התותח המפוברק כתב:
נתייחס לכמה מההצעות שעלו כאן:
1. לגבי תפיסת חולצה - אני עם מאנו. אני כן מסכים שככל וזה מנע משחקן להבקיע שער, או מנע משחקן חופש תנועה מובהק, זה דורש צהוב. אפרופו ההשוואה לכדורסל, גם שם תופסים ומושכים וגם גרוע מזה, ועוד לא ראיתי שמרחיקים על זה שחקנים.
2. ההצעה לגבי שחקנים פצועים די הזויה ומסוכנת לבריאות השחקנים ולפייר פליי. נכון, הרבה עושים הצגות, אבל זה לא אומר שצריך לתת קנס למי שלא. מבחינתי ככל שמדובר בהצגה מפורשת, להוציא צהוב. עם שאר האירועים השופטים צריכים ללמוד להתמודד.
3. להבנתי זה בפועל מה שקורה. כלומר, השופט באמת עוצר את השעון שלו ככל ששחקן נפצע ו/או זמן שעובר מהבקעת שער ו/או זמן חילוף, ובהתאם לזה מודיע לשופט הרביעי כמה זמן נשאר.
4. נבדל הכרחי בכל מקום שהוא במגרש. אם אין נבדל כשהכדור ברחבת ה-16, המשמעות היא ששחקן של הקבוצה המתקיפה יכול לעמוד סנטימטר מהפרצוף של השוער בלי לגעת בו וזה יהיה מהלך חוקי. מטרת חוק הנבדל היא לעודד כדורגל התקפי ע"י כך שהגנות לא יצטרכו לעמוד על קו השער כדי להגן. מזכיר לי תמיד שבבית ספר יסודי היה ילד בכיתה שלי שכל מה שהיה עושה זה לעמוד על קו השער של הקבוצה השנייה וחיכה שיגיע אליו כדור להבקיע גול מסנטימטר
1. אני מנסה ומנסה ולא מצליח להבין איך יש מישהו שחושב שתפיסת חולצה, אפילו בנסיבות מקלות, לא ראויה לעונש חמור. תפיסת חולצה היא לא משחק "גברי" (כלומר אלים...) אלא משחק מלוכלך שנעשה ב 100% החלטה צלולה. לא רק שלא ייגרע כלום מהמשחק אם הרעה החולה הזו תמוגר, גם לא יהיה צורך ביותר מחצי משחק שיעופו בו צהובים כדי שהתופעה תיפסק. בנאדם לא תופס חולצה בלהט המשחק, הוא תופס אותה כי הוא מחליט (ושוב, אין בין תפיסת חולצה למשחק "גברי, דבר וחצי דבר).
2. הזויה ומסוכנת? אני חטפתי מספיק פציעות בחיי, אלו שמהן לא הצלחתי לקום אחרי 15 שניות נגמרו באישפוז. שחקן לא שוכב על הרצפה כדי להחלים אלא כדי למשוך זמן. אם הוא נפצע עד כדי חוסר יכולת לקום 15 שניות, כנראה שהמשך המשחק יכול לסכן אותו, שיתכבד ויצא מהמגרש לקבלת טיפול.
3. אם זה מה שקורה, אני רוצה לראות את זה קורה, כלומר בשעון הרשמי של המשחק. כדורגל, למיטב ידיעתי, הוא המשחק היחיד שבו יש שעון "של השופט" נסתר ומסתורי שחוץ ממנו אף אחד לא רואה וזמן המשחק נקבע לפיו.
4. או שאני לא הבנתי אותך או שאתה לא הבנת אותי (לפחות על פי הדוגמא האחרונה שלך). מתי יעמוד שחקן סנטימטר מהפנים של השוער? כשמרימים קרן? כשהכדור נכנס לרחבה? זה הרי לא תהליך איטי ומדוד. הנבדל נוצר כדי למנוע מצב של הגנה שלא מתרחקת מהשער, אבל כשהכדור כבר ברחבה, סביר להניח שההגנה גם כן שם. אין סיבה לפסול שער (לדעתי) מנגיחה משלושה מטר, רק בגלל שבין המגן לשער עמד עוד שחקן התקפה. בדיוק בגלל זה המציאו את התיקונים של "כן השפיע על המהלך ולא השפיע על המהלך" נראה לי שההצעה שלי הרבה יותר נוחה להתיחסות