עיתון הארץ מפרסם כתבה אודות סטודמאייר שבמקורה שייכת לסם קסטנבאום, ניו יורק טיימס
https://www.haaretz.co.il/sport/basketb ... -1.6358702ציטוט:
דממה השתררה בהיכל המוזיאון היהודי במנהטן כשאמרה סטודמאייר חלף על פני דלת הכניסה. ממרומי גובהו - 2.08 מטרים - האיש שכיכב בעבר בפיניקס ובניו יורק ורשם קדנציה קצרה בהפועל ירושלים, השקיף על יתר המבקרים. "כשאני לא מתאמן אני לומד תורה", אומר סטודמאייר, "לומד, מתאמן, לומד, מתאמן, לומד, מתאמן, לומד. אלה החיים". בתוך המציאות הזאת הודיע סטודמאייר הקיץ כי הוא מעוניין לשוב ולשחק ב-NBA, שנתיים לאחר שעזב.
בגיל 35, סטודמאייר הוא חצי ספורטאי-על חצי איש דת. עם ניסיון של כ-15 שנים במעמד של כוכב כדורסל, סטודמאייר נכנס לאחרונה לעולם היזמות, במקביל לתחביבים נוספים כמו פתיחת יקב ופרסום סדרת ספרים. את כל זה מלווה "המסע הרוחני", כפי שהוא מכנה זאת, אל התורה, ישראל והיהדות.
עובדת במוזיאון ממהרת להתייצב מאחורי סטודמאייר, מסבירה על נקודות העניין תוך טפטוף מושגים ביידיש במטרה למשוך את תשומת לבו. אבל סטודמאייר, נינוח בין המיצגים, מתרכז בהסברים שהוא מספר לחבריו ולאשתו המלווים אותו. כשחלפו לצד שופרים מהמאה ה-18, שאל אותו אחד החברים אם יצא לו לתקוע באחד מהם, וסטודמאייר הנהן: "זה דורש אימון רב, אבל יש להם צליל עמוק".
בבית בו גדל סטודמאייר נהגו בני המשפחה ללכת לכנסיה, אבל מזה זמן רב שהוא חש קרבה רבה יותר ליהדות מאשר לנצרות המודרנית. ביקורו הראשון בישראל היה ב-2010 (טען בעבר שהוא מעוניין לעבור לגור כאן), הוא לומד תורה באופן יומיומי, וברשתות החברתיות הוא מרבה להשתמש במלים וביטויים בעברית. כמו כן, הוא זכה כבר לשם עברי - יהושפט.
השם הזה נמרח באותיות לבנות גדולות על ז'קט העור השחור שהוא לובש לביקור במוזיאון. שתי שרשראות על צווארו: האחת עם סמל המנורה, והשנייה תליון של ישו.
אמונתו של סטודמאייר משלבת מרכיבים מהנצרות ומהיהדות - נסמכת על העבר הרחוק של שבטי ישראל. רבים מאמינים כי האפרו-אמריקאים הם למעשה צאצאים של אחד משבטי ישראל האבודים שהתגלגלו לארצות הברית. כך גם סטודמאייר שטוען: "אני אחד מבני ישראל, זה מי שאני".
ב-2012, השנה בה התאבל על מות אחיו הגדול והתחתן עם חברתו אחרי שנים של זוגיות, החל סטודמאייר להתחפר בשאלת האמונה. לצד לימודים עם רבנים שונים הוא הפך מעורב בארגון של מאמינים בישו ובאלוהי ישראל. סטודמאייר לא נרתע מההתנגדות להתנסויות שכאלה מצד דתיים שמרניים. "אני לומד עם מבוגרים ממני, עם רבנים, עם כולם", הוא אומר, "איני מגביל את עצמי".
ב-2016 עזב סטודמאייר את ה-NBA וחתם בהפועל ירושלים, קבוצה שהוא גם אחד מבעליה. סטודמאייר התעקש אז שהמעבר לא קשור לכסף שירוויח אלא חלק משיבה למולדת אבותיו. למרות הזכייה באליפות בעונתו הראשונה, בהפועל ירושלים לא מיהרו להציע לסטודמאייר חוזה חדש, ולמעשה עשו זאת רק כעבור שנה. אם הניסיונות לחזור ל-NBA לא יצלחו, הוא עשוי לנחות שוב בירושלים.
לאחר הביקור במוזיאון הם ממשיכים לחנות קטנה במרכז העיר עם תשמישי קדושה וספרי יהדות. החנות המבולגנת הזו יקרת ערך עבור סטודמאייר ואשתו, שכן לפני חתונתם רכשו כאן מעין טלית מיוחדת. "ברוכים הבאים לניו יורק היהודית", מכריז הבעלים של החנות דני לוין ומתגאה: "מאז 1905".
מזמורים עבריים עמומים נשמעים ברקע, כשסטודמאייר צועד במעברים הצרים של החנות ומחליק את אצבעותיו על הספרים. "יש לי את זה", הוא אומר ושולף ספר עם דמות של שמשון הגיבור על הכריכה.
השיחה גולשת לפסי התלמוד, וסטודמאייר משתף במה שלמד על פרשת נוח. יש תפיסה מוטעית לפיה כל חיה מוכרת היתה על התיבה, מסביר סטודמאייר, אבל חיות מודרניות (כמו חתולים מבויתים) התפתחו רק לאחר שהמבול שטף עד היסוד את העולם. "החיות המשיכו להתפתח", הוא הוסיף, "כולנו ממשיכים להתפתח".