יש עוד איזה חודש וחצי-חודשיים, אבל גם ככה קצת משעמם פה ונראה שרוב מהלכי הקיץ הושלמו.
ת'רד העונה שעברה:
viewtopic.php?f=1&t=16785סיכום התחזיות משנה שעברה:
בוסטון - גמר מזרח + מקומות 1-3 - פגיעה בול
טורונטו - חצי גמר מזרח + מקומות 1-3 - פגיעה בול
ניקס - לוטרי - פגיעה בול
פילי - לוטרי - לא בדיוק
בהחלט היו הפתעת העונה, לפחות מבחינתי...
ברוקלין - לוטרי. אכן.
טורונטו ראפטורס (59-23 בעונה שעברה):נשארו: קייל לאורי, סרג' איבאקה, יונאס ולנצ'ונאס, סי ג'יי מיילס, נורמן פאוול, מלאכי ריצ'רדסון, פסקל סיאקאם, פרד ון פליט, דלון רייט
הגיעו: קוואי לאונרד (סן אנטוניו), גרג מונרו (בוסטון), דני גרין (סן אנטוניו), קיי פלדר (דטרויט)
עזבו: דמאר דרוזן (סן אנטוניו), ג'ייקוב פולטל (סן אנטוניו), לוקאס נוגיירה
תחזית: הראפטורס עברו שני זעזועים משמעותיים - פיטורי מאמן השנה דויין קייסי והטרייד על קוואי. להערכתי הם ימשיכו עוד עונה למקומות 1-3. מה בפלייאוף? ייאבקו על הגעה לגמר מזרח. בהנחה שבוסטון בריאים ופילי עושים עוד קפיצת מדרגה השנה, אני לא חושב שקוואי יספיק לראפטורס בשביל גמר מזרח. בפלייאוף האחרון גם הבינו כולם שהספסל שמתפקד פנטסטי בעונה הסדירה מתאדה לאוויר בזמן כסף. חוץ מקוואי, אף אחד בחמישיה הוא לא שחקן של טופ5 ואולי אפילו גם בקושי טופ10 לעמדה שלו בליגה.
בוסטון סלטיקס (55-27 בעונה שעברה):נשארו: קיירי אירווינג, גורדון הייוורד, ג'ייסון טייטום, ג'יילן בראון, אל הורפורד, מרקוס מוריס, מרקוס סמארט, טרי רוזייר, דניאל תאיס, גרשון יבוסלה, סמי אוג'ליי, ארון ביינס, ג'בארי בירד
הגיעו: בראד וונאמייקר (פנרבחצ'ה)
עזבו: גרג מונרו (טורונטו), אבדל נאדר (אוקלהומה), שיין לארקין
תחזית: עם עזיבתו של לברון את הקונפרנס, ואחרי פלייאוף אדיר בלי אירווינג ובלי הייוורד, הסלטיקס פייבוריטים לקחת את המזרח, ולהערכתי גם את המאזן הטוב בליגה. מול כל יריבה בגמר האן בי איי אני חושב שהם יהיו יריב ראוי. בהנחה שכולם בריאים, אני חושב גם שיהיה להם סיכוי לא רע בכלל אפילו מול הווריורס, בטח יותר מאשר היה לקליבלנד.
פילדלפיה סיקסרס (52-30 בעונה שעברה):נשארו: ג'ואל אמביד, בן סימונס, מרקל פולץ, רוברט קובינגטון, ג'רד ביילס, אמיר ג'ונסון, פורקאן קורקמאז, דריו סאריץ', ג'יי ג'יי רדיק
הגיעו: ג'ונה בולדן (מכבי ת"א), ווילסון צ'נדלר (דנבר), מייק מוסקאלה (אטלנטה)
עזבו: מרקו בלינלי (סן אנטוניו), רישון הולמס (פניקס), ארסן איליאסובה (מילווקי), טימותי לוואוו (אוקלהומה)
תחזית: עשו התקדמות פנומנאלית בעונה שעברה וזה עוד בלי פולץ ועם סימונס בלי קליעה. עדיין הם נופלים באופן משמעותי מבוסטון בהיבטי עומק, ניסיון ומסורת. אני כן חושב שמבחינת סטאר פאוור יש להם יותר ממה שיש לטורונטו. מעריך שזה ייגמר במקומות 1-3 במזרח, וגמר מזרח.
ניו יורק ניקס (29-53 בעונה שעברה):נשארו: קריסטפס פורזינגיס, טים הארדוויי ג'וניור, אינס קאנטר, קורטני לי, עמנואל מודיאיי, פרנק טיליקינה, לאנס תומאס, רון בייקר, ג'ואקים נואה
הגיעו: מריו הזוניה (אורלנדו), קווין נוקס (רוקי), נואה וונלה (שיקגו)
עזבו: מייקל ביסלי (לייקרס), ג'ארט ג'ק, קייל אוקווין (אינדיאנה), טרוי ויליאמס (ניו אורלינס)
תחזית: פורזינגיס לא צפוי לחזור לפני כריסמס. זה ייתן הרבה במה לצעירים טיליקינה ונוקס, והרבה נצחונות ליריבות. לוטרי.
ברוקלין נטס (28-54 בעונה שעברה):נשארו: ספנסר דינווידי, דאנג'לו ראסל, אלן קראב, רונדה הוליס-ג'פרסון, ג'ו האריס, דמארה קארול, ג'ארט אלן
הגיעו: אד דיוויס (פורטלנד), ג'ארד דאדלי (פניקס), קנת פאריד (דנבר), שבאז נייפיר (פורטלנד)
עזבו: דנטה קנינגהאם (סן אנטוניו), ג'רמי לין (אטלנטה), טימופיי מוזגוב (אורלנדו), ג'אליל אוקפור (ניו אורלינס), ניק סטאוסקאס (פורטלנד), קווינסי אייסי
תחזית: לוטרי.