סאבוניס כתב:
לגבי אבדיה, מעניין כמה ששמיץ אוהב אותו. הוא רואה בו פוטנציאל סיבוב ראשון (אולי אפילו לוטרי) עם מעט מאוד חורים במשחק שלו. איכשהו, עם כל הרצון, אני מתקשה להיות כזה אופטימי. לגבי חורים במשחק, העונשין לא יציב וגם הקליעה מרחוק אבל את זה אפשר לשפר. גם הגישה הלא תמיד פרודוקטיבית תשתפר עם הזמן אני מאמין.
מה שיהיה קשה לשפר משמעותית זה את האתלטיות ובעיקר המהירות של הצעד הראשון בהתקפה העומדת. לא קל לאבדיה מול שומרים מהירים ופיזיים (וראו את זה גם היום). אני מדמיין איך הוא היה נראה מול הגארדים/פורוורדים של הנבחרת האמריקאית עד גיל 17, זו שזכתה עכשיו באליפות העולם (או אפילו מול אלו של הנבחרת הצרפתית). נראה לי שהם היו אוכלים אותו אם היה מנסה להוביל כדור מולם או לעבור אותם בכדרור. בקיצור, עדיין נראה לי שאבדיה יכול להיות כדורסלן יורוליג מצויין, אבל לדעתי ב-נבא יהיה לו קשה מאוד להשתלב (בטח כשחקן רוטציה משמעותי). מאוד מקווה שהסקאוט המנוסה צודק ואני טועה במקרה הזה. אולי משהו בסגנון של התפקיד שכספי מצא לעצמו כקומבו פורוורד ייעודי מהספסל עם קליעה וריבאונד טובים.
מה שמעניין במקרה של אבדיה, לפחות אותי, זה שהוא באמת מזכיר בסגנון ובנתונים את דונצ'יץ'. יכול להיות שפוטנציאל ה"היבחרות" שלו יושפע בין השאר מהצלחה, או אי הצלחה, של דונצ'יץ'.
מן הסתם סביר להניח שאבדיה יבוא לדראפט בלי רשימת ההישגים הקבוצתיים המדהימה של לוקה, שזה חלק גדול מהסיבות שהוא נבחר כה גבוה ונחשב לשחקן כל כך טוב, אבל אי אפשר לא לראות את קווי הדמיון.
אגב, חלק גדול מהחסרונות שיש לאבדיה כרגע נובעים מהעובדה שהוא לא באמת אותגר: בגיל 16, כאשר כבר צמח לאזור ה-2 מטר, שיחק למעשה רק בקבוצת הנערים של מכבי, מול בני גילו. שזה אומר מול קבוצות שהסנטרים שלהם היו נמוכים ממנו, בעוד שהוא משחק כרכז.
השנה שיחק בתכלס רק בקבוצת הנוער, שגם שם ראו, כולל בסדרת גמר הליגה, שהוא משחק בחצי כוח ועדיין קולע 20+ נק' וכמעט טריפל דאבל.
ועוד הערה לגבי הדראפט העתידי - לדעתי יש לו סיכוי להיבחר יותר גבוה אם יצליח למתג עצמו כרכז לכל דבר. בתור פוורוורד איטי ולא ממש אתלטי ברמות ה-NBA אין לו שום יתרון מיוחד, אבל בתור רכז הוא אולי עדיין יהיה יחסית איטי, אך לפחות תהיה לו יכולת לייצר לאחרים וגם לקלוע מעל שומרים נמוכים.