סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 12:35 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 456 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 19  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: נבחרת העתודה 2018
הודעהפורסם: ד' יולי 18, 2018 12:38 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
הוקיץ', באטום נחשב לכישרון הכי גדול במחזור שלו. הוא היה אתלט טוב עד טוב מאד ברמת אן.בי.איי. הפרופיל שלו התאים לבחירת דראפט יותר גבוהה. מה שלדעתי הוריד אותו זה היה סוג של פאסיביות במשחק שלו שראו גם בנבחרת הצרפתית ובוודאי בקבוצה ואח"כ זה גם התרגם לאן.בי.איי. אבל כפוטנציאל אן.בי.איי אין בכלל מה להשוות בין המעמד של כספי למעמד של באטום.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 18, 2018 12:42 am 
מנהל פורום

מנחם כתב:
ודים כתב:
טוב, זה לא היה קשה לבדוק:
http://basket.co.il/all-time-players.asp?PlayerId=10418
אז צדקתי.
עונת 2005-2006 זו העונה בה מלאו לו 18, כלומר מקבילה לעונת 2018-2019 של אבדיה.

לא ממש צדקת, אתה מתייחס לשנתון, אני התייחסתי לגיל. כספי התחיל לשחק בליגה כשהיה בן שבע עשרה וארבעה חודשים. אבדיה עכשיו כבר בן שבע עשרה וחצי ואני בספק אם הוא יזכה לדקות משמעותיות בליגה במדי מכבי בשנה הבאה.

אז כספי נולד בסוף יוני ואבדיה בינואר. זה לא באמת מה שמשנה. הבדלים של 5-6 חודשים קריטיים אצל ילדים בני 10, לא אצל בני 18. בכדורסל העונות מקבילות לשנות לימוד, כשאתה עוד תלמיד כמובן, ואחר כך לפי השנתונים.
אני הנחתי שמה שרלוונטי בהשוואה זה השלב בקריירה, לא הגיל הכרונולוגי המדוייק, אבל אם אתה התכוונת לגיל הכרונולוגי אז אני מניח שאכן כספי החל לשחק בבוגרים כמה חודשים אחרי שמלאו לו 17 ורק בסוף העונה מלאו לו 18. לעומת אבדיה, שאם וכאשר יחל לשחק באמת בבוגרים בעונה הקרובה יהיה בן 18 כבר באמצע העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 18, 2018 12:48 am 
מנהל פורום

הוקיץ' כתב:
עמוס לב כתב:
זהו, לפי זכרוני, הרקורד בכלל לא שיחק תפקיד. סתם לבאטום שנבחר בדראפט שלפני כספי, 2 מקומות מתחת לכספי היה רקורד יותר מרשים, בעיקר באליפויות גילאים.
כספי בתחילת תהליך הדראפט היה מועמד סיבוב ראשון מאד גבולי. רק האימונים האישיים בהם הוא הרשים מאד, שוב בעיקר בגלל האופי הקפיצו אותו למעלה. לא הרקורד. רקורד כמו של כספי יש להרבה מאד מועמדים שלא נבחרים גם בשום סיבוב.

אני זוכר אחרת. בכל מקרה, קשה לי להאמין שהרקורד לא שיחק תפקיד בכלל.
ברור שיש שחקנים עם רקורד כמו שלו (לא המון אגב) שלא נבחרים כי אין להם את הנתונים. אתה חייב גם להראות שיש לך כלים לשחק באנ.בי.איי מן הסתם, אבל אני כן חושב שהדברים שהוא הוכיח שיחקו תפקיד.
באטום אולי עשה דברים יפים באליפויות גילאים, אבל בבוגרים עד כמה שאני זוכר נתן בסך הכל עונה סבירה בלה מאן (שלמיטב זכרוני דווקא כן שיחקה ביורוליג באותה עונה). אני לא רואה איך זה מרשים יותר ממה שכספי עשה.

אם נעזוב ספציפית את כספי ונסתכל בכללי על בחירות דראפט של שחקנים "אירופאיים" אז אני מזהה מגמה שלגמרי מתעלמת מהרקורד, או לפחות זה לא גורם עיקרי.
דונצ'יץ' אגב הוא מקרה יוצא דופן. הרקורד שלו זה וואחד-רקורד וההייפ סביבו נהיה כה גדול שהיה קשה שלא לבחור בו בבחירה גבוהה. חוץ ממנו השחקנים שנבחרים הם כאלה שמספיק שמתבלטים באליפויות גילאים מול בני גילם, או כאלה עם נתונים באמת יוצאי דופן, או גם וגם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 18, 2018 12:59 am 
Hall of Famer

ועוד דבר מאד משמעותי. כספי נבחר בדראפט בגיל 21. באטום בגיל 19.5. רק מראה לך איך התייחסו לפוטנציאל של השניים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 18, 2018 2:23 am 
Freshman

משחק שלישי שרואה את אבדיה ולא עף עליו בכלל הלוואי שאני טועה.
בני הוא בובה של שחקן, הרבה זמן לא היה מישהו עם קליעה חדירה מסירה הגנה , לחימה רק חבל שהוא נמוך.
אינו בר השוואה לליפשיץ העייף מבחינת פוטנציאל.
יש לו רק לצמוח והמון

יוגב הנגר החובב.
אחחח איזה שחקן נשמה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 18, 2018 5:40 am 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
ועוד דבר מאד משמעותי. כספי נבחר בדראפט בגיל 21. באטום בגיל 19.5. רק מראה לך איך התייחסו לפוטנציאל של השניים.

אם אני לא טועה, שניים נוספים שכספי הושווה אליהם בתחילה היו גאלינרי וקלאבר הספרדי. לפחות הוא לא הגרוע בין הארבעה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 18, 2018 6:17 am 
Junior

ודים כתב:
מנחם כתב:
ודים כתב:
טוב, זה לא היה קשה לבדוק:
http://basket.co.il/all-time-players.asp?PlayerId=10418
אז צדקתי.
עונת 2005-2006 זו העונה בה מלאו לו 18, כלומר מקבילה לעונת 2018-2019 של אבדיה.

לא ממש צדקת, אתה מתייחס לשנתון, אני התייחסתי לגיל. כספי התחיל לשחק בליגה כשהיה בן שבע עשרה וארבעה חודשים. אבדיה עכשיו כבר בן שבע עשרה וחצי ואני בספק אם הוא יזכה לדקות משמעותיות בליגה במדי מכבי בשנה הבאה.

אז כספי נולד בסוף יוני ואבדיה בינואר. זה לא באמת מה שמשנה. הבדלים של 5-6 חודשים קריטיים אצל ילדים בני 10, לא אצל בני 18. בכדורסל העונות מקבילות לשנות לימוד, כשאתה עוד תלמיד כמובן, ואחר כך לפי השנתונים.
אני הנחתי שמה שרלוונטי בהשוואה זה השלב בקריירה, לא הגיל הכרונולוגי המדוייק, אבל אם אתה התכוונת לגיל הכרונולוגי אז אני מניח שאכן כספי החל לשחק בבוגרים כמה חודשים אחרי שמלאו לו 17 ורק בסוף העונה מלאו לו 18. לעומת אבדיה, שאם וכאשר יחל לשחק באמת בבוגרים בעונה הקרובה יהיה בן 18 כבר באמצע העונה.

אני חושב שהשאלה היא האם באמת בעונה הבאה אבדיה יקבל דקות משמעותיות בבוגרים. אני מאוד מקווה שאם במכבי לא בונים על לתת לו לפחות 10-8 דקות בממוצע, אז שהוא ילך לקבוצה אחרת שבה הוא כן יקבל לפחות כמות כזו של דקות אם לא יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 18, 2018 6:29 am 
Junior

לגבי מה שירון כתב. גם אני לא חושב שאבדיה עשה משהו מיוחד עד עכשיו בטורניר. הוא הראה שהוא יכול להשתלב בקבוצת הגיל הזו שזה נחמד. אבל בנבחרת הזו נראה לי שהכדור נמצא הרבה פחות בידיים שלו כמקבל החלטות. יש גנרל על המגרש (בני) יש שחקנים אגרסיביים שתוקפים את הסל (בריסקר, מוסקוביץ). נראה שהוא משתדל להיטמע במערכת עם שחקנים שהוא פחות מכיר וזה טבעי.

אבל אתה כן רואה איך הוא לוקח ריבאונד (אדיר) ומסוגל להתחיל בכדרור מהיר התקפה, אתה רואה את ארסנל הקליעה המגוון אלה דברים שישמשו אותו בכל רמה. את ראיית המשחק עדיין פחות רואים.

בנושא אחר, אני חושב שזוסמן צריך לקבל קרדיט על ההגנה שלו עד עכשיו באליפות. מול יוון זאת הייתה ממש תצוגה הגנתית נדירה. שמעתי אתמול בתכנית ספורט ברדיו ראיון עם בית הלחמי ומישהו שם התלונן על זה שאין בכדורסל פיגורה הגנתית כמו הנפלד. בית הלחמי השיב שבטח שיש.. שוכמן. אבל אני חושב שהייתה לו דווקא דוגמא יותר קרובה באליפות עד עכשיו עם זוסמן, אם רצה לפרגן למישהו.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 18, 2018 8:34 am 
Junior

עמוס לב כתב:
הוקיץ', באטום נחשב לכישרון הכי גדול במחזור שלו. הוא היה אתלט טוב עד טוב מאד ברמת אן.בי.איי. הפרופיל שלו התאים לבחירת דראפט יותר גבוהה. מה שלדעתי הוריד אותו זה היה סוג של פאסיביות במשחק שלו שראו גם בנבחרת הצרפתית ובוודאי בקבוצה ואח"כ זה גם התרגם לאן.בי.איי. אבל כפוטנציאל אן.בי.איי אין בכלל מה להשוות בין המעמד של כספי למעמד של באטום.

הא? איפה כתבתי שכספי היה פוטנציאל באותה רמה כמו באטום? ברור שבאטום היה פרוספקט יותר נחשב.
אתה זה שכתבת (כדי להראות שהרקורד של כספי לא שיחק תפקיד) ששחקן כמו באטום, בעל רקורד מרשים בהרבה לטענתך, נבחר באותו אזור כמוהו.
אני פשוט כתבתי למה בעיני הרקורד שלהם באותה תקופה היה דומה למדי ואפילו עם יתרון מסוים בקריירת הבוגרים לכספי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 18, 2018 10:18 am 
Hall of Famer

ירון, כנראה אתה לא הכרת את ליפשיץ בגילאי הנוער. חדירה, גם קליעה, מסירה, הגנה, לחימה, סקורר ברמת הנוער עדיף בהרבה. רק חבל היה שהוא נמוך.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 18, 2018 11:03 am 
מנהל פורום

אכן... חוויתי את זה על בשרי. היה שחקן קבוע של 30 נק' למשחק בערך פלוס תמורה בכל שאר האספקטים.
אבל אכן נמוך מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 18, 2018 12:33 pm 
Hall of Famer

כמובן שלהשיג רזומה והישגים אישיים וקבוצתיים כמו של דונצ'יץ' ( שהוזכר פה כנקודת השוואה כלשהי ) זה אחד לכמה דורות , אבל רק כדי לשים דברים בפרופורציות : יש ביניהם הבדל של שנתיים בגיל , ובנקודה הזו בקריירה ( כלומר לפני שנתיים ) דונצ'יץ' היה אחרי עונה ( 2015-16 ) בריאל בה קיבל 13 דקות למשחק בליגה הספרדית , לצד השתתפות ראויה לציון ביורוליג ( 11 דקות בממוצע , אמנם ב-12 משחקים בלבד ) . גם המספרים שלו כבר דאז הם ממש של שחקן רוטציה לגיטימי .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 18, 2018 12:40 pm 
מנהל פורום

shmueliki כתב:
כמובן שלהשיג רזומה והישגים אישיים וקבוצתיים כמו של דונצ'יץ' ( שהוזכר פה כנקודת השוואה כלשהי ) זה אחד לכמה דורות , אבל רק כדי לשים דברים בפרופורציות : יש ביניהם הבדל של שנתיים בגיל , ובנקודה הזו בקריירה ( כלומר לפני שנתיים ) דונצ'יץ' היה אחרי עונה ( 2015-16 ) בריאל בה קיבל 13 דקות למשחק בליגה הספרדית , לצד השתתפות ראויה לציון ביורוליג ( 11 דקות בממוצע , אמנם ב-12 משחקים בלבד ) . גם המספרים שלו כבר דאז הם ממש של שחקן רוטציה לגיטימי .

זה להגיד את המובן מאליו.
דונצ'יץ' הוזכר כנקודת השוואה רק מבחינת סגנון המשחק והנתונים הגופניים.
בגלל זה גם הדיבור פה על אבדיה הוא האם יכנס לסיבוב הראשון עוד שנתיים, ולא על האם יבחר בטופ 5 כמו דונצ'יץ'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 18, 2018 12:45 pm 
מנהל פורום

ברק חקלאי על אבדיה:
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 30,00.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 18, 2018 2:37 pm 
Hall of Famer

ודים כתב:
shmueliki כתב:

זה להגיד את המובן מאליו.
דונצ'יץ' הוזכר כנקודת השוואה רק מבחינת סגנון המשחק והנתונים הגופניים.
בגלל זה גם הדיבור פה על אבדיה הוא האם יכנס לסיבוב הראשון עוד שנתיים, ולא על האם יבחר בטופ 5 כמו דונצ'יץ'.

בכל זאת מצאתי לנכון להמחיש שאת מה שדונצ'יץ' השיג בגיל 17 ( דקות משחק "אמיתיות" ברמה אירופית גבוהה ) , אבדיה ( לדעתי , ואף אפשר להוסיף לצערי ) יקבל בגיל 19-20 במקרה הטוב .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 18, 2018 5:09 pm 
Sophomore

מחצית אדירה של אבדיה בינתיים...
15 נק' ללא החטאה.
7 דק למחצית, 30-21 לישראל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 18, 2018 6:46 pm 
Junior

אז הנבחרת מנצחת את שבדיה ובשלב הבא תפגוש את ספרד שסיימה רביעית בבית שלה עם נצחון אחד בלבד והפתיעה את ליטא שעלתה מהמקום הראשון בבית שלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 18, 2018 8:14 pm 
Sophomore

החתול יובב כתב:
לגבי מה שירון כתב. גם אני לא חושב שאבדיה עשה משהו מיוחד עד עכשיו בטורניר. הוא הראה שהוא יכול להשתלב בקבוצת הגיל הזו שזה נחמד. אבל בנבחרת הזו נראה לי שהכדור נמצא הרבה פחות בידיים שלו כמקבל החלטות. יש גנרל על המגרש (בני) יש שחקנים אגרסיביים שתוקפים את הסל (בריסקר, מוסקוביץ). נראה שהוא משתדל להיטמע במערכת עם שחקנים שהוא פחות מכיר וזה טבעי.

אבל אתה כן רואה איך הוא לוקח ריבאונד (אדיר) ומסוגל להתחיל בכדרור מהיר התקפה, אתה רואה את ארסנל הקליעה המגוון אלה דברים שישמשו אותו בכל רמה. את ראיית המשחק עדיין פחות רואים.

בנושא אחר, אני חושב שזוסמן צריך לקבל קרדיט על ההגנה שלו עד עכשיו באליפות. מול יוון זאת הייתה ממש תצוגה הגנתית נדירה. שמעתי אתמול בתכנית ספורט ברדיו ראיון עם בית הלחמי ומישהו שם התלונן על זה שאין בכדורסל פיגורה הגנתית כמו הנפלד. בית הלחמי השיב שבטח שיש.. שוכמן. אבל אני חושב שהייתה לו דווקא דוגמא יותר קרובה באליפות עד עכשיו עם זוסמן, אם רצה לפרגן למישהו.

מסכים מאוד חתול. בעיקר הקטע של הריבאונד המצויין וישר לצאת קדימה, להרים ראש ולמצוא את השחקן הנכון. בשנה שעברה, באליפות הקדטים ראו את זה אפילו יותר. באמת לא רואים כל כך את ראיית המשחק המצויינת בינתיים, אבל אין ספק שהיא שם (מלך האסיסטים של טורניר הקדטים בשנה שעברה).

לגבי זוסמן, מגן מצויין, אבל עוד הרבה קילומטרז' כדי להיות מוזכר בנשימה אחת עם הנפלד (גם שוכמן לצורך העניין). בכל מקרה, יש בזוסמן משהו שנראה כאילו הכישרון שלו עומד לפרוץ מתישהו. יש לו את כל הכלים, אבל איכשהו זה עדיין לא מתחבר לדומיננטיות שהפוטנציאל שלו מבטיח. נקווה שזה יקרה בשנים הקרובות, כי אז הוא יהיה תענוג של שחקן נבחרת, כזה שמשחק בשני הצדדים ומתמודד יפה מול יריבים אירופאים. אין סיבה שלא יגיע מתישהו לרמה של בורשטיין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 18, 2018 10:42 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אני מאוד בעד זוסמן אבל בשביל להגיע לרמה של בורשטיין הוא יצטרך שמתישהו יתחלף לו הקול והביצים יפלו לו לתוך השק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 19, 2018 8:16 am 
Junior

וללמוד לכדרר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 19, 2018 9:47 am 
Junior

אנשים לא עפים ולא מתלהבים מדני אבדיה שעושה דברים שאף שחקן ישראלי לא עשה בגיל 17 (רוטציה בכירה דרג א נבחרת העתודה) וכן מתלהבים מגיל בני שהוא רכז נחמד ובן אדם לגמרי חיובי אבל כזה שהיו לנו עשרות כבר.

לך תבנה מדינה.

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 19, 2018 10:49 am 
מנהל פורום

לא סתם רוטציה. יש כאלה שיגידו שהוא השחקן הטוב ביותר בנבחרת, ונראה לפי המשחקים הבאים, אבל יש מצב שהוא יסיים אותה גם כאחד המובילים בכל הטורניר בסופו של דבר.
זה חסר תקדים לא רק ברמה הישראלית אלא גם דיי חסר תקדים ברמת אליפויות הגילאים. היו בעבר שחקנים ששיחקו וכיכבו מול בוגרים בשנתיים, כאשר שאריץ' הוא הבולט שבהם, אבל לא שלוש שנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 19, 2018 11:34 am 
Sophomore

המשחק ב 13:30?

המון הצלחה לנבחרת , סגנון הכדורסל שלהם שמובל ע"י איש המקצוע הכי underated בארץ , שובה עין. אבדיה מדהים , אבל זוסמן קצת מפשל בתחום הקליעה (עובד קשה מדי בהגנה? כי שם הוא מעולה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 19, 2018 11:38 am 
מנהל פורום

המשחק מתחיל ב-14:30 שעון ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 19, 2018 11:38 am 
Hall of Famer

Equilibrium כתב:
המשחק ב 13:30?

המון הצלחה לנבחרת , סגנון הכדורסל שלהם שמובל ע"י איש המקצוע הכי underated בארץ , שובה עין. אבדיה מדהים , אבל זוסמן קצת מפשל בתחום הקליעה (עובד קשה מדי בהגנה? כי שם הוא מעולה).

ב1430 שעון ישראל
כמות הלייאפים שהנבחרת פיספה אתמול זה דבר הזוי
אבדיה עוד יגיע ל208 ס-מ לפחות לדעתי עד גיל 21 יש 4 שנים....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 456 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 19  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: יהיה בסדר ו 57 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: