סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 2:34 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 85 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: אונר"א
הודעהפורסם: ב' ספטמבר 03, 2018 11:28 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
המממ.
אם הנושאים באמת היו נפרדים הנושא בכלל לא היה קיים, לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 03, 2018 12:34 pm 
Hall of Famer

דעתן בגרוש כתב:
מאחר שהערבים לא היו הצד המנצח במרד הגדול, העניין לא רלוונטי בכלל.
כשחזרנו לפה לא היה כאן אף אחד שקרא לארץ הזו 'מולדת' או 'בית לאומי'.
רק מרגע שהתנענו את התהליך של מימוש רצוננו להקים פה מחדש את הבית הלאומי שלנו התחילה ההתנגדות הערבית. זה הלך והסלים עד הקמת המדינה, הערבים הפסידו וכשלו בניסיונם למחוק את היישות הציונית - אבל ממש לא וויתרו על הכוונה.
זכות השיבה איננה מנותקת מרצונם שהארץ תהיה "בית לאומי" להם ולא לנו (אם כי לא ברור מי זה ה'לאום' הזה. הכי סביר שמדובר באומת האיסלאם, קרי מלחמתם ביישות הציונית היא ג'יהאד) - ולכן אנחנו כמובן לא יכולים להסכים לשיבה שהם דורשים.

רגע לפני חטיפת הת'רד והגרעינים, אבקש ללמוד מושכלת יסוד מאת דעתן: ממה נובעת זכותו של העם היהודי, לדעתו, ל"בית לאומי" והאם היא קשורה בהכרח לשטח גאוגרפי מסוים-ואם כן, מהם גבולות השטח.

idansha כתב:
בעיניי הסיבה שהדרישה הפלסטינית לזכות שיבה היא כושלת מוסרית, זה שהיא מתקיימת לצד הדרישה למדינה עצמאית.
לא ברור לי איך אפשר לבקש תוך כדי הדיונים על הקמת מדינה פלסטינית לצד מדינת ישראל, את זכות השיבה של הפלסטינים למדינת ישראל.
להדגמה - אם היו מקימים את מדינת ישראל כמדינת היהודים באפריקה, אז זה היה מבטל את זכות השיבה של יהודים לארץ ישראל.

דוגמה לא כל-כך מוצלחת, לצערי.

א. ליהודים יש מדינת לאום ובכל זאת יש להם "זכות שיבה" מסוימת למדינות מסוימות. לי, למשל, יש אזרחות גרמנית מתוקף האזרחות הגרמנית שנשללה מסבא שלי בזמן מלחמת העולם השנייה. זה לא מפריע למדינת ישראל להגדיר אותי בתוך הקבוצה שזכאית לזכויות על פי "חוק הלאום" הישראלי.

ב. הפלסטינים שדורשים את זכות השיבה הם פלסטינים שנמלטו/אולצו להמלט ממה שמוכר כיום כשטח מדינת ישראל שלפני מלחמת 67', וזאת בעקבות מלחמת 48'. בהחלטה 194 של האו"ם שנתקבלה בעקבות מלחמת 48' נקבע כך: "...הפליטים אשר ברצונם לשוב לבתיהם ולחיות בשלום עם שכניהם יורשו לעשות זאת במועד המוקדם ביותר האפשרי מבחינה מעשית. בעבור רכושם של אלה אשר יעדיפו לא לעשות כן ישולמו פיצויים לפי עקרונות המשפט הבינלאומי ... על ועדת הפיוס לסייע לשיבתם למולדת (repatriation), יישובם מחדש וכן לשיקום הכלכלי והחברתי של הפליטים..." אשמח להבין איפה הבעיה המוסרית שלך עם הסעיף הזה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 03, 2018 12:38 pm 
Sophomore

Hacohen כתב:
דעתן בגרוש כתב:
רק מרגע שהתנענו את התהליך של מימוש רצוננו להקים פה מחדש את הבית הלאומי שלנו התחילה ההתנגדות הערבית. זה הלך והסלים עד הקמת המדינה, הערבים הפסידו וכשלו בניסיונם למחוק את היישות הציונית - אבל ממש לא וויתרו על הכוונה.
זכות השיבה איננה מנותקת מרצונם שהארץ תהיה "בית לאומי" להם ולא לנו (אם כי לא ברור מי זה ה'לאום' הזה. הכי סביר שמדובר באומת האיסלאם, קרי מלחמתם ביישות הציונית היא ג'יהאד) - ולכן אנחנו כמובן לא יכולים להסכים לשיבה שהם דורשים.

רגע לפני חטיפת הת'רד והגרעינים, אבקש ללמוד מושכלת יסוד מאת דעתן: ממה נובעת זכותו של העם היהודי, לדעתו, ל"בית לאומי" והאם היא קשורה בהכרח לשטח גאוגרפי מסוים-ואם כן, מהם גבולות השטח.

זה כבר ממש חטיפת הת'רד...
לא דיברתי על 'זכות' בכוונה. זה בכלל לא רלוונטי לטענה שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 03, 2018 12:43 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני מניח שהבעייתיות, בעיני חלק מהאנשים שהם כנראה לא אתה, היא שזה סופה של מדינת ישראל כפי שהיא מוכרת היום עם המטרה שלשמה קמה.
אתה יכול לומר שאין שום בעייה עם זה ושתהייה מדינה פלסטינית מהירדן לים, זה בסדר וזכותו של כל אחד לדעתו. כשהאו"ם באופן רשמי דוחף לזה באמצעות זרוע שלו, מי שמחזיק בדיעה שונה משלך בנוגע לישראל אין לו הרבה ברירות אלא להילחם בזרוע הזו ולשאוף שתתחסל.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ב' ספטמבר 03, 2018 12:47 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 03, 2018 12:46 pm 
Hall of Famer

דעתן בגרוש כתב:
Hacohen כתב:
דעתן בגרוש כתב:

זה כבר ממש חטיפת הת'רד...
לא דיברתי על 'זכות' בכוונה. זה בכלל לא רלוונטי לטענה שלי.

אה, זה הכי רלוונטי (ובגלל זה אתה גם מתחמק מלענות).

ואני אסביר את המובן מאליו: אתה מדבר על "זכות שיבה" יהודית שהתממשה, בין אם אמרת את המילה "זכות" ובין אם לא (ובדומה לכך, זכותם של הערבים למדינת לאום בשטח שבין הירדן לים לא נובעת מהשאלה האם הם השתמשו במילה "מולדת" או לא). מדבריך ניכר כי אתה מאמין כי ליהודים ישנה "זכות שיבה" לשטח ספציפי מסוים. אפשר גם לעצור כאן ולבדוק אם זה נכון. אם אני טועה ואתה לא מאמין ב"זכות שיבה יהודית", אז כנראה אתה ואני באותה סירה. אני לא מאמין שאתה ואני באותה סירה, אז לשם הבנת מושכלת היסוד אשמח להבין על מה אתה מבסס את זכות השיבה היהודית.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 03, 2018 12:50 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
אני מניח שהבעייתיות, בעיני חלק מהאנשים שהם כנראה לא אתה, היא שזה סופה של מדינת ישראל כפי שהיא מוכרת היום עם המטרה שלשמה קמה.
אתה יכול לומר שאין שום בעייה עם זה ושתהייה מדינה פלסטינית מהירדן לים, זה בסדר וזכותו של כל אחד לדעתו. כשהאו"ם באופן רשמי דוחף לזה באמצעות זרוע שלו, מי שמחזיק בדיעה שונה משלך בנוגע לישראל אין לו הרבה ברירות אלא להילחם בזרוע הזו ולשאוף שתתחסל.

את העמדה הזאת אני מקבל ואף מעריך. אפשר שנהיה יריבים אידאולוגים-לי אין בעיה עם סופה של מדינת ישראל כפי שהיא מוכרת היום (כלומר בהיותה אוליגרכיה יהודית, תהיה לי בעיה עמוקה מאד בהפיכתה לאמירות אסלאמית או למדינת לאום ערבית-העניין השני הוא הסיבה שבגינה אני לא תומך במשותפת), לך יש, כל אחד יעשה מה הוא מבין וישמח בשמחותיו ויתעצב אל עצבוניו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 03, 2018 1:01 pm 
Hall of Famer

אכן דעתי שונה מדעתך בעניין (לא שהבנתי בדיוק מה דעתך בעניין, מה אתה חושב שצריך להיות פה ושיהיה גם מעשי), ואני רואה באונר"א גוף שמטרתו היא חיסול מדינת ישראל העכשווית והפיכתה למדינה פלסטינית. זה ניכר בכל מה שאמרתי מקודם, החל מעצם ההכרה בפליטים עד סוף כל הדורות, וכלה בזה שאצלם שום דבר לא מוציא פליט פלסטיני מפליטותו פרט לשיבה, כולל קבלת אזרחות מלאה במדינה אחרת בעולם. לשני הדברים האלה אין שום אח ורע בעולם.
ובכוונה לא נכנסתי לפרטים הקטנים של היומיום, את מי הם מקבלים כעובדים בסוכנות הזו, מה הם מלמדים בבתי הספר שלהם, וכו'. שני הדברים הגדולים מספיקים לי לחשוב שהוא אחד משורשי הבעייה וצריך לשאוף שיחוסל.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ב' ספטמבר 03, 2018 1:03 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 03, 2018 1:02 pm 
Sophomore

Hacohen כתב:

ואני אסביר את המובן מאליו: אתה מדבר על "זכות שיבה" יהודית שהתממשה, בין אם אמרת את המילה "זכות" ובין אם לא (ובדומה לכך, זכותם של הערבים למדינת לאום בשטח שבין הירדן לים לא נובעת מהשאלה האם הם השתמשו במילה "מולדת" או לא). מדבריך ניכר כי אתה מאמין כי ליהודים ישנה "זכות שיבה" לשטח ספציפי מסוים. אפשר גם לעצור כאן ולבדוק אם זה נכון. אם אני טועה ואתה לא מאמין ב"זכות שיבה יהודית", אז כנראה אתה ואני באותה סירה. אני לא מאמין שאתה ואני באותה סירה, אז לשם הבנת מושכלת היסוד אשמח להבין על מה אתה מבסס את זכות השיבה היהודית.

כן, את כל זה הבנתי משאלתך הקודמת.
ואני תוהה לדעת מכוח איזו עליונות מוסרית או לוגית אתה קובע שאני מתחמק. טענתי טענה, אתה מעוניין לדון בטענה אחרת, יפה לך.

הטענה שלי היתה שבלי שום קשר לעילות שעליהן התבססו שני הצדדים בטענתם לזכות על הארץ, התברר ששני המאוויים הללו לא יוכלו להתקיים יחד, וגם לא משנה באשמת מי.
מה שמשנה זה שהיה מאבק, אנחנו ניצחנו, הם הפסידו.
לכן הם פליטים ואנחנו חיים.

בכל סכסוך לאומי אחר הפליטים יושבו וטופלו. כאן לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 03, 2018 1:03 pm 
Freshman

כל הקשקושים הפילוסופיים על "זכויות" לא שווים כלום מהסיבה שאין שום זכות אמורפית לאף עם על פיסת האדמה כאן, זה פשוט לא מעניין. הסיבה שמדברים על זכות כזו בהקשר היהודי היא אחת - יש ליהודים את הכוח לממש זאת. השליטה כאן היא יהודית, וטוב שכך. מדינת ישראל, מדינה חזקה שנראה כי לא קיים כוח צבאי במזה"ת שיכול לבטל את קיומה, הגדירה את השבות בחוק שעכשיו קיבל חיזוק חוקתי (חוק הלאום) - מכאן נובעת "הזכות". כל האחרים שמדברים על זכויות כאלה ואחרות יכולים להמשיך לטעון זאת עד קץ הימים, וזה יהיה מעניין בדיוק באותה מידה לדרישה שלי שיצחק תשובה יתחלק איתי בכספים שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 03, 2018 1:11 pm 
Hall of Famer

ראי:

א. לפני כמה הודעות נתתי דוגמה יפה למה יש, ועוד איך, אח ורע לתופעה של קבלת אזרחות במדינה אחת שלא משנה כהוא זה את הדרישה לאזרחות "BIRTHRIGHT" במדינה אחרת. אצל היהודים אתה יכול להיוולד, למשל, כאזרח אמריקאי דור שלישי ומתי שאתה רוצה להפוך גם לישראלי מתוקף הBIRTHRIGHT.

ב. אגב, פתאום שמתי לב שדיברת על סוף המדינה "עם המטרה שלשמה קמה". אני מניח שיש לנו ויכוח עמוק לגבי השאלה מהי המטרה שלשמה קמה מדינת ישראל. לא בטוח שאנחנו רוצים לקיים אותו בת'רד הזה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 03, 2018 1:15 pm 
Hall of Famer

דעתן בגרוש כתב:
Hacohen כתב:

כן, את כל זה הבנתי משאלתך הקודמת.
ואני תוהה לדעת מכוח איזו עליונות מוסרית או לוגית אתה קובע שאני מתחמק. טענתי טענה, אתה מעוניין לדון בטענה אחרת, יפה לך.

הטענה שלי היתה שבלי שום קשר לעילות שעליהן התבססו שני הצדדים בטענתם לזכות על הארץ, התברר ששני המאוויים הללו לא יוכלו להתקיים יחד, וגם לא משנה באשמת מי.
מה שמשנה זה שהיה מאבק, אנחנו ניצחנו, הם הפסידו.
לכן הם פליטים ואנחנו חיים.

בכל סכסוך לאומי אחר הפליטים יושבו וטופלו. כאן לא.

שום עליונות, הסקה.

מה שהתברר ב48' זה שההנהגה הערבית לא קיבלה את החלוקה, ופרצה מלחמה. אכן, היהודים ניצחו והערבים הפסידו. אתה סוגר את ההסטוריה כאן? כי היא לא נסגרה כאן, לצערך כנראה. הפלסטינים אמנם הצד המפסיד, אמנם הפליטים, אבל הם ממשיכים לטעון לזכותם כפי שמשתמעת לדעתם מהחלטה 194. האם אפשר להגיד להם "זובי"? אפשר. זה גם מה שמדינת ישראל עושה. אבל זה לא אומר שהם יפסיקו לפעול ככל שביכולתם, גם אם ייכשלו שוב ושוב.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 03, 2018 1:19 pm 
Hall of Famer

בטן רכה וחביבה כתב:
כל הקשקושים הפילוסופיים על "זכויות" לא שווים כלום מהסיבה שאין שום זכות אמורפית לאף עם על פיסת האדמה כאן, זה פשוט לא מעניין. הסיבה שמדברים על זכות כזו בהקשר היהודי היא אחת - יש ליהודים את הכוח לממש זאת. השליטה כאן היא יהודית, וטוב שכך. מדינת ישראל, מדינה חזקה שנראה כי לא קיים כוח צבאי במזה"ת שיכול לבטל את קיומה, הגדירה את השבות בחוק שעכשיו קיבל חיזוק חוקתי (חוק הלאום) - מכאן נובעת "הזכות". כל האחרים שמדברים על זכויות כאלה ואחרות יכולים להמשיך לטעון זאת עד קץ הימים, וזה יהיה מעניין בדיוק באותה מידה לדרישה שלי שיצחק תשובה יתחלק איתי בכספים שלו.

א. אמת היא שאין שום זכות אמורפית לאף עם על פיסת האדמה כאן.

ב. אם זה לא מעניין? לא הייתי אומר. למשל, הרבה מאד כסף, חיי אדם ומשאבים אחרים נוצלו בעשרות השנים האחרונות לטובת מפעל ההתנחלויות, שמונהג ע"י אנשים שהאמונה בזכות אמורפית של עם על ארץ היא המובילה אותם. אז זה די מעניין.

ג. אתה מדבר על שלטון הכח, משהו שכל פאשיסט ישמח לאמץ (לא טוען שאתה פאשיסט). אני חזק ולכן אקבע את המציאות בפועל. זה בהחלט ריאל-פוליטיק וזה לא משהו ייחודי לישראל, אם כי יש לזכור שגלגל מתהפך בעולם-לעתים החזק נעשה חלש וזאת הסיבה העיקרית שיהודים לכך שיהודים רבים במדינת ישראל כה רועדים מפחד מהמילים "מדינת כל אזרחיה", למשל.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 03, 2018 1:24 pm 
Hall of Famer

אבל היהודים האזרחים במדינות אחרות לא נחשבים פליטים, ואין זרוע של האו"ם שמטפלת בהם ופועלת אקטיבית לשיבתם. גם לא הייתה כזו לפני שקמה ישראל.
אני מתייחס לעניין הזה כמו שאני מתייחס לטרור איסלמי ולמי שטוענים שאי אפשר להיאבק בו כי "זה רעיון ואתה לא יכול לעקור אותו ממוחות של אנשים". לזה אני תמיד עונה - גם נאציזם זה רעיון, והוא עדיין קיים במוחותיהם של כמה אנשים. לא היה שווה להיאבק בו?
בקיצור, מצידי שמי שרוצה ימשיך להאמין ברעיון ולערוג לפלסטין עד קץ כל הדורות, אני לא שולט על מוחו. שיעשה את זה כשאינו פליט, כי לפי ההגדרה של האו"ם עצמו (לכל אחד אחר במצבו) הוא לא פליט, ושיעשה את זה בלי תמיכה אקטיבית על ידי זרוע של האו"ם שמנציחה אותו רשמית כפליט.

כן, כנראה יש לנו ויכוח עמוק אם אתה טוען שישראל לא קמה קודם כל כפלטפורמה לעם היהודי לממש את השאיפות הלאומיות שלו.

לגבי החלטת האו"ם 194, היא מדברת על שני דברים נוספים - האחד הוא אפשרות למנגנון כספי במקום השיבה כדי לסגור את העניין ולסיים את הסכסוך. הפלסטינים מעולם לא הסכימו וכנראה גם לא יסכימו לקבל אחד כזה, ואונר"א בוודאי לא דוחפת לאחד כזה. השני הוא המשפט הנהדר "בזמן האפשרי מעשית". עכשיו רק נשאר למצוא אחד כזה ואנחנו מסודרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 03, 2018 1:37 pm 
Hall of Famer

הממ, נדמה לי שהפלסטינים נחשבים פליטים (גם) כי אין להם מדינה, יו נואו וגם כי, יו נואו, המדינה שגירשה אותם/ממנה נמלטו לא מכירה בזכותם לחזור. אני לא רואה את ההבדל המהותי בין הBIRTHRIGHT שהיהודים חושבים שיש להם (ועיגנו אותו בחקיקה במדינתם ואז חיזקו בעוד חקיקה) לבין הפליטות שהפלסטינים מקבעים.

לא טענתי שמדינת ישראל לא קמה לטובת מימוש השאיפות הלאומיות של חלק מהיהודים.

לשון החלטה 194: "בעבור רכושם של אלה אשר יעדיפו לא לעשות כן ישולמו פיצויים לפי עקרונות המשפט הבינלאומי". יעדיפו לא לעשות מה? לא לחזור בפועל. זאת אומרת שהשלב הראשון לפי ההחלטה הוא לאפשר חזרה בפועל. אם מאן דהוא לא רוצה לחזור בפועל, הוא יכול לקבל פיצויים בכסף. מדינת ישראל מאפשרת לחזור בפועל?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 03, 2018 1:40 pm 
Hall of Famer

לא, כי היא לא מתאבדת. או במילותיה של ההחלטה עצמה, עוד לא הגיע הזמן המעשי לזה...
ויש לא מעט מיעוטים וקבוצות אתניות בעולם שאין להם מדינה, יו נואו. אף אחד מהם לא נתמך על ידי זרוע של האו"ם למימוש שאיפוציו הלאומיות, ואף אחד מהם לא נחשב פליט עד קץ כל הדורות שאפילו אזרחות במדינה שלישית לא מוציאה אותו מפליטותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 03, 2018 2:25 pm 
Hall of Famer

וגם אין אף עם/קבוצה אתנית אחרת שהBIRTHRIGHT שלו מאפשר לו אזרחות כפולה אוטומטית מתי שרק בא לו, יו נואו. איטס קומפליקייטד.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 03, 2018 2:28 pm 
Sophomore

Hacohen כתב:

שום עליונות, הסקה.

מה שהתברר ב48' זה שההנהגה הערבית לא קיבלה את החלוקה, ופרצה מלחמה. אכן, היהודים ניצחו והערבים הפסידו. אתה סוגר את ההסטוריה כאן? כי היא לא נסגרה כאן, לצערך כנראה.

אם זו היתה הסקה, לא היית קובע שאני "מתחמק". אתה פשוט יודע מה דעותיי ומעוניין להתכתש עליהן, ואני מהין להתחמק מתשובה.
ואתה ממשיך בזה, עם ה"לצערך, כנראה."

ציטוט:
הפלסטינים אמנם הצד המפסיד, אמנם הפליטים, אבל הם ממשיכים לטעון לזכותם כפי שמשתמעת לדעתם מהחלטה 194. האם אפשר להגיד להם "זובי"? אפשר. זה גם מה שמדינת ישראל עושה. אבל זה לא אומר שהם יפסיקו לפעול ככל שביכולתם, גם אם ייכשלו שוב ושוב.

ו? איך זה סותר את הטענה שלי?
שימשיכו לפעול ככל שביכולתם, ואני אמשיך לשמוח כשהם נכשלים.

נערך לאחרונה על ידי דעתן בגרוש בתאריך ב' ספטמבר 03, 2018 2:31 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 03, 2018 2:29 pm 
Freshman

Hacohen כתב:

ב. אם זה לא מעניין? לא הייתי אומר. למשל, הרבה מאד כסף, חיי אדם ומשאבים אחרים נוצלו בעשרות השנים האחרונות לטובת מפעל ההתנחלויות, שמונהג ע"י אנשים שהאמונה בזכות אמורפית של עם על ארץ היא המובילה אותם. אז זה די מעניין.

ג. אתה מדבר על שלטון הכח, משהו שכל פאשיסט ישמח לאמץ (לא טוען שאתה פאשיסט). אני חזק ולכן אקבע את המציאות בפועל. זה בהחלט ריאל-פוליטיק וזה לא משהו ייחודי לישראל, אם כי יש לזכור שגלגל מתהפך בעולם-לעתים החזק נעשה חלש וזאת הסיבה העיקרית שיהודים לכך שיהודים רבים במדינת ישראל כה רועדים מפחד מהמילים "מדינת כל אזרחיה", למשל.

לגבי ב' - ההבדל נעוץ בכך שכמו שאמרתי קודם, יש למדינת ישראל את הכוח לממש את "הזכות" (שונא את המילה הזאת) הזאת, גם אם אני לא מסכים עם מפעל ההתנחלויות. בהערת שוליים אציין שאין לי מושג כמה הזכות האמורפית הנ"ל היא זו שהנחתה את מקימי ההתנחלויות לאחר מלחמת ששת הימים, אבל לא ניכנס לזה.

לגבי ג' - זה לא שלטון כוח, זה המצב בפועל. תרצה או לא, בסופו של דבר קיימת מציאות שגדולה יותר מכל "זכות" או "רעיון" - הרי אלה לא סייעו ליהודים במשך 2000 שנות גלות, לא סייעו לאוכלוסיות הילידיות באוסטרליה ובארה"ב וכו'. ליהודים סה"כ היה המזל לנצל את חלון ההזדמנויות שנפתח להם וריכזו מאמצים רבים ליישוב הארץ שבחלקים רבים מאוד ממנה היתה שוממה ועזובה (בנוסף לכך שהערבים התגלו כאויב לא מספיק חזק) וכל השאר שייך להיסטוריה. וברור שעם שנרדף לאורך מאות שנים ישאף למדינה יהודית, תוך שלילת זכויות לאומיות במדינה ממיעוטים אחרים. זה יצר הישרדותי לגיטימי לחלוטין.

בנוסף אני חושש שההשוואה שלך בין השבות היהודית וזכות השיבה לה טוענים הערבים היא שגויה מייסודה. ראשית, בגלל שלמרות שאתה זכאי לאזרחות אירופאית אתה לא מוגדר כפליט. פלסטיניים שחיים בארה"ב או באירופה - יש להם מדינה (ולמען האמת מדינה טובה בהרבה מהאלטרנטיבה, וזה בלשון עדינה) ועדיין הם מוגדרים כפליטים למרות שבהגדרה הם אינם כאלה.
שנית, אתה מדבר פה על מדינה שקובעת את תנאי האזרחות שלה, בתוך תחומיה שלה ומשווה אותה ליישות כלשהי שתובעת דבר זהה כאמור, רק בשטחים שלא שייכים לה. באותה מידה הייתי מגחך אם מדינת ישראל היתה מטיפה לזכות שיבה ליהודים שנושלו וגורשו ממדינות ערב.

ולגבי החלטת האו"ם - לא מתייחסים אליה בכבוד הראוי לה מאחר ש, ובכן, היא לא מחייבת אף אחד והצהרתית מייסודה ותו לא. כך שברור שאם הצדדים באמת רוצים להגיע לשלום, תוך הסתמכות של מי מהם על ההחלטה הזו, הרי שמדובר בקרב אבוד מראש.

נערך לאחרונה על ידי בטן רכה וחביבה בתאריך ב' ספטמבר 03, 2018 2:31 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 03, 2018 2:29 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
וגם אין אף עם/קבוצה אתנית אחרת שהBIRTHRIGHT שלו מאפשר לו אזרחות כפולה אוטומטית מתי שרק בא לו, יו נואו. איטס קומפליקייטד.

אמממ... לא נכון. דווקא יש. אפילו בעולם הכדורסל אתה רואה את זה מצוין, אבל זה נכון לא רק בכדורסל.
בכל אופן, הם עושים את זה לא מעמדה של פליטים עד קץ הדורות, כי הם לא פליטים. ולא בעזרה אקטיבית של זרוע של האו"ם.

בוא והסבר את נקודת המוצא: למה פליטים פלסטינים אמורים לקבל יחס שונה ומיוחד מפליטים אחרים בעולם?

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ב' ספטמבר 03, 2018 2:33 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 03, 2018 2:30 pm 
Sophomore

Hacohen כתב:

בלי לברר את הטענה העובדתית, נניח שהיא נכונה:
אז מה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 03, 2018 2:39 pm 
Hall of Famer

בטן רכה וחביבה כתב:
Hacohen כתב:

לגבי ב' - ההבדל נעוץ בכך שכמו שאמרתי קודם, יש למדינת ישראל את הכוח לממש את "הזכות" (שונא את המילה הזאת) הזאת, גם אם אני לא מסכים עם מפעל ההתנחלויות. בהערת שוליים אציין שאין לי מושג כמה הזכות האמורפית הנ"ל היא זו שהנחתה את מקימי ההתנחלויות לאחר מלחמת ששת הימים, אבל לא ניכנס לזה.

לגבי ג' - זה לא שלטון כוח, זה המצב בפועל. תרצה או לא, בסופו של דבר קיימת מציאות שגדולה יותר מכל "זכות" או "רעיון" - הרי אלה לא סייעו ליהודים במשך 2000 שנות גלות, לא סייעו לאוכלוסיות הילידיות באוסטרליה ובארה"ב וכו'. ליהודים סה"כ היה המזל לנצל את חלון ההזדמנויות שנפתח להם וריכזו מאמצים רבים ליישוב הארץ שבחלקים רבים מאוד ממנה היתה שוממה ועזובה (בנוסף לכך שהערבים התגלו כאויב לא מספיק חזק) וכל השאר שייך להיסטוריה. וברור שעם שנרדף לאורך מאות שנים ישאף למדינה יהודית, תוך שלילת זכויות לאומיות במדינה ממיעוטים אחרים. זה יצר הישרדותי לגיטימי לחלוטין.

בנוסף אני חושש שההשוואה שלך בין השבות היהודית וזכות השיבה לה טוענים הערבים היא שגויה מייסודה. ראשית, בגלל שלמרות שאתה זכאי לאזרחות אירופאית אתה לא מוגדר כפליט. פלסטיניים שחיים בארה"ב או באירופה - יש להם מדינה (ולמען האמת מדינה טובה בהרבה מהאלטרנטיבה, וזה בלשון עדינה) ועדיין הם מוגדרים כפליטים למרות שבהגדרה הם אינם כאלה.
שנית, אתה מדבר פה על מדינה שקובעת את תנאי האזרחות שלה, בתוך תחומיה שלה ומשווה אותה ליישות כלשהי שתובעת דבר זהה כאמור, רק בשטחים שלא שייכים לה. באותה מידה הייתי מגחך אם מדינת ישראל היתה מטיפה לזכות שיבה ליהודים שנושלו וגורשו ממדינות ערב.

ולגבי החלטת האו"ם - לא מתייחסים אליה בכבוד הראוי לה מאחר ש, ובכן, היא לא מחייבת אף אחד והצהרתית מייסודה ותו לא. כך שברור שאם הצדדים באמת רוצים להגיע לשלום, תוך הסתמכות של מי מהם על ההחלטה הזו, הרי שמדובר בקרב אבוד מראש.

אחח, אני מת על "ארץ ללא עם לעם ללא ארץ". אמנם נתוני דמוגרפיה קלים ופשוטים יראו אחרת לגמרי, אבל למה לא.

לגבי זכויות שיבה. מדינת ישראל מבוססת על "זכות שיבה" יהודית. על מה מתבססת זכות השיבה הזאת? שאלה פשוטה שלכאורה כל ציוני אמור לענות עליה תוך כדי שינה. למה אף אחד כאן לא עונה לי?

ורגע...ישות שתובעת זכויות בשטחים שלא שייכים לה...נשמע לי מוכר... אבל רגע, זה אפילו לא המקרה. הפלסטינים תובעים זכות שיבה של אנשים שהיו כאן ערב הקמת המדינה ונמלטו כתוצאה ממלחמה. זה שורש מעמד הפליטות.

לגבי "החלטה הצהרתית שלא מחייבת אף אחד". בלפור, מישהו?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 03, 2018 2:43 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
Hacohen כתב:

אמממ... לא נכון. דווקא יש. אפילו בעולם הכדורסל אתה רואה את זה מצוין, אבל זה נכון לא רק בכדורסל.
בכל אופן, הם עושים את זה לא מעמדה של פליטים עד קץ הדורות, כי הם לא פליטים. ולא בעזרה אקטיבית של זרוע של האו"ם.

בוא והסבר את נקודת המוצא: למה פליטים פלסטינים אמורים לקבל יחס שונה ומיוחד מפליטים אחרים בעולם?

כי אין לפליטים הפלסטינים שום מענה אחר. אין מדינה פלסטינית, והמדינה ששולטת בשטחים מהם הפלסטינים הנ"ל גורשו/נמלטו לא מוכנה לדון בזכותם לשוב.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 03, 2018 2:45 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
Hacohen כתב:

כי אין לפליטים הפלסטינים שום מענה אחר. אין מדינה פלסטינית, והמדינה ששולטת בשטחים מהם הפלסטינים הנ"ל גורשו/נמלטו לא מוכנה לדון בזכותם לשוב.

אז שסוכנות האו"ם לפליטים תטפל בהם ותתן להם מענה, כמו כל פליט אחר בעולם.

הפלסטינים לא "תובעים זכות שיבה של אנשים שהיו כאן ערב הקמת המדינה ונמלטו כתוצאה ממלחמה", אם זו הייתה כל הבעייה לדעתי היא הייתה נפתרת בשנייה. הם תובעים זכות שיבה גם לצאצאיהם עד קץ הדורות. לכן זה גם לא "שורש הפליטות", בהגדרות האו"ם עצמו ל"מהו פליט" (כשאתה לא פלסטיני כמובן) אין מעמד פליטות לצאצאים שנולדו במקומות אחרים.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ב' ספטמבר 03, 2018 2:48 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 03, 2018 2:46 pm 
Hall of Famer

דעתן בגרוש כתב:
Hacohen כתב:

בלי לברר את הטענה העובדתית, נניח שהיא נכונה:
אז מה?

נחדד את זה. היהודים טענו שהם גולים-ואם תרצה לומר, "פליטים"-מארץ ישראל במשך 2000 שנה, וכשהקימו את מדינתם הסתמכו על הפליטות הזו כבסיס לזכות השיבה שלהם. קצת מוזר שדווקא היהודים מתקשים להבין את תחושת הפליטות הפלסטינית (ואם תרצה לומר, הם מבינים יופי-ומזה הם מפחדים).

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 03, 2018 2:49 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
Hacohen כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
Hacohen כתב:

אז שסוכנות האו"ם לפליטים תטפל בהם ותתן להם מענה, כמו כל פליט אחר בעולם.

כאן כנראה המקום לציין שאני לא מכיר לעומק את הפעילות של אונר"א, נראה שנביא בעירו מכיר הרבה יותר משנינו למשל, ולכן אין לי תשובה טובה לשאלה למה הזרוע הזאת כן והגוף הכללי האחר לא. ההבדל הבסיסי שאני מכיר הוא כאמור לעיל. אני מניח שבני הרוהינגה שהם כרגע פליטים ממיאנמר ואין להם מדינה נמצאים במצב דומה למדי, לא יודע איך יטפלו בהם. בכל מקרה לא תשמע ממני מילה בעד או נגד אונר"א, אני פה רק לתהות במה שונה "זכות השיבה" הפלסטינית מ"זכות השיבה" היהודית.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 85 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 37 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה