סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 2:03 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 121 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' מאי 29, 2018 10:09 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
דבר סביר מאד במקום כמו LA, בטח כשהקינגס לא משחקים.

בכל אופן קיבלנו משחק משוגע להתחיל איתו את הסדרה המרתקת הזו.
1:0 וגאס.
2:1 וושינגטון.
3:2 וגאס.
4:3 וושינגטון.
וגאס השווו ל-4:4 ואז עשו מהפך נוסף בשליש השלישי ועלו ל-5:4 משער של תומש נוסק - חלוץ צ'כי, עוד אחד מהדפוקים והזרוקים שנלקחו באקספנשן דראפט. נוסק נלקח מדטרויט, בשנה שעברה הוא עוד התנדנד בין הרד וינגס לקבוצה-הבת שלהם במיינור ליג AHL. נוסק הוסיף עוד שער 3 שניות לסיום כשהקפיטלס הוציאו את השוער, וזה נגמר 6:4.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 31, 2018 9:16 am 
Hall of Famer

וושינגטון מנצחת בודאס 3:2 ולוקחת את הביתיות. אובצ'קין עם שער 13 בפלייאוף, ולמרות שיש לו סיידקיקס שמביאים מספרים דומים - אני לא רואה מצב שהוא לא ה-MVP של הפלייאוף אם וושינגטון לוקחת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 01, 2018 2:09 pm 
Hall of Famer

שימו לב להצלה הזו. 1:59 לסיום, וושינגטון מובילה 3:2. תראו מה עושה השוער של וושינגטון בריידן הולטבי מול אלכס טאק של וגאס. אחת ההצלות המדהימות מונעת מוגאס שער שוויון.
עוד יותר מדהים לראות את הפרצוף של טאק אחרי ההצלה הזו, ואפילו עוד יותר מדהים לראות את התגובה של אלכסנדר אובצ'קין על הספסל.
https://www.nhl.com/news/former-capital ... =281396148

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 03, 2018 8:12 am 
Hall of Famer

3:1 לקפיטלס עם עוד משחק הגנה טוב, ועוד גול של אובצ'קין. 2:1 בסדרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 05, 2018 9:19 am 
Hall of Famer

הקפיטלס ממשיכים להפציץ. אני לא רואה את המשחקים, רק תקצירים, אבל הם כנראה מצאו פתרון למשחק המהיר ול-forechecking הקטלני של וגאס. אתמול 6:2 חד משמעי, 3:1 בסדרה, ועם כל הנסים שוגאס הוציאה מעצמה העונה, אני לא רואה אותם חוזרים מזה. אובצ'קין בדרך לסטנלי ראשון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 08, 2018 6:30 am 
Hall of Famer

יש אליפות לאובצ'קין! וושינגטון הופכים פיגור בשליש השלישי לנצחון 4:3.
מרק אנדרה פלרי המסכן, שהיה לו צ'אנס לסטנלי שלישי רצוף, ואחרי עונה אדירה ופלייאוף מדהים, עבר סדרה קשה מאד מול כוח האש של הקפיטלס. היום הביא כמה הצלות גדולות מול הלחץ הגדול של הקפיטלס בשליש השלישי - אבל בסוף טעות שלו הביאה לשער ההפסד; מכה לא מאד חזקה לכוון הרגליים שלו, הוא ירד על הברכיים אבל לא הצליח לעצור את הפאק כמו שצריך; הפאק עבר בין הרגליים שלו ונעצר מאחוריו בלי הוא יראה אותו, וזה אפשר ללארס אלר, החלוץ הדני של וושינגטון, לדחוק מקרוב לשער חשוף ולהעיף לשמיים עשרות אלפים שמילאו את הרחובות מול מסכים ענקיים מחוץ לקפיטל ואן ארינה בוושינגטון ועוד אלפי וושינגטונים שאיכשהו השיגו כרטיסיל לטי מובייל ארינה וחגגו בסוף עם השחקנים.
היה יפה לראות את הקהל של וגאס, שקיבל את הקבוצה בזרועות פתוחות ולמד את המשחק תוך כדי תנועה, מודה לשחקנים על עונה באמת בלתי נתפסת. בשביל קבוצת אקספנשן לזכות באליפות הבית, לשבור לרסיסים את כל השיאים ולהגיע עד סדרת הגמר - זו עדין קבוצת השנה בספורט בעיני.
אובצ'קין כצפוי זכה בגביע קון סמיית' כ-MVP של הפלייאוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 10, 2018 11:48 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
היה אחלה פלייאוף השנה, נהניתי ממנו יותר מהפלייאוף של NBA. די נהדר לראות את הפרגון שאובי מקבל מכל קצוות הליגה על הגביע, קשה שלא לשמוח בשבילו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 11, 2018 1:13 am 
Hall of Famer

לגמרי.
13 שנה בליגה, אחד השחקנים הגדולים בהיסטוריה, ובלי סטנלי. אי אפשר לא לשמוח איתו.
תוסיף לזה את וגאס, את ויניפג ג'טס, באמת אחלה אחלה.

חבל רק שהעונה תסתיים לי בטעם קצת חמוץ, כשההר שחיכיתי לו 3 שנים יוליד עכבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 19, 2018 11:01 am 
Hall of Famer

בסוף השבוע יהיה האירוע שבגללו אני מסיים את העונה המדהימה הזו בטעם קצת חמוץ... דראפט ה-NHL ל-2018.
3 שנים חיכיתי לדראפט הזה, מהיום שבו דוד לוין נבחר ראשון בדראפט ה-OHL, אחת מליגות המייג'ור ג'וניור של קנדה שהן הספקיות העיקריות של שחקנים לדראפט ה-NHL. לפני 3 שנים כשכתבתי פה על דוד לוין בפעם הראשונה חשבתי שאני קם בלילה לראות היסטוריה, ישראלי נבחר בסיבוב הראשון של דראפט ה-NHL והופך לשחקן NHL מהמניין, שלא לדבר על כוכב לעתיד. כשאתה נבחר ראשון בליגת מייג'ור ג'וניור, זו הציפיה.
לאט לאט לאור הביצועים של לוין ושל הקבוצה שלו התקווה הזו הלכה ודעכה, ומי שעקב אחרי הפוסטים שלי בתקופה הזו ראה איך הוא הולך ומידרדר במוק-דראפט. סיבוב שני, שלישי, חמישי. והעונה האחרונה, עונת המבחן שלו לפני הדראפט, כבר הביאה להידרדרות לסיבוב השביעי והאחרון, ועכשיו ההנחה היא שלא ייבחר כלל. לנבחר ראשון של ליגת מייג'ור ג'וניור זה כשלון גדול, עם כל הכבוד לסיפור החיים המיוחד שלו.
לפחות הרווחתי עוד לילה עם שינה טובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 19, 2018 4:56 pm 
Hall of Famer

תודה , עדכון מעניין
עד כמה אותה נפילה במעמד של שחקן נדירה ? נניח אחת לכמה להערכתך ?
או לחילופין אם תוכל להשוות זאת לענף אחר ( ומוכר יותר ... ) , אולי דראפט ה-NBA למשל

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 19, 2018 6:04 pm 
Hall of Famer

כמה דוגמאות שאני זוכר (אם כי מזמן) של שחקנים שבתקופה מסוימת חשבו שייבחרו גבוה מאד בדראפט, ואחרי זה... לא ממש, הם פליפה לופז, לורנזו ווד הענק (שנתן כמה עונות חביבות באירופה) ורייאן מיינור.
אבל בטח יש עוד המון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 24, 2018 12:55 am 
Hall of Famer

והוא אכן לא נבחר.
לא ברור כרגע מה עתידו, כי הוא אמור להתגייס. הוא קיבל דחיית גיוס עד אחרי הדראפט שאחריו היו אמורים להעריך מחדש את מצבו. לאור זה שהוא לא נבחר, ספק גדול אם יקבל עוד הקלות מהצבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 25, 2018 3:57 pm 
Hall of Famer

חדשות גדולות בתחילת עונת המלפפונים - איליה קובלצ'וק חוזר ל-NHL, חתם בלוס אנג'לס קינגס ל-3 עונות.
קובלצ'וק היה ב-2012 אחד הכוכבים של ניו ג'רזי דווילס ואחד השחקנים המרוויחים ביותר בליגה. באותו קיץ הפתיע את העולם ההוקי כשהודיע שהוא חוזר הביתה לרוסיה, וחתם בסק"א סנט פטרבורג בליגת ה-KHL. הוא הוביל אותה לשתי אליפויות ודפק מספרים של סופרסטאר. בתחילת השנה הוביל את נבחרת רוסיה ("הספורטאים האולימפיים מרוסיה" יותר נכון) למדליית זהב באולימפיאדת פיונגצ'אנג.
הוא כבר בן 35. יהיה מעניין לראות איך ישתלב מחדש בליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 01, 2018 1:31 am 
Hall of Famer

שביב של תקווה? כנראה שלא, אבל בכל זאת.
אחרי הכשלון הגדול בקריירת המייג'ור ג'וניור ובדראפט ה-NHL - מתברר שהוא בסך הכל השני בהיסטוריה שנבחר ראשון בדראפט ה-OHL ועבר את דראפט ה-NHL בלי להיבחר - קצת חדשות מעודדות לדוד לוין.
טורונטו מייפל ליפס זימנה אותו למחנה הפיתוח שלה, שמיועד קודם כל לנבחרי הדראפט - אבל גם הוא הוזמן יחד עם עוד שחקנים שלא נבחרו.
להגיד שזה משהו דרמטי? ממש לא. בתור נבחר ראשון בליגת מייג'ור ג'וניור אני מניח שהמייפל ליפס וגם הקבוצות האחרות עקבו אחריו די צמוד, והיו להם שלוש שנים להתרשם ממנו - מן הסתם התרשמו ממנו לא לטובה, אחרת יכלו לבחור אותו בדראפט ושלום על ישראל. אבל בכל זאת החליטו לתת לו עוד צ'אנס, אולי רואים אישזהו אפסייד, אולי לפחות יוכלו לשלוח אותו לאיזו קבוצה-בת באיזושהי מיינור ליג לפחות בינתיים. בסך הכל משתתפים במחנה 46 שחקנים, מתוכם 27 שחקני התקפה שמתוכם יש, פרט ללוין, עוד 15 שחקני אגף שמאלי - כך שהתחרות היא קשה. רוב השחקנים שם יותר מבוגרים ממנו ולחקלם יש אפילו כמה משחקים בליגות מקצועניות שונות, וכאמור, יש שם את נבחרי הדראפט של הליפס שמן הסתם תשומת הלב תופנה בעיקר אליהם.
כמובן, עוד יש את שאלת הגיוס. אי הבחירה בדראפט שמה אותו בבעייה, ספק אם יקבל עוד דחיית גיוס. בינתים הידיעות אומרות שההורים שלו והסוכן שלו עובדים על זה מול הצבא.
נחיה ונראה.

צריך להוסיף עוד משהו חשוב - לוין בן 18. זה אומר שיש לו זכות לשחק במייג'ור ג'וניור עוד שנתיים (עד גיל 20), ואם לא יחתום חוזה מקצועני במקום אחר הוא יוכל לנסות את מזלו שוב בדראפט ה-NHL בשנה הבאה. השחקן שהמייפל ליפס בחרו בסיבוב השני השנה הוא בדיוק סיפור כזה - שחקן שבדראפט 2017 ניגש בפעם הראשונה ולא נבחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 28, 2018 12:03 pm 
Hall of Famer

אתמול מלאו 30 שנה למותו של חלוץ טכנולוגי בעולם ההוקי. מדובר על פרנק זמבוני, הממציא של המכונה-על-גלגלים שמיישרת את הקרח, שהחלום של כל ילד קנדי הוא לנסוע עליה... הוא נפטר בגיל 87.
הוא המציא את המכונה מבסיס של ג'יפ צבאי שקיבל בכלום כסף מעודפי מלחמת העולם השנייה ב-1949. זמבוני שהיה הבעלים של רינק קרח בפסדינה בזמנו בנה את המכונה קודם כל בשביל עצמו - במקום יישור ידני של הקרח, שלקח יותר משעה עם 10 עובדים, הוא יכל לעשות את זה ב-10 דקות עם עובד אחד שנוהג במכונה.
הוא התפרסם כשאלופת ההחלקה על הקרח, סוניה הני, התאמנה באולם שלו עם מופע נודד שלה וראתה את המכונה בפעולה. היא הזמינה מזמבוני מכונה שתנדוד עם המופע שלה, וכך נודעה המכונה ברחבי העולם וזמבוני התחיל לקבל הזמנות בצרורות.

היום חברת זמבוני שהוא הקים עדיין קיימת, עוברת מדור לדור במשפחה. נדמה לי שהיא מנוהלת היום על ידי אחד הנכדים שלו. היא כבר לא החברה הכי גדולה בשוק, רק השנייה הכי גדולה... אבל בשנים שעברו השם זמבוני נהייה שם גנרי למכונת יישור קרח באשר היא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 29, 2018 4:37 pm 
Hall of Famer

יכול להיות שקורה דבר כזה מתחת לאף שלי ואני לא יודע?
המבנה הזה שנמצא בבנייה מתקדמת צולם במושב תנובות, באזור השרון לא רחוק מאיפה שאני גר:
https://drive.google.com/open?id=1Pgt1X ... a-yDAe0Iju

ולמה הוא מעניין? כי מדובר במה שאמור להיות זה:
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 40,00.html

הייתכן כדבר הזה? רינק קרח בגודל תקני מוקם ממש לידי, נמצא בשלב מתקדם ואני לא יודע מזה? הייתי בשוק...
זה לא נראה במצב שיכול להיפתח אחרי החגים כמו שכתוב בידיעה, אבל גם אם ייפתח בשנה הבאה מדובר במהפכה. רינק קרח קבוע ותקני בגודל מלא בפעם הראשונה במרכז הארץ, הדבר שכבר עשרות שנים מחכים לו כל ענפי הקרח.

מתברר אגב שהדיבור הוא שמי שאחראי על בניית המקום הזה הוא פאבל לוין. לוין הוא מאמן הוקי רולר בכל אזור השרון, מצורן ועד כפר סבא. בכפר סבא הוא למעשה מחזיק בית ספר להוקי רולר. הוא גם אבא של דוד לוין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 29, 2018 4:52 pm 
Senior

אתה יודע לגלוש? לשחק הוקי קרח?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 29, 2018 5:25 pm 
Hall of Famer

מאחר שהקרח לא זמין בסביבתי, שיחקתי על רולרים. למעשה למדתי להחליק מאפס בגיל מאוחר במיוחד כדי לשחק הוקי. הגעתי לרמה סבירה (וב"סבירה" אני מתכוון שאני שולט בטכניקות הבסיסיות שדרושות להוקי כולל פניות בהצלבה והחלקה אחורה, שולט באופן בסיסי במקל ובפאק, אני לא מתסכל יותר מדי את חברי לקבוצה ולא מעמידים אותי כל הזמן בשער), אבל עדיין מול האנשים ששיחקתי מולם שהיו צעירים ממני ורובם גדלו על קרח ברוסיה הייתי אחד הפחות טובים. צריך גם לומר שברולר-הוקי אין את התיקולים של הקרח.
אני יודע גם להחליק על קרח אבל הרבה פחות טוב. אין קרח בסביבה שלי, אז מן הסתם זה קורה רק פעם בהרבה מאד זמן והתאמנתי על זה הרבה פחות. זה שונה מרולרים בכל זאת, החיכוך שונה, התחושה ברגל היא שונה וצריך להתרגל, והעצירה על הקרח שונה לגמרי. הוקי על קרח לא שיחקתי אף פעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 14, 2018 3:47 pm 
Hall of Famer

לפני כמה ימים סיפרתי על מלאת 30 שנה למותו של פרנק זמבוני, חלוץ טכנולוגי בתחום ההוקי (ממציא מכונת יישור הקרח שבאופן בלתי רשמי נקראת על שמו).
אז לפני שבוע מת עוד חדשן של המשחק.
סטן מיקיטה, מגדולי החלוצים של שנות ה-60, שיחק בשיקגו בלאק הוקס הגדולה (אז עוד כתבו את השם בשתי מילים...) יחד עם בובי האל, שניהם הול אוף פיימרים.
מיקיטה נולד בכלל בסלובקיה של לפני מלחמת העולם השנייה, בשם סטניסלב גות. הוא עבר כילד לקנדה ואומץ על ידי דודו ודודתו, ששמם היה מיקיטה. הוא אימץ את שם המשפחה שלהם.
מיקיטה ובובי האל היה אחד מקווי ההתקפה הפוריים והיעילים בשנות ה-60. אחת הסיבות היא ההמצאה שלהם - הלהב המעוקל של מקל ההוקי. עד אז הלהב של מקל ההוקי היה ישר; מיקיטה והאל גילו שעיקול הלהב, עם שימוש בצד הקעור שלו, מגביר את העוצמה והדיוק של המכה (ובמקרה של האל, הוא גם ככה היה בעל המכה החזקה ביותר בהוקי). זה הגיע למצב שה-NHL היה צריך להוסיף חוק שיגביל את עיקול הלהב לרדיוס מסויים. מקלות ההוקי המודרניים הם כולם בעלי להב מעוקל, תודות להאל ומיקיטה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 17, 2018 12:18 am 
Hall of Famer

לא שמעתי מזמן חדשות על דוד לוין וקורותיו במחנה הפרוספקטים בטורונטו. מה שכן, נודע לי שבין המאמנים במחנה נמצאת לא אחרת מאשר היילי ויקנהייזר. אם אתם לא עכברי הוקי כמוני כנראה לא שמעתם עליה, אבל היא נחשבת לשחקנית ההוקי הגדולה בכל הזמנים, הוויין גרצקי של הנשים. כבוד גדול.
היא פרשה ממשחק לפני שנתיים, מה שאומר שבשנה הבאה היא eligible להיכנס להול אוף פיים של ההוקי. זה נו בריינר מוחלט, ברור שזה יקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 29, 2018 2:56 pm 
Hall of Famer

דוד לוין חזר בינתיים לעונה רביעית בקבוצתו במייג'ור ג'וניור, משחקי טרום העונה יתחילו מחרתיים.
אני מתאר לעצמי שהוא ייגש לדראפט גם בשנה הבאה, בטח אם יצליח להפיק עונה יותר טובה.
בינתיים עדיין מרחף מעליו עניין הגיוס שבקנדה עושים ממנו עניין גדול, בטוחים שהוא הולך לנהוג על טנק 3 שנים או משהו. עוד אין ידיעה על דחיית גיוס נוספת.
אמשיך לדווח על קורותיו בת'רד ההוקי שייפתח בקרוב לעונת 2018/19.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 121 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 29 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה