נורטון כתב:
לגבי דומיניק, דווקא העובדה שהוא אחד האתלטים הגדולים בתולדות הליגה אמורה לעמוד לו לרועץ בפציעה שפוגעת בעיקר באתלטיות. בניגוד למשחק שעליו קאזינס מבוסס. למעשה, קשה לי לראות עד כמה המשחק של קאזינס שממש לא מתבסס על אתלטיות ייפגע.
דיברת על בראנד, אבל בראנד הצעיר היה לגמרי מבוסס אתלטיות (בעיקר בגלל חוסר בס"מ, למרות שנדמה לי שהיה לו חתיכת ווינגספאן מרשים).
בכל מקרה, זה לא משנה. אם קאזינס הוא רק 60% מהשחקן שהוא היה, הוא עדיין סנטר טופ 10 בליגה שזה יותר ממה שהיה לקבוצה עד היום.
זו בדיוק הנקודה שלי, דומיניק היה אתלט כ״כ יוצא דופן וגם מוכשר, שזה עדיין אפשר לו לחזור לשחק ברמה גבוהה, אבל בכל מקרה הוא אנומליה.
קאזינס מראש לא אתלט ברמה גבוהה, כך שהוא סביר להניח יאבד עוד ממה שיש לו וכאן הבעיה. המשחק שלו אמנם מבוסס על כוח וכיום גם הרבה על קליעה משלוש אבל הוא עדיין גם מבוסס לא מעט על זריזות, אם זה בפוסט, ואם זה בחדירות לסל.
אני ממש לא אומר שקאזינס גמור, יש לו סיכוי לחזור לשחק ברמה גבוהה, הוא רק בן 27, הוא אומר שיהיה מוכן כבר בנובמבר-דצמבר (מה שסביר להניח לא יקרה), והוא עדיין מביא למשחק דברים שאפשר לבנות עליהם אחרי פציעה קשה כי הוא מגוון, אני רק מדגיש שמצד שני יש מצב שהוא יחזור להיות חצי שחקן ואפילו גרוע מכך, וכשמשקללים את כל זה יחד עם העובדה שהוא הדקייס ושחקן הגנה לא משהו (שומר לא רע כשהוא רוצה, בדר״כ לא רוצה), אי אפשר לומר מראש ששאר הקבוצות מטומטות והוא גניבה של גולדן סטייט ועכשיו הם קבוצה של 5 אולסטארים.
ההיסטוריה של הפציעה הזאת לא פועלת לטובתו, והעובדה שאף קבוצה באנביאי לא רצתה אותו ולא התקשרה אליו (כולל גולדן סטייט) מדליקה נורה אדומה גדולה, הרבה יותר בוהקת ממה שהיה נדמה לפני הפרי אייג׳נסי. גולדן סטייט פחות או יותר הקבוצה היחידה שיכלה לקחת הימור כזה כי עבורה זה הימור קטנטן (אלא אם כן ירעיל להם את חדר ההלבשה, מה שאני לא חושב שיקרה, כי הוא שיחק איתם בטים USA), הם הכי טובים ביי פאר, יש להם גיבוי, הם לא תלויים בתפוקה שלו ויסתדרו מצוין גם אם לא יחזור לשחק כלל ב2018-2019.
בסט קייס סינריו, הוא יחזור להיות דומה למה שהיה לפני, ואז ידרוש חוזה מקסימום או קרוב לכך, וכזה הווריורס גם ככה לא יוכלו להציע לו (אא״כ קליי או דוראנט יעזבו בשנה הבאה - סביר מאד להניח לא יקרה, סיכוי קטנטן לדוראנט), גם לא עם האולם החדש בעוד שנתיים, אלא אם כן באמת בעל הבית ישתגע. אני לא חושב שיש יותר מדי אנשים שישימו את הכסף שלהם על כך שהבסט קייס סינריו באמת יקרה.