Hacohen כתב:
א. אמת היא שאין שום זכות אמורפית לאף עם על פיסת האדמה כאן.
ב. אם זה לא מעניין? לא הייתי אומר. למשל, הרבה מאד כסף, חיי אדם ומשאבים אחרים נוצלו בעשרות השנים האחרונות לטובת מפעל ההתנחלויות, שמונהג ע"י אנשים שהאמונה בזכות אמורפית של עם על ארץ היא המובילה אותם. אז זה די מעניין.
ג. אתה מדבר על שלטון הכח, משהו שכל פאשיסט ישמח לאמץ (לא טוען שאתה פאשיסט). אני חזק ולכן אקבע את המציאות בפועל. זה בהחלט ריאל-פוליטיק וזה לא משהו ייחודי לישראל, אם כי יש לזכור שגלגל מתהפך בעולם-לעתים החזק נעשה חלש וזאת הסיבה העיקרית שיהודים לכך שיהודים רבים במדינת ישראל כה רועדים מפחד מהמילים "מדינת כל אזרחיה", למשל.
לגבי ב' - ההבדל נעוץ בכך שכמו שאמרתי קודם, יש למדינת ישראל את הכוח לממש את "הזכות" (שונא את המילה הזאת) הזאת, גם אם אני לא מסכים עם מפעל ההתנחלויות. בהערת שוליים אציין שאין לי מושג כמה הזכות האמורפית הנ"ל היא זו שהנחתה את מקימי ההתנחלויות לאחר מלחמת ששת הימים, אבל לא ניכנס לזה.
לגבי ג' - זה לא שלטון כוח, זה המצב בפועל. תרצה או לא, בסופו של דבר קיימת מציאות שגדולה יותר מכל "זכות" או "רעיון" - הרי אלה לא סייעו ליהודים במשך 2000 שנות גלות, לא סייעו לאוכלוסיות הילידיות באוסטרליה ובארה"ב וכו'. ליהודים סה"כ היה המזל לנצל את חלון ההזדמנויות שנפתח להם וריכזו מאמצים רבים ליישוב הארץ שבחלקים רבים מאוד ממנה היתה שוממה ועזובה (בנוסף לכך שהערבים התגלו כאויב לא מספיק חזק) וכל השאר שייך להיסטוריה. וברור שעם שנרדף לאורך מאות שנים ישאף למדינה יהודית, תוך שלילת זכויות
לאומיות במדינה ממיעוטים אחרים. זה יצר הישרדותי לגיטימי לחלוטין.
בנוסף אני חושש שההשוואה שלך בין השבות היהודית וזכות השיבה לה טוענים הערבים היא שגויה מייסודה. ראשית, בגלל שלמרות שאתה זכאי לאזרחות אירופאית אתה לא מוגדר כפליט. פלסטיניים שחיים בארה"ב או באירופה - יש להם מדינה (ולמען האמת מדינה טובה בהרבה מהאלטרנטיבה, וזה בלשון עדינה) ועדיין הם מוגדרים כפליטים למרות שבהגדרה הם אינם כאלה.
שנית, אתה מדבר פה על מדינה שקובעת את תנאי האזרחות שלה, בתוך תחומיה שלה ומשווה אותה ליישות כלשהי שתובעת דבר זהה כאמור, רק בשטחים שלא שייכים לה. באותה מידה הייתי מגחך אם מדינת ישראל היתה מטיפה לזכות שיבה ליהודים שנושלו וגורשו ממדינות ערב.
ולגבי החלטת האו"ם - לא מתייחסים אליה בכבוד הראוי לה מאחר ש, ובכן, היא לא מחייבת אף אחד והצהרתית מייסודה ותו לא. כך שברור שאם הצדדים באמת רוצים להגיע לשלום, תוך הסתמכות של מי מהם על ההחלטה הזו, הרי שמדובר בקרב אבוד מראש.