סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 29, 2024 8:44 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 49 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' אוגוסט 05, 2018 12:02 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
כרגיל, אתה קצת נחרץ מדי לטעמי. זה שיש בעיה עם הרשות הישראלית נראה נכון לפי הדוגמה של לאזמה שהבאת. זה עדיין לא אומר שזו הבעיה היחידה. אם היו מחליטים, בארץ או בפיב"א, שמריחואנה זה לא משהו שמענישים עליו בחומרה, כל שאר הבלאגנים היו נמנעים כמעט לגמרי, בלי קשר למידת הקרדיט שהרשות הישראלית מקבלת או לא מקבלת מ-wada...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 05, 2018 12:11 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אז דעתי הפוכה משלך לפחות ככ לשזה נוגע להחלטה עצמאית ישראלית. אם היו מחליטים על זה בארץ לא הייתה לזה משמעות (בהנחה שהייתה בישראל רשות סימום שהממצאים שלה מקובלים על WADA) ולמעשה זה היה מסבך את הספורט הישראלי אם ישראל הייתה פועלת על דעת עצמה בניגוד למדיניות WADA.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 05, 2018 12:44 pm 
Freshman

אכן הבעיה שלי היא עם הרשות.
מקרה ווימס שורבב כי שם הרשות פעלה על פי הזמנה של בעלי עניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 05, 2018 2:24 pm 
Hall of Famer

אין שום בעייה עקרונית שהרשות תפעל לפי הזמנת בעלי קבוצות, וכאמור מבחינת WADA זה לא מעניין. ממצא חיובי הוא ממצא חיובי (ונטישת בדיקה באמצע שקולה לממצא חיובי), נקודה.

ברור שבמקרה ווימס היה שיקול אינטרסנטי של הבעלים. אבל למרות הפתח שזה פותח למקרים כמו ווימס - בעקרון כמו שאמרתי אין לי בעייה עם זה, למעשה ההיפך הוא הנכון. אם קבוצה יודעת על שחקן שלה שיש חשד שהשתמש בחומר אסור מיוזמתו האישית, זו זכותה וגם חובתה לבדוק את העניין ולדווח אם נמצא משהו.
חובתה, לא צריך לפרש למה, וזכותה, כדי להגן על עצמה - כי אם הוא ייתפס בבדיקה חיצונית עלולות להיות השלכות גם על הקבוצה, החל מהשלכות מעשיות (ייתפס בבדיקה פתאומית בזמן אקראי בלי שלקבוצה יש זמן להיערך עם מחליף וכו') וכלה בהשלכות משמעתיות שיכולות להיות כבדות על הקבוצה שידעה והסתירה או העלימה עין.

הבעייה שלי עם הרשות היא אחרת. רואים בבירור שהגופים העולמיים לא מכירים בממצאים שלה, בזמן שממצאים דומים של רשויות מקבילות כן מוכרים, כמו במקרה לאזמה שהבאתי. יש כאן בעייה מקצועית כלשהי שאומרת דרשני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 05, 2018 3:13 pm 
מנהל פורום

מסתבר שאם עישנת פעם אחת לפני שבוע או שבועיים רמת הקאנביס בדם עוברת את סף הבדיקה 150 ppb במקום 15 ppb שהיה מקובל קודם לכן. מה שאומר שהאוול עישן יותר מפעם אחת. עדיין יכול להיות שהוא עשה את כל הגראס שלו בזמן הפגרה ולא כשחקן פעיל

http://m.ynet.co.il/Articles/5322610

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 05, 2018 3:17 pm 
Freshman

איש איש ותפיסתו העקרונית.
גוף שיש לו סמכות כה מרחיקת לכת לשלוף אנשים בלי התראה, לחייב אותם להשתין תחת פיקוח, למנוע מהם לעזוב את החדר עד שהבדיקה תהיה בריכוזים מסוימים, ובסוף לחרוץ גורלות וקריירות, צריך להיות חף מכל חשד ואינטרס, ובטח לא ליהנות מהזמנות במימון של גורמים פרטיים בעלי עניין.
בדיוק כמו המשטרה או רשויות המס. אתה רוצה להתלונן או למסור עדות, כל הכבוד. אתה רוצה להזמין ולממן בדיקה משטרתית או ביקורת מס אצל מישהו, זה לא עובד ככה (בינתיים. גם זה יגיע).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 05, 2018 4:10 pm 
Hall of Famer

אז מה אתה מציע לקבוצה שיודעת או חושדת ששחקן שלה, מיוזמתו האישית, משתמש בחומר אסור?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 05, 2018 4:53 pm 
Freshman

שתדווח או תגיש תלונה לרשות, או שתזמין בדיקה אצל גורם פרטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 05, 2018 5:15 pm 
Hall of Famer

לגורם פרטי אין שום סמכות בנושא ואני בספק גדול מאד מאד, ועוד כמה מאודים, עד כמה הוא יכול חוקית לבדוק את השחקן.
הרשות - מה תעשה עם זה? כמובן תבוא לבדוק את השחקן, והנה הגעת לאותה תוצאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 05, 2018 6:43 pm 
Freshman

נו, זה כל הרעיון. סמכויות חקירה ועבודות בהזמנה ובמימון פרטי לא הולך ביחד.
עבודות בהזמנה אתה מזמין אצל חברות כמו "מודיעין אזרחי" או בלשים פרטיים שאין להם את הסמכויות שיש לרשויות האכיפה.
אצל הרשויות המוסמכות אתה יכול להתלונן אבל לא לממן חקירות בהזמנה. הרשות - או שתבוא לבדוק את השחקן כשהיא תמצא לנכון (ובטח לא בעיתוי שמתואם עם בעל עניין כלשהו) או שלא. כל זאת בידיעה שהיא מחויבת להשתמש בסמכויות שהופקדו בידיה בחרדת קודש וללא צל צלו של שיקול זר. היא תפעיל שיקול דעת בין היתר בהתאם לסדרי העדיפויות שלה ולהערכה מה יכול לעמוד מאחורי התלונה (למשל, אם מנכ"ל מפעל מתלונן נגד עובד שהוא גם במקרה ראש ועד העובדים שמוביל שביתה, אז אלו נסיבות שצריך להביא בחשבון. כנ"ל לגבי מועדון כדורסל שיש לו אינטרס ברור לכל לצאת מחוזה של מעל מיליון דולר עם שחקן שלא מספק את הסחורה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 05, 2018 6:55 pm 
Junior

רמות ההיתממות כאן שוברות שיאים. על כל מקרה של קבוצה ש״חושדת ששחקן שלה משתמש בחומרים אסורים״, יש עשרה מקרים של קבוצות שכדי להיפטר מחוזה של שחקן שלא מספק את הסחורה מאיימות עליו בבדיקת סמים/אשכרה מזמינות עליו בדיקת סמים כמו במקרה ווימס וראד, ועוד מאה מקרים של קבוצות שיודעות שהשחקנים שלהן נוטלים מה שהם נוטלים, ומעלימות עין כי השחקנים מספקים את הסחורה על המגרש.

אם אני מבין נכון את הסיטואציה, בארץ נוצר מצב שבו יש פה פחות בדיקות מבמקומות אחרים ככה שכולם מעשנים, אבל עדיין עושים בדיקות מדי פעם (ואולי גם באופן לא מוסדר שנותן לקבוצות יותר מדי משקל בשאלה מי ייבדק ומתי).

כמובן שאת כל המצב המעוות הזה היה אפשר למנוע אם רק היו עושים את הדבר ההגיוני והמתבקש ומתחילים להתייחס למריחואנה כמו לאלכוהול, אבל כנראה שיותר חשוב שיהיה לרשות הסימום הישראלית יותר קרדיט מהרשות העולמית, ככה שהעונש הלא סביר נגד מעשני מריחואנה ייאכף באופן יותר אוניברסלי בכל העולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 05, 2018 7:37 pm 
Hall of Famer

יפתח, מה אתה מציע לקבוצה לעשות בינתיים? להשעות את השחקן? לא להשעות ולתת לו לשחק נגד היריבות שלה כאילו כלום? וזה גם השוני המהותי בין זה לבין הדוגמה שלך, כי פה יש צד שלישי - היריבות של אותה קבוצה.

נביא, אם אני מבין אותך נכון האלטרנטיבה שלך היא שישראל לא תכיר בפרוטוקול WADA במלואו (שהוא מוכר גם על ידי פיב"א כפרוטוקול האנטי דופינג שלה) ותחליט עצמאית על פרוטוקול אנטי דופינג, אילו חלקים מהפרוטוקול העולמי היא לוקחת ואילו לא. הבנתי נכון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 05, 2018 7:51 pm 
Junior

אין לי מושג מה זה פרוטוקול wada. כבר אמרתי לך בעבר שלמרות שאני נהנה ממנו כקורא, אני לא חולק איתך את פטיש החוקות שלך. אני גם לא יודע למה אתה חושב שאני מגביל את עצמי למה שרשות הסימום בישראל צריכה לעשות. אני חושב שהספורט, בכל העולם, צריך להפסיק להתייחס לג'וינט ולזריקה של סטרואיד משפר ביצוע כאילו מדובר בדברים חמורים באותה מידה. וכן, אם wada לא עושה את זה אני לא מבין למה מנהלת הליגה לא יכולה להודיע שמבחינתה עישון מריחואנה לא ייענש בחומרה. אתה בעצמך טוען שגם ככה לא סופרים את רשות הסימום שלנו, אז מה כבר יכול להיות יותר גרוע - יחרימו את מוצרי ים המלח? יבטלו את האירוויזיון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 05, 2018 8:32 pm 
Hall of Famer

ובכן, מה שכבר יכול לקרות מזה שישראל תחליט מה היא מאמצת ומה לא, ולדעתי גם יקרה, הוא שישראל תעלה על מסלול בטוח לקראת השעיה ממפעלי פיב"א עד שתתיישר חזרה. זה לא יקרה בין לילה, ישראל תקבל ארכה מסויימת לחזור בה, ואם לא תעשה זאת היא תושעה.
ופה הטעות הגדולה שלך. פרוטוקול החומרים האסורים של WADA הוא לא רשות, והם לא מפרסמים אותו כאינפורמציה אקדמית, אלא כהוראה. זה גם פרוטוקול הסמים של פיב"א, וישראל לא בדיוק נמצאת בפוזיציה להחליט עבור עצמה מה היא מאמצת משם ומה לא. זה לא קשור לאהבה אישית שלי כן או לא לחוקות ופרוטוקולים, ורשות הסימום הישראלית לא מקפידה על עניין המריחואנה כדי "למצוא חן" בעיני מישהו. זה לא נתון לשיקולה.
יש לה מן הסתם בעייה מקצועית כלשהי שגורמת לזה שבעולם מזלזלים בממצאיה, אבל מכאן ועד שהליגה תחליט על מדיניות סמים עצמאית המרחק גדול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 06, 2018 12:47 am 
Freshman

ראי שעל הקיר כתב:
יפתח, מה אתה מציע לקבוצה לעשות בינתיים? להשעות את השחקן? לא להשעות ולתת לו לשחק נגד היריבות שלה כאילו כלום? וזה גם השוני המהותי בין זה לבין הדוגמה שלך, כי פה יש צד שלישי - היריבות של אותה קבוצה.

סליחה על הדיליי. לבי לבי לקבוצה שחושדת ששחקן שלה מעשן ג'וינטים או אפילו לוקח משפרי ביצועים (לא באמת אבל נגיד שלבי לבי). שתעשה מה שעושה קבוצה שחושדת ששחקן שלה מהמר על תוצאות משחקים - תשקול בכובד ראש ותקבל החלטה האם להשעות אותו ו/או להזמין חקירה מחברת חקירות פרטית (על המגבלות של מה שחברת חקירות פרטית רשאית לעשות בחקירותיה) ו/או להתלונן במשטרה (או במקרה הזה ברשות למניעת סימום בספורט).
כמו שאף רשות חוקרת לא תהפוך את עצמה לקבלן של קבוצות שחושדות ששחקן שלהן מוכר משחקים (לחקור - כן, אבל מתוך שיקול דעת חופשי על בסיס תלונה ולא על בסיס הזמנה) כך הרשות למניעת סימום בספורט לא צריכה להפוך את עצמה לקבלן של קבוצות שחושדות בשחקנים שלהן. זה אמור להיות כל כך מובן מאליו שאני תוהה אם אתה לא סתם מטריל קצת להנאתך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 06, 2018 1:05 am 
Hall of Famer

אפילו בסנריו הצדקני שלך אני לא רואה תוצאה אחרת מאשר השעיה של השחקן. יש פה יריבות ויש ליגה, שמושפעות מנוכחותו, וברגע שמוגשת תלונה כזו אין ברירה אלא להשעות אותו. והתוצאה היא אותה תוצאה למעט אולי עוד חודש-חודשיים משכורת שהוא מקבל, במקרה שהחשד מתממש. אם לא, הוא סתם הושעה לחודשיים במקום להיבדק מיד. אני לא רואה מצב שמוגשת כזו תלונה ויש כזה חשד והשחקן ממשיך לשחק ולהשפיע על התוצאות, על היריבות ועל הליגה כאילו כלום.

והתוצאה בסוף היא אותה תוצאה - השחקן מפסיק לשחק מיד עם החשד. בעצם במקרה אחד היא שונה - במקרה שמתגלה שהחשד לא נכון. אם אין בדיקה מיידית, הוא סתם ישב בחוץ בזמן שהרשות לוקחת את הזמן.

וכמובן, האובוויוס - בבדיקת סמים הזמן משחק. תתעכב בבדיקה והיא לא תהייה שווה כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 06, 2018 6:43 am 
Junior

אני חושד שאין בעיה מקצועית אמיתית ברשות הישראלית למניעת סימום והבעיה היא בחאפריות של wada ופיבא, שני ארגונים שלא ידועים בטוהר המידות שלהם ובמקצועיות חסרת פשרות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 06, 2018 10:24 am 
Freshman

זה הופנה אלי, ראי?
בהנחה שכן, אני אין לי שום סנריו. אתה מציב פה סנריו שאני לא מבין מה הרלוונטיות שלו לכך שרשויות חקירה לא אמורות לעשות עבודות חקירה בהזמנה ובמימון גורמים פרטיים (אם זה צדקני בעיניך סו בי איט). אז יכול להיות מועדון שחושד שאחד השחקנים שלו לוקח חומרים אסורים או מוכר משחקים, או חברת אוטובוסים שחושדת שאחד הנהגים שלה נוהג בשכרות, או מנהל בית ספר שחושד שאחד המורים שוכב עם תלמידות, או בית אבות סיעודי שחושד שאחד העובדים מתעלל בחוסים או בנק שחושד שאחד ממנהלי ההשקעות שלו גונב מלקוחות. המשותף לכל הסנריוס האלה הוא שאפשרויות הפעולה של מי שחושד כוללות חקירה פרטית ו/או פנייה או תלונה לרשות חקירה רלוונטית. והרשות הזו, תהא אשר תהא - משטרה, מח"ש, רשות המסים, הרשות לניירות ערך, או הרשות למניעת סימום בספורט - לא עובדת אצל הגורם החושד אלא מקבלת פנייה/תלונה/דיווח ומפעילה שיקול דעת עצמאי.
ולא, הגשת תלונה או דיווח או פנייה לרשות החוקרת, לא אומרת בהכרח השעיה. כל מקרה לגופו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 06, 2018 11:39 am 
גם במדינות בהן צריכת ג'וינט מותרת על פי חוק, צריכת ג'וינט גוררת הרחקה, לפי חוקי wada?

חזור למעלה

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 06, 2018 12:56 pm 
Hall of Famer

למיטב הבנתי כן. WADA לא בודקת אם הסם חוקי (מבחינת החוק הכללי) או לא, זה לא תפקידה. וגם אם החומר חוקי מבחינת החוק הכללי, ברגע שאתה ספורטאי חלים עליך כללים שנוגעים למקצוע שלך.

יפתח: בכל הסנריוס שתארת החשוד יושעה לאלתר עד לבירור, להבנתי ההגיונית לפחות. לא מאמין שיש דרך אחרת. אף בעל חברת הסעות לא ייתן לנהג חשוד בנהיגה בשכרות לנהוג עד לבירור, אף אחד לא ייתן לאותו מורה להתקרב לתלמידות. אותו דבר פה, לא נשארת לקבוצה החושדת ברירה כי יש פה עוד קבוצות שמושפעות. אחר כך ישאלו אותה איך היא ידעה ולא פעלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 06, 2018 2:49 pm 
Freshman

לא יודע, אני מניח שיש גם שיקולים של עוצמת החשדות ושל מה נעשה במקביל (למשל, אם מתקיימת חקירה סמויה).

נערך לאחרונה על ידי יפתח בתאריך ב' אוגוסט 06, 2018 3:07 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 06, 2018 2:56 pm 
ראי שעל הקיר כתב:
למיטב הבנתי כן. WADA לא בודקת אם הסם חוקי (מבחינת החוק הכללי) או לא, זה לא תפקידה. וגם אם החומר חוקי מבחינת החוק הכללי, ברגע שאתה ספורטאי חלים עליך כללים שנוגעים למקצוע שלך.

מה ההיגיון בזה? אם יכלו היו בודקים גם אלכוהול? ועישון טבק? ונהיגה במהירות מופרזת?

מי שמם להחליט שמריחואנה לא מתאימה למקצוע? אם זה לא משפיע על התחרותיות, איזה סיבה יש להם להשעות שחקן על דבר שהעוון היחידי בו הוא, אולי, אורח חיים לא ספורטיבי?

זה כאילו קיבלו החלטת רוחב כזו, "סמים אצל ספורטאי=השעיה". בלי שום הגיון אחר. זה אבסורד.

חזור למעלה

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 07, 2018 10:31 am 
Hall of Famer

זה מה שאומרים על זה ב-USADA, רשות הסימום בספורט של ארה"ב.
אפשר להסכים עם זה או שלא, או להגיד (לא בלי צדק) שזה נכון גם לדברים האחרים שהזכרת...
https://www.usada.org/substances/marijuana-faq/

בכל אופן אתמול הייתה כתבה על זה בחדשות הספורט. לא ראיתי את כולה, מחכה שהמהדורה תעלה לאתר. בחלקים שכן ראיתי ראש רשות הסימום הישראלית בעצם האשים את WADA ופיב"א בשחיתות, וטען שרשויות הסימום בכמה מדינות כמו טורקיה ואיטליה אמרו לו שהכדורסל שם לא תחת אחריותם (שזו בעיני טענה מגוחכת לאור העובדה שבמדינות האלה תפסו כדורסלנים והם אשכרה הושעו, כולל אחד שגמר את הקריירה בגלל קנאביס!)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 28, 2018 9:23 am 
Junior

רועי כהן מצייץ -
https://twitter.com/RoiCohen99/status/1 ... 0942113792
ציטוט:
הפועל ירושלים תקבל השבוע את טיישון תומאס שצפוי לשחק נגד פואנלברדה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי