סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 6:02 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 80 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' יולי 03, 2018 7:41 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
סלניוז. הפסד = דף וחצי של מלנכוליה. ניצחון =דממה/שממה.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 03, 2018 7:57 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
עידו אשד, זה אתה?
לפחות מהדקות האחרונות שראיתי אחרי יפן בלגיה, עדיף לנבחרת שתהייה פה דממה ושממה. למרות הנצחון המפואר על נבחרת שנראתה כאילו רוב שחקניה לא מסוגל ללכת וללעוס מסטיק ביחד.
עכשיו אפשר לחזור לדממה ולשממה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 03, 2018 8:45 am 
Sophomore

החתול יובב כתב:
סלניוז. הפסד = דף וחצי של מלנכוליה. ניצחון =דממה/שממה.

כרגיל, אני אתך חתול. נראה שהכיף היחיד שנותר למרבית הכותבים בפורום הזה זה לדרוך לשחקנים הישראלים על הגרון ולסובב את הרגל. לא שאין צדק בהרבה ממה שכותבים כאן. אנחנו בשפל אולי חסר תקדים בשנים האחרונות, עם עשור שלם שהוא דור מדבר של ממש. אבל החדווה והעליצות שבה זה נעשה היא עניין די לא נעים (לי לפחות).

בכל אופן, לגבי דממת האלחוט, נראה לי שרוב זה נובע מכך שהסיכויים פשוט מאוד נמוכים, מה שמקשה לגייס איזו התרגשות לעניין. גרמניה ויוון (שתיהן עם 0-6) כבר מחוץ לטווח. נשארה רק סרביה, כרגע עם מאזן 2-4 (שלנו 3-3). כנראה שבאופן ריאלי, הדרך היחידה לעלות תהיה ניצחון כפול על סרביה, בית וגם חוץ. אשרי המאמין. ההפסדים לאסטוניה בחוץ ויוון בבית כנראה גמרו לנו את הסיפור. תכלס חבל, כי טורניר של 32 נבחרות הוא דווקא בהחלט הזדמנות עם נבחרת יותר מוכשרת. אולי בעוד 4 שנים אם כמה מהכשרונות הצעירים יפרצו עד אז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 03, 2018 8:50 am 
Junior

המשפט הלפני אחרון שלך הוא המפתח. הנבחרת הזו לא מוכשרת מספיק כדי להיות ב 32 האחרונות בעולם.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 03, 2018 9:11 am 
Junior

ולמעט אבדיה גם אין ממש כישרונות צעירים.
אולי קולושוב שאותו אני לא מכיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 03, 2018 9:29 am 
מנהל פורום

נו בסדר, אז אין כישרונות
עדיין אתה רוצה מכל משחק להוציא את המקסימום מהחומר שיש
כן, הסיכויים לעלות לאליפות העולם הם בערך 0
זה לא יהיה הקמפיין הראשון שהקבוצה שאני אוהד מגיעה עם 0 סיכויים להגיע להישג וזה לא ממש מפריע לי לעקוב להתרגש ולנתח, לא מטיף, רק מעיד על עצמי
הרמה של השחקנים הישראלים מייאשת, נמרוד לוי שתפס חצי עונה טובה באשדוד נעלם במאני טיים של העונה וגם אתמול במשחק, נבהל מעצמו כשהיה צריך לזרוק
החיבה שלי למנקו ידועה ואתמול היא קיבלה חיזוק, הישראלי היחיד שהוא לא גארד ויודע לקלוע מבחוץ ואני לא מתכוון רק לאחוזים אלא בעיקר לטכניקה של הרגלים, יישור והגוף והוצאת הכדור, מאז יותם לא ראיתי שחקן ישראלי עם טכניקה כל כך טובה, הוא גם ריבאונדר טוב
מקל תפס יום קליעה גדול וזה קצת ניפח את הסטט שלו, הוא היה השחקן הכי טוב בנבחרת אתמול, גם על הנייר וגם בפועל
אהבתי שרוב הפתרונות למצוקות במשחק של אתמול באו דווקא בהגנה זה שינוי מעניין אצל קטש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 03, 2018 9:34 am 
Hall of Famer

למה ג'ייק כהן לא נקרא מתאזרח?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 03, 2018 10:11 am 
Hall of Famer

כי שימון סידר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 03, 2018 10:22 am 
Hall of Famer

דווקא נמרוד לוי לא נעלם בפלייאוף , 9 נק' ו-7 ריב' עם מדד 13 זה מספרים לא רעים.

אני גם לא מבין את הלגלגנות של ראי שעל הקיר, די ברור שהדור הנוכחי הוא לא הכי מוכשר שהיה לנו, וזה מה יש (אני מניח שהוא אוהב להצמיד את העניין הזה לחוק הרוסי , שלדעתי לא קשור בכלל לכישרון הדור הנוכחי).

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

נערך לאחרונה על ידי עופר האדום בתאריך ג' יולי 03, 2018 10:48 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 03, 2018 10:31 am 
Hall of Famer

לאור מה שאתה רואה אתה באמת לא מבין?
ואני לא חושב שהבעייה בכדורסל הישראלי היא דור כזה או אחר. יש הידרדרות בכדורסל הבוגרים הישראלי כבר כמה דורות, והחוקים ההסתדרותיים לא עוזרים לזה ולא הפתרון לזה כי לא שם הבעייה. יש בכדורסל הישראלי בעייה חמורה ביסודות שהוא מקנה בגילאים הצעירים.
החוק הישראלי הנקרא בטעות חוק רוסי לא יצר את הבעייה, כי כאמור היא מתחילה הרבה לפני הבוגרים, אבל הוא מחמיר אותה לדעתי.

הדבר היחיד שעוד יכול לעזור לנבחרת הזו, באופן פרדוקסלי, הוא דווקא חוסר הכשרון והיכולת האישית..... יש בנבחרת כרגע רק שחקן NBA אחד ורק שני שחקני יורוליג, מה שיעזור לה מאד כשהמשחקים הבאים יתנהלו תוך כדי המחנות או העונה עצמה. סרביה מן הסתם תיפגע הרבה יותר. תודה לפיב"א.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 03, 2018 11:28 am 
Junior

לא מבין את הביקורת על לוי. גם אם הוא פחד לזרוק הוא אסף אתמול שבעה ריבאונדים בדקותיו המועטות - הבחור הפך תוך שנה לאחד הטובים בליגה באספקט הזה. השליטה בריבאונד ניצחה למעשה את המשחק, לבריטים יש סוללת גבוהים עדיפה בהרבה.

שכחתי לציין שמנקו באמת עשה עבודה טובה באספקט הזה. אבל הוא משחק מפוחד ומוגבל בהתקפה העומדת לטריק אחד בלבד. בהתחשב שהעמדה שלו היא הכי עמוקה בכדורסל הישראלי כספי-שמחון-קולשוב שיהיו רלבנטיים צריכים לתפוס את מקומו במיידי. וגם דוסון עדיף בעמדה הזו. אבל מן הסתם זה קרב אבוד עם קטש.

בסך הכל שיחקו הגנה יפה, ניצלו משחק מחפיר של הגארדים הבריטיים ושרדו שיפוט שהיה בניחוח בישול ביתי משהו.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 03, 2018 1:47 pm 
Hall of Famer

הבריטים הלכו על נמרוד לוי בהגנה. הוא התקשה מאד לשמור על הגבוהים הבריטיים. המחסור במסה היה מאד ברור.
ראי, יש בעיה בגידול שחקנים, אבל הקניית יסודות כדורסל ממש לא הבעיה. להיפך, המצב היום מבחינת הקניית יסודות השתפר ב-8 דרגות לעומת שנים עברו שאתה מתרפק עליהם.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 03, 2018 1:57 pm 
מנהל פורום

נמרוד לוי הוא האחרון או אחד האחרונים שצריך לספוג אש מהדור שלו אבל למרות המספרים הנחמדים גם אתמול וגם בפלייאוף
אבל כגודל הציפיות
כשהיו לו פעולות קריטיות לעשות גם בפלייאוף וגם במשחק אתמול ..זה שהוא החטיא זה מילא זה קרה גם לגדולים וטובים ממנו, הבעיה שהכדור יוצא מהדיים שלו לא בכיוון, הוא כאילו מנסה להפטר מהכדור ולא לפתור את הבעיה של הקבוצה
בפלייאוף במשחקים הצמודים היו לו החטאות לייאפים (אני זוכר לפחות שניים) שהמשחק היה צמוד והקליעה הייתה קריטית. ואז שוב זו הייתה החטאה של תנועה לא גמורה. תנועה לא שלמה כמו תרגיל לא שלם בהתקפה בדרך מספר סיפור על שחקן שנמצא בפאניקה או סובל מחרדת ביצוע. ככל שרמת הקריטיות של הפעולה עולה, הסיכוי לחרדת ביצוע עולה. מעטים מאוד השחקנים שלא סובלים בכלל מחרדת ביצוע בשום שלב. דורון שפר, קטש בדור שלנו שמחון (ועדיין אני מעדיף את מנקו עליו) הוא כזה גם
למה אני מנחש שהוא מנסה להפטר מהכדור? לפי צורת ההחטאה, הוא לא משלים את תנועת הזריקה

מנקו וואן טריק פוני? וואלה?
אני ספרתי 4 ואני לא סקאוטר מקצועי אפילו לא חובב סתם זיין מוח מצוי.
1. זריקה מהשלוש (הוצאת כדור מהירה)
2. חיתוך לסל כשהו מקבל כדור בתנועה
3. מיד ריינג' בניתור (לא מכדרור)
4. ריבאונד התקפה והוצאת כדור לא סתמית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 03, 2018 2:05 pm 
Hall of Famer

עמוס, אתה שופט לא נכון. המצב אולי השתפר כי הזמנים מתקדמים, אבל המצב ביבשת שאנחנו רואים את עצמנו כחלק ממנה השתפר פי כמה וכמה, ואם השתפרת הרבה פחות זה אומר שהלכת אחורה ולא הדבקת את הזמנים. ופה הטעות היסודית, המצב צריך להישפט בראי התקופה.
אתה רואה שחקנים עולים לבוגרים עם יסודות כל כך לקויים שאתה שואל את עצמך מה עשו איתם לפני זה. המצב בבוגרים עוד מחמיר במובן שרובם לא משפרים בכלל את החולשות שלהם, ופה נכנס נושא החוק הישראלי וההגנות ההסתדרותיות - אבל זה התוספת שתופסת. הבסיס נמצא עוד הרבה לפני זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 03, 2018 2:15 pm 
Sophomore

מה עם ליף? הוא לא שיחק בחלון הזה מסיבות מקצועיות? או שהוא פשוט לא מעוניין? בניגוד לכספי, הוא חתוםצעל חוזה ולכאורה לא צריכה להיות לו בעיית ביטוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 03, 2018 2:27 pm 
Hall of Famer

ליף סביר להניח לא יהיה זמין לנבחרת בעתיד הנראה לעין. אבל הוא לא במכבי, אז אף אחד לא ירד עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 03, 2018 11:10 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
עמוס, אתה שופט לא נכון. המצב אולי השתפר כי הזמנים מתקדמים, אבל המצב ביבשת שאנחנו רואים את עצמנו כחלק ממנה השתפר פי כמה וכמה, ואם השתפרת הרבה פחות זה אומר שהלכת אחורה ולא הדבקת את הזמנים. ופה הטעות היסודית, המצב צריך להישפט בראי התקופה.
אתה רואה שחקנים עולים לבוגרים עם יסודות כל כך לקויים שאתה שואל את עצמך מה עשו איתם לפני זה. המצב בבוגרים עוד מחמיר במובן שרובם לא משפרים בכלל את החולשות שלהם, ופה נכנס נושא החוק הישראלי וההגנות ההסתדרותיות - אבל זה התוספת שתופסת. הבסיס נמצא עוד הרבה לפני זה.

אני לא מסכים איתך.
בעיני יש 2 בעיות עיקריות של שחקני נוער שעולים לבוגרים.
1. הבנת משחק לקויה, אפילו מאד אתה רואה שחקנים שהרבה פחות "מרגישים" את המשחק. עושים את הדברים המוכניים שעבדו איתם כנראה באימונים וזה גם מתקשר לנק' 2.
2. בעבר היסודות לא היו טובים, אבל הכדורסל היה החיים של השחקנים. אז גם אם טכניקת הזריקה שלך הייתה שבורה, אתה היית כל הזמן במגרש זורק, שבסוף האחוזים היו אחלה. לך תראה שחקנים מהעבר, איך הם זרקו, איך הייתה השליטה בכדור. היום זה ברמה הרבה יותר גבוהה, גם בהשוואה לאירופה. היסודות היום סבבה, אבל שחקנים לא משחקים את המשחק. הם מתאמנים ואחרי האימונים יש מיליון עיסוקים אחרים, בטח לא להישאר עוד שעתיים במגרש ולשחק. אמיר כץ פעם סיפר איך הוא פיתח את הקליעה שלו, הוא פשוט נשאר כל הזמן אחרי האימונים וזרק וזרק וזרק ועוד פעם זרק. היום ילדים לא עושים את זה. אז הם גם קולעים פחות טוב. דרך אגב, היום גם האתלטיות והפיזיות של שחקנים ברמה הרבה יותר גבוהה מבעבר. היום גם התופעה של מאמני גילאים צעירים שכל מה שמעניין אותם זה לנצח משחקים והם ישימו את הילד שגבוה ב-5 סנטימטרים מהאחרים בצבע ולא יתנו לו לזרוק מעל 4 ס"מ מהטבעת הצטמצמה מאד.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 04, 2018 8:52 am 
מנהל פורום

עמוס אתה עושה הכללות מיותרות. ילדים שזה החיים שלהם משקיעים שעות על גבי שעות באימונים קבוצתיים ואישיים, ונשארים במגרש לזרוק ולזרוק. כן כן, גם בעידן הסמארטפונים (ובחו"ל אין סמארטפונים?).
ההורים שלהם דוחפים אותם, מסיעים אותם לאימונים של הקבוצות ברחבי הארץ, של הנבחרות. לפעמים אפילו עוברים דירה מהפריפריה למרכז רק כדי שהילד שלהם יהיה באגודה יותר גדולה ומקצוענית.
אתה יודע באופן אישי מה הלו"ז של האנשים האלה? אפילו בתקופתי כשחקן מקצועני ראיתי את הילדים המוכשרים ביותר משקיעים את החיים שלהם בלהתקדם ולהשתפר במשחק. לכל אחד יש את תקרת הזכוכית שלו. הטענות שלך על "הישראלי העצלן" שרק מעניין אותו לדפוק כרטיס, לעשות קיצורי דרך ולהתקדם בכאילו זה כל כך לפני 20 שנה.
תתקדם. גדל פה דור מוכשר, חרוץ ולא עצלן בכלל. יש כנראה סיבות אחרות לחוסר ההצלחה ברמות הגבוהות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 04, 2018 9:49 am 
Hall of Famer

עמוס, שוב. אתה לא משווה נכון.
השאלה היא מה עשית 40 שנה מאז אותה תקופה בעבר. היסודות היו לא טובים (בטח בעיניים שלנו משנת 2018) בכל אירופה, וכשאתה רואה בגולד משחקים של מכבי משנות ה-70 - שנחקקו בזכרון הקולקטיבי, בטח של אוהדי מכבי, כגדולים בתולדות המועדון - אתה בטוח שמישהו קילקל לך את הטלויזיה כי זה לא נראה דומה לכדורסל של היום.
זה בדיוק כמו הדיונים שהיו פה בזמנו - כמה היה מצליח ביורן בורג בטניס של היום? (לדעתי ספק אם היה נכנס לטופ-100). כמה היה מצליח פלה בכדורגל הפיזי והמהיר של היום? האם וילט צ'מברליין היה קולע 100 נקודות ב-NBA של היום? כל אחד נשפט בראי התקופה שלו. זה לא הופך את ביורן בורג לפחות טוב מדודי סלע, למרות שלדעתי אם תיקח את בורג משנות ה-70 ואת סלע נניחל מתחילת שנות ה-2000 - סלע היה מכסח לו את הצורה. אבל בורג לא פעל בשנות ה-2000, הוא נשפט מול תקופתו.
אבל הזמנים משתנים, שיטות אימון משתכללות, רפואת הספורט התקדמה, התקשורת הכלל עולמית התקדמה, התזונה התקדמה, הציוד התקדם. בכל זאת עברו 40 שנה מאז וירטון ובלגרד.
ועכשיו השאלה היא כמה התקדמת במשך 40 שנה לעומת כמה התקדמו האחרים, לפי זה אתה נמדד. אני מניח שהלכת קדימה משנות ה-70, אבל אם הלכת הרבה פחות מאחרים - בעצם מצבך הורע, ובאופן יחסי הלכת הרבה אחורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 04, 2018 10:41 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

לא צריך יותר מדי להתפלפל וללכת אחורה לשנות ה70 וה80. בשנות ה90 היו לנו שחקנים כמו ג'מצי, הנפלד, קטש, שפר ובטח עוד כמה ששכחתי, שהיו טופ 10 בעמדה שלהם באירופה. חוץ מכספי היום בקושי יש לנו שחקנים ששווים חמישייה ביורוקאפ (אולי מקל).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 04, 2018 10:57 am 
Hall of Famer

כשאני מסתכל על היסודות של האירופאים, אני באמת לא רואה הבדל גדול מבחינת יסודות
שיבר, אני ממש לא טוען שהישראלי עצלן. אני גם לא חושב שזאת בעיה שרק קיימת בישראל. אבל מהיכרות שלי עם מאמנים בגילאים הצעירים ושחקנים בליגות שונות זה משהו שקיים. לא שהשחקנים לא עובדים קשה. הם עובדים מאד קשה, אבל באימונים. במסגרת הקבוצה. החיידק של הכדורסל באופן כללי, ברור שיש יוצאים מן הכלל, לא בוער בהם כמו פעם. יש מספיק אלטרנטיבות.

אם ניקח את הדברים שלך ונסכים שיש פה דור מוכשר, חרוץ ולא עצלן בכלל, אז למה יש כישרון כל כך מועט בבוגרים, למה גם העתיד לא נראה בהיר במיוחד?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 04, 2018 11:32 am 
מנהל פורום

עמוס לב כתב:
כשאני מסתכל על היסודות של האירופאים, אני באמת לא רואה הבדל גדול מבחינת יסודות
שיבר, אני ממש לא טוען שהישראלי עצלן. אני גם לא חושב שזאת בעיה שרק קיימת בישראל. אבל מהיכרות שלי עם מאמנים בגילאים הצעירים ושחקנים בליגות שונות זה משהו שקיים. לא שהשחקנים לא עובדים קשה. הם עובדים מאד קשה, אבל באימונים. במסגרת הקבוצה. החיידק של הכדורסל באופן כללי, ברור שיש יוצאים מן הכלל, לא בוער בהם כמו פעם. יש מספיק אלטרנטיבות.

אם ניקח את הדברים שלך ונסכים שיש פה דור מוכשר, חרוץ ולא עצלן בכלל, אז למה יש כישרון כל כך מועט בבוגרים, למה גם העתיד לא נראה בהיר במיוחד?

שוב, אתה משום מה חושב שהם עובדים קשה רק "באימונים, במסגרת הקבוצה". מידיעה זה פשוט לא נכון. לכל שחקן שנחשב פרוספקט ברמת המחוז או העיר שלו יש תוכנית אימונים לכל רגע פנוי. הם בדרך כלל משחקים ומתאמנים ביותר מקבוצה אחת (נוער+נערים, נוער+בוגרים, נוער + בית ספר וכו'), וחוץ מאימוני הקבוצה יש אימוני כושר ויש למי שידם משגת גם מאמן אישי או אימון בקבוצה מצומצמת במקביל. החיידק בוער בהם לא פחות מעמיתיהם האירופים והאמריקאים.
יכול להיות שבגלל שזה ספורט יחסית יקר אז כמות הילדים שבאמת יכולה להרשות לעצמה את כפל המסגרות, ההסעות, לעתים מעבר דירה והאימונים האישיים נמוכה בהשוואה למדינות שיש בהן יותר השקעה. אולי זה גם ספורט פחות פופולרי ממה שחושבים, והרבה כשרונות הולכים לענפים אחרים כמו כדורגל, טניס וג'ודו.
וגם יש פה את היבט הגנים שאנחנו עם שהוא יחסית קטן ולא מהגבוהים ביותר, וכמות הילדים שיכולים להגיע לגבהים נורמליים (193+) היא קטנה מאוד. והרבה ילדים שכבר יודעים וחוזים שהם לא יגיעו לסייז הזה פשוט לא מתחילים מסע שהם חושבים שהם יכשלו בו בכל מקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 04, 2018 11:48 am 
Hall of Famer

כל מה שאתה אומר נכון והכול במסגרת הקבוצתית/נבחרתית/מסגרת מאורגנת.
אני באמת חושב שהעובדה שהם משחקים את רוב הזמן שלהם במסגרת מאד מוגדרת היא בעייתית.
מבחינת גובה, תמיד היינו עם לא גבוה ועדיין הוצאנו שחקנים ברמה הרבה יותר גבוהה מאשר היום.
עדיין לא הסברת למה הכול מצויין בגילאים הצעירים והכשרון והיכולת בבוגרים שממה ומדבר.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 04, 2018 12:01 pm 
Junior

סתם נתונים:
גבהים ממוצעים במדינות נבחרות (אני בחרתי)

Israel
175.6 cm (5' 9.2")
Lithuania
176.3 cm (5' 9.4")
Italy - South
174.2 cm (5' 8.0")
Italy - Middle & North
176.9 cm (5' 9.7")
Netherlands
184.8 cm (6' 0.8")
Iceland
181.7 cm (5' 11.5")
Spain
170 cm (5' 7")
Germany
175.4 cm (5 ft 9 in)
Greece 177 cm
Slovenia 180.3 cm

בקיצור, אין קורלציה בין איכות נבחרת הכדורסל של המדינות לגובה הממוצע במדינה. מה שכן, ניתן לראות שבמדינות שבהן הגובה הממוצע דומה לישראל, יש בדרך כלל אוכלוסיה הרבה יותר גדולה לבחור ממנה. מדינות קטנות מישראל מבחינת גודל אוכלוסיה וגבוהות ממנה בסנטימטרים לרוב מצליחות מעבר לממוצע (ביחוד מדינות יוגוסלביה). אני מסיק את זה גם מיתר הנתונים שסקרתי למרות שלא ציינתי אותם פה (אני חושב שבכל אקס-יוגוסלביה הממוצע הוא מעל 180 סמ).

יוצאות מהכלל הן יוון וליטא שהן במובהק "מדינות כדורסל". אלו המדינות שאת המודלים שלהם לדעתי אנחנו צריכים לשאוף.

*לא היה דיון רציני בעניין הזה בסלניוז? אני מרגיש שיש פה משהו רציני ואני בדקתי אותו ממש שטחית.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 04, 2018 12:23 pm 
Senior

נתונים מעניינים אבל לא רלוונטיים (כמו שציינת בעצמך)
מעבר לזה שסטטיסטיקה איז א ביצ' וגובה ממוצע בלי התפלגות לא באמת נותן אינדיקציה לכלום (ברמת המדינה)

אותי הרבה יותר מעניין, אני חושב, כמה אנשים מעל גובה מסוים יש בכל מדינה, אם כי אפילו בזה אני לא בטוח שנצא טוב מול סלובניה (2 מליון תושבים סה"כ) או מונטנגרו (600 אלף)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 80 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 26 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה