אני חושב ומקווה שההחתמה של רונדו מראה שלונזו בול בדרך לעבור בטרייד, אולי לא כאן ועכשיו אבל בחודשים הקרובים. יצאה הודעה לפני יומיים שלונזו סוחב פציעה בברך ויש דיבורים על כך שההודעה יצאה מהצד של משפחת בול, כדי לתרפד את הסיכוי לטרייד. ללייקרס אין שום אינטרנס להוציא הודעה כזאת שפוגעת בערך שלו. יש סיכוי שהביאו את רונדו כבקאפ ללונזו שהפסיד 30 משחקים בעונה שעברה ועדיין סוחב פציעה, אבל רונדו שחקן דומיננטי וקשוח שמגיע כדי להיות הרכז הפותח, מה שאומר בוודאות שללאבאר בול יהיה הרבה מה להגיד על זה. אני לא רואה איך לברון יהיה מוכן לקבל את הקרקס שלאבאר בול מביא איתו. הבעיה שהספרס לא רוצים אותו, כך שהוא לא בתמונה של טרייד על קאווי. אולי יהיה אפשר להנדס טרייד על קמבה ווקר, שנכנס לשנה האחרונה שלו בחוזה ודי ברור שלא ישאר בהורנטס.
מבלבד זאת, הלייקרס הבהירו שקוזמה הוא אנטאצ׳בול ולא מוכנים לכלול אותו בעסקה על קוואי. מוכנים להעביר את אינגרם, ג׳וש הארט ועוד בחירה או שתיים בסיבוב הראשון אבל הספרס רוצים את אינגרם, קוזמה, הארט ו-2 בחירות סיבוב ראשון. בוסטון לא יוותרו על טייטום וכנראה גם לא על ג׳יילן בראון, כי קאווי הודיע שיחתום לטווח ארוך רק בלוס אנג׳לס, וגם כי המצב הבריאותי שלו לא ברור. אם יעבור בטרייד, הסיכוי הכי גבוה לדעתי הוא לפילי, בגלל שהם במזרח ובעיקר בגלל הקרבה של ברט בראון לספרס (היה עוזר מאמן בספרס למעלה מ10 שנים, והיום הוא המאמן וגם מקבל ההחלטות של הסיקסרס), אבל לפי דיווחים הם מוכנים להציע את סאריץ׳ וקווינגטון ועוד כמה בחירות, פילי לא מוכנים להעביר את פולץ לכן אני לא רואה איך זה מספק את הספרס.
ברור שהתוכנית של הלייקרס זה לשמור על קאפ ספייס לעוד חוזה מקס ל-2019, אז יהיו הרבה יותר שחקני מקס פנויים מאשר הקיץ הזה, בגלל זה כולם חתמו על חוזה לשנה (כולל החוזה המזעזע לKCP, שלפחות לא גרוע כמו בעונה שעברה, אבל היי, הוא כנראה הגיע בעסקת חבילה של לברון וריץ׳ פול). אני אוהב את ההחתמה של רונדו, לאנס ומגי. רונדו קשוח, פליימקר נהדר, אלוף, מגיע לפלייאוף, שיפר את הקליעה משלוש (קלע מצוין מ3 בפלייאוף האחרון). לאנס קשוח, פליימקר, שומר טוב. מגי אתלטי, חוסם, שיחק בקבוצה אלופה. הם מביאים קשיחות, הגנה, ניסיון בפלייאוף.
רונדו, אינגרם (שיחק רכז כשלונזו בול היה פצוע והיה נהדר, וגם מסר בסטרץ׳ הזה 6-7 אסיסטים אם אני זוכר נכון), לאנס, לונזו (שאני חושב שלא ישאר או שלא ישחק הרבה אם ישאר) מביאים את אלמנט הפליי מייקניג בסגל הזה, מה שמוריד מלברון את הלחץ והעומס של קבלת ההחלטות, בקאבס זה היה מגוחך שהוא אפילו לא יכל לרדת לדקה לספסל כי אף אחד שם לא יכל לייצר התקפה, שיחק את כל ה48 דקות במשחקים האחרונים בפלייאוף. זה יאפשר ללברון לנוח יותר בהתקפה, פיזית ובעיקר מנטלית, יאפשר לו לשחק אוף-ד-בול בelbow ובפוסט, מה שנחוץ לו כדי שהוא יוכל להאריך את הקריירה שלו כשהאלטיות והצעד הראשון ירדו, כמו שעשו קובי וג׳ורדן. ואולי גם יאפשר לו לחזור להיות שחקן דומיננטי בהגנה.
הבעיה הגדולה שעולה היא הקליעה משלוש. חוץ מהארט, KCP, כנראה ווגנר הרוקי, ואולי קוזמה אם ישפר את האחוזים עם הרבה עבודה בקיץ, אין קלעי שלשות טובים ויציבים בקבוצה, ואני לא חושב שאפשר להחשיב את KCP לכזה, גם כי הוא קלע רק 38% ובעיקר כי זאת היתה הבלחה בקריירה שלו, שנעה בין 31-35% בארבע עונות לפני זה. ההיסטוריה מראה שלברון צריך קלעי שלשות טובים ויציבים לידו כדי לזכות. מצד שני, הוא בחיים לא שיחק בקבוצה עם כמה פליימקרים (שיחק רק עם אחד - וייד) ומעולם לא שיחק עם פליימקר ברמה של רונדו, שאשכרה יעשה את לברון יותר טוב ויתן לו כמה סלים קלים כל משחק.
|