סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 5:45 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 85 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: אונר"א
הודעהפורסם: ד' ספטמבר 05, 2018 9:55 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
אתה ממשיך לנפנף בעניין האזרוח כאילו אין מציאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 05, 2018 10:32 pm 
Freshman

ממה שאני מבין מנביא בעירו, למעשה לבעיית "הפליטים" אין פיתרון והם יישארו כאלה גם אם ישראל תפתח שעריה בפני עד האחרון שבהם, כי הרי הם גורשו מכפרים שכבר לא קיימים וממילא לא יוכלו לחזור למקום מושבם המקורי. אבל אולי זה רק אני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 05, 2018 10:58 pm 
Junior

זה רק אתה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 06, 2018 12:47 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אבל זה המצב בפועל. כלומר לא לכפרים שכבר לא קיימים, אבל גם שיבה אינדיבידואלית לא תוציא פלסטיני מפליטותו. בפועל כל מה שמוציא פליט אחר, שאינו פלסטיני, מפליטותו - לא מוציא פלסטיני מפליטותו, למעט שיבה כוללת וקולקטיבית.

נביא בעירו כתב:
אתה ממשיך לנפנף בעניין האזרוח כאילו אין מציאות.

לא נכון. בהודעה האחרונה שלי יש שאלות שאין להן כל קשר לעניין האיזרוח כן או לא.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ה' ספטמבר 06, 2018 10:07 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 06, 2018 9:30 am 
Freshman

נביא בעירו כתב:
זה רק אתה.

אז הייתי ממליץ לך לעבוד על הניסוח, כי זה בדיוק מה שמשתמע מההודעה שלך.

ציטוט:
לא הבנתי. אבל לדעתי גם אתה לא. מה לגבי אדם שגורש מכפר שכבר לא קיים וגר מאז במחנה פליטים בירושלים? הוא גם לא פליט כי הוא גר בירושלים?

באמת שלא הבנתי איך אדם כזה יכול להיות פליט (גם לפי ההגדרה האונר"אתית), שהרי הוא יכול לממש את זכותו לת"ז ישראלית ולמעשה להחיל על עצמו את "השיבה" ולחיות בכל מקום שיחפוץ בישראל. באמת מנסה להבין אותך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 06, 2018 10:09 am 
Hall of Famer

רק תיקון, לפי ההגדרה האונר"אית הוא פליט, כי כל פלסטיני באשר הוא הוא פליט עד השיבה הקולקטיבית והמלאה. לפי ההגדרה של נציבות האו"ם לפליטים, שמגדירה פליט בכל מקום אחר בעולם, הוא לא אמור להיות פליט.
ופה בדיוק הבעייה עם הארגון הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 06, 2018 11:56 am 
Junior

אני אחדד, כי באמת נראה שיש פה קצר בתקשורת. אתם ממשיכים לציין שוב ושוב כמה קל לתושב ירושלים לממש את הזכות לתעודת זהות ישראלית, ובכך מתעלמים מהדבר המבאס הזה שנקרא מציאות. ראי אפילו הרחיק ואמר שכל מה שצריך זה לא לעסוק בטרור ובום, אתה אזרח (אני מניח שהדרישה לשליטה בעברית היא בבחינת קל וחומר. אם אתה לא טרוריסט אז בטוח שאתה מדבר עברית). זו בוודאי אמירה שמאוד תסקרן את כל 53 האנשים שזכו לאזרחות ב-2014 לעומת כמעט 900 בקשות שהוגשו באותה שנה.

ובכן, המציאות: ישראל אמנם מאפשרת לפלסטינים ספורים מירושלים המזרחית להתאזרח בכל שנה, אבל כל מי שטען לאורך השנים שהיא בחיים לא תאזרח פלסטינים במספרים גדולים, גילה שצדק, כשעליה דרמטית בשיעור מבקשי האזרחות הביטה איתה ירידה חדה הרבה יותר באחוזי הבקשות שאושרו. למעשה, בשנים מסוימות אפשר לראות אפילו ירידה במספרים המוחלטים של בקשות שאושרו, למרות עלייה של מאות אחוזים בכמות הבקשות.

כלומר, ישראל משאירה את מסלול ההתאזרחות פתוח עבור קומץ פלסטינים בכל שנה, בעיקר כי זה עוזר לה להתמודד עם החוק הבינלאומי, אבל אין לה שום כוונה לתת לכמויות גדולות של ערבים אזרחות והאמת היא שזה סטארט אפ: בפעם הבאה שהערבים ינהרו לקלפיות באוטובוסים של עמותות השמאל, אפשר פחות להתרגש ופשוט לתת רק ל-53 מהם זכות הצבעה...

וכמובן שכל זה בלי להזכיר כמה קלה היד על ההדק של שלילת התושבות, אבל זה לפעם הבאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 06, 2018 1:39 pm 
Hall of Famer

מי שנדבק שהתאזרחות זה דווקא אתה. גם כששאלתי שאלות שלא קשורות כלל ועיקר להתאזרחות, אמרת "אתה נדבק להתאזרחות".
אז הנה, אין התאזרחות ואף פלסטיני מזרח ירושלמי לא יכול להתאזרח בישראל. יופי? מפה נצא.
וכדי לחסוך לך את המאמץ של לדפדף דף אחורה, הנה שאר השאלות שלא קשורות כלל ועיקר להתאזרחות בישראל.

אם הוא אזרח של מדינה שלישית, הוא אמור להיחשב לפליט? לא, הוא לא אמור להיחשב לפליט. לא אני אומר, האו"ם אומר (על כאלה שאינם פלסטינים, כלומר). מה לגבי בניו/נכדיו/ניניו/חימשיו, שנולדו במזרח ירושלים? גם הם פליטים?
ומה לגבי התושבים שגרים במקום עוד לפני 67 ואולי גם לפני 48, ופשוט נשארו במקומם?

בקיצור, שאלת השאלות: למה שלא יהיו מטופלים על ידי נציבות האו"ם לפליטים, כמו כל פליט אחר בעולם (כלומר אלה שהם באמת פליטים לפי האמנה שלה)?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 06, 2018 3:10 pm 
Junior

הסיבה שאני מדגיש את שאלת ההתאזרחות היא כי מדובר בשאלה קריטית להגדרות של האו"ם. השאלה, במילים אחרות, היא האם האזרחות הישראלית היא באמת אופציה שניתנת לכל פלסטיני שירצה בה, או איזשהי עצם שישראל זורקת לכמה פלסטינים בכל שנה כדי לנקות לעצמה את המצפון וכדי שהצפצוף שלה על החוק הבינלאומי יהיה טיפה פחות בוטה. כמו שהסברתי, כל הראיות האפשריות מצביעים על כך שמדובר באפשרות השנייה.

לגבי שאלת השאלות שלך, ושאר השאלות האחרות ששאלת שלא קשורות להתאזרחות - אנחנו כנראה מסכימים. עדיף שהפליטות הפלסטינית תהיה משהו שלא עובר מדור לדור. אבל לפחות לגבי ירושלים המזרחית, העובדה שישראל לא באמת מאפשרת לתושבים שם להתאזרח במספרים משמעותיים, היא חסם לעניין הזה לא פחות מהתמיכה של אונר"א ברעיון השיבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 06, 2018 3:13 pm 
Hall of Famer

אז זהו, שזו לא שאלה עד כדי כך קריטית להגדרות של האו"ם - ככל שמדובר בנציבות האו"ם לפליטים.

ומאחר ובכסף של מדינה תורמת עסקינן, מדובר גם בגוף מנופח ובזבזני לעומת נציבות באו"ם לפליטים. לכל הפחות, גם אם אתה תומך בהשארת אונר"א על הקריטריונים חסרי המוצא שלו, אם אתה מדינה תורמת שלא רוצה לבזבז את כספה, כדאי שתדרוש להפנות ממנו משאבים לנציבות האו"ם לפליטים. מדובר, למשל, על הבדל של 1 ל-35-40 בערך, ביחס עובדים לפליטים בשני הארגונים. וזה עוד כשאונר"א עובדת באזור הרבה יותר מצומצם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 85 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה