סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 1:03 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 456 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 15, 16, 17, 18, 19
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: נבחרת העתודה 2018
הודעהפורסם: ג' יולי 31, 2018 12:45 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
beatla כתב:
אימן אותה מאמן שבמהלך השנה קיבל את נבחרת העתודה אכן. הוא כבר היה שם לפני.

והרוח של גלבוע גליל שנה שעברה הייתה בעיקר כתוצאה משני דברים :
1. זרים צעירים ומחויבים שעדיין לא מוכרים עם רצון להוכיח ולפרוץ.
2. ישראלים עם כשרון מוגבל שהבינו שהתרומה שלהם והערך המוסף של הקבוצה יהיה באגרסיביות ועבודה קשה.

שום דבר מזה לא מזכיר את גליל עליון של פעם , שהייתה מביאה את השחקנים הכי מוכשרים במדינה ויחד עם פגיעה בזרים תותחים וחלקם ממש לא צעירים או בתחילת הקריירה (אנדרו קנדי ,דארן דיי) הייתה משחקת את הכדורסל מהיפים בארץ שנה אחרי שנה ובדרך כלל נופלת על נאיביות של צעירים.

אמת.....
יהיה מעניין לראות איך ארצי ונבון מהעתודה הקודמת ישתלבו העונה בגליל של ביתהלחמי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 31, 2018 8:57 pm 
Junior

הרסי הוקינס כתב:
beatla כתב:
מה אומר המושג נתפסת ככזאת?

שאתה חושב ככה? שהפרשנים בחמישיות מפרגנים לה?

האם שחקן צעיר שרוצה לעשות את הפריצה מעדיף את גלבוע על פני הרצליה או ראשון לציון? אם תענה שכן אז תגבה את זה בהוכחות ושמות.
אני לא זוכר שחקנים צעירים מוכשרים שבחרו בגלבוע בשנים האחרונות.
שוכמן זה שחקן בית , אלטיט סיים שנה ראשונה בגלבוע. השחקן היחיד שניתן להגיד שפורח בגלבוע וממצה 100% פוטנציאל זה סקורר שיהיה בריא אמן ואמן ויחגוג במהלך העונה הקרובה את יום הולדתו ה30.

הגעה של זוסמן בהחלט יכולה להחזיר את גלבוע למיתוג כזה שיש מאחוריו גם הוכחות בפועל. וזה האינטרס שלה להביא את זוסמן גם אם זה לשנה אחת (וזאת הייתה מהות ההודעה הראשונה שלי)

התשובה לשאלות הראשונות שלך הן כן. לגבי שמות, אז לא בא לי לעשות מחקר השוואתי לפי שנים בו אני בודק מי כל הצעירים המוכשרים בשנה נתונה ובאיזה קבוצה הם בחרו (ואני גם לא חושב שאני אנצח בדיון הזה, כי אני לא חושב שבשנים האחרונות באופן מובהק הצעירים הטובים ביותר הלכו לגלבוע. אני חושב שהאחרון שעשה את זה בצורה מובהקת היה מקל ב 11/12. בכלל באופן כללי, אני חושב שמאז מקל אין איזה כשרון ישראלי בולט בדורות העלובים האלה), אבל אפשר לראות מי הישראלים של גלבוע בשנים האחרונות ולהבין שהם ברוב המקרים כן מדובר בצעירים שבאו לשם במטרה לפרוץ. ואם לא, אז כל מיני חבר'ה דרג שני שלישי שלא הצליחו במקומות אחרים וקיוו שיצליחו להציל את הקריירה שלהם שם.

אז בוא אעזור לך :

השם הבולט של שנתון 91 (עלו לבוגרים בתקופה שהקבוצה עברה לגלבוע) היה נמרוד טישמן. גלבוע מאד רצתה אותו כשחזר מהמכללות והוא העדיף ללכת לליגה השנייה. שנה אחר כך הצטרף וספק אם מישהו זוכר משהו מהתקופה הזאת. את ההתקדמות שציפו ממנו בטח לא עשה.

השם הבולט של שנתון 92 היה בר טימור שלא הסתכל לכיוון של גלבוע , שחקן נוסף בולט מהשנתון היה עוז בלייזר שגדל במחלקת הנוער בגלבוע ולא שיחק אפילו יום אחד בבוגרים שלה.

תום מעיין ואור סולומון היו השמות הבולטים של שנתון 93 שצפו שיהפכו לשחקני בוגרים - לא עברו בגלבוע

רפי מנקו משנתון 94 עבר בגלבוע לשנה אחת. קשה להגיד שעשה פריצה משמעותית. את נמרוד לוי גלבוע מאד רצתה - הוא העדיף את ראשון לציון.

משנתון 95 הגיע לקבוצה הבוגרת מהגלבוע חואקין שוכמן אז ניתן להם קרדיט שהלכו איתו ולא על מישהו מבחוץ כמו כן איתי שגב עבר לסיבוב קצר - גם שם לא יודע כמה מהקרדיט (ככל שיש) על השחקן שיצא ממנו אפשר לזקוף לתקופתו בגלבוע. ניתן קרדיט על כך שהוא לפחות קיבל הזדמנות.

שנתון 96 ברח מזכרוני כרגע... לא זוכר מי יצא משם.

שחקני 97 בלאט , הובר וקופרברג לא עברו בגלבוע וזה בדיוק השנים שהם צריכים לפרוץ. בוא נראה את נתנאל ארצי...

זוסמן הוא שנתון 98

נסכם ונאמר שאם נשאר לגלבוע שם של קבוצה שכל הצעירים מעדיפים לבוא אליה ולעשות את הפריצה אין לזה ביסוס כרגע. מקווה מאד שזה ישתנה.

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 31, 2018 11:15 pm 
Junior

אהה טוב בעצם עשית את מה שהתחלתי לעשות והשתעממתי. תודה שהעלית את זה על הכתב.

אני חושב שאפשר לראות ברוב הדוגמאות שהבאת שיש כמה וכמה שחקנים ישראליים שנחשבו למבטיחים, אבל ויתרו על גלבוע ושיש כמה וכמה שכן באו לפרוץ בה. הלכה למעשה, הם לא באמת פרצו גם בקבוצות אחרות, אז לא הייתי אומר שזה מחזק או מחליש את הטיעון שלך (למעט בלייזר וטימור שהם מוצלחים למחצה).

אני אלך מהסוף להתחלה:
98 - ?
97 - בלאט קיבל כבר בשלב בוסרי מפתחות לקבוצה בפרופיל גבוה כמו הפועל חולון עם במה בצ'מפיונס. לגלבוע לא היה קייס. הובר? נראה לי שברור שלא יתפתח למשהו רציני. קופרברג הוא פרויקט חיפאי לא?
96 - ?
95 - מסכימים
94 - אז 50%, סבבה.
93 - לא הגיעו, אבל בכלל בכלל לא התפתחו. בטח לא בסדרי גודל שאנחנו מדברים בהם על זוסמן
92 - בלייזר פוספס. טימור בחר במסלול האירופאי לתהליך הפיתוח שלו, אבל זה לא הלך. הוא גם הצליח בהפועל תל אביב שזה שוב סוגיית הפרופיל הגבוה כמו של בלאט בחולון.
91 - נראה לי שטישמן היה איזה 3 עונות בגלבוע. מחליש את הטיעון שלך.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 01, 2018 1:17 am 
Junior

הטיעון שלי הוא שגלבוע הוא לא מקום ששחקנים מוכשרים פורצים בו וזוסמן יכול להיות שינוי המגמה
רפי מנקו וטישמן הם לא הוכחות שסותרות את זה

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 01, 2018 7:44 am 
Junior

לא פורצים בו או לא מגיעים אליו? כי עד עכשיו דיברנו על לא מגיעים. אם לא פורצים, אז אני בעיקר מאשים את חוסר הכשרון של הדור, כי מנקו וטישמן לדוגמא הם אחלה דוגמאות לשחקנים שקיבלו המון דקות ולא התממשו (אריאל יתווכח איתנו על מנקו). וחוצמזה ששוכמן הוא אחד הישראלים הכי נחשקים בליגה והוא תוצר של הגלבוע.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 01, 2018 9:07 am 
Junior

בוא נעשה סדר מההתחלה

אני כתבתי שכדאי לגלבוע לקחת את זוסמן ולתת לו צאנס גדול גם אם לא ישאר לטווח ארוך כדי למצב את עצמה כקבוצה שנותנת צאנס לשחקנים שעושים אצלה את הפריצה.

אתה ענית ש: כאילו שאם זוסמן לא יגיע לגלבוע הם יאבדו את השם שלהם כחממת צעירים... הרי אם לוקחים בחשבון שהם ההמשך של הפרנצ׳ייז של גליל עליון (סליחה צוד), זה בערך אחד מהמותגים המובהקים של הכדורסל הישראלי.

ומפה התחיל דיון שבו אני טוען שגלבוע מצד אחד לא מצליחה לשכנע את כל מי שהיא רוצה להגיע , ושחקנים רבים שמוגדרים כהכי מוכשרים בשנתון מעדיפים קבוצות אחרות. ומצד שני לא מצליחה לקדם שחקנים מוכשרים לפריצה.
מה אתה טוען אני לא בדיוק מבין. את הטענה שלי גיביתי בדוגמאות (אפשר לטעון שהובר ותום מעיין לא יהיו שחקנים , מצד שני הם היו בזמנו מבוקשים מאד והוחתמו שניהם על ידי הפועל ירושלים).

(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 456 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 15, 16, 17, 18, 19

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], shmueliki, stambody ו 31 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: