ראי שעל הקיר כתב:
רמזים לשאלות שלי:
- מיהו הספורטאי המפורסם שהתמודד בפריימריז של מפלגה בישראל והפסיד? באיזו מפלגה הוא התמודד ולמי הוא הפסיד? נפתר (בעזרת גוגל, לא חוכמה): טל ברודי רץ בליכוד והפסיד לדני דנון
- מי הספורטאי ששיחק בליגה הראשונה בישראל בארבעה ענפים קבוצתיים שונים (ובאחד מהם גם הגיע לנבחרת ישראל)? רמז: הוא דמות מוכרת בספורט הישראלי גם היום, אם כי לא כספורטאי פעיל
- אותו ספורטאי מהשאלה הקודמת - באיזה ענף ספורט (לא אחד מהארבעה) הוא היה נשיא האיגוד הישראלי וסגן נשיא האיגוד העולמי? רמז: מדובר בענף איזוטרי כספורט תחרותי, אבל אני מניח שכולכם עסקתם בו לפחות פעם אחת בחייכם
- מיהו הכדורסלן המפורסם (חוץ מאריק איינשטיין) שהיה אלוף ישראל לנוער במקצוע באתלטיקה קלה? רמז: הוא קשור לאריק איינשטיין בצורה מסויימת
- מיהם שני שחקני נבחרת ישראל בכדורגל שהיו גם שחקני נבחרת בענף נוסף? רמז: אחד מהם היה כוכב של ממש בענף הנוסף שלו, ולקח עם קבוצתו המון תארים בארץ. האחד שניתן עבורו הרמז כבר נפתר - נמרוד דרייפוס. אין לי רמז טוב על השני...
אז הנה התשובות לשאלות שלא נפתרו:
- הספורטאי ששיחק בליגה הראשונה בישראל בארבעה ענפים שונים הוא בן ציון באיער, היום עורך דין מוכר שמתעסק הרבה בענייני ספורט, ונדמה לי שגם היה פעיל בהנהלת בני יהודה בשלב כלשהו. הוא שיחק כדוריד וכדורסל במכבי ר"ג (כשוער כדוריד גם הגיע לנבחרת ישראל), כדורגל בבני יהודה וכדורמים במכבי ת"א. עסק גם באתלטיקה, בשחייה, ובעוד מגוון של ענפי ספורט, כולל...
- ... הורדת ידיים. זה הספורט שהוא היה נשיא האיגוד הישראלי שלו וסגן נשיא האיגוד העולמי שלו.
- אברהם שניאור היה אלוף ישראל לנוער בהטלת כידון והדיפת כדור ברזל.
- אחד זה נמרוד דרייפוס - כבר אמרו. השני הוא יואל שוהם, השוער ששיחק בהפועל ת"א אחרי שחודורוב עזב לר"ג, ואחרי שחודורוב פרש הוא החליף אותו גם בר"ג. שיחק משחק אחד בנבחרת ישראל, אבל הספורט העיקרי שבו הצליח היה טניס שולחן שבו הוא היה שחקן נבחרת זמן רב. הוא פעיל בענף גם היום.
הנה עוד שאלות:
- באיזה שיא גינס מעורב מיץ' גולדהאר?
- על שם מי נקרא היישוב שדה ניצן (בנגב המערבי) ואיך זה קשור לספורט?
- איזו דמות ידועה בספורט הישראלי (באופן עקיף) משורבבת לאחת מתיאוריות הקונספירציה המפורסמות בעולם?