אני יוצא מנקודת הנחה שזה טור שהוא כותב בתור כתב שעוקב אחרי הקבוצה ושומע פה ושם דברים ואת השאר משלים בעצמו, ושזה לא איזה משהו מוזמן כדי להצדיק את ההחתמות האחרונות.
אז קודם כל, הגיל זו מגמה יפה, אבל מי שהרגיש לי העונה הרבה יותר עייף היה הישראלים המבוגרים מאשר הזרים המבוגרים - הבעיה הזו עדיין לא נפתרה.
מעבר לזה, אני מקווה שהכלל הזה של 'כולם מתחת 30 חוץ מאמארה' זה לא באמת החלטה קשיחה שהתקבלה, כי לגמרי יש היגיון בלפחות זר אחת עם קצת ניסיון בסגל לליגה.
דבר שני שהוא בעיני לא אישיו גדול, אבל מאוד סמלי זה השורה הזו של
ציטוט:
'בסביבת הקבוצה מספרים כי השחקנים שירושלים בודקת צריכים לעבור רף של לפחות 75% מהקו עבור שחקני חוץ, ולא פחות מ-67% לשחקני פנים. פחות מהקריטריונים האלה וירושלים לא רוצה לשמוע.
מהמספרים האלה יש להחריג את בלאט, שקלע בעונה שעברה בחולון 70% מהקו, אבל בשנתיים הקודמות בהפועל ת"א קלע 80% ו-77% בהתאמה, וקטש לא מודאג מיכולת הקליעה שלו מהקו.'
לא מוכנים לשמוע על גארד שקולע פחות מ75%, אבל בלאט יוצא מן הכלל - זה לא אישיו בעיני שהוא קולע 'רק' ב70% מהקו, אבל היחס הזה של קטש לתמיר בלאט - ההתעקשות עליו, הדקות הכ"כ רבות בנבחרת - אני לא אוהב את זה, זה מרגיש לי מוטה בגלל האבא וזה פשוט לא פרופורציונלי לפוטנציאל שלו.
דבר אחרון, שהוא זה שבאמת הפריע לי, הוא נושא ההליכה על בטוח. זו באמת הבעיה שהייתה לקבוצה בשנים האחרונות? שהזרים היו הימורים נועזים מדי? שאלו היו שחקנים לא מוכרים ולא מוכחים?
נו באמת, אפשר לחשוב כמה ה'ללכת על המוכר והבטוח' הזה עבד בעונה השנייה של קטש בקדנציה הקודמת.
ואיך אפשר בכלל להגיד שרוצים ללכת על בטוח ולהתחרות חזק באירופה ואז להעדיף ללכת על שחקנים כמו תומאס ובראון כי זה 'יותר ללכת על בטוח' מאשר שחקנים כמו קינזי, דייסון, או אפילו אומיץ'?
הפסקה הזו היא כבר משהו שאני באמת רוצה להאמין שמגיע לגמרי כפרשנות של כתב ולא כמשהו שהוא שומע מגורמים מקצועיים בקבוצה, כי אם באמת חוץ מג'ונסון כל השאר זה חבר'ה מוכרים מהליגה, זו חתיכת אסטרטגיה מטופשת לבנייה.
את ההליכה על המוכר והידוע עדיף לעשות כשיש לך את התקציב להביא את מי שאתה יודע שיהיה טוב, כשהתקציב נחתך הסיכוי לשמור על רמה גבוהה הוא בדיוק בלהמר קצת ולחפש מתחת לאבנים - דרושפאקה עושה את זה מצוין גם אחרי הליכה של הספונסר הגדול, חולון ניצחו אותנו העונה בדיוק בגלל שהם ידעו להעיז ולהמר ולהיות יצירתיים עם השחקנים שהם החתימו.
אולי אני סתם אוהד כדורסל משועמם בימי הקיץ חסרי הכדורסל שרוצה קצת ריגוש של שמות חדשים ומעניינים, אבל עם שחקני הליגה שנשארו היום בשוק אני אתאכזב קשות אם שני הזרים הנותרים יהיו מהליגה.