סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 3:17 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 100 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

מה נותן חוק הלאום?
לא יודע. אשמח להסבר. 19%  19%  [ 4 ]
קובע בחקיקה ראשית נושאי ליבה, כגון: (אנא פרט) ומחזק את מעמד ישראל בעולם. 10%  10%  [ 2 ]
נזק בעולם, ותועלת פנימית. 5%  5%  [ 1 ]
נזק בעולם, נזק פנימי. 24%  24%  [ 5 ]
אין לו משמעות בפועל, אבל המשמעות שמסיקים ממנו גורמת לנזק. 43%  43%  [ 9 ]
סך הכל הצבעות : 21
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' יולי 24, 2018 4:02 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
לדעתי יש יותר מדי יועמשים שמאלנים בעמדות השפעה שמסרסים את הדרג הנבחר.
עד כדי כך שהנבחרים היו צריכים לחפש משפטן מחוץ למערכת שיגן על עמדתם בחוק ההסדרה למשל.
וסיפור קטן על השר נאמן זל. בשבתו כשר אוצר בדיון על איזשהו מהלך קם יועמש פישר ואמר "אני לא אוכל להגן על זה בבגץ". אמר לו נאמן "עד כמה שאני זוכר יש לי רשיון עריכת דין. לא תגן-אני אגן"
בסוף לא הוגש שום בגץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 24, 2018 4:18 pm 
Senior

מנדלבליט הוא שמאלני? ויינשטיין?
ואם כולם כל כך שמאלנים, איך אחרי 40 שנה(!) לא השכילו הממשלות השונות לבחור להן יועמש ימני?
ואיך יכול להיות שאין אפילו לא יועמש ימני אחד ויחיד שסירס את הדרג הנבחר כשזה היה שמאלני?

יכול להיות שאולי, רק אולי כמובן ובאופן היפותטי לחלוטין, יש איזשהו קונטרסט מובנה בין חלק מעמדות הימין בחלק מהנושאים לבין רוח החוק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 24, 2018 5:35 pm 
Hall of Famer

נתתי לך שתי דוגמאות למשפטנים מחוץ לממסד שידעו לבעוט בבון טון של המערכת (נאמן, והoutsource לבגץ ההסדרה).
לא. אני לא מאמין שיש משהו "בילט אין", אני מאמין שיש כאן חבורה שמצליחה לסגור שורות ולדחות מועמדים שלא מתאימים לה.
מנדלבליט הוא אכן סמן ימני, בעובדה שהואיל בטובו לאפשר לדרג הנבחר לשכור משפטן אחר שיגן על עמדתו (תוך שהוא מופיע בבגץ נגד עמדת הדרג הנבחר).
יכול להיות שלאו דוקא המדובר בימין-שמאל, אלא סתם בנטיה טבעית לספח סמכויות ובמאבק נגד קיצוץ בהן.
אז מדוע לא קם הדרג הנבחר וחוקק כנגד הדרג המקצועי? (או כמו שאוהבים לומר : למה הימין שולט אלא מתבכיין?)
ראשית אכן מתחיל מהלך בכיוון בחסות ח"כ אוחנה וקיש, שלמדו להגיד ליועמשים "לא תודה".
שנית ועיקרית נתניהו, משום מה, מכביד מאוד על כל רפורמה בתחום, בגץ ובכלל תחום הייעוץ המשפטי חייב לו את הגידול המטורף בסמכויותיו.

נערך לאחרונה על ידי אבימאל בתאריך ג' יולי 24, 2018 9:36 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 24, 2018 5:50 pm 
Senior

סלח לי אבל אלו הבלים, חבורה שסוגרת שורות על רקע פוליטי? דווקא משפטנים? (ועל הדרך גם קולנוענים ואקדמאים אני מניח) דווקא על רקע פוליטי ולא למשל על רקע חברתי? איך זה שהשורות המהודקות הללו לא הצליחו לבלום את בן הדוד של חבר במפלגה של אלי ישי בדרכו אל היועמשות ובית המשפט העליון? לא התיחסת אגב למנדלבליט, איש בל"ד.

ההערה על נתניהו היא בכלל תמוהה מאוד. הוא ראש הממשלה, כן? לא מאתמול ולא מהשנה שעברה. אי אפשר להגיד שהוא עושה את זה מפחד התקשורת או מערכת אכיפת החוק, הוא שבר כבר גם את ערוץ עשר וגם את ידיעות כשהוא החליט לעשות את זה. אז מה, יכול להיות שהשמרנות שלו היא לא "משום מה" אלא נשענת על בסיס מהותי?

אני לא חושב שיש דוגמא אחת למשפטנים שהצרו את צעדי המחוקקים מימין, כולל רבין וברק.
דעתי האישית היא שהחוק נועד פעמים רבות להגן על מה שמחוסר מונח מתאים יותר אפשר לקרוא לו זכויות האדם. בכל החיכוכים בין המשפטנים למחוקקים, תמיד המשפטנים קצצו בכנפי המחוקקים על רקע זה, אשמח כמובן אם תמצא לי מאבקים (מהותיים, לא פרוצדורליים) שבהם הכיוון היה הפוך. המסקנה המתבקשת היא לצערי שבאקלים הפוליטי של ישראל 2018, עמדת הימין נוטה להקטין בחשיבות של הזכויות הללו ולכן הקונפליקט הוא בלתי נמנע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 24, 2018 6:57 pm 
Hall of Famer

1. הביטוי משום מה היה מוטעה. הייתי צריך לכתוב "מסיבותיו שלו". אני באמת לא יודע אם הן מהותיות, טקטיות או פוליטיות.
2. מזוז לא חרג מהבון טון של האקטיביזם השיפוטי. מה מוכיח המינוי שלו בדיוק?
3. הכינוי של שופטי העליון כ"משפחה" שחלילה למנות אליה אנשים "מחוץ למשפחה" הוא של אהרון ברק,לא שלי. הפסילה של גביזון על רקע "אג'נדה" עדיין מהדהדת. שופטים שחפצים להגיע לעליון למדו היטב שהם צריכים להתנהג יפה.
4. הכי קל להפוך שאלה פוליטית לשאלת יסוד,לשלול את הלגיטימציה של הדעה השניה ולכפות בכוחנות את דעתך.
5. ישראל 2018? בחייך. גם אם בגץ וכל המועמדים היו נותנים לליכוד לנהוג כרצונו בעשור האחרון, ליד ישראל של מפאי בעשוריה הראשונים המדובר בנימוסי שלחן של חנה בבלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 24, 2018 8:57 pm 
Senior

אני מודה שכנראה לא התנסחתי נכון.
אני מצליח לזהות במה שכתבת אולי שורה וחצי שמתיחסות למה שכתבתי אני.
אשתדל להתנסח יותר בבהירות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 24, 2018 10:38 pm 
Junior

תומר, קראתי את הלינקים שהבאת ואני עדיין מחזיק בעמדה שלי שרוב המצביעים פה בחרו: "אין לו משמעות בפועל, אבל המשמעות שמסיקים ממנו גורמת לנזק."

הסיבה היא שמבחינת המשמעות החקיקתית שלו, אני לא מבין בדיוק מה הוא הולך לספק ולשפר, כי רוב הדברים שהוא מפרט הם כבר נורמה של מדיניות ושל ממשל. לא רואה מה הולך להשתנות פה בעקבותיו שממשלות ישראל לא מצליחות בין כה וכה לקדם לאורך השנים.

למה יש לו בעיניי משמעות מזיקה? בעידן הפוסט אמת, המתנגדים לישראל כבר חוגגים על חשבוננו בעולם כמה ימים טובים עם כל מיני משמעויות שלא מוגדרות בחוק אבל במקור ובגלגולים הקודמים שלו היו אמורים להיות מוגדרים. הינה אנחנו היטלראים אצל טורקיה (למרות שכנראה היינו כאלו בכל מקרה כבר אצלם). במדינות אחרות סתם מביעים חשש ודאגה. במפלגות ליברליות ושמאליות ברחבי העולם אנחנו שוב משחררים טרגרים של מי שטוענים שאנחנו מבצעים "טיהור אתני" ושאר מושגים נעימים. וכאן מי שטוען שהינו כאלו אצלם בכל מקרה - אדרבה, זה בדיוק מה שהתומכים בחוק טוענים - שיש להגיד את המובן מאליו כשמחוקקים חוק כזה. אני אומר, אל תתנו את הכלי של המובן מאליו הזה כדי לחזק את הטיעונים של מתנגדינו.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 25, 2018 12:24 am 
Hall of Famer

אבל זה בדיוק המוטו של הפוליטיקה שלנו ( בייחוד בשנים האחרונות ) : שום דבר בתכלס , אבל קריצה חזקה למצביעים .
החבר'ה בימין מאוד מבסוטים על החוק - זה מה שחשוב

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 25, 2018 7:22 am 
Junior

אז זה בדיוק מה שאני מנסה להבין: למה?

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 25, 2018 7:54 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
זה ממש לא נכון שהחברה בימין מבסוטים על החוק. ראיתי לא פחות ביקורת עליו מימין מאשר שבחים, ואפשר לקרוא למשל את המאמר של משה ארנס שמקונן עליו באופן טוטאלי.

מי שמבסוט מהחוק זה אבי דיכטר, שהחוק הוא בייבי שלו מאז ימיו בקדימה ושקיבל עכשיו קצת במה בתקשורת. לדעתי זה היה השיקול היחיד של ביבי בחקיקה של החוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 25, 2018 8:07 am 
Hall of Famer

ארנס עדיין חי??

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 25, 2018 8:11 am 
מנהל פורום

חי ובטח נראה ומדבר אותו הדבר. כותב די קבוע בהארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 25, 2018 10:21 am 
Senior

טוב, לעניין החוק, קצת קראתי את הלינקים ואת חלק מהמובאות והגעתי למסקנות. בלתי נחרצות בעליל ככל שיהיו, זה בערך המקסימום שאני מסוגל לו.
מתנצל מראש על החפירה.

קודם כל, אני חייב להגיד שעם מה שכתוב בחוק כשלעצמו אין לי בעיה וגם לא מצאתי הרבה אנשים שטוענים שהבעיה עם החוק הזה היא מה שכתוב בו. ההשגות נוגעות יותר למה שלא כתוב בו או למה שמרומז ממנו. שתי ההסתייגויות שכן יש לי הן יחסית מינוריות, ציון הקשר עם יהדות התפוצות - לדעתי סעיף מיותר בתכלית הייתור - וההתיחסות לשפה הערבית. שתיהן כאמור מינוריות לטעמי. את המוקשים המשמעותיים יותר (חוק יהודי, התיישבות חד-לאומית) השכילו הח"כים לנכש מנוסח החוק.
מה שכן, אני מתפלא על כל מי שטוען שהחוק הזה הוא רק הצהרתי. אם אני מבין נכון, החוק הזה נועד לתת איזשהו משקל נגד לחוק יסוד כבוד האדם וחרותו שגם עליו אמרו שהוא הצהרתי ומיותר ומאוחר יותר התברר שהוא הבסיס לכמה מפסילות החוקים והעימותים היותר משמעותיים של בג"צ מול הכנסת. ברטוריקה של תומכי החוק, אפשר להגיד שבקונפליקט בין היהודית לדמוקרטית שבהגדרות מדינת ישראל, חוק יסוד כבוד האדם נתן משקל יתר לדמוקרטיה על פני היהודית והחוק הזה נועד להחזיר את האיזון.
אישית אני נוטה להסכים עם זה, לא בגלל שאני רוצה לאזן בין יהודית לדמוקרטית אלא בגלל שאני מכיר בזה שהחוק מייצג עמדות של חלקים משמעותיים מהאזרחים. אגב, גם בנט התייחס לנקודה הזאת בזמנו (לינק) כשהתייחס לעמדת בגץ בעניין הפליטים/מסתננים/סתם כושים בדרום תל אביב.
חשוב להדגיש שיש גם לא מעטים שחושבים שהחוק נחוץ כשלעצמו ולא רק כדי להצר את ידי בג"צ, ד"ר שאול שארף פורש את העמדה הזו בצורה די מנומקת (לינק). לטענתו המצב שיש חוק לאום הוא הנורמלי ולא ההיפך.

יש גם לא מעט התנגדווית לחוק, את ההתנגדות המפורטת ביותר מצאתי בפרסום מ 2014 (לינק) של קרמניצר ועמיר פוקס (שלמיטב ידיעתי מגדיר את עצמו כליכודניק אבל אולי אני מתבלבל). הפרסום הוא כאמור בן ארבע בערך ולכן מן הסתם לא מתיחס לחלק מהתיקונים ושינויי הנוסח. עם זאת חלק מהדברים שנאמרים בו הם די משכנעים.
הבעיה העיקרית נוגעת להחלשת הקשר בין ערביי ישראל למדינה. יש מי שהחלשת הקשר הזה משמחת אותם ואף ממלאת אותם עליצות, חלקם אף כותבים בפורום כדורסל כזה או אחר תחת השם "זה כן אני". אותי אישית זה לא משמח, אפילו מטריד. בסופו של דבר מדובר במיעוט משמעותי שהצעת החוק הזו בעצם מבטלת את זכויותיו כקבוצה (אין כמובן פגיעה בזכויות האזרח ברמה האישית). במרומז, המדינה בעצם מתנערת בחוק הזה מכל מחויבות לטיפוח תרבות שאינה יהודית ומניחה למיעוטים להסתמך על עצמם בטיפוח התרבות שלהם. קריטי? לא קריטי? בעיני המתבונן מן הסתם. בעיניי כן ולו בגלל שבעיני המיעוטים האלה עצמם (ואלה לא רק הערבים (טפי!) אלא גם הדרוזים(ברית דמים!)) נוצרה פגיעה משמעותית. מן הסתם החוויה שלהם במדינה היא מראש נעדרת בטחון ברמה הבסיסית, החוק הזה מערער אותה עוד קצת. לי אישית זה נשמע כדבר שלא נכון לעשות אותו אבל מה אני יודע.
להחלשת הקשר הזה יכולות להיות גם השלכות נוספות בעתיד רחוק יותר כפי שמציינים קרמניצר ופוקס. אם בעתיד הרחוק יתבעו ערביי ישראל אוטונומיה כזאת או אחרת, החלשת מעמד התרבות הערבית יכול לשמש נימוק מסייע כשיתבררו הדברים בפורומים בינלאומיים. לא שאני רואה את זה מגיע אבל טפשי יהיה להתעלם מזה.
פרופסור אלון הראל בפרסום של מכון מולד תוקף את החוק מכיוון אחר (לינק), לדעתו ההתיחסות המכלילה ל"יהדות" נותנת פתח לפרשנות של החוק על פי תפיסה אורתודוכסית וממילא יש מקום לקיפוח של יהודים שאינם כאלה, רפורמים, קונסרסטיבים או חילוניים.
לבסוף, יש גם את אלה שמתנגדים לחוק בגלל הפגיעה במעמדה של ישראל בעולם.

דעתי האישית היא שיש מקום לחוק כזה. הקונפליקט בין דמוקרטי ליהודי הפך להיות לא מאוזן ובוודאי שלא עולה בקנה אחד עם הקו הפוליטי של הכנסת והממשלה. אני אישית מרגיש נוח עם דמוקרטי לפני יהודי אבל מכיר בזה שאני לא באמת מייצג. אם החוק הזה ירגיע חלק מהרוחות הממהרות לזעוק כנגד האקטיביזם השיפוטי, רק נרוויח מזה.
מצד שני, בחוק בניסוחו הנוכחי יש יותר מדי 'אצבעות בעיניים', בעיקר של הערבים. אני לא מאלה שחושבים שנכון לחדד את חוסר ההזדהות של ערביי ישראל עם המדינה, חוסר הזדהות שנדמה לי שהולך ונסגר עם הזמן. לא ברור לי למה היה דחוף למישהו לציין במפורש שהערבית אינה שפה רשמית (כן, אני יודע שמעמד השפה לא נפגע, יש פה גם עניין הצהרתי). מח"כיה האפסים של הרשימה המשותפת לא הייתי מצפה לתמוך גם בנוסח מעודן בהרבה אבל מי שהעתירה של חברי הכנסת הדרוזים (לינק) לא מדאיג אותו, כדאי שיבדוק את עצמו. אי אפשר לטעון כנגדם שהם נגד מדינת לאום יהודי, אם הם מתנגדים לחוק כדאי להקשיב.
תחושתי האישית היא שמה שמפריע לערבים הוא עצם החקיקה, מעבר למה שכן כתוב בחוק או לא כתוב בו, עצם החקיקה שלו מבטאת מבחינתם את ההתיחסות אליהם על ידי הממשלה כאל אזרחים סוג ב במקרה הטוב.
דווקא מנזקים בזירה הבינלאומית אני פחות מתרגש, קיבלו פה כבר חוקים שלאומות העולם היה הרבה יותר קשה לקבל, הסתדרנו גם עם זה.
לסיכום, אני לא חושב שיש לי בעיה עקרונית עם החוק כחוק, אבל יש לי לא מעט בעיות מעשיות שיכולות להתעורר מהנוסח שאושר. לטעמי עדיף היה שלא יתקבל משהתקבל. מצד שני גם הנוסח הזה הוא נוסח מקוצץ בהרבה של מה שהוצע במקור, יכול להיות שיותר טוב מזה לא נקבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 25, 2018 11:10 am 
Junior

תודה רבה על מה שכתבת. נהנתי לקרוא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 25, 2018 1:05 pm 
Sophomore

פרופ' מרדכי קרמניצר בכה בשידור והודה: "אני מתבייש שכך מגדירים את המדינה שלי, החוק הזה לא יכול להישאר"

https://103fm.maariv.co.il/programs/med ... t4nzVQ=FJF

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 25, 2018 5:16 pm 
Hall of Famer

עמיר פוקס אכן ליכודניק. אם תשאל אותו, יכול מאוד להיות שיאמר שבבחירות הבאות ייאלץ שלא להצביע לליכוד, בהרכבו הנוכחי. אבל באופן בסיסי, משם הוא בא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 25, 2018 5:46 pm 
מנהל פורום

אז נראה שנפתלי בנט הכריע יפה אם זו הצלחה/פדיחה לא מזיקה/בושה. אבל אפשר לסמוך על מחוקקינו שייצרו פדיחה גדולה עוד יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 25, 2018 8:45 pm 
Hall of Famer

תומר כתב:
הבעיה העיקרית נוגעת להחלשת הקשר בין ערביי ישראל למדינה. יש מי שהחלשת הקשר הזה משמחת אותם ואף ממלאת אותם עליצות, חלקם אף כותבים בפורום כדורסל כזה או אחר תחת השם "זה כן אני". אותי אישית זה לא משמח, אפילו מטריד. בסופו של דבר מדובר במיעוט משמעותי שהצעת החוק הזו בעצם מבטלת את זכויותיו כקבוצה (אין כמובן פגיעה בזכויות האזרח ברמה האישית). במרומז, המדינה בעצם מתנערת בחוק הזה מכל מחויבות לטיפוח תרבות שאינה יהודית ומניחה למיעוטים להסתמך על עצמם בטיפוח התרבות שלהם. קריטי? לא קריטי? בעיני המתבונן מן הסתם. בעיניי כן ולו בגלל שבעיני המיעוטים האלה עצמם (ואלה לא רק הערבים (טפי!) אלא גם הדרוזים(ברית דמים!)) נוצרה פגיעה משמעותית. מן הסתם החוויה שלהם במדינה היא מראש נעדרת בטחון ברמה הבסיסית, החוק הזה מערער אותה עוד קצת. לי אישית זה נשמע כדבר שלא נכון לעשות אותו אבל מה אני יודע.

תודה רבה על הכתיבה המקיפה !
מבחינתי הפסקה הנ"ל מסכמת הכל , ובפרט שלא ברורה לי מה התועלת הפרקטית מהחוק - אז זה אומר מה דעתי עליו כמכלול .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 25, 2018 9:30 pm 
Junior

ציטוט:
הבעיה העיקרית נוגעת להחלשת הקשר בין ערביי ישראל למדינה.

החתום על הקשקוש הזה הוא פשוט ענק.
צחקתי בקול. :D

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 26, 2018 7:18 am 
Junior

שנייה רגע: זה כן אני גילה את הת׳רד! אז אתה מרשה לעצמך להגיב פה בוואן ליינרים על הודעות מדהימות כמו אלו שתמור כתב במקום לשטוח את תורתך לגבי יעילותו וחשיבותו של החוק, שרמזת בת׳רד אחר שהיא ברורה לכל, ובת׳רד זה ברור לכל שלאף אין מושג מה היא?

בבקשה, בבקשה: הסבר נא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 26, 2018 8:04 am 
Junior

אמרתי שהיא ברורה לי.
כמו כן, הסברתי שטיעוני הבעד והנגד ידועים לכולם אז אין צורך שאדבר עליהם שוב, כך שתפקידי ימשיך להסתכם בהתייחסות ספציפית לבדיחות משעשעות שנזרקות פה מעת לעת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 26, 2018 9:42 am 
Junior

החוק ברור לך? זה מעניין. בנט אתמול, כחלון היום: "חקיקת חוק הלאום נעשתה בפזיזות; טעינו ואנחנו צריכים לתקן. עתירת חבר המפלגה אכרם חסון נגד החוק הייתה על דעתי".

נראה לי שבשלב זה בטוח לומר שתומר השקיע בהבנת החוק יותר מכל חברי הכנסת ביחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 26, 2018 10:54 am 
Junior

אם אתה זורק רשת למים, מלבד עשבים יש מצב שתתפוס גם דג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 26, 2018 1:35 pm 
Junior

תודה תומר!

תכלס נראה שבאמת החוק נחוץ ורק העקיצה על השפה הערבית מיותר

זה כן אני כתב:
אמרתי שהיא ברורה לי.
כמו כן, הסברתי שטיעוני הבעד והנגד ידועים לכולם אז אין צורך שאדבר עליהם שוב, כך שתפקידי ימשיך להסתכם בהתייחסות ספציפית לבדיחות משעשעות שנזרקות פה מעת לעת.

אה ידעת את כל מה שתומר כתב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 26, 2018 1:49 pm 
מנהל פורום

למה החוק נחוץ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 100 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]