סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 12:07 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 52 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: כדורגל אירופי 2018-2019
הודעהפורסם: ד' אוגוסט 08, 2018 9:06 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אתחיל מנקודה לדיון - עקב הפעילות המוגברת בהעברות שוערים :
אף פעם לא הבנתי את השוק הזה .
למשל עיינתי בנתונים העברות השוערים הגדולות בהיסטוריה כאן :
http://sport.bt.com/football/big-money- ... 4288083548

עד לפני שנה , ההעברה הכי גדולה של שוער היה של בופון בשנת 2001 ( 32 מיליון פאונד ) , שכמובן שהתועלת שלה ליובנטוס הייתה גדולה עשרות מונים מזה . חוץ מזה אין אף עסקת מעבר של שוער מעל 20 מיליון פאונד , שזה מחיר של שחקני התקפה יחסית זניחים שלא מהטופ העולמי - ולכן לא ברור לי איך זה יכול להיות , ומדוע שוער טופ 5 בעולם נמכר במחירים של חלוץ טופ 50 לצורך העניין ?!

בנוסף , כעת צ'לסי מביאה שוער בן 24 ( באוקטובר הקרוב ) מבילבאו ללא ניסיון ברמות הגבוהות , ובמקביל מוכרת בחצי מסכום ההעברה את קורטואה : שוער מהטופ העולמי בעל ניסיון עצום בכל המעמדים ורק בן 26 .
מה הקטע פה ?!

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 10, 2018 9:13 pm 
Sophomore

מאד פשוט - קורטואה מסיים חוזה בסוף השנה הנוכחית. באם יחכו עד סוף השנה ולא ימכרו אותו לריאל, הוא יעזוב בחינם.
צ'לסי סחטו את כל המיץ שיכלו מהלימון הזה.

אליסון למשל - שוער נבחרת ברזיל הראשון, נתן עונה מעולה בשנה שעברה ברומא שהיא קבוצה שהגיעה כאמור לחצי גמר ליגת אלופות. רומא ניצלו את זה שליברפועל היו חייבים שוער באופן דחוף, וגם קצת החזירו להם על העובדה שקנו את סלאח ב"גרושים" שניה לפני שהשוק התפוצץ ולכן גזרו על ליברפול קופון.

קפה לעומת זאת זו החתמה הזויה, שוער צעיר עם הרבה הייפ - שנמצא תחת חוזה לעוד שנים ולכן בילבאו יכלו לבקש עליו כמה שרק רצו וניצלו את העובדה שצ'לסי היו חמים על שוער לאור עזיבת קורטואה. בעיני נשמע לי מחיר מופרך, אני במקום צ'לסי הייתי הולך על סילסן של בארסה שחיפש לעזוב או הולך על שמייכל במחיר הזה שהם שוערים די מוכחים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 10, 2018 9:42 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
"ליברפועל" נשמע כמו משהו פרוידיאני.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 12, 2018 10:35 pm 
Hall of Famer

אוהדים קונים כרטיס כדי לראות גולים, לא כדי לראות הצלות.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 12, 2018 10:58 pm 
Hall of Famer

התותח המפוברק כתב:
אוהדים קונים כרטיס כדי לראות גולים, לא כדי לראות הצלות.

שלום לך חיים ברעם.

גם באיטליה זה ככה? ואוהדי ליברפול בגמר הצ'מפיונס האחרון לא היו מוכנים לשלם פי 5 על הכרטיס שלהם כדי שיהיה להם שוער שנותן הצלות? ואוהדי באר שבע?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 13, 2018 8:58 pm 
Hall of Famer

אהלן אהלן.

לא. בשביל לעצור את הגולים שבאר שבע וליברפול ספגו לא צריך להשקיע פי 5. גם לא פי 3 וגם לא פי 1.02. סתם שוערות גרועה. אני די בטוח שיש מספיק שוערים שהם זולים יותר מקריוס ובקטוס או מהיווני של באר שבע שיכלו לעשות את העבודה, וזה נראה לי די סוגר את הקייס כאן.

ארחיב ואומר - מי שיכול לשלם הרבה כסף על שוער זה לרוב קבוצות חזקות ועשירות. מצד שני, אותן קבוצות חזקות ועשירות לרוב גם שולטות בכדור באופן מובהק במשחקים שלהן, וכמות ההזדמנויות של היריבות שלהן די מצומצמת. לכן, בשביל 3-4 הזדמנויות של היריבה במשחק, אין שום סיבה לשפוך המון כסף, מה גם שזה לא מבטיח שום דבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 13, 2018 9:10 pm 
Hall of Famer

לא הבנתי
אתה טוען שלקבוצות הגדולות לא שווה להשקיע 50-100 מיליון יורו בשוער מהטופ העולמי ( מה שלא נעשה כלל עד לשנה האחרונה ) ?
האם התועלת של חלוץ מחליף לקבוצה זהה לתועלת של השוער ( כי לצורך העניין כך נראה מרמות המחירים עד כה ) ?
האם בופון למשל הוא לא אחד משחקני הרכש הטובים בתולדות יובנטוס ?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 13, 2018 9:46 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
לא הבנתי
אתה טוען שלקבוצות הגדולות לא שווה להשקיע 50-100 מיליון יורו בשוער מהטופ העולמי ( מה שלא נעשה כלל עד לשנה האחרונה ) ? נכון. אם הפער הוא 4-5 שערים לעונה (ולדעתי, בזה פחות או יותר זה מתמצה), הן חיות עם זה לגמרי בשלום. קבוצות כמו ברצלונה או מנצ'סטר סיטי, שגורמות עונה עם 70+ או 80+ בהפרש שערים, ממש לא מעניין אותם שיהיה להם שוער שעולה פי 5 יותר והם גמרו עם 71+ או 81+.
האם התועלת של חלוץ מחליף לקבוצה זהה לתועלת של השוער ( כי לצורך העניין כך נראה מרמות המחירים עד כה ) ? בהחלט יכולה להיות זהה ואפילו יותר מזה. אני מעריך שחלוצים מחליפים טובים מכריעים הרבה יותר משחקים משוערים טובים.
האם בופון למשל הוא לא אחד משחקני הרכש הטובים בתולדות יובנטוס ? כן. אז מה? אז אם לפני 20 שנה יובנטוס השיגו שוער במחיר מציאה, אז עכשיו צריך לשפוך פי 5 על שוערים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 13, 2018 9:52 pm 
Hall of Famer

מה הקשר להפרש השערים ?
בסופו של דבר העונה של קבוצות הטופ האירופי מתנקזת לכמות לא רבה של משחקים בליגת האלופות ( ולעיתים קרבות ראש ראש בליגה , באם המצב בטבלה צמוד ) , ושם כל שער יכול להיות קריטי .
אני מראה תקדים שקבוצה השקיעה בשוער סכום חסר תקדים במונחים של אז , וקיבלה ממנו תמורה מדהימה לאורך שנים . זה בפני עצמו היה אמור ( על פניו לפחות ) לגרום לקבוצות נוספות לבצע רכישות דומות - וכאמור זה לא היה המצב . בניגוד למשל לשוק שחקני ההתקפה , שם כל שבירת שיא רכישה מקפיץ מיד את כל המחירים של העסקאות הבאות .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 13, 2018 10:25 pm 
Hall of Famer

מה ששמואליקי אמר.

וחבל שארסן ונגר לא כותב בפורום, אולי הוא היה מספר מה זה אומר למועדון גדול להתקע הרבה שנים בלי שוער מהטופ. ובכלל תמוה איך אפשר להגיד שאת העמדה הכי ייחודית על המגרש אפשר להפקיר לבינוניות.

אוליבר קאן, ואן דר סאר, בופון, קורטואה-דוגמאות לשחקני כדורגל עיליים שהיו שווים (וקורטואה עוד יהיה שווה) הרבה מאד לקבוצות שלהם.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 13, 2018 11:18 pm 
Freshman

קורטואה לא שוער יותר טוב מקיילור נבאס.
החתמה שלו בריאל בעיתוי הנוכחי מגוחכת, המשך של קיץ הזוי של קבוצה שהנשיא שלה ביצע בה הקיץ פיגוע התאבדות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 14, 2018 12:05 am 
Hall of Famer

הקשר להפרש השערים הוא שמבחינה כלכלית, בעלים של מועדון רוצה לסיים ראשון בליגה. לא מעניין אותו אם הוא עשה את זה בהפרש של 15 נק' ממקום שני או הפרש של נקודה.
אם כבר, אם הוא לוקח את הליגה בהליכה, סימן שהוא משקיע יותר מדי כסף בקבוצה והוא יכול לקחת אותה גם עם שחקנים זולים יותר.
אכן, במשחקים הקריטיים חשוב שיהיה שוער טוב בשער. האם זו סיבה לשלם להם כמו לרונאלדו או מסי? לא ממש.

הדוגמא של בופון נשמעת ממה שאתה מתאר בתור יוצא מן הכלל שמעיד על הכלל. חוכמה מאוד קטנה להגיד אחרי 20 שנה קריירה שבופון זה שיחוק. הבאסה שבחיים האמיתיים לוקחים החלטות בזמן אמת ולא בדיעבד אחרי 20 שנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 14, 2018 12:19 am 
Hall of Famer

אף אחד לא אמר רמות שווי ושכר של רונאלדו ומסי .
אבל לצורך העניין שוערים מה"דרג השני בעולם" עוברים תמורת סכומים בסדר הגודל של כל מיני חלוצים ישראלים למיניהם ( זהבי , דמארי , דאבור וכו' ) , ולי אישית זה לא נשמע סביר .
אפילו אפשר לתת את ראייקוביץ' כדוגמא ( חרף הדוגמא שהוא לא התקדם כצפוי בשנותיו בארץ ) לפרוספקט גדול מאוד לגילו ברמה העולמית , שנקנה ע"י מכבי בסכום דומה לזה שהיא קיבלה עבור טל בן חיים ( שטרם כבש שער בצ'כיה ... ) .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 14, 2018 12:51 am 
Hall of Famer

התותח המפוברק כתב:
הדוגמא של בופון נשמעת ממה שאתה מתאר בתור יוצא מן הכלל שמעיד על הכלל. חוכמה מאוד קטנה להגיד אחרי 20 שנה קריירה שבופון זה שיחוק. הבאסה שבחיים האמיתיים לוקחים החלטות בזמן אמת ולא בדיעבד אחרי 20 שנה.

לא הבנתי מה אתה רוצה להגיד. הדבר היחיד שאמרתי על בופון זה שהוא שוער אדיר שלאורך השנים היה שוה הרבה מאד לקבוצה שלו. לא שיחוק, לא קבלת החלטות, לא שום דבר. והוא לא היחיד, נתתי עוד כמה שמות, ומן הסתם השמטתי כמה שמות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 14, 2018 7:14 am 
Hall of Famer

בדיוק נזכרתי שקראתי פוסט של אוריאל דסקל בדיוק על זה לפני כמה שבועות:

https://www.facebook.com/ouriel.daskal/ ... 4206778752

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 14, 2018 8:00 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
התותח המפוברק כתב:

לא הבנתי מה אתה רוצה להגיד. הדבר היחיד שאמרתי על בופון זה שהוא שוער אדיר שלאורך השנים היה שוה הרבה מאד לקבוצה שלו. לא שיחוק, לא קבלת החלטות, לא שום דבר. והוא לא היחיד, נתתי עוד כמה שמות, ומן הסתם השמטתי כמה שמות.

אני התייחסתי למה ששמואליקי כתב. לא הכל מוכוון אליך...

ונראה שדסקל בגדול אומר את מה שאני אומר -
1. בתוחלת, רוב השוערים תורמים לקבוצה שלהם פחות משחקנים אחרים.
2. ייתכן שהשוערים הטובים ביותר בעולם מרוויחים כמות נקודות מכובדת לקבוצה שלהם, אבל בין הנוץ' השני, השלישי והרביעי (שזה רוב הקבוצות) הפערים לא כאלו משמעותיים. משמע, ברצלונה יכולה לבחור בין 15-20 שוערים טובים+ לשים בשער, וכנראה שההפרשים בספיגות לא יהיו מאוד משמעותיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 16, 2018 12:18 am 
Hall of Famer

rony כתב:
בדיוק נזכרתי שקראתי פוסט של אוריאל דסקל בדיוק על זה לפני כמה שבועות:

https://www.facebook.com/ouriel.daskal/ ... 4206778752

תודה , בהחלט פוסט מעניין

נתונים מעניינים זה שהשוערים הבולטים ( על פי מדד סטטיסטי שמודד את תרומתם העודפת אל מול שוער ממוצע - לאור הבעיטות שנבעטו אליהם ) "היו שווים" לקבוצה שלהם מספר דו ספרתי של שערים : דה-חאה ראשון עם 18 , אובלאק 15 , טר-שטגן 13 , ושיאן ההעברות הנוכחי אליסון 12 הם המובילים במדד זה . קורטואה באופן מוזר ספג יותר ממה שהיה אמור לספוג שוער ממוצע ...

כשאני חושב על ערך מוסף לקבוצה של חלוצים נניח ( שקשה יותר למדידה כי הם גם יוצרים מצבים לאחרים , מסיימים בעצמם כמובן , ויש עוד אספקטים של המשחק הרי ... ) אז אולי פרט לכמה הגדולים באמת , אני מניח שהאחרים לא נותנים ערך מוסף גדול מזה כמותית ( ובפרט לקבוצות גדולות חשוב יותר לא לספוג במשחקים החשובים , מאשר להבקיע עוד איזה שער רביעי במשחק ליגה מצוי ) .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 24, 2018 8:50 am 
מנהל פורום

https://www.haaretz.co.il/sport/world-s ... um=twitter

לאיפה נעלמו הכדורגלנים האלו?

"האבחנה שהספרס טועים כשהם נותנים ללברון לזרוק-קשקוש של אחד שלא ראה 100% מהסדרה"
פלאש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 24, 2018 2:10 pm 
מנהל פורום

עודד וולפסון כתב:
https://www.haaretz.co.il/sport/world-soccer/1.6408555?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

לאיפה נעלמו הכדורגלנים האלו?

מישהו יודע לאן נעלם ניר מנצור?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 25, 2018 12:40 pm 
Hall of Famer

מאמר מגוחל ומטופש. לכלול את סמואל אטו, ון פרסי וקרלוס טבז - שחקנים גדולים שדעכו באופן טבעי כשהתבגרו - עם פלופים כמו פרדי אדו או דרנטה, מראה שלכתב לא היו רעיונות והוא היה חייב למלא את הדף בשטויות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 25, 2018 5:28 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
קצת מוזר לי לפצל ת'רד מההודעה הראשונה שלו. לא יותר הגיוני לפתוח ת'רד על מחירי שוערים ולשמור את הת'רד הכללי לעידכונים שוטפים?

בכל אופן, בלי להיות מומחה נראה לי הגיוני ששוערים זולים יותר מסיבות פשוטות של היצע וביקוש. כשכל קבוצה צריכה שוער אחד ועוד שוער כגיבוי, אבל כמות כפולה ומשולשת של שחקני שדה מכל עמדה, מן הסתם המחירים יהיו בהתאם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 25, 2018 10:16 pm 
Hall of Famer

האם הטיעון גם יכול לעבוד הפוך - הרי יש פחות שוערים פעילים ( ובפרט ברמה העולמית ) מאשר חלוצים למשל .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 25, 2018 10:56 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
נראה לי שזה מה שיפה בכלכלה. אפשר להסביר כל דבר. אבל עובדה שזה עובד ככה ולא הפוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 26, 2018 10:07 am 
Hall of Famer

אני בכלל חושב שזה עניין אחר. רוב הילדים, וגם האבות שלהם, חולמים להיות חלוצים ומבקיעי שערים הרבה יותר מאשר שוערים. החלוצים והמבקיעים מעוררים יותר עניין, ולכן גם מוכרים יותר מוצרי מרצ'נדייזינג וחולצות. העלות שלהם "נטו", כשאתה כולל את רווחי המרצ'נדייזינג שהם מייצרים, יכול להיות הרבה יותר נמוך משל השוערים. למעשה, במקרים קיצוניים כמו דייויד בקהאם למשל, הקבוצה בכלל מרוויחה עליו בגלל שהמרצ'נדייזינג הוא מטורף. ריאל מדריד וגם לוס אנג'לס גלקסי הרוויחו על דייויד בקהאם מיליוני דולרים נטו. אני די בטוח שגם רונלדו ומסי הם כאלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 29, 2018 3:25 pm 
Hall of Famer

סיפור מדהים ממצרים.
מוחמד סלאח מפרסם בזמן האחרון ביקורות בוטות על ההתנהלות של נבחרת מצרים במונדיאל.
בתגובה אמר אחד הבכירים בהתאחדות המצרית, לא פחות ולא יותר: אני רוצה להזכיר לך שאתה אולי בחו"ל ויכול לעשות מה שבא לך, אבל אמא שלך עדיין גרה במצרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 52 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], RREEDDTT ו 14 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה