סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 1:02 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 456 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 19  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: נבחרת העתודה 2018
הודעהפורסם: ג' יולי 17, 2018 12:17 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ביום רביעי ב1700 בערוץ 5 שמינית הגמר משחק נוקאאוט ישראל מול שבדיה .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 17, 2018 4:34 pm 
מנהל פורום

אתם כל הזמן טוחנים את האיך ושוכחים את הלמה
למה אתה משחק כדורסל? למה אתה שחקן כדורסל?
כדי להיות השחקן הכי טוב שאפשר ולשחק (או בעיקר לא לשחק) ברמות הכי גבוהות? סבבה לך תהיה כספי
אלבר קאמי אמר פעם שהשאלה היחידה שחשובה בחיים היא למה לא להתאבד
כשאתה עונה על השאלה הזו אתה למעשה עונה על השאלה למה אני חי, מה המטרה שלי
כשאני מדבר על השקפת עולם אני מדבר על אנשים המניע העיקרי שלהם לאושר/שמחה/הגשמה עצמית היא האימפקט על הסביבה, על ההשפעה שיש לך בתחום הלוונטי שבו אתה עוסק
במובן הזה אליהו השיג הרבה יותר מכספי
השם שלו הושר בפי אוהדים, הוא שינה משחקים ממצב הפסד למצב ניצחון. הוא השפיע על המשחק ועל האנשים סביבו
הרמה? זה דבר יחסי
אתה נמצא איפה שאתה נמצא ושם אתה מייצר את ההשפעה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 17, 2018 4:48 pm 
Senior

ועדיין, אם כספי היה שותף לדעתך, הוא היה יכול בכל נקודת זמן נתונה כמעט להחליט להיות "ליאור המאושר"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 17, 2018 5:30 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
בנוסף לזה, בוא נגיד שלאורך הקריירה של אליהו לא התרשמתי שהדרייב שלו הוא אימפקט על הסביבה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 17, 2018 6:03 pm 
Sophomore

ודים כתב:
סאבוניס כתב:
לגבי אבדיה, מעניין כמה ששמיץ אוהב אותו. הוא רואה בו פוטנציאל סיבוב ראשון (אולי אפילו לוטרי) עם מעט מאוד חורים במשחק שלו. איכשהו, עם כל הרצון, אני מתקשה להיות כזה אופטימי. לגבי חורים במשחק, העונשין לא יציב וגם הקליעה מרחוק אבל את זה אפשר לשפר. גם הגישה הלא תמיד פרודוקטיבית תשתפר עם הזמן אני מאמין.

מה שיהיה קשה לשפר משמעותית זה את האתלטיות ובעיקר המהירות של הצעד הראשון בהתקפה העומדת. לא קל לאבדיה מול שומרים מהירים ופיזיים (וראו את זה גם היום). אני מדמיין איך הוא היה נראה מול הגארדים/פורוורדים של הנבחרת האמריקאית עד גיל 17, זו שזכתה עכשיו באליפות העולם (או אפילו מול אלו של הנבחרת הצרפתית). נראה לי שהם היו אוכלים אותו אם היה מנסה להוביל כדור מולם או לעבור אותם בכדרור. בקיצור, עדיין נראה לי שאבדיה יכול להיות כדורסלן יורוליג מצויין, אבל לדעתי ב-נבא יהיה לו קשה מאוד להשתלב (בטח כשחקן רוטציה משמעותי). מאוד מקווה שהסקאוט המנוסה צודק ואני טועה במקרה הזה. אולי משהו בסגנון של התפקיד שכספי מצא לעצמו כקומבו פורוורד ייעודי מהספסל עם קליעה וריבאונד טובים.

מה שמעניין במקרה של אבדיה, לפחות אותי, זה שהוא באמת מזכיר בסגנון ובנתונים את דונצ'יץ'. יכול להיות שפוטנציאל ה"היבחרות" שלו יושפע בין השאר מהצלחה, או אי הצלחה, של דונצ'יץ'.
מן הסתם סביר להניח שאבדיה יבוא לדראפט בלי רשימת ההישגים הקבוצתיים המדהימה של לוקה, שזה חלק גדול מהסיבות שהוא נבחר כה גבוה ונחשב לשחקן כל כך טוב, אבל אי אפשר לא לראות את קווי הדמיון.
אגב, חלק גדול מהחסרונות שיש לאבדיה כרגע נובעים מהעובדה שהוא לא באמת אותגר: בגיל 16, כאשר כבר צמח לאזור ה-2 מטר, שיחק למעשה רק בקבוצת הנערים של מכבי, מול בני גילו. שזה אומר מול קבוצות שהסנטרים שלהם היו נמוכים ממנו, בעוד שהוא משחק כרכז.
השנה שיחק בתכלס רק בקבוצת הנוער, שגם שם ראו, כולל בסדרת גמר הליגה, שהוא משחק בחצי כוח ועדיין קולע 20+ נק' וכמעט טריפל דאבל.

ועוד הערה לגבי הדראפט העתידי - לדעתי יש לו סיכוי להיבחר יותר גבוה אם יצליח למתג עצמו כרכז לכל דבר. בתור פוורוורד איטי ולא ממש אתלטי ברמות ה-NBA אין לו שום יתרון מיוחד, אבל בתור רכז הוא אולי עדיין יהיה יחסית איטי, אך לפחות תהיה לו יכולת לייצר לאחרים וגם לקלוע מעל שומרים נמוכים.

מסכים שהצלחה של דונצ'יץ' יכולה להועיל לקייס של אבדיה (ושל הרבה אירופאים אחרים). האם אבדיה יכול להיות רכז ב-נבא? פשוט קשה לי להאמין, אלא אם כן יש לו עוד פוטנציאל אתלטי לא ממומש. שוב, נראה לי שגארדים פיזיים ואתלטיים פשוט לא ייתנו לו לנשום והוא יתקשה מאוד ליצור מולם ואפילו לשמור על הכדור. וכמובן שגם יתקשה מאוד להישאר איתם בהגנה. יותר סביר בעיני שיהפוך לסוג של סאריץ' (בעיקר אם יש לו עוד איזה כמה סנטימטרים בקנה). קומבו פורוורד חכם, ריבאונדר טוב, עם קליעה טובה מבחוץ. הלוואי שזה מה שיקרה. כמובן שאני קונה גם תסריט של רכז או פוינט פורוורד סטייל דונצ'יץ', אבל איכשהו זה לא נראה לי סביר.

ואגב, ההתלהבות של שמיץ ממנו (שנמשכה עם עוד ציוץ חיובי מאוד היום) היא בכלל לא עניין שולי. מדובר בסקאוט משפיע מאוד שנמצא פחות או יותר בעמדה הכי מרכזית בתעשייה כרגע (דראפט אקספרס/אספן). בעיקר כשמדובר על פרוספקטים בינלאומיים, נראה לי שיש לזה הרבה משקל במיתוג העתידי. בכלל לא יפתיע אותי אם אבדיה ידורג גבוה יחסית במוק-דראפטים עתידיים של 2020 ולדברים הללו יש נטייה לצבור מומנטום ולהשפיע על מקבלי ההחלטות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 17, 2018 6:30 pm 
Sophomore

מה גם שהאפקט של כספי על הסביבה גדול הרבה יותר מהאפקט של אליהו.

מוזמן לשאול ילדים שמשחקים כדורסל מי זה מי ולהבין לבד. הליגה הישראלית מעניינת כקליפת השום.

הרמה שבה אליהו מתבלט היא לא יחסית. היא ממש נמוכה בקטע אובייקטיבי אבסולוטי והוא שחקן מוגבל שרק הלך ונהיה יותר מוגבל במקום ההיפך. וזה חבל, כי אם הוא באמת היה אוהב את המשחק ואם הוא היה מעט ווינר הוא אולי היה יכול להגיע הרבה יותר רחוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 17, 2018 8:23 pm 
Junior

שאריץ השוואה מעניינת.

לא שותף לדאגה לעניין הצעד הראשון והיכולת שלו לגבור על שחקנים באחד על אחד. קודם כל השאלה האם אתה אנחנו מדברים על קריירה כרול פלייר או כוכב? יש באנ. בי. איי שורה ארוכה של שחקנים אתלטיים שלא מסוגלים לעבור שחקן בכדרור שעושים שנים יפות למשל: אינגלס, בוגדנוביץ, מקדרמוט והכספיון שלנו - כולם איכשהו היו וחלקם עדיין שחקני רוטציה משמעותיים בקבוצה שלהם.

באנ. בי. איי לא שומרים ברוב העונה באינטנסיביות, תיאום ותשוקה של נבחרת לאומית או אפילו כדורסל מכללות. הצבע האנ. בי. איי באופן כללי פקוק פחות לעומת הקמפינג באירופה. אם יכבדו את הזריקה שלו, הוא יצליח לעבור שחקנים. אתה שוכח שמימד ראיית המשחק שלו והיכולת שלו לראות שחקנים חותכים או להרים לשחקני הכדורעף גם יכולה להתברר שם כיותר משמעותית.

באופן כללי, שאלת התאמתו לאנ. בי. איי פחות מעניינת. מדובר בכישרון עומק ועוגן להרבה שנים לכדורסל הישראלי וזה הכי חשוב.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 17, 2018 8:49 pm 
Junior

כל השחקנים שציינת עדיפים עליו משמעותית מבחינה פיזית (נכון להיום). הנתונים הפיזיים שלהם אמנם נעים בין חלשים לבינוניים ברמת האנ.בי.איי, אבל ללא היכולות הפיזיות הבסיסיות הם לעולם לא היו מגיעים לשם.
מסכים איתך ששאלת ההתאמה שלו לאנ.בי.איי לא רלוונטית כרגע, הוא רחוק משם קילומטרים נכון לעכשיו. לא מדובר באיזה פרוספקט סטייל דונצ'יץ' שמדובר בעניין של זמן עד שיגיע, אלא שחקן שיצטרך לעבוד קשה ולחצוב את דרכו אם הוא רוצה להגיע לשם (וגם זה לא מבטיח לו שבאמת יגיע).
בכל מקרה, המטרה שלו צריכה קודם כל להיות שחקן משמעותי ברמה האירופית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 17, 2018 9:38 pm 
Sophomore

הוקיץ', מסכים ולא מסכים. מסכים שמבחינת יכולת ונתונים פיזיים יש לו עוד המון קילומטראז' וחדרי כוח לעבור כדי להגיע לרמה הזו. ושחקנים כמו אינגלס או בוגדנוביץ' (וגם כספי, לפחות בחלק מסויימם מהקריירה שלו) הם קודם כל קלעים. רק אחרי שביססו את עצמם כאיום משמעותי מבחוץ, הם יכולים להראות דברים נוספים (כמו חכמת משחק ומסירה במקרה של אינגלס) עם ביטחון וזמן משחק. כלומר גם אבדיה יצטרך להראות קליעה יציבה מבחוץ. יש לו את הנתונים (נראה יותר טוב מכספי בגילו) לזה, אבל צריך גם לממש.

ועדיין, בחירות דראפט, בעיקר מאירופה, מתבססות בהרבה מהמקרים לא על יכולת עכשוית, אלא על פוטציאל ותקרה עתידיים (בדנר, פורזינגיס, נטיליקינה ועוד). כלומר, אם אבדיה יצליח ליצור לעצמו שם של פרוייקט מבטיח (למשל דרך התלהבות של סקאוטים כמו שמיץ), זה יכול להספיק לבחירה בסיבוב הראשון בעוד שנתיים. וברגע שנבחרת בסיבוב הראשון, בעיקר אם זה בין עשרים הראשונים, אתה מקבל בדרך כלל הזדמנות של לפחות שנתיים להוכיח את עצמך. במילים אחרות, אם המטרה שלו היא להיות שחקן נבא, אז לחצוב את הדרך באמצעות כמה שנים ביורוליג למשל זה לאו דווקא המסלול האופטימלי. עדיף לו לקבל שם כפרוייקט עתידי סטייל בנדר ולהגיע לליגה בגיל צעיר. מקסימום, אם ייכשל יוכל תמיד לחזור לאירופה.

חתול, מסכים לגבי הרוב. אבל זה רק מחזק את הנקודה שלי שיהיה לו קשה מאוד כפוינט גארד. הרבה יותר לו מתאים לדעתי (גם מבחינה הגנתית) להשתלב כפורוורד מגוון, שמסוגל גם להוביל כדור חלק מהזמן, אבל לא כגארד המוביל, מה שיוריד ממנו לחץ (פסיכולוגי וגם מעשית על המגרש) ויאפשר לו לתרגם את האיי-קיו הגבוה להשפעה חיובית על המשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 17, 2018 10:58 pm 
Junior

בשביל שאירופאי יבחר בסיבוב הראשון, לרוב, הוא צריך להיות אחד מהשניים:
א. בעל נתונים יבשים מאוד מרשימים. שחקנים כמו פורזינגיס, יוקיץ' וכמובן הגריק פריק, מצד שני גם לא מעט באסטים כמו בנדר, מיליצ'יץ' וסקיטשווילי הגיעו על התקן הזה. אבדיה לא נכנס לקבוצה הזו, עם כל הרצון הטוב.
ב. בעל רקורד מוכח כבר בגילו הצעיר. דונצ'יץ', בוגדנוביץ', רוביו, שאריץ' וגם כספי. זה יכול לקרות לאבדיה אבל זה יהיה לא פשוט בכלל וכרגע מן הסתם זה לא נראה בכיוון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 17, 2018 11:21 pm 
Hall of Famer

איזה רקורד מוכח היה לכספי כשהוא נבחר לדראפט, רקורד שיותר טוב מזה הצפוי לאבדיה?

אוריאל, לפי השיטה שלך גם הקריירה של אליהו היא סוג של בזבוז ודי עצובה. במקום להסתפק ב-20 דקות ברוב הקריירה שלו ואכזבות ממאמנים שלא הביעו בו אמון, הוא היה יכול ללכת לליגה הלאומית ולהיות קבלן עליות. כל שנה שיא רגש חדש עם קבוצה אחרת. הרמה? זה דבר יחסי. הוא לא סתם היה משנה משחקים ממצב של הפסד למצב ניצחון, במו ידיו הוא היה מביא אליפויות שנה אחרי שנה אחרי שנה. ואם הוא רק היה מוכן ללכת ליגה א', תחשוב איזה אגדה הוא היה? אולי אפילו היה שובר את השיא של צ'מברליין והשם שלו היה מוכר בכל הכפר הגלובלי.

מה שאתה למעשה אומר זה שלהיות שחקן ספסל זה חרא. לא יכול להיות שחקן מוביל, תרד לרמה שבה אתה כן יכול להיות. דרך קצת פשטנית להסתכל על הדברים. אני בטוח שעומרי כספי כשהוא מסתכל אחורה על הקריירה שלו מרגיש מאד מאד מרוצה. אני בטוח שיש לו תקופות שהוא היה שמח לוותר עליהן, שיש החלטות שהוא מצטער שהוא לקח. אני בטוח שהוא לא מצטער שהוא לא חזר לאירופה, גם אם שם הדקות היו רבות יותר. ועומרי כספי, כמו שמאנו אמר השפיע הרבה יותר על הסביבה מאשר אליהו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 17, 2018 11:33 pm 
Junior

כספי בגיל 20 כבר קלע 9 נקודות למשחק בקבוצת טופ 16 ביורוליג ועונה לפני הוא קלע 9 נקודות בגמר הפיינל פור. אתה חותם על זה שאבדיה יהיה במעמד הזה עוד שנתיים-שלוש? לי זה נראה די רחוק, בלשון המעטה.
שלא לדבר על זה שהנתונים הפיזיים של כספי היו הרבה יותר מתאימים לאנ.בי.איי וגם סביב האופי שלו היו הרבה יותר סימני קריאה. זה הספיק לו להיבחר לקראת סוף הסיבוב הראשון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 17, 2018 11:40 pm 
Hall of Famer

אני לא חותם על כך, אבל אני חושב שהרקורד של כספי היה גורם מכריע בבחירה שלו. הנתונים הפיזיים והאתלטיים שלו ובעיקר האופי זה מה ששיחק בבחירה שלו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 17, 2018 11:44 pm 
מנהל פורום

אבדיה לא חייב רקורד מוכח.
מספיק שיבלוט בכמה טורנירי גילאים וזה יכול להספיק לבחירה בסיבוב הראשון.
מה בנדר עשה חוץ מאיזה שני טורנירים בנבחרת בקדטים והנוער של קרואטיה? במכבי ת"א הוא בטח לא עשה שום דבר שיצדיק בחירה בדראפט.
נכון שיש לו נתונים שאין לאבדיה, אבל הוא גם נבחרת ממש גבוה. אבדיה בהחלט יכול להיבחר בסיבוב הראשון על סמך כמה טורנירים טובים. אם איכשהו... במקרה... בטעות... הוא אפילו יקבל דק' בשנתיים הקרובות בליגת העל וגם יתן תפוקה נאה, אז בכלל. למרות שנראה לי שמבחינת הדראפט זה יהיה פחות קריטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 17, 2018 11:47 pm 
Junior

לאבדיה יש כל כך הרבה דברים שלכספי אין...

אבל באמת קודם כל שיקבל דקות ליגה ונראה איפה הוא עומד. כך או כך, יש לי הרגשה שזה ייגמר בפיצוץ. לא מבין למה אבא שלו מתעקש שלא ישאילו אותו. נראה לי שהוא רוצה לפוצץ את העניין אם הוא לא יקבל דקות במכבי השנה.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 17, 2018 11:49 pm 
Junior

אני רואה שבינתיים כתבו חלק ממה שכתבתי, אבל נקודה שלא עמדו עליה היא שכאשר כספי היה בגילו של אבדיה, כלומר בן שבע עשרה וחצי, הוא כבר שיחק בליגה במדי מכבי, וקיבל 10 דקות וקלע קרוב לחמש נקודות למשחק. אבדיה בינתיים בקושי שיחק בליגת העל, וכלל לא ברור כמה דקות הוא יקבל בליגת העל בשנה הבאה, והיורוליג בכלל נראה כרגע מאוד רחוק.
אז אמנם קשה לקבוע מה הרקורד הצפוי לאבדיה כאשר יעמוד לבחירה בדראפט ובהחלט ייתכן שהוא ישתפר דרמטית, אבל אני חושב שבשלב הזה הוא ישמח להיות עם רקורד דומה לזה שהיה לכספי כאשר הוא נבחר.
זה כמובן לא אומר שאיזה טורניר או שניים מאוד מוצלחים לא יכולים לשנות את התמונה, אבל בלעדיהם הוא יהיה חייב לפחות רקורד דומה לשל כספי אם לא יותר מכך כדי להבחר בסיבוב הראשון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 17, 2018 11:53 pm 
מנהל פורום

מנחם כתב:
אני רואה שבינתיים כתבו חלק ממה שכתבתי, אבל נקודה שלא עמדו עליה היא שכאשר כספי היה בגילו של אבדיה, כלומר בן שבע עשרה וחצי, הוא כבר שיחק בליגה במדי מכבי, וקיבל 10 דקות וקלע קרוב לחמש נקודות למשחק. אבדיה בינתיים בקושי שיחק בליגת העל, וכלל לא ברור כמה דקות הוא יקבל בליגת העל בשנה הבאה, והיורוליג בכלל נראה כרגע מאוד רחוק.
אז אמנם קשה לקבוע מה הרקורד הצפוי לאבדיה כאשר יעמוד לבחירה בדראפט ובהחלט ייתכן שהוא ישתפר דרמטית, אבל אני חושב שבשלב הזה הוא ישמח להיות עם רקורד דומה לזה שהיה לכספי כאשר הוא נבחר.
זה כמובן לא אומר שאיזה טורניר או שניים מאוד מוצלחים לא יכולים לשנות את התמונה, אבל בלעדיהם הוא יהיה חייב לפחות רקורד דומה לשל כספי אם לא יותר מכך כדי להבחר בסיבוב הראשון.

אני חושב שאתה מתבלבל, אבל אשמח אם מישהו באמת יבדוק ואולי אני טועה.
אבדיה סיים עכשיו כיתה יא', כלומר יש לו עוד עונה בגיל נוער. כספי בעונה שבה היה יא' עדיין שיחק בנוער של מכבי ת"א ובליגת העל לבתי ספר במדי הגימנסיה ראשל"צ. רק בעונה בה היה יב' כספי כבר עלה לשחק בבוגרים בלבד ולא שיחק בשום מסגרת נוער. אחר כך נתן עונה טובה בגליל ואז חזר לשתי עונות במכבי ואחר כך NBA.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 17, 2018 11:55 pm 
מנהל פורום

טוב, זה לא היה קשה לבדוק:
http://basket.co.il/all-time-players.asp?PlayerId=10418
אז צדקתי.
עונת 2005-2006 זו העונה בה מלאו לו 18, כלומר מקבילה לעונת 2018-2019 של אבדיה.

נערך לאחרונה על ידי ודים בתאריך ד' יולי 18, 2018 12:03 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 17, 2018 11:57 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
אני לא חותם על כך, אבל אני חושב שהרקורד של כספי היה גורם מכריע בבחירה שלו. הנתונים הפיזיים והאתלטיים שלו ובעיקר האופי זה מה ששיחק בבחירה שלו.

זה העניין. היו לו גם הנתונים, גם האופי וגם רקורד יפה מאוד ביחס לגילו, ועדיין זה הספיק רק לסוף סיבוב ראשון.

ודים, בנדר נופל בדיוק לקטגוריית האפסייד. מהשחקנים האלה שלא עשו כלום אבל הנתונים היבשים גורמים לסקאוטים לרייר.
אבדיה לא כזה ולא יהיה כזה. בלי האפסייד הוא יצטרך להראות דברים אחרים ואני לא חושב שאליפויות גילאים יספיקו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 17, 2018 11:58 pm 
Sophomore

הוקיץ', באופן כללי נראה לי שאתה צודק, אבל יש גם לא מעט מקרים של כאלה שנבחרו בלי איזה רקורד מרשים מדי, לא רק כספי. לא בדקתי אחד אחד, אבל מהראש כמה בחירות סיבוב ראשון מהעשור האחרון: הרננגומז, נדוביץ', אברינס, נטיליקינה, יבוסל, קרסב, בובווה, ז'אן-שארל, פורנייר, שאריץ כשנבחר, קלאבר ואפילו באטום. כולם לא איזה ענקים או תפלצים בסגנון אנטטוקומפו. חלקם הראו כבר משהו ביורוליג לפני שנבחרו, אבל לרוב לא בקבוצות חזקות מדי (ריטאס וילנה וכאלה). רובם נדמה לי לא שיחקו ביורוליג ולא הפציצו מספרים גם בליגות המקומיות. יותר משהו כמו 10 ו-5 בספרד וצרפת. לפחות חלקם נבחרו על סמך יכולת טובה מאוד בטורנירי נבחרות או בנייק הופ סאמיט. אבדיה בהחלט יכול להגיע לרמה הזו תוך שנתיים שלוש (או אפילו ארבע אם יבחר לחכות). שום דבר לא מובטח כמובן, אבל זה גם לא מופרך. כמובן שאם יישאר בהיכולת הנוכחית אז אין על מה לדבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 18, 2018 12:25 am 
Hall of Famer

זהו, לפי זכרוני, הרקורד בכלל לא שיחק תפקיד. סתם לבאטום שנבחר בדראפט שלפני כספי, 2 מקומות מתחת לכספי היה רקורד יותר מרשים, בעיקר באליפויות גילאים.
כספי בתחילת תהליך הדראפט היה מועמד סיבוב ראשון מאד גבולי. רק האימונים האישיים בהם הוא הרשים מאד, שוב בעיקר בגלל האופי הקפיצו אותו למעלה. לא הרקורד. רקורד כמו של כספי יש להרבה מאד מועמדים שלא נבחרים גם בשום סיבוב.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 18, 2018 12:25 am 
Junior

קודם כל, חלק מהשמות דווקא לא מתאימים כאן.
שאריץ' ואברינס לדוגמה כבר הראו דברים יפים מאוד כבוגרים כשנבחרו. אחרים כמו באטום, והרננגומז לחלוטין נבחרו על נתונים פיזיים ואפסייד (גם אם לא מדובר במפלצות).
דבר שני, כפי שכתבתי מדובר על רוב המקרים. זה לא אומר שאין לאבדיה סיכוי, אלא שזה פשוט לא מאוד סביר.
בכל מקרה, אני לא חושב שזה צריך להיות הפוקוס מבחינתו כרגע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 18, 2018 12:31 am 
Junior

עמוס לב כתב:
זהו, לפי זכרוני, הרקורד בכלל לא שיחק תפקיד. סתם לבאטום שנבחר בדראפט שלפני כספי, 2 מקומות מתחת לכספי היה רקורד יותר מרשים, בעיקר באליפויות גילאים.
כספי בתחילת תהליך הדראפט היה מועמד סיבוב ראשון מאד גבולי. רק האימונים האישיים בהם הוא הרשים מאד, שוב בעיקר בגלל האופי הקפיצו אותו למעלה. לא הרקורד. רקורד כמו של כספי יש להרבה מאד מועמדים שלא נבחרים גם בשום סיבוב.

אני זוכר אחרת. בכל מקרה, קשה לי להאמין שהרקורד לא שיחק תפקיד בכלל.
ברור שיש שחקנים עם רקורד כמו שלו (לא המון אגב) שלא נבחרים כי אין להם את הנתונים. אתה חייב גם להראות שיש לך כלים לשחק באנ.בי.איי מן הסתם, אבל אני כן חושב שהדברים שהוא הוכיח שיחקו תפקיד.
באטום אולי עשה דברים יפים באליפויות גילאים, אבל בבוגרים עד כמה שאני זוכר נתן בסך הכל עונה סבירה בלה מאן (שלמיטב זכרוני דווקא כן שיחקה ביורוליג באותה עונה). אני לא רואה איך זה מרשים יותר ממה שכספי עשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 18, 2018 12:35 am 
מנהל פורום

הוקיץ' כתב:
קודם כל, חלק מהשמות דווקא לא מתאימים כאן.
שאריץ' ואברינס לדוגמה כבר הראו דברים יפים מאוד כבוגרים כשנבחרו. אחרים כמו באטום, והרננגומז לחלוטין נבחרו על נתונים פיזיים ואפסייד (גם אם לא מדובר במפלצות).
דבר שני, כפי שכתבתי מדובר על רוב המקרים. זה לא אומר שאין לאבדיה סיכוי, אלא שזה פשוט לא מאוד סביר.
בכל מקרה, אני לא חושב שזה צריך להיות הפוקוס מבחינתו כרגע.

צריך להיות או לא צריך, זה אני לא יודע. אני כן יודע, או לפחות מעריך, שזה כן מאוד מעניין אותו ואת אבא שלו. למה ההתעקשות (וזה ידוע כבר שזה בא ממנו) לשחק בעתודה השנה? כדי להתבלט את הסקאוטים, וזה אגב דיי הוכיח עצמו עד עכשיו.
עם האוכל בא התיאבון ויש לי הרגשה והיועצים שלו רואים בו שחקן NBA פוטנציאלי לכל דבר וזו ההתמקדות שלהם. כל השאר זה רק אמצעים בדרך למטרה הזו.

נערך לאחרונה על ידי ודים בתאריך ד' יולי 18, 2018 12:36 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 18, 2018 12:35 am 
Junior

ודים כתב:
טוב, זה לא היה קשה לבדוק:
http://basket.co.il/all-time-players.asp?PlayerId=10418
אז צדקתי.
עונת 2005-2006 זו העונה בה מלאו לו 18, כלומר מקבילה לעונת 2018-2019 של אבדיה.

לא ממש צדקת, אתה מתייחס לשנתון, אני התייחסתי לגיל. כספי התחיל לשחק בליגה כשהיה בן שבע עשרה וארבעה חודשים. אבדיה עכשיו כבר בן שבע עשרה וחצי ואני בספק אם הוא יזכה לדקות משמעותיות בליגה במדי מכבי בשנה הבאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 456 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 19  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], shmueliki, stambody ו 29 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: