עמוס לב כתב:
אתה קצת פוגע בחופש העיסוק, אתה לא חושב? וגם קצת בזכויות אזרח.
לא, אני לא חושב.
יהיה מותר לקבוצה להעסיק אותך , רק שאתה תחשב במניין הזרים ולא במניין המקומיים.
בכלל האמירה הזאת של חופש העיסוק וכו... תמיד עולה כשאין דרך אחרת להתמודד עם המציאות.
אבל המציאות מראה לנו שבתי המשפט לא כל כך מתערבים בדברים כאלה.
וגם אם הם מתערבים לפעמים , אפשר למצוא דרך יצירתית שתעבור את הסף של בתי המשפט.
אבל האמת היא שאני לא רואה אף גורם שאשכרה ינסה את מזלו בבית המשפט.
מה ההבדל בין זה לבין הקביעה שמי שלא שרת בצבא , לא יכול לאמן את הנבחרת הלאומית ( זה לא פוגע ? ) בסופו של יום ברק בכר מעדיף לבצע בגילו סוג של שירות צבאי ולא לתבוע אף אחד.
אם תהיה הסכמה לזה במנהלת , אני מניח שאפשר יהיה להעביר את זה משפטית , כמו את חוק הצעירים וכמו חוקים אחרים.
ראי שעל הקיר כתב:
נבחרת זה צבא? זה מילואים? זה מלחמה? האיראנים על הגדרות? חאמד חדאדי הולך להעיף עלינו טילים?
זו נבחרת ספורט. מדהים אותי כל פעם מחדש איך אנשים נהיים נוער גבעות כשזה מגיע למשהו שהוא בסופו של דבר נבחרת ספורט.
כן , לשאלתך , נבחרת זה צבא והאירנים על הגדרות.
אם תחשוב על זה , כל האהדה שלנו למשחק כדורסל (או כל ספורט אחר ) היא מטופשת לחלוטין.
אם היינו פוגשים מישהו שעשה משהו אחר שאין בו שום דבר שימושי ונחוץ ומשקיע בזה את כמות הזמן שאוהד ממוצע משקיע בקבוצה שלו , היינו חושבים שהוא אובססיבי ומטורף.
ובהינתן ההגזמה הפראית הזאת בכל נושא ונושא שקשור בכדורסל , גם ההגזמה בדרישה של הנבחרת היא לא יוצאת דופן.
אז זה נכון שמי שמנסה למדוד את זה בכלים אובייקטיבים , לא יצליח להבין את זה.
אבל מי שיבדוק את זה באותם כלים , לא יבין איך אדם עוזב הכל ונוסע ל5 ימים לאירוע ספורט (נגיד פינאל פור)
וגם אני אם הייתי שומע שמישהו עזב הכל ל5 ימים עקב רצונו לראות הרבה טלווזיה בשידור ישיר , הייתי חושב שהוא מגזים בטירוף (ומעשית אין שום הבדל בין לראות ספורט ללראות טלווזיה.
הפלוס של זה הוא שבזכות ההגזמה שלנו , הקבוצות מקבלות סכומי כסף אדירים ממקורות שונים כגון מפרסמים גופי שידור וכו... (מה שמביא למשכורות מטורפות בספורט הזה.
המינוס הוא שגם דברים כמו נבחרת או קבוצה מקבלים יחס לא פרופורציונאלי לכלום.
וזה בסדר גמור.