סוף ל-Fake News בוואלה ספורט? ורד כהן עוזבת (מפוטרת)* לאחר כ-8 שנים
http://www.ice.co.il/media/news/article/754799*הערה חשובה (תודה למשתמש Hacohen על ההארה)היא עוזבת במסגרת קיצוצים נרחבים בכל הדסק של אתר שוקע. אף אחד לא סימן במיוחד את הראש שלה.
ציטוט:
מדור הספורט הפופולרי של וואלה סופג מכה קשה במסגרת תכנית ההתייעלות שעוברת על האתר במסגרתה עוזבים אותו כ-20 איש. לאייס נודע כי כ-20% מעובדיו יסיימו את עבודתם בו.
אחד העובדים הוותיקים והבכירים במדור, איציק יצחקי, שעוזב לאחר 12 שנה. בשנת 2017 זכה בתואר "עיתונאי השנה בספורט". בעשור האחרון סיקר בין היתר את מכבי חיפה, הפועל באר שבע ונבחרת ישראל. לאייס אמר: "אחרי 12 שנה בוואלה ספורט, אני פותח פרק חדש. תודה ראשונה לעורך שלי, חמי אוזן, שהיה שם כדי ללמד ולכוון, לראש הדסק תומר יצחק ולכתבים המבריקים של האתר שהפכו אותו למה שהוא היום. נתראה באתגר הבא".
גם הכתב עמית גולדשטיין, שסיקר את הפועל תל אביב, הפועל רעננה ובני יהודה, עוזב את וואלה לאחר 10 שנים. הוא גם פרסם תחקירים עבור האתר, כשהאחרון היה על מאחורי הקלעים בהתנהלותו של מועדון טוברוק. כמו כן חשף מסמכים על מצבה הפיננסי הבעייתי של הפועל תל אביב. גולדשיין אמר לאייס: "זה מאד מוזר לעזוב מקום שהיה כמו בית שני בשבילי. 10 השנים לא הולכות ברגל. אני מאד מקווה שוואלה ישרוד את התקופה הלא נעימה הזאת. תודה ובהצלחה לכולם".
ורד כהן, שסיקרה את מכבי תל אביב והפועל ירושלים בכדורסל, תעזוב לאחר 8 שנים את וואלה. היא סירבה להגיב. גם הצלם ברני ארדוב יסיים את עבודתו באתר – לאחר 13 שנה. "אני רוצה להודות לכל העורכים והכתבים שהם היו לי כמשפחה. תודה לוואלה שנתנו לי את הבמה. פניי קדימה, וכמו שאומרים בשפת הכדורגל – אני בדרכי לכבוש יעדים חדשים".
בסך הכל 2 כתבי כדורגל מתוך חמישה יעזבו, כתב כדורסל מתוך שלושה, וצלם מערכת. עד כה עבדו במדור כ-20 עובדים - כתבים, עורכים וצלמים. כזכור, גם עורך המדור חמי אוזן התפטר לפני כשבועיים, לאחר שלא היה מוכן לבצע את הליך ההתייעלות הכואב בתוך מערכת הספורט. במקומו מונה דוד רוזנטל לתפקיד במינוי פנימי בתוך וואלה.
יחד עם אוזן, התפטרו עוד 2 עורכי מדורים: הילה ציאון מהכלכלה ודוד ורטהיים מהתקשורת - ומדוריהם בוטלו. כמו כן עזבו כתבים נוספים את וואלה, בהם כתבת הבריאות רויטל בלומנפלד, ובשבועיים האחרונים התקיימו גם יותר מ-10 שימועים. בסך הכל בסבב הנוכחי יסיימו את דרכם באתר כ-20 עובדים, ויחד עם העזיבות בחודשים האחרונים, יצטמק וואלה ב-30-40 עובדים.
בוואלה סירבו להגיב.