עמוס לב כתב:
אני מניח שעידן מנבא נכון את תהליך המחשבה של הרפטורס. הם היו בצומת דרכים. קבוצה טובה, אבל ממש לא קונטנדרית, כפי שראינו בפלייאוף האחרון. הרפטורס החליטו ללכת על שינוי ודוויין קייסי היה הסנונית הראשונה. המחשבה כנראה שהחלפה של דרוזן בקוואי היא קפיצה מספקת בשביל לאפשר לרפטורס להילחם על אליפות המזרח. ובגמר האן.בי.איי לפעמים קורים דברים משוגעים.
אין ספק שזה הימור וסביר להניח שהרפטורס יסיימו את העונה בידיים ריקות ועונה אח"כ קוואיי יימלט מהם (חשוב לציין שלמרות שהרפטורס יכולים להציע יותר מהאחרות, אני לא בטוח שאחרי מיסים שבקנדה גבוהים יותר, ישאר לקוואי יותר). אבל אני יכול להבין ולקבל את הגישה של go big or go home. בנוסף, יכול להיות שכמו בילי קינג, גם יוז'ירי על זמן שאול ובשביל לשמור על הכסא שלו הוא חייב לקחת הימורים.
אין שום סיבה סבירה שיוג׳ירי על הכסא החם.
הוא הביא את הראפטורס להישגים הכי טובים שלהם, עד כה, כמועדון.
אין ספק שהוא מומחה בקבוצות בינוניות פלוס ושקשה מאוד מאוד לעשות את הקפיצה משם לקבוצת עילית אבל אני לא חושב שמישהו מודד אותו ביחס לג״ס או ללברון או לבוסטון.
לגבי הימור, קוואי הוא שחקן גדול בעיניי אבל אני לא רואה שום סנריו סביר שבו טורונטו החדשה עוברת את הסלטיקס או מתחרה בג״ס/מי שתבוא מהמערב ברצינות.
יהיה קצת מעניין או מביך (אם קוואי לא מתגעגע לכדורסל) ואז קוואי יעזוב והראפטורס יישארו עם רצון לבנות מחדש.
ואם כבר לבנות מחדש, לא עדיף להתחיל מעכשיו? לעשות טרייד משולש, להעביר את דרוזן לס״א ולקבל מפילי או מהסלטיקס בחירות?
אני חשבתי בתחילת תקופתו של יוג׳ירי שהוא צריך ללכת לכמה שנים של בנייה מחדש (כמה מפתיע) ושאם לא יעשה זאת הם יהיו אטלנטה החדשה. זה פחות או יותר מה שקרה. לא חושב שמישהו היה צריך להיות מופתע שם.
הוא עשה עבודה נאה בסך הכל, אם המטרה היא להביא את הקבוצה לפלייאוף, לעבור פה ושם סיבוב ולמכור הרבה כרטיסים. מצד שני, אם לפתע פתאום, המטרה היא אליפות, אז כנראה שהחישוב מלכתחילה היה גרוע.
לי לפחות קצת קשה עם הטרייד על שחקן כמו דרוזן, שאמנם היה לו פלייאוף איום ונורא והוא מדרדר בדירוג שלו בעמדה מס׳ 2 אבל הוא גם הכוכב הכי יציב של המועדון הזה ודמות חיובית, במועדון שסובל מפוסט טראומת וינס קארטר (ובמידה מסוימת גם בוש).
לפחות עד כה, האוהדים של טורונטו מרוצים. נראה איך ירגישו בעוד כשנה ומה נסגר עם קוואי. האיש אניגמטי למדי.
האם הוא יעשה מעשה פול ג׳ורג׳ או יתעקש לחבור אל לברון בלייקרס. האם פילי או בוסטון היו צריכות ללכת עליו...
לא ברור - אבל אני לא אוהב ההימור הזה של טורונטו. אם לפילי עוד היה מה להרוויח, אני לא חושב שהאפסייד של טורונטו כאן גדול מספיק.