחשב לרופא מכובד עבד בתוכניות הרפואה, המלחמה בסמים ומניעת הפציעות של פיפ"א במשך 22 שנים, פוטר על ידי הארגון. הוא טוען כי פוטר בלי התראה או הסבר. הוא עסק בחקירת הסימום הספורטיבי ברוסיה עד שפוטר.