סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 1:30 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 70 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' אוגוסט 31, 2018 12:16 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
sir charles כתב:
התותח המפוברק כתב:
האומץ בלהיפטר משרודר הוא שהוא היחיד באטלנטה ששיחק כדורסל בעונה שעברה.
וכן, יש לו גם כשרון לא רע בכלל. זה לא כמו שהיה בזמנו ניו אורלינס עם קלעים בולטים בדמות דן דיקאו ולי ניילון.
הרבה קבוצות היו מחפשות להוסיף כשרון בעמדות אחרות, מאשר להיפטר מהכישרון הכי גדול שיש להם.

כל מי שבחר אותו לקבוצת הפנטזי בזמנו בטח קרא לו דן דיכאון.

אכן, זה היה הכינוי שלו בפורום ה-VGM עליו השלום (הוא ושקית ניילון).

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 31, 2018 12:29 am 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
כל זה כותב מי שקורא סטט' בלבד. שרודר שחקן בינוני מינוס על חוזה גדול מאד ל-3 עונות. ההוקס בדיוק בחרו על העמדה שלו את כוכב העתיד שלהם, שחקן שלמעשה הם בחרו בטופ 3. השניים לא יכולים לשחק ביחד. ההוקס בכל מקרה לא הולכים לשום מקום ששווה להם לשמור את שרודר כסקורר מהספסל. הדבר הכי ברור בעולם היה ששרודר לא ממשיך באטלנטה והפלא ופלא, זה בדיוק מה שקרה, לצד עוד דבר אחד שהיה הכי ברור בעולם וזה שמלו לא יישאר באוק-סיטי.

לא הבנתי איך זה סותר אחד את השני.
קודם כל, 15.5 מיליון דולר לעונה זה לא כזה חוזה גדול. לשם השוואה, קנט בייזמור עושה 18 לעונה.
שנית, בשנה שעברה בפלייאוף שרודר סיים עם 24.7 נק' ו-7.7 אס' למשחק. העונה סיים עם 19.4 נק' ו-6.2 אס'. ראיתי אותו משחק. לא מדובר במג'יק, נאש או ג'ייסון קיד, אבל כן מדובר ברכז צעיר, אתלטי, יד סבבה מחצי מרחק, חדירה טובה לסל (סיומת קצת פחות), ניהול משחק לא רע. לא משהו שלא ראינו משחקנים ברמה של דארן קוליסון, רג'י ג'קסון או ג'רו הולידיי. לא רכז בטופ של הליגה, אבל בהחלט יכול להיות רכז ראשון בקבוצת לוטרי.

אחרי שבחרו ביאנג, ברור היה ששרודר לא יישאר. ההחלטה ללכת על יאנג במקום על... במבה (לצורך העניין) לאו דווקא הייתה כזו טריוויאלית, לדעתי. כאמור, יותר קל היה לשפוך כסף על איזה פרי אייג'נט או שניים ולמכור לאוהדים שאולי השנה יצליחו לגרד פלייאוף. אם יאנג יתגלה בטעות בתור הביאה השנייה של ג'ימר פרדט או אדם מוריסון, מישהו באטלנטה יצטרך לחתום בשנה הקרובה בלשכת האבטלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 31, 2018 9:37 am 
Hall of Famer

אני מבין מה אתה אומר בשיוך של ג'רו הולידיי לטייר השחקנים של שרודר, ג'קסון, קוליסון ושות', אבל אני לוקח אותו לפני כל אחד מהם ובפער. שחקן חכם עם הגנה מצוינת שאתה יכול לסמוך עליו. גם נתן פלייאוף גדול בעונה הקודמת ויהיה מאד מעניין לראות אותו בלי רונדו לידו (אבל עם פייטון).

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 01, 2018 12:21 am 
Hall of Famer

התותח המפוברק כתב:
עמוס לב כתב:
כל זה כותב מי שקורא סטט' בלבד. שרודר שחקן בינוני מינוס על חוזה גדול מאד ל-3 עונות. ההוקס בדיוק בחרו על העמדה שלו את כוכב העתיד שלהם, שחקן שלמעשה הם בחרו בטופ 3. השניים לא יכולים לשחק ביחד. ההוקס בכל מקרה לא הולכים לשום מקום ששווה להם לשמור את שרודר כסקורר מהספסל. הדבר הכי ברור בעולם היה ששרודר לא ממשיך באטלנטה והפלא ופלא, זה בדיוק מה שקרה, לצד עוד דבר אחד שהיה הכי ברור בעולם וזה שמלו לא יישאר באוק-סיטי.

לא הבנתי איך זה סותר אחד את השני.
קודם כל, 15.5 מיליון דולר לעונה זה לא כזה חוזה גדול. לשם השוואה, קנט בייזמור עושה 18 לעונה.
שנית, בשנה שעברה בפלייאוף שרודר סיים עם 24.7 נק' ו-7.7 אס' למשחק. העונה סיים עם 19.4 נק' ו-6.2 אס'. ראיתי אותו משחק. לא מדובר במג'יק, נאש או ג'ייסון קיד, אבל כן מדובר ברכז צעיר, אתלטי, יד סבבה מחצי מרחק, חדירה טובה לסל (סיומת קצת פחות), ניהול משחק לא רע. לא משהו שלא ראינו משחקנים ברמה של דארן קוליסון, רג'י ג'קסון או ג'רו הולידיי. לא רכז בטופ של הליגה, אבל בהחלט יכול להיות רכז ראשון בקבוצת לוטרי.

אחרי שבחרו ביאנג, ברור היה ששרודר לא יישאר. ההחלטה ללכת על יאנג במקום על... במבה (לצורך העניין) לאו דווקא הייתה כזו טריוויאלית, לדעתי. כאמור, יותר קל היה לשפוך כסף על איזה פרי אייג'נט או שניים ולמכור לאוהדים שאולי השנה יצליחו לגרד פלייאוף. אם יאנג יתגלה בטעות בתור הביאה השנייה של ג'ימר פרדט או אדם מוריסון, מישהו באטלנטה יצטרך לחתום בשנה הקרובה בלשכת האבטלה.

אתה צודק, זה לא חוזה שגומר לך את התקרה, אבל עדין חוזה מיותר לחלוטין למועדון. אני לא כל כך מבין מה אתה אומר? אתה מתווכח איתי שההוקס עשו מהלך שדורש אומץ, אבל בעולם דמיוני שבו הם לא בחרו את טריי יאנג? ברור שהטריגר הגדול להעביר את שרודר היה הבחירה ביאנג. אם הם לא היו בוחרים אותו, אז באמת לא הייתה סיבה להעביר את שרודר על החבילה שהם קיבלו בטרייד. אבל מה לעשות שבעולם האמיתי ההוקס כן בחרו את טריי יאנג ובעולם האמיתי ברגע שזה קרה אז ההחלטה להעביר את שרורדר כבר לא דורשת אומץ, אלא הגיון בריא. ברור שההחלטה ללכת על יאנג לא הייתה טריוויאלית. למעשה הם בחרו בו במקום השלישי, עם הטרייד על דונצ'יץ'. הם שמו את הביצים של המועדון בסל של יאנג. מהלך כזה תמיד עם פוטנציאל להתפוצץ, בטח כשמדובר על רוקי עם לא מעט סימני שאלה. אבל דווקא מבחינת ביטחון תעסוקתי, הדרך שהג'י.אם בחר היא יותר טובה. "אנחנו בתהליך של בניה, שייקח לפחות שנתיים-שלוש, גם אם יאנג לא היה הצלחה בעונה הקרובה, יש מספיק רכזים בהיסטוריה שבעונת הרוקי שלהם הסתגלו, עדיין מדובר בשחקן צעיר". הדרך שאתה מציע עם הרכב הטלאים היא המסוכנת. תמכור פלייאוף ותיכשל, אחרי עונה נוראית, ואז באמת הלשכה תקרא לך.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 01, 2018 11:39 am 
Hall of Famer

בקיצור, כמו שסיפר המרצה שלי לדיבייט פעם, חלק גדול מהויכוחים הוא בין אנשים שמסכימים אחד עם השני.

לגבי רכזים ש"הסתגלו" בעונת הרוקי, אני מסתכל על הרכזים הגדולים של ה-15 שנים האחרונות, ואני לא ממש רואה את זה -
קארי - 17.5 נק', 5.9 אס', 4.5 ריב', 1.9 חט'
ווסטברוק - 15.3 נק', 5.3 אס', 4.9 ריב'
לילארד - 19 נק', 6.5 אס'
רוז - 16.8 נק', 6.3 אס'
קיירי - 18.5 נק', 5.4 אס'
כריס פול - 16.1 נק', 7.8 אס', 5.1 ריב'
ג'ון וול - 16.4 נק', 8.3 אס', 4.6 ריב', 1.8 חט'
בן סימונס - 15.8 נק', 8.2 ריב', 8.1 אס', 1.7 חט'

לא שאין רכזים טובים שפרצו אחרי כמה שנים, וגם לא שזה בהכרח מתכון להצלחה (אהלן אהלן ברנדון ג'נינגס, ג'וני פלין ומק"ו), אבל בוא נגיד שהכוכבים הגדולים הראו פוטנציאל מהרגע הראשון. אם יאנג בתוך הואקום של ההוקס לא יידע לייצר 15+ נק' למשחק, מצבה של אטלנטה יהיה בכי רע, גם בהווה וגם בעתיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 01, 2018 1:42 pm 
Hall of Famer

לא, פה היה ויכוח בין אחד שניסה לייצר ויכוח וקבע עמדה לא רלוונטית והמשיך להתווכח גם כשאימתו אותו עם העובדות, עד שלבסוף לא הייתה לו ברירה והוא הנפיץ משפט שחלק גדול מהויכוחים הוא בין אנשים שמסכימים אחד עם השני.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 01, 2018 2:13 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

התותח המפוברק כתב:
בקיצור, כמו שסיפר המרצה שלי לדיבייט פעם, חלק גדול מהויכוחים הוא בין אנשים שמסכימים אחד עם השני.

לגבי רכזים ש"הסתגלו" בעונת הרוקי, אני מסתכל על הרכזים הגדולים של ה-15 שנים האחרונות, ואני לא ממש רואה את זה -
קארי - 17.5 נק', 5.9 אס', 4.5 ריב', 1.9 חט'
ווסטברוק - 15.3 נק', 5.3 אס', 4.9 ריב'
לילארד - 19 נק', 6.5 אס'
רוז - 16.8 נק', 6.3 אס'
קיירי - 18.5 נק', 5.4 אס'
כריס פול - 16.1 נק', 7.8 אס', 5.1 ריב'
ג'ון וול - 16.4 נק', 8.3 אס', 4.6 ריב', 1.8 חט'
בן סימונס - 15.8 נק', 8.2 ריב', 8.1 אס', 1.7 חט'

לא שאין רכזים טובים שפרצו אחרי כמה שנים, וגם לא שזה בהכרח מתכון להצלחה (אהלן אהלן ברנדון ג'נינגס, ג'וני פלין ומק"ו), אבל בוא נגיד שהכוכבים הגדולים הראו פוטנציאל מהרגע הראשון. אם יאנג בתוך הואקום של ההוקס לא יידע לייצר 15+ נק' למשחק, מצבה של אטלנטה יהיה בכי רע, גם בהווה וגם בעתיד.

לא הייתי מכניס ב"רכזים טובים שפרצו אחרי כמה שנים" את מק"ו שזכה ברוקי השנה ומאז רק דעך, או את ג'וני פלין שמעולם לא הצליח, אבל כן את צ'ונסי בילאפס שלקחו לו כמה שנים להתפתח ואפילו סטוקטון ונאש שלא הראו בעונת הרוקי שלהם שהם הרכזים הגדולים שאליהם הם התפתחו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 01, 2018 3:28 pm 
Hall of Famer

נדמה לי שמק"ו ופלין היו דוגמאות למגמה הפוכה, כלומר לכך שפריצה מוקדמת (שמאפיינת את רוב הרכזים הבולטים) לא מבטיחה דבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 01, 2018 5:30 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
לא, פה היה ויכוח בין אחד שניסה לייצר ויכוח וקבע עמדה לא רלוונטית והמשיך להתווכח גם כשאימתו אותו עם העובדות, עד שלבסוף לא הייתה לו ברירה והוא הנפיץ משפט שחלק גדול מהויכוחים הוא בין אנשים שמסכימים אחד עם השני.

רלבנטית מאוד ערב הדראפט.
אחרי שבחרו את יאנג, שנינו מסכימים שלהשאיר את שרודר במערכת היה מיותר.
אם יאנג יהיה נפילה, מועד ההחלטה הרלבנטי לניתוח ההחלטה הוא ערב הדראפט. לא אחרי הבחירה בו.

נערך לאחרונה על ידי התותח המפוברק בתאריך ש' ספטמבר 01, 2018 5:40 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 01, 2018 5:39 pm 
Hall of Famer

Att כתב:
נדמה לי שמק"ו ופלין היו דוגמאות למגמה הפוכה, כלומר לכך שפריצה מוקדמת (שמאפיינת את רוב הרכזים הבולטים) לא מבטיחה דבר.

מה שהוא אמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 01, 2018 9:16 pm 
Hall of Famer

הגיוני שפוינט גארדס מגיעים מוכנים יותר לליגה מאשר שחקנים בעמדות אחרות. עניין פשוט של העמדה שמחזיקה בכדור ומנהלת את ההתקפה, ובד"כ בגלל המימדים הפיזים הצנועים יחסית של שחקנים בעמדה-יש סינון טבעי של כשרון ומוכנות עד שמגיעים לרמות הגבוהות יותר. כמובן לא מונע באסטים, אבל זה העקרון.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 01, 2018 10:43 pm 
Hall of Famer

סטוקטון ונאש כמובן שהתחילו את הקריירה שלהם מהספסל. סטוקטון היה המחליף של סידני גרין (מי?) עד העונה הרביעית שלו בליגה. נאש הפך לרכז פותח רק בשנה השלישית רק אחרי שעבר לדאלאס. דרון וויליאמס היה חלש מאד בעונת הרוקי שלו. חצי מהמשחקים הוא בכלל פתח מהספסל, הרכזים האחרים ביוטה? מילט פלאסיו וקית' מקלאוד. ג'ף טיג בשתי העונות הראשונות שלו היה המחליף של מייק ביבי שהזדקן לא בחן מיוחד. קייל לאורי הגיע לתפקיד הרכז הפותח רק בעונה החמישית שלו בליגה. רק בעונה השמינית הוא הפך לכוכב. קמבה ווקר בילה את עונת הרוקי שלו כמחליף לדי.ג'יי אוגוסטין. וכמובן שרודר שבשלוש העונות הראשונות שלו היה המחליף של ג'ף טיג.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 01, 2018 10:59 pm 
Junior

גם פארקר התחיל חלש מאוד בספרס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 02, 2018 12:57 am 
Hall of Famer

נדמה שיש קשר גם למקום בו נבחרת בדראפט. מן הסתם תקבל פחות הזדמנויות אם נבחרת מאוחר כמו סטוקטון ונאש גם אם אתה מאורות הגולה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 02, 2018 1:22 am 
Sophomore

רכז בכיר כיום שנבחר גבוה ועשה עונת רוקי בינונית בקבוצה חלשה זה קונלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 02, 2018 8:26 pm 
Hall of Famer

בכיר אולי בכסף שהוא מקבל. נכון להיום הוא נראה בדרך הבטוחה להפוך לשחקן היקר בהיסטוריה שמעולם לא שיחק באולסטאר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 07, 2018 2:15 am 
Sophomore

לא נכון להתעלם מחמש השנים האחרונות של קונלי עד השנה הזו. היה אחד משני השחקנים המובילים של קבוצה שהגיעה לא מעט לפלייאוף, ורכז טופ 10 קבוע. והדיון הרי התחיל מיאנג. אני חושב שאם יאנג יעשה קריירה דומה לשל קונלי, בטח אם יראה יכולת גבוהה קונסטינטנטית כמו זו של קונלי בשנים האחרונות עד הפציעה, זה מימוש פוטנציאל סביר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 07, 2018 2:42 am 
Hall of Famer

צריך להפריד בין קונלי לבין החוזה שלו. לקונלי הייתה קריירה טובה בסך הכל עד כה אבל החוזה הזה היה ועודו מופרך. שחקן בשולי הטופ10 של העמדה שלו לא אמור לקבל חוזה עצום מהסוג הזה, בטח לא בצד היורד של הקריירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 07, 2018 11:42 am 
Hall of Famer

ושחקן שהוא בשולי הטופ10 של העמדה שלו זה שחקן סבבה, אבל לא כוכב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 07, 2018 12:57 pm 
Hall of Famer

התותח המפוברק כתב:
ושחקן שהוא בשולי הטופ10 של העמדה שלו זה שחקן סבבה, אבל לא כוכב.

זה שחקן שהוא טופ50 בליגה, הוא כן יסחוב אותך למעלה, סביר שהוא אחד משלושת השחקנים החזקים שלך, אבל הוא לא כוכב, זה נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 70 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] ו 30 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה