סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 11:39 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 60 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' ספטמבר 08, 2018 7:02 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
לאנס, רונדו ומקגי מגנים מעל הממוצע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 08, 2018 7:13 pm 
Hall of Famer

כן ולא
לאנס בהחלט אבל הוא הד קייס
קונגו הוא שומר בטופ אבל רק כשבא לו או הפלייאוף
מרגע הוא חתיכת רים פרוטקטור אבל מוגבל בדקות ולא טוב היציאה על קלעים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 08, 2018 9:17 pm 
Sophomore

יותר מלאנס, רונדו ומגי, קקפ, הארט, בול ואינגרם שומרים טובים. אם לברון לא נפצע, לא רואה איך הלייקרס יורדים ממקום 5. גולדן ויוסטון עדיפות כנראה, פורטלנד וניו אורלינס באותו דרג, כשהייתי נותן יתרון קל ללייקרס עליהן, ניו אורלינס יוטה ומינסוטה דרג אחד מתחת. 50-55 נצחונות ללברון בלי לעבור את ה-34 דקות למשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 08, 2018 9:36 pm 
Sophomore

גולדן סטייט ויוסטון הרבה מעל הלייקרס. גם יוטה, סאן אנטוניו ואוקלהומה טובות מהם. הלייקרס בערך באותה רמה כמו דנבר, ניו אורלינס, פורטלנד ומינסוטה. מקומות 6-10.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 08, 2018 10:19 pm 
Hall of Famer

למה בדיוק אוק סיטי קבוצה יותר טובה מהלייקרס? מה בדיוק קרה בשנה שעברה או בפגרה שהופך את הת'אנדר לקבוצה שמועמדת ליתרון ביתיות בפלייאוף?
גם לגבי הספארס המחודשים יש סימן שאלה. יש הבדל גדול בין לשחק עונה שלמה כשאתה חושב שהכוכב שלך עומד לחזור, או להראות לכוכב שלך שאפשר גם בלעדיו, לבין להתחיל עונה חדשה בלעדיו ולדעת שזה מה יש. הרבה פעמים הדלק של להראות לכולם מחזיק אותך הרבה מעל הרמה האמיתית שלך. דוגמאות מייצגות? הרפטורס אחרי הפציעה הראשונה של וינס ב-2001/2 רצו בצורה נהדרת לפלייאוף. לעומת זאת בעונה הבאה כשוינס היה פצוע והיה ברור שהוא הולך להפסיד הרבה משחקים, הבלוף התגלה והם חזרו למימדים של קבוצת לוטרי. גם הבולז בעונה הראשונה ללא מייקל שחבט עם מחבט בייסבול בעיקר באוויר היו קבוצה של 50+ ניצ'. בעונה הבאה הם כבר היו בדרך לפספס את הפלייאוף כשמייקל חזר (נסיבות מקילות העזיבה של הוראס גרנט ללא שום תחליף אמיתי).
אני לא רואה את הלייקרס המחודשים נופלים מיוטה. למעשה למעט גולדן סטייט ויוסטון (ודאי, לא כנראה, יש להוריד את המשקפיים הורודים/הגלולה הכחולה כשכותבים בסלניוז) אין אף קבוצה שאני חושב שעדיפה על הלייקרס בוודאות. זה עדיין לברון.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 08, 2018 10:27 pm 
Hall of Famer

מחזיק מחרה עם עמוס. כשדירגתי את לברון שני אחרי דוראנט כולם נזעקו שטרם. אז עכשיו השחקן הטוב בעולם לא יכול לסחוב קבוצה לפחות חביתיות בסיבוב הפלייאוף הראשון? אתמהה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 08, 2018 10:45 pm 
Hall of Famer

מילא יתרון ביתיות, יש כאן טענה שהם נאבקים על הפלייאוף ובסיכוי סביר לא נכנסים.
בין אם לברון במוד רציני יותר או פחות, הם עדיין ייכנסו לפלייאוף, אלא אם הוא יסבול מפציעה רצינית או שהיכולת שלו תצנח פלאים. הוא מספיק טוב כדי לגרור את קליבלנד לגמר והוא אמור להיות מספיק טוב כדי לקחת את הלייקרס לפלייאוף, סביר להניח מאזור מקומות 4-6.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 08, 2018 11:40 pm 
Junior

אני לא חושב שהסגל סביב לברון טוב יותר מאשר קליבלנד
בקליבלנד הוא לא הגיע ל-55 ניצחונות ועכשו יש לו עוד 20 משחקים במערב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 08, 2018 11:58 pm 
Hall of Famer

בהתחשב בכך שלברון הוכיח בכל שנה שיש לו עוד הילוך אחד לפחות להעביר אליו ושהפערים בין המערב למזרח לא עד כדי כך גדולים, אני מאמין שהם יהיו בסדר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 09, 2018 1:49 am 
Sophomore

ואני רק רוצה לציין שהרעיון של שנת שבתון הוא הזייה כי לברון הוא לא מורה. הקונספציה לפיה הוא הולך לנצח את הזמן כי הוא מאוד מתוחזק וכי- "תראו הוא כבר 20 שנים בליגה ולא יורד ברמה" בת'כלס שגויה. הרבה יותר רלוונטי הגיל מאשר הקילומטראז', הוא מתקרב כבר לאיזורים שבהם הוא הולך לרדת ברמתו ולא יעזור כלום. הוא לא יכול לקחת שנת שבתון אם הוא רוצה הישגים...

הסגל של הלייקרס טוב. אני חושב שזה הכי הרבה כשרון שהיה סביבו והכי הרבה שחקנים אינטיליגנטיים שזה לא היה לו מעולם. הרבה תלוי בחדר הלבשה ובדינמיקה עם רונדו בעיניי. ולברון עדיין מהטובים בעולם (לפחות כך היה בשנה שעברה)... מן הסתם יהיו יותר טובים מאוקלהומה שהם קבוצה גרועה לאללה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 09, 2018 1:54 am 
Hall of Famer

הכי הרבה כשרון שהיה סביבו?
לא צריך להיסחף לצד השני. אנחנו מדברים על שחקן שהקיף את עצמו בווייד ובוש ומאוחר יותר בקיירי ובלאב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 09, 2018 2:48 am 
Hall of Famer

ממש לא הכי הרבה כשרון אבל למען האמת גם לא מעט כשרון. השאלה היא פחות הכשרון ויותר ההתאמה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 09, 2018 3:36 am 
Hall of Famer

אני חושב שגם וגם. כשרון מדבר ברמות הגבוהות, בייחוד בפלייאוף. לא ברור כמה טובים אינגרם, בול, הארט וקוזמה יהיו (את הארט אני פחות מכיר). רונדו ומקגי הם משלימים נהדרים ויותר מזה, שניהם מסוגלים להיות לרגעים בין הטובים בעמדה שלהם, את סטיבנסון אני לא מעריך (לפחות לא בתפקיד המופרך שהיה לו באינדי בשנתיים האחרונות).
אבל - עד שלא יהיה ברור מה שווים החבר'ה הצעירים להשוות אותם לצוות מסייע שכולל את ווייד ובוש או קיירי ולאב זה לא לעניין.
מה שכן, הם בהחלט יכולים להישלח תמורת שחקנים ברמה גבוהה מאוד. הסוכן החדש של דייוויס צפוי להיות הסוכן של לברון. יכול להיות שיש ללברון או למג'יק תכנית מסודרת יותר מהערבוביה הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 09, 2018 6:24 am 
Hall of Famer

כל עוד לברון בריא הלייקרס יהיו חזק במאבק על יתרון הביתיות בפלייאוף, המערב מעבר לג"ס נחלש השנה ונראה שכולםפ מחכים שהקבוצה הזו תתחיל להתפרק, או חברתית או כלכלית, כדי שאפשר יהיה להתחיל לאיים עליה בעוד שנה-שנתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 09, 2018 9:15 am 
Sophomore

אה כן נכון, איך שהוא שכחתי את מיאמי. ברור, מיאמי. אין סוף כישרון מן הסתם...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 09, 2018 9:47 am 
Hall of Famer

לברון לא צריך לנצח את הזמן. מאלון וסטוקטון כמעט לא החמיצו משחקים בקריירה ארוכה, וספק אם התקרבו לרמה שבה לברון מתחזק את עצמו. בעידן שבו בני 80 רצים מרתון, מפליא שאנשים מסתכלים על שחקן בן 34 כמי שאמור בהכרח להתחיל לגמור את הסוס, בעיקר כשרק לפני כמה חודשים הוא נראה כמו אלוהים שהתגלם בבשר.

ולגבי זה שהוא יוריד הילוך...משעשע. אחד המתחרים הגדולים שיש מסביבו קבוצת כשרון לא רעה בכלל יוותר על משהו? מאיפה אנשים מנפיצים..

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 09, 2018 10:12 am 
Hall of Famer

לא שאני מסכים עם כל תיאוריית שנת השבתון אבל אני מתאר לעצמי שזה מגיע מתוך זה שלברון בחר בקיץ סיטואציה שהיא לא מיטבית מבחינת כדורסל אלא מבחינות אחרות עבורו (משפחה,עסקים וכו'). כלומר, ברמה כזו או אחרת, נראה או אפשר לטעון לפחות שהוא וויתר על המאבק על האליפות השנה, בעצם זה שלא הצטרף לסיטואציה כמו זו ביוסטון עם פול, הארדן וקאפלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 09, 2018 10:25 am 
Sophomore

אנשים כותבים שיקח שנה מנוחה מתוך איזו מחשבה שלגיל אין משמעות, אלא רק לזמן שיש לשחקן להתאושש, או משהו כזה... אולי בכלל מה שעומד מאחורי המחשבה הזאת אצל אנשים זה קטע מנטלי? נראה לי שהוא דווקא מאוד מחויב ללהיות הכי גדול שהוא יכול.

אם לברון יקח מנוחה של שנה, אז אולי הגוף שלו יתאושש (ממה? הוא עבר איזו פציעה טראומטית שאנחנו לא יודעים עליה?), אבל מה שבטוח זה שהוא יזדקן בשנה.

ואל תגזים בנוגע לבני 80 עושים מרתון. אנשים מבוגרים עושים ספורט היום בגלל שנהייתה מודעות מאוד גדולה והבנה לכך שכשאתה לא מפסיק להיות בתנועה זה משפר את היכולת שלך להמשיך להיות בתנועה (וגם התקדמות עולם הרפואה מן הסתם). כאן אנחנו לא מדברים רק על היכולת להיות בתנועה, אלא על ספורט תחרותי באינטנסיביות גבוהה. מבלי לדבר על פציעות שיכולות להגיע, מקצועית תתחיל דעיכה ובמקביל דור צעיר חזק, מהיר ואתלטי שירצה לתפוס את מקומם של אלה יכנס.

הסיטואציה שלברון בחר ממש מוצלחת בעיניי. הוא הולך להיות עוד פעם השחקן הכי דומיננטי בקבוצה, מוקף בצעירים אינטיליגנטיים מוסרים (ורובם גם קולעים) שמחכים לפרוץ ווטרנים מנוסים וקשוחים. הלייקרס הולכים לדבר חזק השנה ואם לא, זה יהיה בגלל דעיכה של לברון לדעתי או ענייני חדר הלבשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 09, 2018 10:30 am 
Hall of Famer

הנקודה היא שהמדע הולך קדימה, הידע הולך קדימה, לפני 20 שנה ספורטאים עוד היו שותים בירה ואוכלים מטוגנים-היום כל פיפס מחושב, מתוחזק ע"י אנשי מקצוע מהשורה הראשונה, ולברון הוא מאלה שלוקחים את זה הכי רחוק. תוסיף את זה לגוף על-אנושי גם ככה, ותבין שאין לו בעיה גופנית-כאמור, כמו שראינו רק לפני מס' חודשים.

ומי שטוען שלברון עולה למגרש בשביל פחות ממאבק לאליפות לא מבין מהחיים שלו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 09, 2018 12:43 pm 
Sophomore

ג'ורדן עוד היה בשיאו בגיל 34 והוא היה מעשן ושותה ומהמר ומה לא...
מאלון היה בשיאו עד גיל 39...
טים דאנקן גם כן בגיל 36 עוד היה סופר אפקטיבי.
פירס עד גיל 35.
גארנט 36 (יש ירידה בסטט שבסקירה מרפרפת נובעת מירידה בדקות משחק אבל משום שזה קרה בעונה שעבר לבוסטון יש לשייך את זה למעבר לבוסטון).
ריי אלן 35 (גם ניתן לראות אותו דבר כמו גארנט- ירידה בדקות מרגע המעבר לבוסטון).
קארים החזיק שנים רבות (עם דעיכה ליניארית בין גיל 27 לגיל 38, שגם שם עוד נתן סטט יפות. וכל זה במתאם גבוה עם ירידה הדרגתית בדקות. האמת שזה נורא מעניין מה קרה שם)
נאש 35...
קיד 34 (ואז התחיל קדנציה לא רעה בכלל בדאלאס
נוביצקי הציג סטט' דומה לדטט' של עונת האליפות עד גיל 35.

אפשר להמשיך את הסקירה, ויש כאלה שמן הסתם ירדו ביכולת גם יותר מוקדם. אני לא מזלזל בענייני העישון, האלכוהול והסמים (קשים ו-"קלים" כאחד) בכלל, אני לא מאוד מזלזל בענייני התזונה (רק קצת מזלזל), ואני מאמין שלהכל יש השפעה כלשהי. לחשוב שלברון ג'יימס בזכות תזונה מסויימת לא הולך לדעוך בשנים הקרובות נראה לי מרחיק לכת.

בהתייחס לסקירת גילאים שעשיתי ולגיל של לברון, זה קצת מזכיר לי שאיזה בחור שאני מכיר, בן 28, עושה כמה שנים תזונת פליאו. כדי להוכיח לי כמה זה נפלא הוא אמר "תראה אותי, אני בריא כמו שור". בגיל 28 זה די סביר להיות בריא כמו שור.
אז לברון עושה יותר מזה, הוא די ביוני, ואנחנו עדים לכך לכל אורך הקריירה שלו, אבל הדומיננטיות הפסיכית שלו בדיוק עכשיו אמורה להתחיל לדעוך כי הוא מתבגר ומזדקן כמו כל אחד, ואפשר לראות את זה בהידלדלות שיערות ראשו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 09, 2018 12:45 pm 
Sophomore

ובשורה התחתונה, מה שאני רוצה לומר- לא כדאי לו לעשות שנת שבתון (מקווה שהוא לא מאמין יותר מדי ליח"צ של עצמו)

שיהיה תחרותי כמה שהוא יכול

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 09, 2018 12:54 pm 
Hall of Famer

מאנו, תעזור לי להבין מה הוכחת ברשימה הזאת. נתת רשימה של שחקנים שנראו מצוין עד גיל מאוחר. כל מה שאני אומר זה שלברון נראה בעונה שעברה כמו אלוהים, בנוסף לזה הוא גם שומר על עצמו באופן די חסר תקדים, אז אין שום סיבה להניח שבחלוף מס' חודשים הוא יתחיל איזשהי ירידה משמעותית רק בגלל שבדצמבר ימלאו לו 34. אם כבר, מה שהעונה הקודמת הוכיחה זה שהבנאדם נמצא בסוג של כושר שיא.

והקטע של השנת שבתון זו הנפצה מוחלטת.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 09, 2018 1:04 pm 
Sophomore

אבל יש סיבה... קוראים לזה הזדקנות. אתה לא יודע באמת איך לברון - מרגיש. מה שאתה כן רואה זה שהוא פחות אקספלוסיבי בהרבה מכשהיה צעיר יותר ושהוא שומר כוחות אחושרמוטה על המגרש. וגם - ובאופן מנוגד לחלוטין למה שאמרתי לפני רגע - שהוא הכי טוב שהוא היה אי פעם. משהו בביטחון, בשיפור הקליעה ובהבנה של מה צריך לעשות כדי לנצח.

אבל יש גבול, הגוף יכריע אותו בשנה-שנתיים-שלוש הקרובות (כפי שהכריע רבים וטובים לפניו). הוא עדיין יהיה מעולה אבל פחות כוח טבע בלתי עציר לחלוטין כמו שהוא היום. היום, בעיניי המעבר שלו ללייקרס מסמן את הלייקרס כקונטנדרים, עד כדי כך אני מאמין בו. אני לא חושב שזה יהיה המצב בעוד שלוש שנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 09, 2018 1:05 pm 
Hall of Famer

עוד שלוש שנים נוכל לדעת איך הוא נראה בעוד שנתיים ושלושת רבעי. עכשיו אנחנו רואים איך הוא נראה לפני כמה חודשים, והוא נראה בלתי עציר. אז זו לא הבעיה של הלייקרס העונה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 09, 2018 1:33 pm 
Sophomore

Hacohen כתב:
עוד שלוש שנים נוכל לדעת איך הוא נראה בעוד שנתיים ושלושת רבעי.

חובת ההוכחה עוד לגמרי מבחינתי על התזונאי שלו...

הבאתי את רשימת השחקנים כטיעון לכך שזה עוד לגמרי גיל סביר להיות בו בשיאך ולא צריך לזקוף את זה לכסף שלברון שופך על תחזוקה.

אני לא מהאסכולה שחושבת ש-"גיל זה רק מספר"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 60 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: B.a.c, Google [Bot], Majestic-12 [Bot] ו 97 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה