סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 11:39 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 319 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: חידה על כדורסלן
הודעהפורסם: ה' אוגוסט 23, 2018 3:36 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אם אפ'חד לא לוקח אז אני אקח...

עמוס מתכוון מן הסתם לטרייד בערב הדראפט של 98', בין טורונטו ראפטורס שבחרה את אנטואן ג'יימסון הג'וניור מצפון קרוליינה לגולדן סטייט ווריירס שבחרה את וינס קרטר הג'וניור מצפון קרוליינה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 23, 2018 4:14 pm 
Hall of Famer

יאללה נמשיך:

1) במקומות 7-3 בדראפט 2011 נבחרו ברצף 5 שחקנים לא-אמריקאים. מיהם? שאלת בונוס: בדראפט הזה נבחרו בסיבוב השני שחקן פעיל של מכבי ת"א ומי שהיה כבר באותו שלב שחקן עבר של מכבי חיפה. מיהם?

2) בדראפט 2012 נבחרו 6 שחקנים מקנטאקי, מתוכם 4 בסיבוב הראשון. מנו אותם. בלוטרי של אותו דראפט נבחרו 3 בלו דווילס מצפון קרוליינה והרביעי נבחר בהמשך העשירייה השנייה. מיהם?

3) בסיבוב הראשון בדראפט 2013 נבחר בחור בן 20 שהוא שחקן כדורסל פעיל ומקצועי, אבל עוד לא שיחק דקה בNBA. מיהו?

4) ב2014 נבחרו 3 קנדים בסיבוב הראשון, מי הם? היה קנדי נוסף שנבחר בדראפט הזה בסיבוב השני, מי?

5) ב2015 נבחר ההודי הראשון אי-פעם להבחר בדראפט. מי?

6) ב2016 נבחר בלוטרי שחקן שזכה בעונת המכללות שקדמה לדראפט בפרס הסנטר הטוב ביותר בדיויז'ן 1 וכן בפרס שחקן הלואו-פוסט הטוב ביותר בדיויז'ן 1, והשחקן הזה מחזיק בעוד ציון דרך. מיהו השחקן?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 23, 2018 5:14 pm 
Senior

1 אתה בטח מתכוון לתיכוניסט ההוא ששיחק בחיפה (טיילור? הוא היה בדראפט הזה?)
2. אנטוני דייויס וחבריו
3. אנטוני בנט (היה על המגרש ב NBA אבל לא שיחק)
4. וויגינס ועוד שניים
5. הרגת אותי עכשיו
6.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 23, 2018 6:16 pm 
Hall of Famer

1. אנס קנטר (טורקיה), טריסטן תומפסון (קנדה), יונאס ולינצ'יואנס (ליטא), יאן ווסלי (צ'כיה), ביסמרק ביומבו (אפריקה כלשהו, סליחה על הגזענות),
2. אנתוני דיוויס, מייקל קיד גילכריסט, טרנס ג'ונס, מרקיז טיג. דריוס מילר נבחר בסיבוב השני. אני מניח שהתכוונת לטאר הילז מצפון קרוליינה ואז אתה מדבר על הריסון בארנס, קנדל מרשל, ג'ון הנסון בלוטרי, טיילר זלר במקום ה - 17.
3. נראה לי שאתה מדבר על סרגי קרסב, הבן של וסילי המופלא.
4. אנדרו וויגינס וטיילר אניס בוודאות. לא יודע למה, משהו מבצבץ לי על ניק שטאוסקס.
5. לא זוכר איך קוראים לו. מאד מאד גבוה, לא שחקן משהו עם סים?
6. מאחר והסנטר היחידי שיש בלוטרי שגם שיחק במכללות הוא ג'ייקוב פוטיל, אני מניח שאתה מדבר עליו. ציון הדרך הנוסף לדעתי הוא שמדובר באוסטרי הראשון בליגה הטובה בעולם. אם כבר מדברים על ציון דרך, אז מיהו הבולגרי הראשון ששיחק באן.בי.איי ומה ציון הדרך הנוסף שקשור אליו?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 23, 2018 7:21 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
אם כבר מדברים על ציון דרך, אז מיהו הבולגרי הראשון ששיחק באן.בי.איי ומה ציון הדרך הנוסף שקשור אליו?

משום מה מצלצל לי בראש שהאירופי הראשון ב-NBA היה בולגרי ( אולי עם איזו הגבלה של העידן המודרני / לאחר איחוד הליגות , או משהו בסגנון )
כמובן שאיני יודע את שמו ...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 23, 2018 7:29 pm 
Hall of Famer

12 נק'. הבולגרי הראשון וגם האירופאי הראשון ששיחק באן.בי.איי היה לא אחר מאשר גיאורגי גלושקוב הבולגרי האלמוני. הוא כמובן לא שרד יותר מדי בפיניקס שבחרה בו ונעלם לתהומות הנשיה.
אם כבר, מי היה השחקן הראשון ששיחק באן.בי.איי שלא גדל ביבשת אמריקה?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 23, 2018 8:12 pm 
Senior

גודמנדסון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 23, 2018 8:51 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
1. אנס קנטר (טורקיה), טריסטן תומפסון (קנדה), יונאס ולינצ'יואנס (ליטא), יאן ווסלי (צ'כיה), ביסמרק ביומבו (אפריקה כלשהו, סליחה על הגזענות),
2. אנתוני דיוויס, מייקל קיד גילכריסט, טרנס ג'ונס, מרקיז טיג. דריוס מילר נבחר בסיבוב השני. אני מניח שהתכוונת לטאר הילז מצפון קרוליינה ואז אתה מדבר על הריסון בארנס, קנדל מרשל, ג'ון הנסון בלוטרי, טיילר זלר במקום ה - 17. הווילדקאט ששכחת הוא דורון לאמב, קלעי שאהבתי בקולג' וחשבתי שאולי ייצא ממנו משהו. נצפה לאחרונה בקבוצת אמצע טבלה ביוון. יש מצב להביא להפועל? כמובן שהתכוונתי לטאר הילז, טעות פרוידיאנית...[b]

3. נראה לי שאתה מדבר על סרגי קרסב, הבן של וסילי המופלא.[b]קרסב ג'וניור דווקא שיחק בליגה ואפילו פתח כמה פעמים בחמישייה של ברוקלין (אולי קומבינה של רוסים...)
אני מדבר על ליביו ג'ין-שארל, פורוורד צרפתי שהיה כוכב בגילאים הצעירים ומעביר עד כה את רוב הקריירה בוילרבאן של טוני פרקר. מובן מאליו שהספרס הם אלה שבחרו אותו, ולפעמים הוא משחק ג'ילעג בקבוצת הבת שלהם

4. אנדרו וויגינס וטיילר אניס בוודאות. לא יודע למה, משהו מבצבץ לי על ניק שטאוסקס. סטאוסקאס נכון, הרביעי שנבחר בסיבוב השני הוא דווייט פאוול
5. לא זוכר איך קוראים לו. מאד מאד גבוה, לא שחקן משהו עם סים?שניהם גבוהים, אבל אתה כנראה מדבר על סים בולאר-בחור בגובה 2.27 שהוא אמנם הודי במוצא אבל קנדי באזרחות. שיחק דקות בודדות בקרקס של הקינגס כגימיק שיווקי. השחקן שדיברתי עליו גם לא נמוך, 2.18, ושמו סנטאם סינג במארה-נבחר על ידי דאלאס אם כי מעולם לא שיחק בליגה עד כה.

6. מאחר והסנטר היחידי שיש בלוטרי שגם שיחק במכללות הוא ג'ייקוב פוטיל, אני מניח שאתה מדבר עליו. ציון הדרך הנוסף לדעתי הוא שמדובר באוסטרי הראשון בליגה הטובה בעולם. אם כבר מדברים על ציון דרך, אז מיהו הבולגרי הראשון ששיחק באן.בי.איי ומה ציון הדרך הנוסף שקשור אליו? אכן פוטל

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 23, 2018 8:56 pm 
Hall of Famer

ולתשובתו של תומר: אכן ג'רמי טיילר הילד המעצבן נבחר בדראפט כשחקן עבר של מכבי חיפה. מילאן מצ'באן נבחר כשחקן פעיל של מכבי ת"א.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 23, 2018 10:33 pm 
Hall of Famer

אם כבר דראפט, אז איך אפשר בלי ישראל. מי השחקן הראשון שהיה שייך לקבוצה ישראלית שנבחר בדראפט?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 23, 2018 11:12 pm 
Hall of Famer

כמה חידות על הדרים טים המקורית ומה שהשחקנים עשו שלא במסגרת האן.בי.איי.
למייקל ג'ורדן, פטריק יואינג וכריס מאלין יש הישג יחודי, שלא יישבר לעולם. מה הוא אותו הישג?
בין פטריק לבין מייקל, כריס מאלין וקלייד דרקסלר יש קשר משותף. מהו אותו קשר. אצל שניים מבין השלושה הקשר אפילו יותר הדוק. מהו אותו קשר?
שלושה שחקנים הגיעו לגמר המכללות יותר מפעם אחת. מי הם? מה ההבדל בין השלושה?
שני שחקנים בנבחרת הזאת היו בחירת דראפט מיוחדת. מי הם ומה הייחוד?
מי נבחר בדראפט הכי גבוה בנבחרת? מי הכי נמוך?
4 שחקנים זכו באליפות המכללות. 3 מהם חולקים קשר משותף, אחד לא. מי יוצא הדופן ולמה הוא יוצא דופן?
מי היה הקלע המוביל של הדרים טים? מי מלך האס'? מי מלך הריב'? מי היחידי שפתח בכל משחק?
בכל זאת אן.בי.איי מה היה ההבדל בין צ'רלס בארקלי לשאר הדרים טימרס?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 23, 2018 11:23 pm 
Hall of Famer

הכי גבוה בדראפט. נדמה לי שיואינג והאדמירל נבחרו ראשונים, בעצם גם מג'יק. הכי נמוך? בטח סטוקטון (15)
הקלע המוביל היה בוודאי בארקלי, מלך האס' אני מניח שמג'יק (סטוקטון היה פצוע רוב הזמן). מלך הריבאונדים... אולי רובינסון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 23, 2018 11:29 pm 
Hall of Famer

בארקלי זה נכון. מלך האס' ומלך הריב' לא.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 23, 2018 11:58 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

עמוס לב כתב:
כמה חידות על הדרים טים המקורית ומה שהשחקנים עשו שלא במסגרת האן.בי.איי.
למייקל ג'ורדן, פטריק יואינג וכריס מאלין יש הישג יחודי, שלא יישבר לעולם. מה הוא אותו הישג?
בין פטריק לבין מייקל, כריס מאלין וקלייד דרקסלר יש קשר משותף. מהו אותו קשר. אצל שניים מבין השלושה הקשר אפילו יותר הדוק. מהו אותו קשר?
שלושה שחקנים הגיעו לגמר המכללות יותר מפעם אחת. מי הם? מה ההבדל בין השלושה?
שני שחקנים בנבחרת הזאת היו בחירת דראפט מיוחדת. מי הם ומה הייחוד?
מי נבחר בדראפט הכי גבוה בנבחרת? מי הכי נמוך?
4 שחקנים זכו באליפות המכללות. 3 מהם חולקים קשר משותף, אחד לא. מי יוצא הדופן ולמה הוא יוצא דופן?
מי היה הקלע המוביל של הדרים טים? מי מלך האס'? מי מלך הריב'? מי היחידי שפתח בכל משחק?
בכל זאת אן.בי.איי מה היה ההבדל בין צ'רלס בארקלי לשאר הדרים טימרס?

נראה לי שההישג המיוחד של ג'ורדן, יואינג ומאלין הוא ששלושתם זכו במדליית זהב אולימפית גם כחובבים (כשחקני קולג' ב84) וגם כמקצוענים (בדרים טים).

לגבי בחירת הדראפט המיוחדת - יכול להיות שהתכוונת לבירד ורובינסון שהתחילו לשחק במנש רק שנה (במקרה של בירד) ושנתיים (במקרה של האדמירל) אחרי הבחירה?

מג'יק, יואינג ורובינסון נבחרו ראשונים. סטוקטון הכי נמוך (איפשהוא בעשירייה השנייה - היחיד מחוץ לטופ 10)

ג'ורדן, מג'יק, יואינג ולייטנר זכו באליפות המכללות. נראה לי שמג'יק היחיד מבינהם שלא זכה גם בשחקן השנה במכללות בעונת הזכייה (בירד שהפסיד לו בגמר זכה).

הקלע המוביל היה כמובן בארקלי. נראה לי שהוא או רובינסון פתחו בכל משחק, למרות שהכי הגיוני שזה היה מייקל כי אם דרקסלר היה בטעות פותח לפניו היו מוצאים את קלייד מבותר במזוודה לאחר המשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 24, 2018 12:03 am 
Hall of Famer

אכן, ג'ורדן, יואינג ומאלין זכו באולימפיאדה גם כחובבים וגם כמקצוענים, הישג שלא ישוחזר.
אכן בירד ורובינסון שנבחרו קודם כל בדראפט ורק שנה אח"כ במקרה של בירד ושנתיים במקרה של האדמירל הגיעו לאן.בי.איי
אכן רובינסון, יואינג, מג'יק נבחרו ראשונים. סטוקטון במקום ה-16 הכי נמוך. דרקסלר אחריו במקום ה - 14.
אכן הרביעיה הזאת היא שזכתה באליפות. מג'יק כן זכה בתואר השחקן המצטיין של הפיינל פור.
בארקלי הוביל בנק'. בחצי מהמשחקים פתח בארקלי, בחצי השני מאלון. חלוקה זהה הייתה גם בין הסנטרים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 24, 2018 12:31 am 
Hall of Famer

טוב, בדקתי בויקיפדיה את התשובות כי אני סקרן, ולא אכתוב כאן. אבל הנה עוד שאלה, לא פחות מעניינת.
מי היה אחרון מבין כולם הן באחוזי שדה (פרט ללייטנר. נגיד שלא נחשב וגם שם זה היה בקושי), הן באחוזים מהשלוש בקבוצה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 24, 2018 9:27 am 
Senior

בטח ג'ורדן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 24, 2018 9:35 am 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
אם כבר דראפט, אז איך אפשר בלי ישראל. מי השחקן הראשון שהיה שייך לקבוצה ישראלית שנבחר בדראפט?

מרטין מיורספ?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 24, 2018 10:25 am 
Hall of Famer

כן, עד עכשיו אני זוכר את התדהמה שלי בדראפט 96 כשהכרוז הודיע שבבחירה ה-25 מיאמי משלמת למכבי תל אביב על הבחירה או משהו שכזה ולא הבנתי מה הקשר בין דורון שפר שהתנדנד בין הסיבוב הראשון לשני בדראפט הזה, לבין מכבי ואז הכריזו על מרטין מיורסאפ.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 24, 2018 10:47 am 
Hall of Famer

אני עד היום טוען שהוא לא היה קיים באמת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 24, 2018 12:18 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

עמוס לב כתב:
כן, עד עכשיו אני זוכר את התדהמה שלי בדראפט 96 כשהכרוז הודיע שבבחירה ה-25 מיאמי משלמת למכבי תל אביב על הבחירה או משהו שכזה ולא הבנתי מה הקשר בין דורון שפר שהתנדנד בין הסיבוב הראשון לשני בדראפט הזה, לבין מכבי ואז הכריזו על מרטין מיורסאפ.

אני זוכר את דייוויד סטרן אומר בחיוך "יש לנו דראפט ממש בינלאומי" רגע לפני הקראת השם שנבחר ובתגובה שימי ריגר צרח ישששששש ואז שטרן הקריא את שמו של מיורסאפ והמושג WTF מעולם לא היה כל כך במקום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 24, 2018 12:22 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

עמוס לב כתב:
אכן, ג'ורדן, יואינג ומאלין זכו באולימפיאדה גם כחובבים וגם כמקצוענים, הישג שלא ישוחזר.
אכן בירד ורובינסון שנבחרו קודם כל בדראפט ורק שנה אח"כ במקרה של בירד ושנתיים במקרה של האדמירל הגיעו לאן.בי.איי
אכן רובינסון, יואינג, מג'יק נבחרו ראשונים. סטוקטון במקום ה-16 הכי נמוך. דרקסלר אחריו במקום ה - 14.
אכן הרביעיה הזאת היא שזכתה באליפות. מג'יק כן זכה בתואר השחקן המצטיין של הפיינל פור.
בארקלי הוביל בנק'. בחצי מהמשחקים פתח בארקלי, בחצי השני מאלון. חלוקה זהה הייתה גם בין הסנטרים.

אז מי היה זה שפתח בכל משחק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 24, 2018 2:26 pm 
Senior

לא מג'יק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 24, 2018 7:01 pm 
Hall of Famer

טוב תשובות -
1. ענו נכון, שלושתם זכו באולימפיאדה גם כחובבנים וגם כמקצוענים
2. ג'ורג'טאון של פטריק יואינג הופיעה בפיינל פור המכללות מול צפון קרוליינה של מייקל, מול יוסטון של קלייד ומול סט. ג'ון של מאלין. מול מייקל (הפסד בגמר) ומול מאלין (ניצחון בחצי הגמר) פטריק התמודד. קלייד הפסיד בחצי הגמר 82 לטאר הילס ומייקל.
3. שאלה שגויה. השאלה הייתה אמורה הייתה להיות ששלושה שחקנים הגיעו לפיינל פור של הטורניר. בכל מקרה השאלה הייתה דפוקה ולא טובה. רק לסיכום, לייטנר זכה פעמיים והפסיד פעם ועוד פעם הגיע לחצי הגמר (נראה לי שמאז לו אלסינדור לא היה שחקן ולא יהיה גם שחקן שהגיע לפיינל פור בכל שנה במכללה), פטריק זכה פעם אחת, הגפסיד עוד פעמיים בגמר. קלייד הגיע רק פעם לגמר ב-83 והפסיד. עוד פעם ב-82 הוא הפסיד בחצי הגמר. להופעה ב-84 של יוסטון הוא כבר לא היה שותף.
4. לארי בירד ודיוויד רובינסון נכנסו לאן.בי.איי לא בשנה שהם נבחרו בה.
5. הנבחרים הגבוהים היו מג'יק, רובינסון, יואינג שנבחרו במקום הראשון. הנבחר הנמוך היה סטוקטון בבחירה 16. קלייד נבחר 14 והדוור נבחר 13.
6. הקשר המיוחד הוא תואר השחקן המצטיין של הטורניר. מג'יק, יואינג ולייטנר זכו בו. דווקא מייקל ג'ורדן לא זכה בתואר ב-82, למרות סל הניצחון. הכוכב והזוכה היה הבחירה מספר 1 של דראפט 82, ג'יימס וורת'י (וכן, הלייקרס ישר אחרי אליפות לקחו את הבחירה מספר 1 בדראפט).
7. בארקלי הוביל את הקלעים, מאלון ויואינג את הריב' וסקוטי פיפן את האס'. היחידי שפתח בכל משחק היה כמובן מייקל ג'ורדן.
8. 11שחקנים ששיחקו בדרים טים עדיין שיחקו בעונת 92/93 בקבוצה שבחרה אותם. רק בארקלי עבר ממש לפני האולימפיאדה לפיניקס מפילי שבחרו בו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 24, 2018 7:17 pm 
Hall of Famer

ואכן, ג'ורדן היה אחרון באחוזי השלוש, והקדים את לייטנר רק ב 0.01% באחוזי השדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 319 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: uriel17 ו 36 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: