ראיון עם הגארד אפיק ניסים (37.5, 1.85) המאוכזב שטרם הספיק למצוא קבוצה לשנה הבאה
מספר שכבר היה סגור סופית ברחובות לעונה הבאה...אבל אז הם שינו כיוון וסגרו עם נעימי
https://www.israelhayom.co.il/article/579665ציטוט:
שניים ממשחקי השיא בקריירה הארוכה של אפיק ניסים הגיעו בעונה האחרונה, במדי הפועל אילת. פעם אחת הוא צלף 32 נקודות במשחק חוץ בגן נר, על הראש של גלבוע/גליל, ובמשחק אחר, לקראת סוף הסיבוב הראשון, הוא חילק 13 אסיסטים שהובילו את אילת עם שישה שחקנים לניצחון על הפועל חולון, ששחרר את קבוצתו מהמקום האחרון בליגה.
נכון להיום נראה שכל זה נשכח, מכיוון שאחרי שש שנים בעיר הדרומית, בגיל 37.5, ניסים קיבל הודעת שחרור, ולראשונה ב־20 שנה של קריירה מקצועית הוא ללא קבוצה. "לאנשים יש זיכרון קצר", מתלונן ניסים, "תקן אותי אם אני טועה, אבל יש ישראלי אחד שעשה בעונה האחרונה סקור כזה או מסר כמות כזו של אסיסטים במשחק אחד?!"
הרגשת שבאמצע העונה הפסיקו לספור אותך באילת?
"זו היתה הבחירה של המאמן, שרון דרוקר. כאשר הקבוצה היתה עם סגל קצר, שיחקתי והובלתי את הקבוצה לניצחונות, אבל כששחקנים חזרו מפציעות והוסיפו עוד שחקנים והסגל היה ארוך, דרוקר כבר לא הלך לכיוון שלי".
תכננת לסיים את הקריירה באילת?
"אני יכול להגיד שאני מאוכזב מאוד מכך שאני לא ממשיך, ועוד הייתי צריך לקרוא בתקשורת שאני לא בתוכניות, בלי שאף אחד פנה אלי או דיבר איתי. אני מקנא ביותם הלפרין, שאחרי חמש עונות בהפועל ירושלים מעריכים אותו ומציעים לו עבודה ליום שבו הקריירה שלו תיגמר".
חשבת לפרוש?
"אני מרגיש טוב ויודע מה אני יכול לתרום. אני בדיוק אותו שחקן שהייתי לפני שש שנים, כשחזרתי אחרי שמונה שנים בחו"ל".
אתה קורבן של ריבוי המתאזרחים?
"לי אין בעיה שיהודי עולה לארץ ומשחק כאן, אבל בכל ספורט ומקצוע צריך לעשות התאמות. איך נער שמגיע למשחק כדורסל, לא יתייאש מכך שהוא רואה שיש בקושי ישראלי אחד שגדל כאן שנמצא על המגרש? צריך לתת מענה ומסגרת שתעזור לשחקנים הצעירים, שיהיה להם סיכוי להיות שחקנים".
"זה מעליב ולא מכובד"
השבוע האחרון היה אחד הלא פשוטים שעברו על ניסים. שלוש פעמים לפחות הוא היה על קו רחובות־חדרה כדי להשתתף בהלווייתו של מוטי אמסלם ז"ל ולבקר את המשפחה בניחום האבלים. "ביני לבין מוטי היו יחסים קרובים, הרבה יותר מאשר בין יו"ר לשחקן רגיל. הרבה שנים לפני שחזרתי לארץ, בכל קיץ, הוא היה פונה אלי ואומר לי: 'בוא אלי, אני מבטיח שיהיה לך טוב'. הוא הרים פרויקט אדיר באילת".
זה נראה שהמרגע שהוא חלה, במועדון דחקו אותך הצידה.
"מוטי היה מאוד אכפתי. מי שהלך איתו, הוא נתן לו את כל הנשמה. הוא היה מאוד דומיננטי. מרגע שחלה, לא היה מי שיכוון וייתן את הטון בקבוצה".
האכזבה מסיום דרכו באילת לא היתה היחידה שחווה ניסים בקיץ הזה. בדיוק לפני שבוע הוא כבר היה סגור בתחנה חדשה בקריירה, מכבי רחובות מהליגה הלאומית. זו העיר שבה גדל ובה הוא מתגורר גם היום. ניסים עשה את השינוי בגישה, השלים עם הירידה לליגת המשנה ונפגש עם המאמן רועי חגאי. הוא גם הגיע להסכמות עם יו"ר רחובות, והכל נראה היה סגור ומסודר. אלא שאז הגיעה ההודעה המפתיעה שרחובות סגרה עם יובל נעימי, וניסים נשאר בחוץ.
"מה שקרה לא היה תלוי בי", הוא אומר, "אחרי שכבר סיכמנו הכל, רועי חגאי מצלצל ואומר לי שהוא עשה סיבוב פרסה. זה מעליב ולא מכובד מצד המועדון, לא כלפי עצמו ולא כלפיי. לא האמנתי שמאמן יכול להתנהל ככה".