ההודעה של איגוד הג'ודו העולמי (IJF)במלואה בתרגום חופשי: "IJF מחויב לקדם עקרונות מוסריים ואת ערכי הג'ודו, הרוח האולימפית, ורוח הספורט באופן כללי, ובכך לתרום לקידום השלום והשוויון בין אומות, גזעים ומגדרים. תקנות IJF משקפות גישה זו בסעיף 1.2: "IJF לא יפלה על בסיס גזע, דת, מגדר, או דיעה פוליטית". בהתבסס על מקרים משנים קודמות ובנסיון לנקוט עמדה תקיפה ובונה במלחמה נגד אפליה בספורט, ה-IJF מודיע כי הוא משעה שתי תחרויות, גראנד סלאם אבו דאבי וגראנד פרי טוניס. לפני קבלת ההחלטה ולאחר ניתוח קפדני של מצבים בעבר שבהם נמנעה השתתפות על בסיס שווה של כל האיגודים הלאומיים חברי IJF עם סממניהם הלאומיים והמנוניהם באירועים המוזכרים מעלה, ולאחר שמקרים אלה חזרו על עצמם, ה-IJF ביקש ממארגני שני האירועים להעביר מכתבי הבטחה חתומים על ידי ממשלותיהם שכל חברי IJF יוכלו להשתתף באירועים שלהם על בסיס שווה. ה-IJF מודעת לכך שהמצב והמקרים שנרשמו בעבר נובעים מהקשר פוליטי והיסטורי מורכב ומסובך, אך אנו מאמינים באמונה שלמה שפוליטיקה לא צריכה להפריע בשום צורה לספורט, ושהספורט אמור לשקף כבוד, הבנה ושיתוף פעולה הדדי בין בני אדם, ושהספורט, כאחד הביטויים העליונים של האנושיות, צריך להיות בעל כוח להתגבר על כל מאבק או אינטרס אחר. מאחר שעד היום לא התקבלה תשובה חיובית, ומשפג הזמן לקבלתה, הוועד המנהל של ה-IJF החליט על השעייתן של גראנד סלאם אבו דאבי וגראנד פרי טוניס עד קבלת הבטחה ממשלתית להשתתפות חופשית ושווה של כל המדינות באירועים אלה. ה-IJF מביע צער על אי הנוחות שנגרמת למי מחבריה, ספורטאיה ומאמניה, שותפיה, והתקשורת. אנו מקווים להשיב את המצב לקדמותו בהקדם האפשרי, כדי להבטיח את התוצאה הטובה ביותר בהינתן הנסיבות."
מה נאמר ומה נגיד. מילים כדורבנות. אני זוכר רק מקרה אחד כזה, המקרה שבו ה-ATP וה-WTA שילבו ידיים, קנסו בכבדות את טורניר אבו דאבי ואיימו עליו שהטורניר יבוטל אחרי ההחלטה לא לתת לשחר פאר להתחרות. אם אני זוכר נכון הם גם הכריחו אותם לשתף את שחר פאר שנה אחרי זה בכל מקרה, כולל לתת לה ויילד קארד אוטומטי אם תרד בדירוג, והיא אפילו הגיעה שם לחצי הגמר.
_________________ אנחנו מגש היהודים שעליו לך ניתנה מדינת הכסף. ...הכרזה זו, במושב מועצת המדינה הזמנית (מגילת העצמאות)
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.
|