נביא בעירו כתב:
uriel17 כתב:
חרדת ביצוע המצאתי בעצמי?
אתה מוזמן לגגל את המונח ולשאול את עצמך האם זה מתאים לדפוס ההתנהגות שלו
וזו תשובה גם לראי.
אני סובל מחרדת ביצוע באופן מאובחן יודע איך זה לתפקד בעולם מקטלג את זה כחוסר ביצים או חוסר גבריות
זה סיוט בלתי נשלט, שאפשר פה ושם לשכך אותו בטכניקות כאלו או אחרות
אבל אי אפשר לתקן אותו לחלוטין בלי תרופות משנות תודעה שברוב במקרים לא באות בחשבון בעולם הספורט
ההתלהבות מטל בורשטיין סובייטקיבית בעיניי, מכבי רצתה אותו כי התאים לסגל המופלא שהתכנס שם נכון לאותו זמן, גם לקבוצה המופלאה של מכבי מודל 2004-2006 היו מתחרות שניסו לקחת כוכבים וגם לקחו, את בורשטיין אף אחד לא חמד
לא חושב שהיה סל של בורשטיין שהקביל לסל של יותם שהביא את מכבי להארכה ולעלייה לגמר היורוליג (2008 אאל"ט)
רק להבהיר את עמדתי, כי הדברים נהיו מעט אישיים ולא היתה לי כוונה להעליב חלילה: אני לא טענתי שהמצאת את המוח "חרדת ביצוע", אלא שאבחנת שהלפרין לוקה בזה על דעת עצמך בלבד. ולא, מה שראינו מהלפרין לאורך הקריירה לא מספיק בשביל אבחנה כזו.
לעניין אירופה, ומי לא ירק על מי: אם אתה תסכים איתי שקבוצות כמו אולימפיה לובליאנה, ספרטק מוסקבה ובאיירן מינכן היו שמחות מאוד להחתים את בורשטיין בשיאו, אז נשארה רק אולימפיאקוס ולגביה, לא הבנתי למה מה שנכון לגבי מכבי (שרצתה את בורשטיין רק מפני שהוא התאים לסגל נכון לאותו זמן) לא נכון לגבי אולימפיאקוס, חוץ מההבדל הברור לעין שהוא שבורשטיין היה יותר טוב בקבוצה יותר טובה לעומת הלפרין שנכשל באולימפיאקוס.
למה לא מספיק?
מדובר באדם אינטלגנטי שמבין רציונלית שהוא הכי מוכשר על המגרש והסיכוי שלו להכניס את הכדור לסל הוא הגבוה ביותר, במקום זה הוא מסתתר בפינה או מבצע עבירה חמישית לא מחייבת, יותר מזה בשאר שלבי המשחק או בשניות מכריעות של משחקים פחות קריטיים הוא פתאום מככב
כשהגוף לוקח אותך להתנהגות שהיא מנוגדת לתפיסה הרציונלית שלך, זה אומר אצל אנשים הגונים שהגוף מסרב להקשיב להגיון
הבן אדם משחק משהו כמו 18 שנה כדורסל מקצועני, כמה פעמים אתה חושב המאמן לקח אותו לחדר ואמר לו "תקשיב אתה חייב לקחת על עצמך את הזריקות הגדולות, אתה חייב לנוע על החסימות כדי לקבל כדור לזריקה" כמה פעמים אתה חושב שיותם שמע את זה?
אנחנו מסכימים שיותם ממושמע? שחקן של מערכת
אז מה לדעתך מנע ממנו לזרוק את הזריקות הגדולות?