מאנו כתב:
האמת שהרשימה הזאת נורא נורא קשה לדירוג. היא נורא חזקה והסנטר זה תפקיד מאוד מרכזי בקבוצה. ההגנה של רוב הקבוצות מתבססת על הסנטר שלה, יש סנטרים כאן ברשימה שהם פינישרים ענקיים (אז מה אם קאפלה רק מסיים לובים, הוא אחד מהטובים בזה בעולם. הוא זז הכי נכון, יש לו טיימינג וידיים אדירות), כאלה שמנהלים את ההתקפה, קלעים של ממש מהשלוש. אין, עמדה פסיכית. יש גם כמה חבר'ה שעבר זמנם, כמו מארק גאסול האהוב או דוויט הדוחה שועלים.
לא הצלחתי להכריע, שמתי כמה נתונים בסיסיים בקובץ אקסל (נק', איב', אס', ריב' (התבאסתי בסוף שלא היה לי כוח לשים גם ריב' הגנה והתקפה אבל שיהיה), בלוק', חט', %2, %3, %עונשין, GP). היו לי 18 חבר'ה ברשימה- כלומר, בהתחלה הייתי צריך לנפות. בכל מדד סימנתי את שלושת הגרועים (איבודים היה המדד היחידי שחישבתי לפי 36 דקות, כי אין סיבה ששחקן ירוויח מזה שהוא משחק מעט בהקשר הזה) ואז בדקתי כמה כל שחקן מופיע - הכי גרועים היו קאנטר ו-ואלנצ'יונס שעפו.
בסוף נותרתי עם 16 (עם תיקו בין 4 שחקנים במאבק על הזכות להיכנס לרשימה)
בשלב הבא בנוסף לקריטריונים הרגילים הוספתי מדד של בריאות (שקלול של דקות משחק וGP), מדד שמתייחס לשיפור עתידי (1 או 0 בהתאם לגיל ומי נראה לי שעוד ילך וישתפר), מדד של תלות התקפית (אס'+נק'), מדד חשיבות הגנתית (שקלול של חסימות וחט'), מדד של ניהול משחק וקבלת החלטות. נתתי נקודה לכל אחד שהיה לפחות סטיית תקן מעל הממוצע במדדים האמיתיים, ובמדדים המונפצים פשוט מי שנכנס קיבל נקודה. איבודים ל36 דקות, אחוזים רעים מהעונשין ומדד בריאות עניינו אותי רק אלה שנמצאים סטיית תקן מתחת לממוצע ולהם הורדתי נק'.
ומה שקיבלתי היה קבוצות איכות...
1. דיויס, אמביד, קאזינס
2. יוקיץ'
3. הורפורד, טאונס, דראמונד
4. גובר, קאפלה, דיאנדרה
5. מארק גאסול ואדאמס
6. נורקיץ'
7 (ומדד שלילי). ברוק לופז, ווצ'ביץ' ודוויט.
האמת שאני די מבסוט מהדירוג הזה - יש שם את הטופ הבלתי מעורער של העמדה במס' 1. אחרי זה את יוקיץ' שהוא באמת שחקן מיוחד. אחר כך הורפורד ודראמונד שלפני שנייה היה כאן ויכוח על מי יותר טוב ביניהם וטאונס שהוא מוכשר כמו שד, אבל בעייתי בהגנה ובאופי. אחר כך הקבוצה של גובר, קאפלה ודיאנדרה שהם שרי הגנה ושחקני לובים התקפיים.
ועדיין הבנתי שמשהו חסר - עשיתי מדד של חשיבות יחסית בחמישיהXסיבוב בפלייאוף.
ואז קיבלתי:
1. דיויס (8)
2. אמביד ( 7.8 )
3. קאזינס (6)
4. הורפורד (5.1)
5. יוקיץ' (4)
6-7. קאפלה ( 3.8 )
6-7. טאונס ( 3.8 )
8. גובר (3.6)
9. דראמונד (3)
10. דיאנדרדה (2)
11. אדאמס (1.6)
12. גאסול (1)
13. נורקיץ' (0.6)
14-16. לופז, דוויט ו-ווצ'ביץ' (1-)
עומד לחלוטין מאחורי הרשימה הזאת.
חבל לי שההודעה שלי תתפספס. זה דירוג אש.
אני מאוד מאמין בקאפלה, אני חושב שהאימפקט ההגנתי שלו אדיר ושהוא אחד משלושת השחקנים החשובים בקבוצה שכמעט הדיחה את גולדן סטייט ושאין לו תחליף ביוסטון. לא רואה את יוסטון עם דראמונד עושה את מה שיוסטון עם קאפלה עשתה, ודטרויט לאשווה כלום, אז אני תוהה מה בכלל הופך את דראמונד לכזה "שחקן מוביל".