סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 4:38 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 219 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: נבחרת הנוער 2018
הודעהפורסם: א' אוגוסט 05, 2018 12:22 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
אז שוב פעם ההערכות שלי לא היו נכונות, והולנד מנציחם את אסטוניה ומעפילים לגמר ולדרג א'. 79-68, קוטה הוביל עם 16 נק' ו-13 ריב'.
בגמר הם ישחקו מול סלובניה שגברה על בלגיה 73-70.
גם צ'כיה אגב מביסה את פורטוגל, שסיימה ראשונה את בית א', וזה עוד בלי הכוכב שלהם שלא שיחק גם היום.
בקיצור לחבר'ה מהאיגוד יהיו תירוצים טובים לתת.

ונציין רק שישראל ניצחה 95-87, אלבר עם 19 נק' ב-23 דק', מדר 16, לוינסון 16 (ב-5/15 מהשדה), אבידה עם 14 נק' באחוזים טובים, יחד עם 6 אס'. מחר משחק נגד הונגריה על מקום 9.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 05, 2018 5:53 am 
Sophomore

הוקיץ' כתב:
אני חושב שבגדול, למעט מלכה, כל השחקנים אכזבו בטורניר הזה.
גם אבדיה (שהיה טוב ברוב המשחקים) בעיני אכזב. גם לא מספיק דומיננטי, גם לא מספיק הנהיג וגם לא היה טוב במשחקים החשובים. נגד צ'כיה הוא היה לא טוב ונגד הולנד הוא אמנם ניצח את המשחק עם פעולות גדולות, אבל גם זה בא אחרי משחק חלש באחוזים מזעזעים.
לגבי כל השאר אין מה להגיד. מדר (שנתן משחק ראשון גדול ואז נעלם), אלבר, לוינסון. פשוט טורניר רע.

לא לגמרי מסכים. לגבי מלכה, לא חושב שהוא הראה משהו שלא ידענו שיש לו קודם. הוא קלעי נפלא, אבל פחות או יותר זהו (לפחות בטורניר הזה). ברמה הזו זה בהחלט מספיק והוא היה צריך להיות יותר על המגרש, אבל במשחק הכי חשוב מול צ'כיה גם הוא לא היה טוב, ומעבר לזה, לא רואה כאן פוטנציאל עתידי גדול.

מאבדיה אני דווקא מאוד מרוצה ולא מאוכזב. אפרט בפעם אחרת. גם ננקין, הפתעת הטורניר לדעתי, בהחלט לא מאכזב. ואלבר אמנם קצת לא פגע, אבל היה צריך לקבל יותר קרדיט. במשחקים שבהם הוא שיחק מעל ל-20 דקות (רק שלושה) הוא היה לא רע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 05, 2018 6:00 am 
Sophomore

נוסיף שבדרג א' סרביה ולטביה עלו לגמר. סרביה בבירור הנבחרת הטובה באליפות, עם צמד גבוהים נהדר וחמישייה מאוזנת. לטביה בשנים האחרונות מוציאה לא מעט שחקנים מצויינים. השנה זה ארתורס זגארס, פוינט גארד עם בייבי פייס אבל רוצח. 35 נקודות מול רוסיה בחצי הגמר. 18 נקודות ו-5.5 אסיסטים בטורניר עם 44% משלוש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 05, 2018 8:35 am 
Junior

לגבי מלכה, נכון שהוא לא הראה דברים חדשים, אבל הוא היה טוב פחות או יותר בכל המשחקים וזה יותר ממה שאפשר להגיד על כל אחד אחר, כולל אבדיה.
אלבר לא היה טוב בטורניר הזה. לא הייתה סיבה שישחק יותר כי כשהוא קיבל דקות הוא לרוב לא הצדיק אותן, עם כל הכבוד לשני משחקים לא רעים (שאחד מהם היה בגארבג' טיים).
ואם היית מרוצה מאבדיה בטורניר הזה, אז הציפיות שלך ממנו די נמוכות בעיני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 05, 2018 9:42 am 
Junior

ודים כתב:
אז שוב פעם ההערכות שלי לא היו נכונות, והולנד מנציחם את אסטוניה ומעפילים לגמר ולדרג א'. 79-68, קוטה הוביל עם 16 נק' ו-13 ריב'.
גם צ'כיה אגב מביסה את פורטוגל, שסיימה ראשונה את בית א', וזה עוד בלי הכוכב שלהם שלא שיחק גם היום.

ונציין רק שישראל ניצחה 95-87, אלבר עם 19 נק' ב-23 דק', מדר 16, לוינסון 16 (ב-5/15 מהשדה), אבידה עם 14 נק' באחוזים טובים, יחד עם 6 אס'. מחר משחק נגד הונגריה על מקום 9.

אלו לא יהיו תירוצים אלא ניתוח נכון.

קיבלנו בית קשה עם קבוצה שעלתה דרג וקבוצה שהייתה עולה אם לא הייתה פוגשת את סלובניה.
האכזבה שלי היא יותר מאיך ששיחקנו ופחות מהפסד אחד שחרץ את גורלנו למקום התשיעי כי השיטה היא כזאת.

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 05, 2018 10:03 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני כבר רואה בעיני רוחי את הטלפון מביבי. "כל הכבוד על ההישג, אם לא הבית הקשה והשיטה".

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 05, 2018 10:04 am 
Junior

הדיונים פה חבל על הזמן והלוואי שיהיה תוכן איכותי כזה בכל הרבדים בפורום הזה וכו'.

אבל בסופו של דבר הטורניר הסתכם בשני משחקים (שאחד מהם ניצחנו) וזמן זבל אחד ארוך. לא נראה לי שאני יכול ממש להתאכזב ממישהו לאור העובדות הנ"ל.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 05, 2018 10:13 am 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
אני כבר רואה בעיני רוחי את הטלפון מביבי. "כל הכבוד על ההישג, אם לא הבית הקשה והשיטה".

הציניות שלך נחמדה (בערך) ומצחיקה (גם בערך)

אבל היא לא תורמת לדיון.

הפוליטיקאים מנסים לגזור קופונים וזה בסדר , גם למי שמסיים במקום השביעי באירוויזיון לא מחכה קבלת פנים.

נבחרת הנוער שיחקה לא טוב , הפסידה משחק אחד והודחה כי זאת השיטה, הנבחרת לא הצליחה למצות את עצמה בהיבט הקבוצתי וזה חבל אבל היא מורכבת מהרבה שחקנים שיתפתחו ויהיו שחקני ליגת על ונבחרת ישראל הבוגרת. לא פחות מאשר בעתודה.
וכמו שהזכייה של העתודה לא שינתה את הבעיות של הכדורסל הישראלי ולא פתרה אותן אלא רק העירה אותן והעלתה אותו לכותרות שמחוץ למדורי הספורט ככה גם הכישלון היחסי של הנוער לא עושה את זה.

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 05, 2018 10:15 am 
Junior

החתול יובב כתב:
הדיונים פה חבל על הזמן והלוואי שיהיה תוכן איכותי כזה בכל הרבדים בפורום הזה וכו'.

אבל בסופו של דבר הטורניר הסתכם בשני משחקים (שאחד מהם ניצחנו) וזמן זבל אחד ארוך. לא נראה לי שאני יכול ממש להתאכזב ממישהו לאור העובדות הנ"ל.

אלו החיים בדרג ב.
אתה חייב לעבור את המשחקים החשובים בבית הראשון כדי להגיע למאני טיים של האליפות.
זה שהנבחרת שלנו ניצחה את הולנד שעלתה דרג לא רלוונטי לשום דבר.

מכיוון שראינו גם את המשחקים ולא רק את התוצאות , אין לנו מה להתלונן על השיטה. הנבחרת שלנו לא הייתה טובה.

(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 05, 2018 10:21 am 
Hall of Famer

ובוא לא נאבד פרופורציות, מדובר על עלייה מדרג ב' לדרג א', לא זכייה באליפות אירופה. רוצה לומר, הצגת התוצאות מול "הנבחרות שעלו דרג" לא אומרת כלום ושום דבר. אלה עדיין נבחרות שעלו מליגה לאומית לליגת העל ולא יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 05, 2018 10:35 am 
מנהל פורום

אז כמו שכתבתי, בוסניה ואוקראינה (ללא ספק החלשות בדרג א') הפסידו אתמול וירדו לדרג ב', אבל מה שמעניין זה המשחק על מקום 13-14 בין פינלנד ליוון. לפי גבעוני בטוויטר, יוון מארחת שנה הבאה את אליפות הנוער לדרג א', לכן אם פינלנד מפסידים הם יורדים לדרג ב', אבל אם יוון מפסידים אז המשחק על המקום השלישי בדרג ב' הוא חסר משמעות, כי רק שתי הראשונות יעלו.
אם זה נכון, אז זה כבר פעם שנייה שזה קורה ולדעתי זה טיפשי. פיב"א חייבים להתנות אירוח בהישארות בדרג א'. קובעים מראש שאם המדינה שנבחרה לארח יורדת לדרג ב' אז הולכים לאופציה ב'. לא הפך שההישארות נקבעת לפי מי שנבחרת לארח.

נערך לאחרונה על ידי ודים בתאריך א' אוגוסט 05, 2018 10:52 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 05, 2018 10:49 am 
Junior

ודים כתב:
אז כמו שכתבתי, בוסניה ואוקראינה (ללא ספק החלשות בדרג א') הפסידו אתמול וירדו לדרג ב', אבל מה שמעניין זה המשחק על מקום 13-14 בין פינלנד ליוון. לפי גבעוני בטוויטר, יוון מארחת שנה הבאה את אלפיות הנוער לדרג א', לכן אם פינלנד מפסידים הם יורדים לדרג ב', אבל אם יוון מפסידים אז המשחק על המקום השלישי בדרג ב' הוא חסר משמעות.
אם זה נכון, אז זה כבר פעם שנייה שזה קורה ולדעתי זה טיפשי. פיב"א חייבים להתנות אירוח בהישארות בדרג א'. קובעים מראש שאם המדינה שנבחרה לארח יורדת לדרג ב' אז הולכים לאופציה ב'. לא הפך שההישארות נקבעת לפי מי שנבחרת לארח.

אמת.
מה גם שזה הופך את המשחק בין נבחרת שבשבילה זה משחק ירידה והיא בטירוף לנבחרת שהמשחק לא מעניין אותה והיא מאוכזבת שהגיעה למשחק הזה.

(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 05, 2018 10:51 am 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
ובוא לא נאבד פרופורציות, מדובר על עלייה מדרג ב' לדרג א', לא זכייה באליפות אירופה. רוצה לומר, הצגת התוצאות מול "הנבחרות שעלו דרג" לא אומרת כלום ושום דבר. אלה עדיין נבחרות שעלו מליגה לאומית לליגת העל ולא יותר.

נכון ולא נכון.

מכיוון שמדובר בשנתונים יכול לקרות מצב (וקורה בדרך כלל) שצמרת דרג ב' טובה בהרבה מתחתית דרג א'.
ולהבדיל מקבוצות , שחקן שהנבחרת שלו יורדת דרג לא יכול לעבור לנבחרת אחרת כי הוא לא רוצה לשחק בדרג ב'.
נבחרות כמו קרואטיה , סלובניה ויוון מצאו את עצמן בדרג ב' לא מעט לאחרונה בגלל שנתון פחות טוב בשנה שלפני.

נבחרת הנוער שלנו שהפסידה בגמר לסלובניה הייתה מסיימת צמרת דרג א (שיחקו עם טי גי ליף , בלעדיו הגענו למקום שני בעתודה)

(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 05, 2018 11:53 am 
Hall of Famer

מה שאתה אומר נכון לכל מערכת ליגות שיש בהן ירידות או עליות. כמעט תמיד תמצא מקרים שבהם קבוצת צמרת בליגה משנית מסויימת טובה יותר מקבוצת תחתית בליגה שמעליה. נכון שבמקרה של אליפויות גילאים השנתונים מדגישים את זה, אבל גם בליגות בוגרים הקבוצות משנות סגלים מדי עונה. כך שעדיין, פרופורציות רבותי.

אלא אם תגיד לי שלדעתך העולות מדרג ב' הן למעשה נבחרות צמרת לדרג א' ובמקרה נתקעו בדרג ב' בגלל שנתון לא טוב שנה לפני. אם אתה לא יכול לומר את זה, אז הקריאה לפרופורציות בעינה עומדת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 05, 2018 12:09 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
מה שאתה אומר נכון לכל מערכת ליגות שיש בהן ירידות או עליות. כמעט תמיד תמצא מקרים שבהם קבוצת צמרת בליגה משנית מסויימת טובה יותר מקבוצת תחתית בליגה שמעליה. נכון שבמקרה של אליפויות גילאים השנתונים מדגישים את זה, אבל גם בליגות בוגרים הקבוצות משנות סגלים מדי עונה. כך שעדיין, פרופורציות רבותי.

אלא אם תגיד לי שלדעתך העולות מדרג ב' הן למעשה נבחרות צמרת לדרג א' ובמקרה נתקעו בדרג ב' בגלל שנתון לא טוב שנה לפני. אם אתה לא יכול לומר את זה, אז הקריאה לפרופורציות בעינה עומדת.

מה שיותר משמעותי פה הוא השיטה, שבה הפסד יחיד גומר לך את הסיפור באליפות. באליפות העתודה כל הקבוצות מעפילות לשלב הבא, באליפות לנוער רק 2 מ-6. זה אומר שיום רע אחד ואתה הולך הביתה. לשם השוואה, באליפויות העתודה המוצלחות תמיד הפסדנו בשלבים המוקדמים (חוץ מבשנה שעברה) - ב-2000 ו-2004 סיימנו עם מאזן של 5:3 (כולל ההפסד בגמר).

בסוף האינדיקציה הכי ברורה להצלחה של נבחרת היא כמות השחקנים שיצאו לבוגרים. בעתודה זה בקורלציה גבוהה מאד להצלחה של הנבחרת - הנבחרות של 2000, 2004 ו-2007 הגיעו להישגים הכי משמעותיים וגם היוו את הבסיס לבוגרת למשך שנים רבות. צפוי שזה לא יהיה המצב בנוער.

מעניין אותי מי יכול לצאת שחקן בוגרת מהנבחרת הנוכחית. ברור שאבדיה, נראה שלוינסון יצטרך לעשות סוויץ' רציני בראש, אולי מדר או חנוכי (שלא שיחק)?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 05, 2018 12:16 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:

כפי שהסברתי בעריכה שאולי לא הספקת לראות - בניגוד למערכת ליגה שכאשר קבוצה יורדת אז חלק מהשחקנים הבכירים שלה עוזבים את הקבוצה ונשארים בליגה הבכירה בקבוצה אחרת , בנבחרת זה לא קורה.

לכן בהחלט יכול לקרות מצב (בעיקר במדינות מדרג בינוני - ספרד לא יורדת דרגים) של מחזור אחד שהוא בטופ האירופאי ומחזור אחר שהוא בתחתית דרג א.
אז אם התמזל מזלך לרעה ומחזור הטופ האירופאי מגיע שנה או שנתיים אחרי מחזור חלש הוא בהחלט יכול למצוא את עצמו משחק בדרג ב'.

דוגמא טובה לסיפור הזה היא יוון - נבחרת שאחת ל-3/4 שנים זוכה באליפות אירופה לנוער או לעתודה (ולא חד פעמי כמונו) ומצד שני מוצאת את עצמה פה ושם גם בדרג ב'.

סלובניה בשנים האחרונות גם היא מוצאת את עצמה בדרג ב' לא מעט - מצד שני בזמן שנבחרת העתודה שלה בדרג ב' שחקן בן פחות מ20 מוביל את הנבחרת הבוגרת לזכיה באליפות אירופה לבוגרים.

פרופורציה זה תמיד חשוב אגב. בלי קשר.

(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 05, 2018 12:21 pm 
Hall of Famer

הבנתי גם בפעם הראשונה. עכשיו בוא דבר תכלס על המקרה הספציפי. לדעתך הולנד והאחרות שעלו דרג הן למעשה נבחרות צמרת בדרג א' שבמקרה נתקעו בדרג ב' בגלל שנתון לא מוצלח שנה קודם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 05, 2018 12:24 pm 
Junior

דניאל כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

מה שיותר משמעותי פה הוא השיטה, שבה הפסד יחיד גומר לך את הסיפור באליפות. באליפות העתודה כל הקבוצות מעפילות לשלב הבא, באליפות לנוער רק 2 מ-6. זה אומר שיום רע אחד ואתה הולך הביתה. לשם השוואה, באליפויות העתודה המוצלחות תמיד הפסדנו בשלבים המוקדמים (חוץ מבשנה שעברה) - ב-2000 ו-2004 סיימנו עם מאזן של 5:3 (כולל ההפסד בגמר).

בסוף האינדיקציה הכי ברורה להצלחה של נבחרת היא כמות השחקנים שיצאו לבוגרים. בעתודה זה בקורלציה גבוהה מאד להצלחה של הנבחרת - הנבחרות של 2000, 2004 ו-2007 הגיעו להישגים הכי משמעותיים וגם היוו את הבסיס לבוגרת למשך שנים רבות. צפוי שזה לא יהיה המצב בנוער.

מעניין אותי מי יכול לצאת שחקן בוגרת מהנבחרת הנוכחית. ברור שאבדיה, נראה שלוינסון יצטרך לעשות סוויץ' רציני בראש, אולי מדר או חנוכי (שלא שיחק)?

ים מדר יהיה שחקן ליגת על בוודאות , חנוכי גם כן.

לדעתי גם אייל ננקין יצא שחקן ליגת על.

אחריהם או לפניהם יש את עידן אלבר , אופק מלכה , גיא פלאטין. ממש לא הייתי מוריד את לווינסון מהרשימה.

יחד עם אבדיה ורזיאל חיון אנחנו כבר על 9 שחקנים מדו שנתון.

חלקם הלא מבוטל יהיה גם שחקני נבחרת בוגרת בשלב כזה או אחר (זה לא שיש מבחר אינסופי)

אחד השנתונים היותר מוכשרים שהיה פה מבחינת כשרון גולמי.

(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 05, 2018 12:28 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
הבנתי גם בפעם הראשונה. עכשיו בוא דבר תכלס על המקרה הספציפי. לדעתך הולנד והאחרות שעלו דרג הן למעשה נבחרות צמרת בדרג א' שבמקרה נתקעו בדרג ב' בגלל שנתון לא מוצלח שנה קודם?

הולנד זאת לא דוגמה למקרה כזה , אם כי בשני משחקים שלהם שראיתי אני חושב שיש להם נבחרת שיכלה להתמודד גם בדרג א בצורה סבירה. הצ'כים גם (עפו ברבע מול סלובניה)

את סלובניה לא ראיתי - אין לי דעה.

ואני מזכיר מאיפה התחיל הדיון - התוצאות מול הנבחרות הללו לא צריכות להוציא אותנו מפרופורציה (בעיקר כי ראינו את המשחקים ולא רק את התוצאות) , אבל גם לא צריך לזלזל בניצחון שלנו על ההולנדים כאילו ניצחנו קבוצת נגרים.

(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 05, 2018 12:36 pm 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:

אם יורשה לי גם לענות.

קשה באמת לענות על שאלה כזו, כי אין פה באמת מדד מדויק.
העובדות הן שהנבחרת שלנו, בלי אבדיה, עשתה תוצאות יפות מול נבחרות מדרג א' - ספרד, טורקיה ובריטניה. מצד שני אותן נבחרות, בעיקר ספרד וטורקיה, הראו יכולת בינונית בדרג א'. ספרד תשחק היום על מקומות 9-10, טורקיה על מקומות 11-12 ודווקא בריטניה הפתיעה ותשחק על מקומות 7-8.

מבחינת רמת המשחק, אחרי שראיתי את הולנד וצ'כיה, הנחתי שבוודאי שאר העולות לרבע יהיו הרבה יותר חזקות, כי ראיתי את הרמה בשנים קודמות, וגם השוויתי למשחקי נוער שראיתי ברג א', והיה לי קשה להאמין שהולנד היא נבחרת שתגיע רחוק בטורניר. בדרך כלל נבחרות שעולות דרג הן יותר איכותיות וברמה של דרג א' ומסתבר שהשנה כנראה אין כאלה.
אני משווה לא רק לנבחרת סרביה, שגדולה כנראה גם על דרג א', אלא גם ביחס למשחקים אחרים שראיתי בדרג א', בהם הרושם שקיבלתי הוא שמדובר ברמה אחרת של פיזיות, אתלטיות וגם כישרון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 05, 2018 12:43 pm 
Junior

ודים כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

אם יורשה לי גם לענות.

קשה באמת לענות על שאלה כזו, כי אין פה באמת מדד מדויק.
העובדות הן שהנבחרת שלנו, בלי אבדיה, עשתה תוצאות יפות מול נבחרות מדרג א' - ספרד, טורקיה ובריטניה. מצד שני אותן נבחרות, בעיקר ספרד וטורקיה, הראו יכולת בינונית בדרג א'. ספרד תשחק היום על מקומות 9-10, טורקיה על מקומות 11-12 ודווקא בריטניה הפתיעה ותשחק על מקומות 7-8.

מבחינת רמת המשחק, אחרי שראיתי את הולנד וצ'כיה, הנחתי שבוודאי שאר העולות לרבע יהיו הרבה יותר חזקות, כי ראיתי את הרמה בשנים קודמות, וגם השוויתי למשחקי נוער שראיתי ברג א', והיה לי קשה להאמין שהולנד היא נבחרת שתגיע רחוק בטורניר. בדרך כלל נבחרות שעולות דרג הן יותר איכותיות וברמה של דרג א' ומסתבר שהשנה כנראה אין כאלה.
אני משווה לא רק לנבחרת סרביה, שגדולה כנראה גם על דרג א', אלא גם ביחס למשחקים אחרים שראיתי בדרג א', בהם הרושם שקיבלתי הוא שמדובר ברמה אחרת של פיזיות, אתלטיות וגם כישרון.

אל תשכח שהשיטה של דרג א' שבה חותכים במשחק נוקאאוט אחד את מקומות 1-8 , 9-16 (וגם הנוקאאוט הזה סודר אחרי בית קצרצר של שלושה משחקים) יכולה בהחלט לגרום לכך שמקום 9 (שבתאוריה עשוי לסיים את האליפות עם הפסד אחד בלבד כמו שהספרדים הולכים לסיים) יהיה חזק בהרבה ממקום 8 ולפעמיים אפילו מהקבוצות של המדליות. למעשה רוב הסיכוי שזה יקרה (מקום 9 חזק ממקום 8 ).
הטורקים שמהם התאכזבת הפסידו בנקודה אחת במשחק נוקאאוט ללטביה המארחת שהיום תשחק בגמר.

בדרג ב' אי אפשר להגיע לחצי הגמר בלי להיות נבחרת טובה ביחס לדרג. אתה צריך לעבור בית של 6 נבחרות שגורם לכך שהנבחרות הטובות עולות + רבע גמר (רק בית של שלוש נבחרות שטובות משמעותית מהשאר ושוות בינן לבין עצמן כמו שקרה לנו מביא למקרה שהפסד אחד זורק אותך למקומות 9-16)

(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 05, 2018 12:58 pm 
מנהל פורום

beatla כתב:
ודים כתב:

אלו לא יהיו תירוצים אלא ניתוח נכון.

קיבלנו בית קשה עם קבוצה שעלתה דרג וקבוצה שהייתה עולה אם לא הייתה פוגשת את סלובניה.
האכזבה שלי היא יותר מאיך ששיחקנו ופחות מהפסד אחד שחרץ את גורלנו למקום התשיעי כי השיטה היא כזאת.

אתה צודק. המילה תירוץ פחות מתאימה פה. התכוונתי להגיד שיהיו להם טיעונים טובים לתת באשר לסיבות שהנבחרת כביכול כשלה במשימתה לעלות דרג.
מצד שני, פה בראיון זה בהחלט כבר מתחיל להישמע כמו תירוצים:
https://www.haaretz.co.il/sport/basketb ... -1.6339343
ציטוט:
אבל ההפסד 85-74 לצ'כיה חיסל למעשה את השאיפות. "התחלנו את המשחק בצורה טובה, אבל אז הסתבכנו בעמדה מספר ארבע", אומר כהן, "אייל ננקין ספג שתי עבירות מהירות ודורי סער שהוא אחד השחקנים החשובים בסגל נפצע. באותן דקות צ'כיה שמרה איזורית, ודני אבדיה לא היה מוכן להגנות הללו. אלו היה כמה דקות של מוקש שגם הורידו את הביטחון בהמשך. חבל, כי היינו יכולים להפסיד בפער קטן יותר.

ננקין מול צ'כיה עדיין שיחק 29 דק'! במשחק מול הולנד אגב הוא שיחק רק 11... אם כי סיים עם 4 עבירות, אז אולי התכנון היה שישחק יותר.
דורי סהר שחקן טוב, ובתור גארד יחסית גבוה (1.94 בערך) אין ספק שהוא יכול לעזור בעמדות הפורוורד, אבל יש גם את פלטין שמיעט לקבל דק', למרות שהוא יותר פיזי ויותר אתלט מסהר.
ואבדיה, התותח והאדיר, פוטנציאל ה-NBA הגדול, השחקן שנבחר לחמישיית הטורניר בעתודה... לא מוכן להגנה אזורית?! נו באמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 05, 2018 3:50 pm 
Junior

beatla כתב:
דניאל כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

ים מדר יהיה שחקן ליגת על בוודאות , חנוכי גם כן.

לדעתי גם אייל ננקין יצא שחקן ליגת על.

אחריהם או לפניהם יש את עידן אלבר , אופק מלכה , גיא פלאטין. ממש לא הייתי מוריד את לווינסון מהרשימה.

יחד עם אבדיה ורזיאל חיון אנחנו כבר על 9 שחקנים מדו שנתון.

חלקם הלא מבוטל יהיה גם שחקני נבחרת בוגרת בשלב כזה או אחר (זה לא שיש מבחר אינסופי)

אחד השנתונים היותר מוכשרים שהיה פה מבחינת כשרון גולמי.

השאלה מי מהם יגיע לנבחרת הבוגרת ויהיה שם שחקן משמעותי (כלומר לא כשחקן 12 בקמפיין בודד). מהנבחרת של 2000 יצאו בורשטיין, גרין, מזרחיו אפיק ניסים (כשגם מתן נאור היה חלק מהנבחרת הזו בשנה שאחר), מזו של 2004 יצאו הלפרין, אליהו ולימונד, מזו של 2007 כספי, מקל, אוחיון וכדיר. מעניין יהיה לראות מה יצא מהנבחרת של 2014 שהחברה עדיין יחסית צעירים - אבל גינת, קולשוב, זלמנסון ומנקו בדרך להיות שחקנים משמעותיים, כנראה שגם שוכמן וסימן שאלה על שגב. מזו של השנתיים האחרונות אפשר לסמן בסבירות גבוהה את בלאט, זוסמן ואבדיה, עם סימני שאלה גדולים על קופרברג ארצי והובר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 05, 2018 11:41 pm 
Sophomore

הנוער מסיימים במקום התשיעי עם ניצחון קל על הונגריה. בסך הכל, מאזן של 1:7, אבל נשארים בדרג ב'.

סיכום האליפות שלי:

בסך הכל, כישלון. זו נבחרת עם מספיק כישרון לעלות לשלב הבא, למרות הבור בעמדות הפנים. אמנם זה נקבע במשחק אחד, אבל שלא כמו בעבר, כשחוסר מוכנות במשחק הראשון התנקמה בנו (זכורים לי הפסדים לשבדיה ולדנמרק שרדפו אותנו בהמשך), הפעם היה ברור עוד לפני המשחק מול צ'כיה שזה המשחק שצריך לקחת, או לכל הפחות להפסיד בהפרש מינימלי. ובזה נכשלנו. חבל. אבל גם לא אסון גדול ולא עניין לועדות חקירה. נראה לי שהסיבה העיקרית היא לא היעדר כישרון כללי אלא הבור בעמדות הפנים. ההיעדרות של חנוכי הייתה קריטית בהקשר הזה. במידה רבה הקושי שלנו מול הולנד וצ'כיה נבע מנחיתות משמעותית בריבאונד וביכולת להגן על הטבעת, בנוסף להיעדר איום התקפי בצבע. שחקנים כמו ליף, קופרברג, שגב, רוינה, או אפילו ארצי וצ'צ'יאשווילי, אם לקחת דוגמאות מהשנים האחרונות, היו יכולים להיות קריטיים בהקשר הזה.

בכל מקרה, יותר מעניין לדעתי הוא הסיכום האינדיבידואלי לגבי השחקנים שלנו באליפות הזו, עם מבט לעתיד:

קודם כל, אבדיה. בכל זאת, הכישרון הכי מעניין של הכדורסל הישראלי מאז כספי, ולדעתי הוא בהחלט עולה גם על כספי מבחינת פוטנציאל. הוקיץ' כתב שאם אני לא מאוכזב מאבדיה באליפות הזו, כנראה שאין לי ציפיות גבוהות ממנו. אז דווקא יש לי ציפיות גבוהות מאוד. גבוהות עוד יותר אחרי הקיץ הזה מאשר אחרי הקיץ הקודם שלו עם הקדטים והשנה הלא יותר מסבירה עם הנוער של מכבי. אז כן, היה לו משחק חלש מול צ'כיה ובינוני מול הולנד והוא לא הצליח להוביל את הנבחרת לדרג א', אם כי לדעתי לא באשמתו. אבל אני מסתכל עליו בראיה עתידית ולזה ההצלחה או הכישלון הנקודתי של הנבחרת לא משנים הרבה.

אז מה ראיתי ממנו? קודם כל, שוב היד הנהדרת משלוש (כמעט 45%) עם טווח נבא, שהראו שהדיוק באליפות העתודה לא היה מקרי. גם בחירת הזריקות בהחלט השתפרה ביחס לשנה שעברה והוא כמעט לא לקח זריקות רעות בתחילת שעון. בנוסף, העובדה שהוא קולע את השלשות האלו גם מכדרור, לא רק בסט-שוטינג חשובה מאוד, כי היא מאפשרת לו יכולות דונצ'יצ'יות של חדירה (ולא, הוא לא דונצ'יץ' וגם לא יהיה). הצעד הראשון שלו לא מהיר מאוד, אבל מספיק כדי שיוכל להשתמש בפייק לקליעה כדי לעבור שחקנים. ראיית המשחק גם מצויינת והוא מאוד לא אנוכי, מה שהיה מיתרגם למספר אסיסטים גבוה משמעותית עם גבוהים בעלי יכולת סיום סבירה עד טובה ולא נגרים כמו אטיאס או שחקנים נטולי יכולת אתלטית כמו לוינסון, ועם קלעים טובים יותר מהשלוש.

מה שעוד אהבתי לראות זו היכולת האתלטית המשופרת. כתבתי קודם שזו הפעם הראשונה שראיתי אותו מסיים מתחת לסל עם הטבעה בניתור מהמקום. ובכלל, כמעט בכל משחק היו לו כמה הטבעות די מרשימות. רואים גם שיש לו כפות ידיים גדולות שמאפשרות לו לעשות לכדור פאלמינג (יש מונח עברי?) סטייל רונדו. משמעותי מאוד לשליטה בכדור וגם ליכולת להטביע בקלות עם יד אחת, בניגוד לשחקנים שלא מסוגלים לתפוס את הכדור בביטחון ולכן זקוקים לניתור גבוה יותר כדי להטביע עם שתי ידיים. למה כל זה חשוב? כי היכולת לסיים בהטבעה מפחיתה משמעותית את הסיכון להיחסם (כפי שלוינסון בודאי יכול לדווח). אז הוא עדיין לא השחקן הכי אתלטי ומהיר שיש, אבל שיפור כזה והעובדה שיש לו כנראה עוד איזה פוטנציאל אתלטי לא ממומש (ואולי גם עוד איזה אינץ'), מעודדים מאוד.

ולבסוף, לגבי היכולת להנהיג או לפחות להיות חבר קבוצה טוב, נראה לי שזה משהו שיקח זמן, אבל גם כאן אני מעודד יחסית לשנה שעברה. בקיץ הזה ראינו הרבה פחות מניירות והתגרות ביריבים, ובעיקר פחות ויתורים מנטאליים בתוך משחקים (בקדטים היו לפחות שני משחקים כאלו). עדיין הייתה מדי פעם שפת גוף לא טובה כלפי השופטים וקצת גערות מוגזמות בחברים לקבוצה, אבל לפחות חלק מזה מובן בעיני וקשור לתחרותיות יותר מאשר למנטאליות פרימדונה.

בקיצור, לדעתי אבדיה הוא הדבר האמיתי והאליפות הנוכחית חיזקה אצלי את התחושה הזו, לא החלישה. קשה לומר בביטחון עד כמה זה בסופו של דבר יתרגם לשחקן נבא לגיטימי, למרות שאחרי הקיץ הזה אני יכול לראות את זה קורה יותר מקודם לכן. אבל כבר ברור לחלוטין לדעתי שבמינימום יהיה פה שחקן יורוליג טוב, עם סיכוי גבוה גם ליותר מזה (שחקן יורוליג מוביל). ואם מסתכלים על הנבחרת הבוגרת, גם כאן יש הרבה ממה להיות מעודדים ואופטימיים.

ומה עם השאר? שישה קיבלו דקות משמעותיות.

ים מדר הוא השחקן השני הכי מוכשר בנבחרת הזו ובהתאם קיבל הכי הרבה דקות אחרי אבדיה. הקביעה הזו נכונה גם אחרי האליפות הזו, אבל בהחלט הייתה לו אליפות לא טובה. משחק ראשון ואחרון טובים, אבל באמצע הרבה חוסר יציבות ורגעים לא טובים. לפני האליפות לא יצא לי לראות אותו יותר מדי פעמים וקיוויתי שיש כאן פוטנציאל קטשי. אז כרגע זה ממש לא נראה ככה. ים אמנם יותר אתלטי, אבל השליטה בכדור והליטוש בסיומת מתחת לסל עדיין ממש לא ברמות הללו, גם אם אפשר לראות ניצוצות. והכי חשוב, כרגע הקליעה מבחוץ חלשה (24% משלוש בשלושה נסיונות למשחק). זה לא רק שהוא החטיא. הזריקה לא נראית משהו ולא מעט מהשלשות היו קצרות או לא לגמרי בכיוון. בקיצור, המון עבודה במחלקה הזו, כי הוא גם לא ממש עושה משחק קלאסי סטייל בלאט (רק בסדר ביצירת מצבים לאחרים ונוטה להיכנס עם הראש בקיר ולאיבודים) ולכן יהיה תלוי המון ביכולת הקליעה שלו לרמות הגבוהות. עדיין, כאמור השחקן השני הכי מוכשר בנבחרת. צעיר לשנתון הזה (יליד דצמבר) וברגעים שהדברים כן מתחברים, אפשר לראות פוטנציאל מצוין משני צידי המגרש.

אופק מלכה היה השחקן השני הכי טוב שלנו באליפות הזו. היה צריך לקבל אפילו יותר דקות עם תרגילים לשחרר אותו לזריקה, כי איתו על המגרש הנבחרת פשוט נראתה טוב יותר. סט-שוטר פנטסטי (3.6 שלשות למשחק ב-54% משלוש), עם מנטאליות טובה, שחרור מהיר מאוד, וטווח גדול. הוא ובריסקר מחזירים קצת את האמון ביכולת שלנו להוציא קלעים אחרי לא מעט שנים חשוכות בתחום הזה. חבל רק ששניהם נמוכים כל כך. אצל מלכה זה בולט עוד יותר בגלל הקושי לעשות הרבה מעבר לקליעה משלוש. כמעט ולא זרק משתיים ולא פעם ויתר על זריקות מתחת לסל, גם במתפרצת, כי ידע שייחסם. 1.4 זריקות למשחק משתיים, מול כמעט 7 נסיונות משלוש, וגם כשזרק מתוך הקשת, בדרך כלל הוא לא פגע (27%). הוא גם ממש לא רכז ולמרות יכולת סבירה בהגנה, סביר להניח שבבוגרים הוא יהיה נטל מסויים בצד הזה של המגרש.

על תומר לוינסון נדמה לי שכבר כתבנו מספיק כאן. יסודות נחמדים ויד טובה מבחוץ לשחקן פנים, שהיה אפשר לראות גם הפעם למרות שהוא לא דייק טוב באליפות הזו. אבל יש לו שילוב קטלני של ניתור חלש, איטיות, ידיים קצרות, וחוסר קשיחות, שמאוד מגבילים את הפוטנציאל שלו. אליפות ממש לא טובה שלו, למרות שהמספרים לכאורה בסדר (13 נקודות ו-7 ריבאונדים ב-22.5 דקות). לדעתי באופן די סופי, האליפות הזו מראה שלא זה גבוה העתיד של הכדורסל שלנו. למעשה, אני בספק אם יוכל אפילו להיות שחקן ליגת על לגיטימי לאור החולשה שלו לסיים מול אפילו טיפת אתלטיות ואורך והיכולת ההגנתית המאוד חלשה.

אייל ננקין היה הפתעת האליפות עבורי. סמול פורוורד לגיטימי, עם משחק אסרטיבי, אתלטיות טובה (ההטבעה שלו על שחקן פולני הייתה אולי ההילייט של הנבחרת בטורניר), אגרסיביות בהגנה, וגם יכולת סיום בשתי הידיים. שלישי בנבחרת בדקות, ובצדק, בעיקר לאור העובדה שהוא ואבדיה נאלצו לאייש לא פעם את הקו הקדמי בסופר סמול בול. החולשה הגדולה שלו כרגע היא הקליעה מבחוץ (27% משלוש). לא פעם ויתר על זריקות טובות כדי לחדור, כי הוא לא בטוח מספיק בקליעה שלו. אם יוכל לשפר את האספקט הזה (75% מהקו מעידים שיש עם מה לעבוד), יוכל להיות שחקן בוגרים לגיטימי ויותר בליגת העל.

עידן אלבר לדעתי היה צריך לקבל יותר דקות, למרות אליפות בינונית. היה ניתן לראות שנתי כהן לא כל כך סומך עליו וחבל. כשכן קיבל דקות וביטחון הראה שיש לו כישרון. לא אתלט גדול, אבל שחקן קשוח וחכם, שעוד יהיה לדעתי שחקן ליגת על טוב.

גיא פלטין גם הוא פוטנציאל מעניין. גארד גדול עם יכולות הגנתיות טובות. אבל כרגע הוא חלש מאוד התקפית. אפשר להתלונן על נתי כהן שלא שיחק עליו ולא נתן לו ביטחון, אבל 20% משלוש זה פשוט לא זה. משחק התקפי הססני ולא מדוייק. התקרה גבוהה יותר מאשר של אלבר, אבל ממה שראיתי יש גם סיכוי גבוה יותר שאפילו לא יהיה בסופו של דבר שחקן ליגת על לגיטימי.

מעבר לאלו, ניתן לציין גם את דורי סהר הצעיר, שהתחיל את האליפות טוב (6 נקודות ו-3 ריבאונדים ב-15 דקות למשחק) והראה אגרסיביות יפה וקליעה טובה (60% משתיים -57% משלוש). יהיה אחד הכוכבים של נבחרת הנוער בשנה הבאה.

האחרים לא הראו לדעתי שום דבר מיוחד (אטלס היה חלש במיוחד), וחבל שרזיאל חיון לא קיבל צ'אנס במקום אחד מהם.

נראה בשבוע הבא מה יש לקדטים להציע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 06, 2018 12:13 am 
מנהל פורום

אני רק רוצה להגיד דבר אחד על אופק מלכה: עוד כמה שנים, כאשר תראה אותו משחק, אולי בליגה הלאומית, אולי בליגת העל, ופתאום תראה שהוא מסוגל לרכז ואף לעשות את זה טוב ותחשוב "וואו, איך פתאום הוא נהיה כזה רכז!", אז לא, זה לא פתאום. יש לו את זה, וחבל אולי שהוא לא קיבל הזדמנות להראות את זה בטורניר. לא רק ברמות של הנוער, גם ברמות של אליפות אירופה בשנה שעברה, וזה כאשר הוא קטן בשנה ונכנס כמחליף של עבו ועושה עבודה טובה יותר בניהול המשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 219 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Att ו 74 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: