סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 1:39 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 319 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: חידה על כדורסלן
הודעהפורסם: ו' ספטמבר 14, 2018 3:22 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
RREEDDTT. כתב:
עמוס לב כתב:
אם כבר הזכירו את השם דירק, אז כמובן שנשכח שדירק שיחק באירופה בליגה השנייה באירופה והוא גם מחזיק ב-13 הופעות אולסטאר.
ואחרי בדיקה מסתבר ששכחתי, אז גם דומיניק לא ברשימת 2 השחקנים עם מספר הופעות אולסטאר הרב ביותר ששיחקו באירופה.
הקדנציה של אייברסון בטורקיה הייתה קצרה ואומללה, אבל האיש הופיע ב-11 משחקי אולסטאר.
רדדדטטטט התכוון לאייסמן המקורי, ג'ורג' גרווין ששכחתי שעבר באיטליה והופיע ב-9 משחקי אולסטאר. אם אני זוכר נכון גם אלכס אינגליש בילה איזו עונה באיטליה והוא הופיע ב-8 משחקי אולסטאר.

גרווין זו אכן התשובה הנכונה.

הייתה נכונה עד שתיקנו אותך, אתה מתכוון.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 14, 2018 3:24 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
קורע :lol:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 14, 2018 6:44 pm 
Hall of Famer

כמה שאלות על אס' או על עמידה ברף אס'.
נכון שתמיד אנחנו מתמקדים במספרים עגולים ו-10 ללא ספק זה המספר העגול ביותר. אבל 10 אס' לעונה זה יותר מאשר איזה רף מלאכותי. זה רף שאומר משהו בכל זאת. רק 30 שחקנים בכל ההיסטוריה של האן.בי.איי חצו את הרף הזה. אז כמה שאלות לגבי 10 אס' בעונה
1. מי השיג הכי הרבה עונות של 10 אס' בעונה?
2. מי השחקן הפעיל עם מספר העונות הגבוה ביותר עם 10 אס' בעונה?
3. כמה שחקנים פעילים הצליחו להגיע ל-10 אס' בעונה?
4. אף שחקן שהוא לא רכז לא הגיע ל-10 אס' בעונה. איזה לא רכז הכי התקרב לרף? מי מספר 2? ומספר 3? (ואני חייב לציין שלא עשיתי חיפוש מאד מעמיק, אז יכול להיות שברח לי מישהו)
5. מי השחקן עם הכי הרבה אס' בקריירה שלא הצליח להגיע ל-10 אס' בעונה? באיזה מקום הוא ממוקם בכל הזמנים במספר האס'?

רף נוסף משמעותי הוא הרף של הרכזים הסקוררים והוא כמובן רף עגול של 20 נק', 10 ריב'. לרף הזה הגיעו כמובן הרבה פחות שחקנים.
1. מי השיג הכי הרבה עונות של 20/10? מי מספר 2?
2. מבין השחקנים הבאים, למי יש יותר עונות של 20/10 - סטיב נאש, ג'ייסון קיד, דרון וויליאמס, סטפ קארי?
3. מי השחקן הכי אלמוני שהשיג עונה של 20/10?

אם כבר מדברים על רכזים סקוררים - כמה שחקנים זכו בתואר מלך הסלים ומלך האס' באותה עונה?
ואם כבר מדברים על רף סטט' או הישג סטט', אז מי השחקנים שהשיגו קוואדרופול דאבל עם אס'?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 14, 2018 7:02 pm 
Sophomore

טייני ארצ'יבלד הוביל את הליגה בנקודות ואסיסטים. היה עוד מישהו?
קוודרופל עם אסיסטים השיגו האקים, דייויד רובינסון ואלווין רוברטסון. היה עוד מישהו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 14, 2018 7:07 pm 
Sophomore

הכי הרבה עונות של 10 אסיסטים השיג סטוקטון, לא?
הפעיל עם הכי הרבה עונות של 10 אסיסטים הוא כריס פול?
פעילים. שהגיעו ל 10 אסיסטים בעונה - פול, ווסטברוק, וול, הארדן. יש עוד?
הלא רכז שהגיע הכי קרוב הוא לברון? אלא אם אתה מחשיב את הארדן כרכז, אבל אני לא בטוח שהוא הגיע ל 10.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 14, 2018 7:11 pm 
Hall of Famer

טוב, זה די הרבה שאלות. ננסה את כוחי.

הכי הרבה עונות עם 10 אסיסטים - משער שסטוקטון.
השחקן הפעיל עם הכי הרבה עונות 10 אסיסטים - בין כריס פול לרונדו
שחקנים פעילים - פול, רונדו, ווסטברוק, ג'ון וול אולי גם.
לא רכז שהיה הכי קרוב ל-10 אסיסטים - דווקא ווסטברוק עשה 10 אס' ומעלה :) בכל אופן, זכור לי שווילט היה מאוד קרוב. יאניס, לברון...
הכי הרבה אסיסטים שלא הגיע ל-10 לעונה - לברון כבר היום לדעתי קרוב לעשירייה הראשונה.

עונות של 20 נק' ו-10 אס' - הסתברות טובה שזה אוסקר.
לגבי הארבעה - קארי לדעתי מעולם לא הגיע ל-10 אס' לשחק. קיד לא הגיע ל-20 נק' למשחק. נאש קלע פחות מ-20 בעונות בפיניקס, מה שמשאיר אותנו עם דרון ויליאמס שעשה כמה עונות גם כפוינט סקורר וגם בפיקנרול עם בוזר.
אלמוני - לא'דע :O
שחקנים שזכו בתואר מלך הסלים ומלך האס' באותה עונה - נדמה לי שאוסקר. ווסטברוק היה גם אולי?
קוואדרופל דאבל עם אסיסטים - שאלה לא ברורה. עם מה הם היו אמורים להשיג - 10 חט' ו-10 חס' במשחק אחד? רוב הקוואדרופל דאבלים היו עם אסיסטים.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 14, 2018 7:24 pm 
Hall of Famer

טייני ארצ'יבלד הוא היחידי שהוביל את הליגה באס' ונק'. לפני 2 עונות הארדן התקרב מאד כשסיים שני בנק' והוביל את הליגה באס'. ווסטברוק היה מלך הסלים ומקום 3 באס'.
כריס פול השיג 7 עונות מעל 10 אס' והיד עוד נטויה. הוא השחקן הפעיל עם מספר העונות הגבוה ביותר.
פול, הארדן, ווסטברוק וול זה נכון. חסר לך עוד שחקן אחד שהגיע 5 פעמים לציון הדרך. מפתיע שלא חשבת עליו.
לברון הוא אכן הקרוב ביותר ל-10 אס'. בעונה שעברה הוא מסר 9.1 אס'.
סטוקטון אכן השיג הכי הרבה עונות של 10 אס', ובאופן סימבולי הוא עשה זאת 10 פעמים. מי הסגן?
לגבי הקוואדרופול דאבל אני פספסתי. כל מי שעשה את ההישג עשה זאת עם אס'. חסר לך עוד שחקן אחד לאוסף. השאלה הייתה צריכה להיות מי השחקנים שהשיגו את ההישג עם חטיפות.

תושבות של התותח -
סטוקטון זה נכון.
מבין הפעילים, עלית על זה שהיה חסר לחגי וזה רונדו (עכשיו מנשלים אותך מתואר אוהד בוסטון?). אבל אתה שכחת מהארדן.
ווילט אכן היה מאד קרוב. לברון הקרוב ביותר עם 9.1. ווילט השיג 8.6 אס' באחת העונות.
לברון אכן קרוב לעשיריה הראשונה, במקום ה-11. אם הוא לא ישיג 10 אס' בעונה, סביר להניח שהוא יהיה התשובה לשאלה הזאת בעתיד. כרגע לא.
לגבי מי עשה 20/10, אכן דרון וויליאמס הוא התשובה עם עונה אחת של 20/10 וכמו שתותח רשם, אף אחד מהחברה הללו לא הצליח להגיע לרף הזה. נאש התקרב עם עונה אחת של 18.8 נק'. קיד הגיע הכי קרוב עם 16.9 נק'. דווקא בעונה בה הוא קלע הכי הרבה, 18.7 נק', הוא לא הגיע ל-10 אס'. השיא של קארי היה 8.5 אס'.
מלך הסלים והאס' כאמור הושג על ידי טייני ארצ'יבלד בלבד.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 14, 2018 7:31 pm 
Hall of Famer

שאלות על כדורסלנים בליגה שלנו:

1. מי הם 2 השחקנים הראשונים בליגה הראשונה ששיחקו למרות שלא הייתה להם אזרחות ישראלית? הערה: הם הגיעו יחד.
2. מי השחקן ה-1 שהורשה לשחק בליגה לאחר שהתאזרח עקב גיור?
3. מי השחקן ה-1 ששיחק בליגה כמתאזרח בגלל נישואין לישראלית?
4. איזה שחקן זר שיחק בארץ כאשר במקביל היה קונסול בשגרירות ארה"ב בת"א?
5. מי השחקן השחור הראשון הראשון ששיחק בקבוצה ישראלית?
6. בשל איזה שחקן חוקק חוק לפיו אם שחקן עוזב את הארץ וחוזר אליה, הוא חייב להרשם קודם בקבוצתו האחרונה כאן ולקבל ממנה שחרור אם הוא רוצה לשחק בקבוצה אחרת לאחר חזרתו לכאן?
7. מי המתאזרח הראשון ששיחק בנבחרת ישראל? (הערה: אין הכוונה לשחקן שעלה לארץ ועל הדרך השתלב בכדורסל, אלא שחקן שהגיע לישראל בשביל לשחק כאן).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 14, 2018 7:34 pm 
Hall of Famer

2. נדמה לי אלישע בן אברהם, לא?
6. חוק ווינפרי הידוע לשמצה, לא? על שם הרכז הנפלא של הגליל, קרל ווינפרי.
7. התשובה הכי ברורה היא טל ברודי, אז כנראה זאת לא התשובה ואני לא יודע מהי.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 14, 2018 9:08 pm 
Hall of Famer

Carem כתב:
התותח המפוברק כתב:
הנה כמה שאלות מעניינת -
1. איזה שחקן אן בי איי, מאלו שנולדו בשנות ה-50, קלע הכי הרבה שלשות בקריירה?
2. מכל שחקני האן בי איי ששיחקו בשנות ה-70, מי קלע הכי הרבה שלשות בקריירה?
3. באיזו קטגוריה יש ללברון את ההסתברות הגבוהה ביותר להיות מס' 1 בהיסטוריה?
4. פרסמתי את זה לפני שנתיים, נראה אם מישהו זוכר - מבין כל השחקנים שיכולים להיבחר להול אוף פיים (כמדומני, 4 שנים משנת הפרישה), מי הקלעי הגדול ביותר עד היום שלא נבחר?
5. מבין סטפן קארי, רג'י מילר, ריי אלן ופג'ה סטויאקוביץ', את מי עוקף אנתוני פארקר באחוזי שלוש בקריירה?

לגבי שאלה 5 , הכוונה רק בתקופה שלו בNBA , כי אם ככה לדעתי הוא עובר את מילר אלן ופג'ה (כמה שזה יישמע הזוי חחח)

אכן לתקופתו באן בי איי, ואכן, הוא עובר את רג'י, ריי אלן ופג'ה סטויאקוביץ'. קארי בשלב זה במקום 4, מאחורי 3 שחקנים שהוא קלע יותר שלשות בקריירה מאשר שלושתם ביחד - סטיב קר, יוברט דיוויס ודראזן פטרוביץ'.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 14, 2018 9:14 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
2. נדמה לי אלישע בן אברהם, לא?

ג'ים בוטרייט לדעתי התגייר לפניו, אבל בטח היה מישהו מוקדם יותר.
לגבי 3 - אולי קמיל דירקס? הוא התחתן עם שחקנית נבחרת הנשים של ישראל ושיחק בר"ג. נדמה לי שאחרי זה קרה הפך - הם עברו למולדתו בלגיה ואשתו עברה לנבחרת בלגיה.
לגבי 7, היה אחד בנבחרת שלקחה מקום חמישי ב-1953 בשם ארנסט גפני. אין לי מושג מי זה אבל נשמע שם של מתאזרח...
אם זה לא הוא, אז בטח בילי וולד של הפועל שיחק בנבחרת באיזשהו שלב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 14, 2018 9:35 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

עמוס לב כתב:
כמה שאלות על אס' או על עמידה ברף אס'.
נכון שתמיד אנחנו מתמקדים במספרים עגולים ו-10 ללא ספק זה המספר העגול ביותר. אבל 10 אס' לעונה זה יותר מאשר איזה רף מלאכותי. זה רף שאומר משהו בכל זאת. רק 30 שחקנים בכל ההיסטוריה של האן.בי.איי חצו את הרף הזה. אז כמה שאלות לגבי 10 אס' בעונה
1. מי השיג הכי הרבה עונות של 10 אס' בעונה?
2. מי השחקן הפעיל עם מספר העונות הגבוה ביותר עם 10 אס' בעונה?
3. כמה שחקנים פעילים הצליחו להגיע ל-10 אס' בעונה?
4. אף שחקן שהוא לא רכז לא הגיע ל-10 אס' בעונה. איזה לא רכז הכי התקרב לרף? מי מספר 2? ומספר 3? (ואני חייב לציין שלא עשיתי חיפוש מאד מעמיק, אז יכול להיות שברח לי מישהו)
5. מי השחקן עם הכי הרבה אס' בקריירה שלא הצליח להגיע ל-10 אס' בעונה? באיזה מקום הוא ממוקם בכל הזמנים במספר האס'?

רף נוסף משמעותי הוא הרף של הרכזים הסקוררים והוא כמובן רף עגול של 20 נק', 10 ריב'. לרף הזה הגיעו כמובן הרבה פחות שחקנים.
1. מי השיג הכי הרבה עונות של 20/10? מי מספר 2?
2. מבין השחקנים הבאים, למי יש יותר עונות של 20/10 - סטיב נאש, ג'ייסון קיד, דרון וויליאמס, סטפ קארי?
3. מי השחקן הכי אלמוני שהשיג עונה של 20/10?

אם כבר מדברים על רכזים סקוררים - כמה שחקנים זכו בתואר מלך הסלים ומלך האס' באותה עונה?
ואם כבר מדברים על רף סטט' או הישג סטט', אז מי השחקנים שהשיגו קוואדרופול דאבל עם אס'?

לגבי קטגוריית ה20+10:
1+2) אני מתלבט בין מג'יק, אוסקר, טימי הארדאווי וקווין ג'ונסון. מג'יק לא נראה לי שקלע בהרבה עונות מעל ל20, אוסקר הגיע לדו ספרתי באסיסטים בעיקר בתחילת הקריירה. בכל אופן נראה לי שהדירוג הוא: אוסקר, kj, מג'יק (אבל בטח שכחתי איזה מישהו).
3) השחקן האלמוני - אני מתלבט בין רוברט פאק שהבליח בעונה אחת בניו ג'רזי בשנות ה90 לבין מייקל אדמס של (אני חושב) וושינגטון מסוף ה80 או תחילת ה90. אאז"נ נראה לי שהאחרון.

לגבי הקוואדרופל דאבל - דוקא הזכירו את רוברטסון שהיה היחיד שעשה זאת עם חטיפות (וגם כנראה היה החוטף המחונן בהיסטוריה בשיאו). שלושה נוספים עשו זאת עם חסימות - האקים (פעמיים), האדמירל ונייט ת'רמונד.

תהייה מעניינת היא מי השחקן הבא שיצליח לעשות QD... לדעתי אם ג'ואל אמביד ישפר את העמידות והכושר הוא יוכל להפציץ באיזה משחק מאזן דו ספרתי בנק'/כ"ז/אס'/חס'.

נערך לאחרונה על ידי sir charles בתאריך ו' ספטמבר 14, 2018 9:46 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 14, 2018 9:38 pm 
Sophomore

אדמס היה על גבול האולסטאר, פאק הרבה יותר נידח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 14, 2018 9:47 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

hagai_sela כתב:
אדמס היה על גבול האולסטאר, פאק הרבה יותר נידח.

אז מי מהם עשה את זה? ולדעתי פחות אנשים זוכרים פה מי היה מייקל אדמס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 14, 2018 9:50 pm 
Hall of Famer

פאק לא עשה את זה. רק אדמס פעם אחת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 14, 2018 11:34 pm 
Hall of Famer

אדמס הוא התשובה. פאק לא הגיע לעונה של 20 נק' ולא לעונה של 10 אס' בנפרד. דווקא פאק היה מוכר יותר כחלק מהחבורה של דנבר שעלתה לפלייאוף מהמקום השמיני והייתה המדורגת 8 הראשונה שהדיחה מדורגת 1. אדמס עשה זאת בואקום של אחת מהקבוצות הכי מזעזעות בהיסטוריה, דנבר של 90/91. דווקא שנה אח"כ הוא עבר לוושינגטון והגיע לאולסטאר היחידי בקריירה שלו. לעומת שאר השחקנים שהגיעו לעונות 20/10 הוא סופר אלמוני. כל האחרים היו אולסטארים מספר לא מועט של פעמים, מהכוכבים הגדולים של הליגה ולמעט דרון וויליאמס וטימי הארדוויגם הול אוף פיימרים.
ביג או אכן מוביל את הרשימה עם 5 עונות של מעל 20 נק' מעל 10 אס'. למען האמת הוא שייך למועדון משלו, כי בעונות הללו הוא עשה 30/10. מספר 2 עדיין נשאר ללא תשובה. מג'יק וקיי.ג'יי השלימו 3 עונות כאלו בקריירה שלהם. קיי.ג'יי החמיץ את הרביעית ב - 0.3 אס'.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 14, 2018 11:41 pm 
Junior

הכי הרבה אסיסטים בקריירה שלא התקרב לעשר בעונה, אולי אחד מאלו ששיחקו עשרים שנה: קארים או מאלון. מאלון לדעתי בחמישיה של החוטפים בכל הזמנים. אני מנימ שבחמישיה השניה איפשהו. שתי אופציות נוספות: ג'ורדן וקוזי.

סטוקטון שולט באסיסטים ללא עוררין. 5 מ6 העונות הטובות בכל הזמנים הן שלו.
1. מי הצליח להשתחל לחמישיה?
2. ומי מקום שביעי?
3. מי השחקן הפעיל הממוקם הכי גבוה ברשימה?

עוד על סטוקטון:
4. כמה טריפל דאבלים עשה בקריירה שלו?
5. ב19 עונות, סטוקטון יכל לשחק 1526 משחקים. בכמה מתוכם לא שיחק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 14, 2018 11:50 pm 
Hall of Famer

לא רשמתי שלא התקרב ל - 10 בעונה, אלא שלא הגיע ל - 10 בעונה.
לדעתי מג'יק באחת העונות הגיע לחמישיה. אייזיאה בטחבמקום השביעי. השחקן הפעיל שהייתי מהמר עליו זה כריס פול.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 15, 2018 12:01 am 
Sophomore

רונדו גם אופציה לפעיל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 15, 2018 8:01 am 
Junior

אייזיאה מקום שלישי, מג'יק מקום שמיני אבל לפניו יש מישהו אחר. רונדו באמת הפעיל במקום 19 ו20. כריס פול ב22 אחרי 8 עונות של סטוקטון, 7 עונות של מג'יק, כאמור עונה אחת של אייזיאה במקום 3, ועוד שתי עונות של שני שחקנים עם אותו שם פרטי. אחד במקום 7 ואחד במקום 15.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 15, 2018 8:07 am 
Hall of Famer

מרק ג'קסון ופרייס?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 15, 2018 10:50 am 
Sophomore

קווין פורטר וג'ונסון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 15, 2018 2:10 pm 
Hall of Famer

oren_80 כתב:
שאלות על כדורסלנים בליגה שלנו:

1. מי הם 2 השחקנים הראשונים בליגה הראשונה ששיחקו למרות שלא הייתה להם אזרחות ישראלית? הערה: הם הגיעו יחד.
2. מי השחקן ה-1 שהורשה לשחק בליגה לאחר שהתאזרח עקב גיור?
3. מי השחקן ה-1 ששיחק בליגה כמתאזרח בגלל נישואין לישראלית?
4. איזה שחקן זר שיחק בארץ כאשר במקביל היה קונסול בשגרירות ארה"ב בת"א?
5. מי השחקן השחור הראשון הראשון ששיחק בקבוצה ישראלית?
6. בשל איזה שחקן חוקק חוק לפיו אם שחקן עוזב את הארץ וחוזר אליה, הוא חייב להרשם קודם בקבוצתו האחרונה כאן ולקבל ממנה שחרור אם הוא רוצה לשחק בקבוצה אחרת לאחר חזרתו לכאן?
7. מי המתאזרח הראשון ששיחק בנבחרת ישראל? (הערה: אין הכוונה לשחקן שעלה לארץ ועל הדרך השתלב בכדורסל, אלא שחקן שהגיע לישראל בשביל לשחק כאן).

תשובות:

1. מדובר בשחקנים סוקניק ופאריס שהגיע להפועל י-ם בעונת 62/63. השניים באו ללמוד סמסטר בארץ. במחלקת הכדורסל בהתאחדות לספורט הייתה מחלוקת האם האם רשאים לשחק או לא. עם זאת, בהפועל י-ם לא ספרו את זה ושיתפו אותם במחזור הראשון עוד לפני האישור הפורמלי. השניים שיחקו כחצי עונה וחזרו לארה"ב. שנתיים מאוחר יותר פאריס חזר לישראל ללימודים נוספים ושיחק בי-ם סיבוב אחד.
2. מדובר בלא פחות ולא יותר מאשר לורנס שולדברנד שב-1975 הגיע לישראל בעקבות בחורה שהכיר כאן שנתיים קודם לכן. בעונת 75/76 שולדברנד שיחק בליגה כמתאזרח בהפועל ר"ג. ג'ים בוטרייט היה השני, עונה לאחר מכן. אלישע? הוא החל רק בעונת 78/79 כאשר בתווך היה גם את ג'ון וויליס מהפועל.
3. קמיל דירקס ממכבי ר"ג קיבל אזרחות לאחר שהתחתן עם כדורסלנית ממכבי ת"א. נדמה לי ששמה היה אביבה. אגב, בגמר גביע המדינה 1972, שנערך בפורמט הצגה כפולה נשים ולאחר מכן גברים השניים הופיעו בשני המשחקים: אביבה זכתה בגביע עם מכבי ת"א, קמיל הפסיד ל...מכבי ת"א, אבל קלע 43 - שיא הנק' במשחק גמר גביע המדינה. אגב 2: היה זה גמר גביע המדינה הראשון ששודר ישירות בטלויזיה.
4. דייל דובר היה קונסול אמריקאי דובר עברית. הוא היה שחור, לא יהודי ששיחק בקוראץ' בגבת יגור בעונת 78/79 ושנה לאחר מכן כשחקנה הזר של מכבי ר"ג.
5. רון דאנלופ שיחק עם מכבי בגביע אירופה בעונת 71/72 ולאחר מכן בעונת 72/73. השחקן השחור הראשון בליגה היה אולסי, בעונת 78/79.
6. מדובר בבארי ליבוביץ'. באוקטובר 73' לאחר אליפות אירופה מצוינת מבחינתו ליבוביץ' היה סגור בלוויס הארלם אלופת הולנד לאחר שהלך ללמוד שם. ליבוביץ' הצהיר כי "אני ארצה לשחק במכבי בעתיד". במרכז הפועל העבירו בשנה שלאחר מכן את החוק לפיו שחקן שיצא לחו"ל וחזר לכאן יהיה חייב להרשם קודם כל בקבוצתו האחרונה בארץ גם אם ירצה ללכת לקבוצה אחרת, וקבוצתו האחרונה כנהוג לפי חוקי העברות דאז תסכים או לא תסכים לתת לו את השחרור. כך סונדלה כל אפשרות שליבוביץ' ישחק במכבי בעתיד כי היה ברור שהפועל לא תיתן לו שחרור למכבי. צחוק הגורל הוא ש-12 שנים לאחר מכן מכבי עשתה להפועל את המוות כשהיא רצתה את ארל וויליאמס , לאחר ששיחק שנתיים בחו"ל וקבוצתו האחרונה כאן הייתה מכבי...
7. אכן בילי וולד. הוא גם השחקן הראשון שהיה זר והתאזרח. וולד היה יהודי ובא לישראל בעונת 66/67, אך היה שחקן זר שהורשה לשחק בעקבות אישורי עבודה שהיו לו (כמו טל ברודי שבניגוד למיתוס קיבל אזרחות לא עם הגעתו לארץ אלא רק ב-1970). בקיץ 67 וולד התאזרח ומיד לאחר מכן שיחק באליפות אירופה בטמפרה, פינלנד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 15, 2018 2:20 pm 
Hall of Famer

לגבי תשובה 7, כדי לסגור את הסיפור, חיפשתי מי זה ארנסט גפני ששיחק בנבחרת ישראל 53', כי חוץ מפעם אחת שנתקלתי בשם לא שמעתי עליו יותר. גם חיפוש באינטרנט לא מעלה כמעט כלום, ואז חיפוש קפדני יותר העלה ספר בשם "תולדות הכדורסל הישראלי" של היסטוריון הספורט אלישע שוחט. השם ארנסט גפני מוזכר בו פעם אחת - ולפי זה ארנסט גפני הוא לא אחר מאשר יהודה וינר, ששיחק במכבי באותן שנים (עם זכריה עופרי, שניאור ורלף קליין). מבט מהיר מגלה שוינר שיחק בנבחרת ישראל בהלסינקי 52 ובאליפות העולם 54', אבל באליפות 53 באמצע הוא לא רשום. רשום ארנסט גפני. אז כנראה שזה נכון, יהודה וינר וארנסט גפני הם אותו אדם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 15, 2018 2:23 pm 
Hall of Famer

oren_80 כתב:
3. קמיל דירקס ממכבי ר"ג קיבל אזרחות לאחר שהתחתן עם כדורסלנית ממכבי ת"א. נדמה לי ששמה היה אביבה. אגב, בגמר גביע המדינה 1972, שנערך בפורמט הצגה כפולה נשים ולאחר מכן גברים השניים הופיעו בשני המשחקים: אביבה זכתה בגביע עם מכבי ת"א, קמיל הפסיד ל...מכבי ת"א, אבל קלע 43 - שיא הנק' במשחק גמר גביע המדינה. אגב 2: היה זה גמר גביע המדינה הראשון ששודר ישירות בטלויזיה.

קרוב... טוב לא ממש. קמיל דירקס התחתן עם ישראלה ("רלי") מלחי, אחר כך כמו שזכרתי הם חזרו לבלגיה ומלחי עברה לייצג את נבחרת בלגיה. בירור קצר מעלה שמלחי נפטרה ממחלה בשנות ה-80. דירקס למיטב ידיעתי עדיין בחיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 319 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: bill_tipesh, Google [Bot], uriel17, סוקרטס ו 29 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: